שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לדוגמא , גלגל קידמי צד שמאל שוקל 5 קילו , עשוי אלומיניום עם אופסט חיובי של 15. גלגל קידמי צד ימין עשוי ברזל , שוקל 9 קילו , עם אופסט חיובי של 5 . שניהם 15 אינץ' עם אותו הצמיג. הגיוני שההגה יהיה "מוזר" ? לא יציב ? בקטע מורגש מאוד. לפעמים מרגיש כמו פאנצ'ר אבל לא. הגיוני שבצד אחד לחץ האויר ירד בקצב משמעותי מהר יותר ? אני מאשים את הבולמים מקדימה על ההתרסקויות שלי מעל באמפרים או כביש משובש ( VMAX זולים לבנים ו EIBACH PRO KIT 15 MM ) ויכול להיות שאלה בכלל הגלגלים ...
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, אני חדש פה - מקווה שזה הפורום הנכון להודעה הזאת. יש לי גולף 2008 1.6 טיפטרוניק. יש כמה שיפורים שאני רוצה לעשות לאוטו מבחינת חשמל, -העלאת חלונות אוטומטית ברגע שנועלים את האוטו. -כיבוי אורות אוטומטית ברגע שהאוטו לא מונע. רציתי לשאול עד כמה הדבר מסובך מבחינת עבודה? האם זה תכנות פשוט של המחשב? או ממש לשנות פיזית חוטים? ומה טווח המחירים שהעבודה הזאת דורשת לחשמלאי רכב? יש רעיונות לשיפורים שימושיים שקשורים לחשמל רכב נוספים שאתם מכירים שאפשר לעשות כבר על הדרך? תודה מראש, שבת נפלאה!
הודעה אחרונה מאת UnK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן יש ברשותי פיג'ו 206 דגם xs. האוטו מאחורה גבוה הרבה יותר מהקדימה, קראתי פה בפורום ובגוגל על אנשים שהמניכו שן מאחורה, אבל כולם עשו זאת אצל מוסכים וכאלה. רציתי לשאול, במידה ויש לי את כל הכלים,ידע מכונאות רב,ואפשרות להכנס מתחת לרכב, אני יכול לעשות זאת לבד? חיפשתי בגוגל וגם הסתכלתי היום על האוטו ולא מצאתי אם דרך/הסבר איפה מנמיכים בדיוק את הבולם.. אפשר לעשות זאת עם הבולמים המקוריים נכון?
הודעה אחרונה מאת LantraGLS, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קראתי פה ושם שצ׳יפ זה דרך להעלות הספק מנוע. הייתי רוצה לקבל הסבר, מהו בעצם הצ׳יפ, מה הוא עושה ובכמה הוא יכול להעלות את הספקי המנוע. כמה בערך זה אמור לעלות ולמי זה מתאים?
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל המקצוענים רציתי לדעת איזה סוג סרן יש לי בספארי "דנה 44" "gm 14" והאם הוא יכול לעמוד מול 500 כוח סוס וכמה עולה נעילת דיפרנציאל חשמלית לסרן הזה תודה רז אלקבץ
הודעה אחרונה מאת Raziko, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש צמיג במידה הנ"ל, שיכול להוריד לכביש 200 כ"ס מהנעה קדמית בצורה טובה ובמחיר סביר (הרכב נועל במקור מישלין שעולים 1300 ש"ח ליחידה ). כמו כן אשמח לדעת איפה מומלץ לרכוש ולהתקין (בכל הארץ. בימים הקרובים הרכב באילת, נשמח להמלצה על צמיגאי אילתי).
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
בלמ"ז ל206 XS
מאת עומר ב- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי 206 XS 2004 עם 170 א' ק"מ. לאחרונה התחילו להופיע רעשים ממתלים אחוריים שיש משקל ברכב. אני רוצה לסדר את הרעשים ולהחליף את בולמי הזעזועים בכל ארבעת המתלים. אני רוצה המלצה לבולמים. חשוב לי להבהיר שאני לא רוצה לשפר את הרכב, רק לרענן. בלי הנמכות, הקשחות וכו' הרכב צריך לטפס מדרכות ולשרת אותי יום יום (יחסית בנוחות), האם ללכת על המקורי? יש בולמים אחרים שלא יפגעו בהתנהגות וישפרו מעט את הנוחות? וגם מחפש המלצה על מוסך לעשות זאת, הייתי כמה פעמים בשאפט, ויצאתי מרוצה (מבחינת מחיר אין לי ממש בסיס להשוואה). מומלצים גם לעבודה מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מחפש ג'אנטים OZ superleggera 18" לWRX שלי אחרי ששברתי את אחד הג'אנטים אם ידוע למישהו איפה אפשר למצוא ג'אנט כזה? הג'אנט בצבע זהב אבל גם אם הוא בצבע אחר זאת לא בעיה אני אצבע אותו תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן בו נגיד נהגתי על שני רכבים בחיים שלי סיאט איביזה דיזל ידני שלמדתי נהיגה וטויוטה קורולה 03' 1600 אוטומט בזמנו שעברתי בין הרכבים ומן הסתם גם להתרגל מעט לאוטומט, שמתי לב שהטויוטה קורולה אפילו שזה רכב מגושם ולא איזה מכונית מרוץץ היא יחסית זריזה. התעניינתי בהספקי מנוע והבנתי שלקורולה יש על הנייר 110 כוחות סוס (מן הסתם שווים הרבה פחות כי האוטו כבר זקן, כמה בערך? האוטו כבר עם 150K קמ) והאיביזה הבנתי שיש שני גירסאות עם מנוע דיזל. אחת SDI 1.9 עם 64 כוחות סוס ואחת TDI עם 100כ"ס או 130 לא זוכר. למי שמבין אז מה לפי דעתו היה הרכב שנהגתי עליו? אפשר לעשות איתו זינוק בעליה בלי לתת גז ולהתחיל בשני במישור בלי גז והוא לא יכבה, ואוכל לפי טענת המורה לנהיגה 1:1…
הודעה אחרונה מאת ElhananZ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי פיג'ו 206 סיסי מנוע 2000 שמור יחסית האוטו יושב על 170 אלף ק"מ. האוטו חלש יחסית,סה"כ 140 כ"ס בסל"ד מאוד גבוה אני מחפש דרך להוספת כח בכל דרך,תקציב מוערך כ-7000-10000 ש"ח. חשבתי על טורבו קטן אבל אין לי מושג ממה להתחיל אשמח ליעוץ
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
-
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו יודע האם הוא עלול לגרום נזק למנוע ? הבנתי שאם הוא נקרא פילטר פתוח אז יש כניסה של יותר אוויר מה שאני מבין שהסינון שלו פחות איכותי בניגוד למפורסם אני צודק ?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
היי החלפתי את הג'נטים ברזל + צמגיים מגודל 16 לגנטים מגנזיום גודל 18 אז רציתי לדעת האם, אני יכול להוצאי את הספייר מהבאגז. והעם יש חובה שבטסט היה גלגל ספייר. תודה לכול העוזרים
הודעה אחרונה מאת airsof, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ברשותי אודי s3 ואני מעוניין להחליף את בהגה לזה של rs3. מה התהליך?
הודעה אחרונה מאת roygush, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת האם עדכון תוכנה של stage 1 בגולף היילין (160 כ"ס) 2009 יעזור בשיפור ההשהייה בעת התחלת נסיעה מעמידה? כמו כן, האם העדכון הספציפי ידוע כאמין? או דווח על בעיות במנוע וכו'? שכן כיום, יש השהייה מסויימת, של שנייה - שניה וחצי, שהרכב בעמידה, מרגע לחיצה על דוושת הגז ועד לרגע בו האוטו מתחיל לזוז. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
ברשותי אולדסמוביל קאטלאס סופרים שנת 86-87 בעל מנוע 6 פחיות בנפח 3.8. ברצוני להחליף אותו במנוע 8 פחיות בנפח של 5.7. עד כמה שהבנתי שלאשר מנוע כזה תיהיה בעייתי עד בלתי אפשרי. למרות שקיימים דגמים כאלה בעלי נפח 5.7. כמובן שפה אנחנו פונים לצד האפל, קונים מנוע ושמים בפנים. מה יהיה הדין שלי במידה ועוצרים אותי לבדיקה, או במידה ומגלים את זה בטסט? עד עכשיו לא ניתקלתי במצב שבו בדקו לי מספר מנוע. לפחות לא במכון טסטים שעשיתי בו את הטסטים וגם חברים שלי שעשו שם כנל לא בדקו להם.
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לי פאג'רו 2008 קצר בנזין 3.8, רכב מעולה וחזק, ראיתי את הרנגלר 2007-2008 ומעלה ונדלקתי על הצורה שלו ועל הביצועים שלו בשטח, אז יש לי תוכניות אולי אני אחליף את הג'יפ שלי על רנגלר, אז קודם כל אני רוצה קצת פרטים על הרכב הזה, מה ההבדל בין בדגמים השונים? רוביקון, ספורט, סהארה, ויש הבדל בין קצר וארוך חוץ מהמרווח? וכמה סוגי מנועים יש לו? האם כולם 3.8 בנזין או יש עוד? ולגבי הגג, ראיתי חלק עם ברזנט וחלק עם פלסטיק, אז את הפלסטיק אפשר להוריד ולהרכיב או שזה קבוע? ומה לגבי הברזנט אפשר להוריד אותו ולהרכיב פלסטיק או שזה קבוע?, וראיתי שיש לו גג שמש קדמי נפתח, אז איך הוא עובד? יש לו מסילה ? ובכללי האם הרכב הזה מתאים ונוח לנסיעה יום יומים בכביש עירוני ובין …
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
שיפור גולף
מאת yotamee1- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אני רוצה לשפר את הגולף שלי (2008, 1.6, ידנית) אבל לא חושב שזה ישתלם לי כי יותר הגיוני לשפר TSI או GTI.. אני רוצה להוסיף לאוטו כוח (והרבה!!) אז חשבתי על טורבו, צמיגים, להחליף הגה כי שלי ענק פשוט וזה לא נוח ל״דריפטים״ או סתם תחרות עם חברים חח.. מה עוד אפשר להוסיף? הם שווה בכלל? מה הדרך הכי משתלמת לעשות את זה (להזמין חלקים מeBay, לקנות דרך מוסך וכו׳). תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת el-capone, -
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם! לא מזמן קניתי סיאט איביזה 2003 דיזל ספורט (Tdi) ורציתי לדעת אם קיים לרכב הזה איזה אפשרות לתוכנת ניהול מנוע או צ׳יפ כלשהו. ואם באמת יש אז מה התופעות לוואי (בלאי צריכת דלק וכדומה) תודה!
הודעה אחרונה מאת Izhaklevi30, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, כרגע הרכב שלי נועל Conti Sport Contact 3, צמיג מצויין שעומד בכבוד גם בנסיעות אגרסיביות (רכב מגרד 190 כ"ס מלמטה), נועץ את הרכב בכביש ומצויין גם על רטוב. ההספק עומד לגדול משמעותית ולכן אני מחפש צמיג ברמה אחת מעל, כזה שיוכל להתמודד בצורה מצויינת עם סגנון נהיגה אגרסיבי (בימי נהיגה) אבל בהבדל אחד- ההספק גדול משמעותית (גם מומנט...) ומגיע בצורה די ברוטלית. אין טעם לשאול תקציב כיוון שאני לא בארץ והמספרים שונים ולכן פשוט תמליצו לי על צמיגים שנחשבים למעולים בקטגוריה שלהם, חשוב שאוחזים מצויין גם ביבש וגם ברטוב אבל לפחות רמה מעל הקונטי 3. (כדי לקבל סדר גודל- אפשרי לעלות במחיר עד 30-50% יותר מהקונטי 3). יש 2 מידות צמיגים (מידה שונה מקדימה ומאחורה): מקדימה 24…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רכשתי דאון פייפ משומש ואני מחפש אטם בשבילו חשוב שיהיה מקורי אם אפשר או של APR
הודעה אחרונה מאת top sport, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, יש לי חבר שיש לו את הרכב. פורד טרנזיט ג'מבו 3200 סמ"ק טורבו דיזל 200 כ"ס. שנת 2009 הרכב משמש להסעת נוסעים. הוא רוצה לדעת את הדברים הבאים: 1. האם יש עבור רכב כזה תוכנת ניהול מנוע שמוסיפה כח ומורידה תצרוכת דלק? 2. האם ניתן לשנות משהו במיתלים/קפיצים שהנסיעה תהיה רכה יותר? ואם ניתן לעשות את הדברים האלו אז איפה?
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הבנתי שמאשרים היום בלי בעיות מיוחדות מידה 215-45-17 זה נכון ? או שאין לזה קבלות ? תודה מראש לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת s-t-i, -
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני מכיר שיש מערכת בשם מגבר בלם שתפקידה לחזק את הכוח שמפעילה הדוושה על הבלמים. אני מניח שיש ברכב שלי מגבר שכזה למרות שאין לי מושג איך הוא אמור להראות אבל השאלה שלי היא האם הגדלת הכוח שהמגבר מייצר יכולה לשפר את הבלימה ברכב ואם כן האם זה לא יותר פשוט מלהגדיל צלחות אשר מפעילות משקל מסתובב רב יותר על המתלים?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ביום שישי האחרון הגעתי לאלי ואביחי (e&a) בכדי לצרוב תוכנה . ברכב( גולף gti שנת 99) נמצא טורבו הייברידי שנקנה כמובן מאצלם, כמו תמיד אלי ואביחי נתנו יחס מעולה ושירות מצויין ולאחר סידור מספר תקלות בחיישנים הרכב הפך לבהמה . אני כמובן יצאתי עם חיוך של ילד מפגר שלא ירד ואני בטוח שגם לא ירד בקרוב, לכן אני רוצה להגיד לכם אלי ואביחי כל הכבוד לכם על שירות ויחס מעולה!!! אני ממליץ בחום תודה רבה!.
הודעה אחרונה מאת Benlollol1, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
חברים יש לי שאלה לאלה שמבינים פה בשיפורי רכב יש לי מיצובישי גלאנט ספורט שנת 2001 מנוע 2000 איך אני יכול להוסיף כוח לרכב בצורה הכי קלה וזולה שיש? אני לא מדבר על טוברו וכאלה דברים, שיפורים קטנים אם קיימת האפשרות הזאת. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ומי של borbet?
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
המלצה לצמיגים
מאת cbacba- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איזה צמיגים הייתם ממליצים ללקסוס 245,40,18 ? ועוד שאלה נגיד שאין מגבלה של תקציב מה הכי טוב? ולמה הוא יותר טוב מהשאר?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הי, אני צריך להחליף צמיגים. כרגע יש לי 185.70.14 ברכב. האם אפשר לשים במקום 185, נניח 195, או 235? (מבחינת רישוי חוקי של הרכב). המטרה שלי שהרכב יהיה יותר נוח לנסיעה משפחתית. כמו כן, הייתי מאד רוצה שהצמיגים יהיו שקטים, כי כרגע הרעש בתא הנוסעים הוא מעצבן. וכן, גם אם מקדם השחיקה נמוך, כלומר צמיגים יותר דביקים, אני סבבה עם זה. אני גמיש בסכום ומתכוון לקנות צמיגים איכותיים. אם יש לכם רעיונות נניח להחליף את הגאנטים, אוכל גם לשקול זאת, כמובן כדי להשיג את המטרות. כל עזרה ויעוץ יתקבלו בברכה. תודה, כפיר
הודעה אחרונה מאת ori88, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן אנשים! ברשותי הונדה CRZ ואני רוצה לחבר את הפיגי בק האוניברסלי של AEM האם למישהו יש ניסיון עם המוצר? נ.ב. HONDATA הוציאו את מהדורת FLASHPRO לCRZ אבל אחרי בדיקה קצרה של המס' ECU שלי הוא לא תומך ברכב שלי. הפיגי בק הוא סוג של אלטרנטיבה אחרת על פי מספר סדנאות מחו"ל ששאלתי אותם. (למרות שעוד לא ניסו באמת לחבר CRZ עם הפיגי בק של AEM) תודה!
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הזמנתי מיני ג׳ון קופר וורקס חדשה, אמורה להגיע באפריל, מנהיגה קודמת באוטו אני מחפש יותר יציבות. לא מבין גדול בעניינים האלה, אבל האם רוחב צמיג ישפיע? ואם כן מה צריך לעשות הלאה? תודה
הודעה אחרונה מאת 4Runner,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 193 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- yoni162
- פאר האורה
- chezik
- eliordadon
- swimmer11
- zizkebab
- yor2
- rottomer
- Igalz
- shilo83143
- benny62