שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן לכולם . רציתי לדעת האם ישנם צ'יפים מסויימים עבור רכבים עם מנועי TSI , כי כמו שהבנתי , הצ'יפים האלו דווקא נועדו יותר עבור מנועים עם מגדשי טורבו , ומנועי ה-TSI כוללים טורבו . אם זה נכון , אז השאלה הבאה ספציפית לאוטו שלי : אני עוד מעט מקבל את הג'טה שלי , היא באה עם מנוע 1.2TSI , 105 כ''ס , השאלה היא האם ישנם צ'יפים עבור המנוע שלי ?, אם כן , אז איפה אני יכול לקנות כזה ומה המחירים בערך ? כי פשוט בחנות אחת אמרו לי שיש להם צ'יפ למנוע שלי שמעלה את העוצמה מ-105 כ''ס ל-130 כ''ס , והצ'יפ גם ניתן לפירוק קל אם אני צריך , האם באמת קיים דבר כזה עבור המנוע שלי (1.2TSI) ? , בכמה יהיה השיפור ?, איפה אפשר לקנות ובאיזה מחיר ? תודה מראש לכל העוזרים .
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מבקש המלצה לצמיגים, וטווח מחירים ראלי. אני לא כולכך מרוצה מהצמיגים המקוריים, לוקח להם הרבה זמן להחמם ועד אז הם לא כולכך להיט. אני לא מודע, ואין לי מושג מה הטווח מחירים ולכן אני מתייעץ. שינוי מידה לא בא בחשבון.
הודעה אחרונה מאת Eladles, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מה הוא גודל ההשקעה להעלאת ההספק בסובארו STI של הדור הקודם לסביבות ה500 כ"ס? מזה דורש? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום התקנתי אנטירולים ברכב שלי אחרי שסוף סוף הם הגיע. אחרי שלא מעט חברים שהתקינו ושיבחו את דן מעבדות רכב באשדוד, לא התעצלתי והדרמתי אליהם. במהלך השנים נתקלתי בהמון בעלי מקצוע, אחד כזה כמו דוד נדיר למצוא, הבנאדם מאוד מקצועי, סבלני, לא ממהר לסיים את העבודה גם כשיש לקוחות אחרים על הראש, בודק כל דבר 3 פעמים, מסביר ועונה לכל שאלה. באמת שאפו. הגשר הקדמי פורק לצורך התקנה של האנטירול הקדמי. מותקן מתקינים את האחורי כיוון פרונט לקינוח
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן ולילה טוב. אני מחזיק וולוו S70 T5 כ 4 שנים בזמנו שקניתי עשיתי ציפ במקום מסויים באיזור המרכז האוטו נסע גרזן, נהדר, תחושת כוח מהנה רק שהסוף כנראה היה ידוע ולפני כמה ימים הגיר התחיל לשלוח לי צלצולים והחנוכיות הידועות של הדגמים האלה התחילו להערם בלוח מחוונים, מחר בעזרת ה אני מקווה להתחדש ב S80 T6 שנת 2006, אם יש לתותחים פה מקום שיכול להמליץ על תוכנות לשיפור ומקומות עם קבלות אמיתיות אשמח לשמוע, אם יש אפילו כוון של מחיר אשמח לשמוע תודה רבה ולילה מצוין.
הודעה אחרונה מאת vo364, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי סיאט איביזה 2003 1400 הדגם של 100 כ״ס. מבקש המלצה לצמיגים אוחזים במידה 195/55/15,בסכום עד 2000ש״ח. תודה לעוזרים מראש.
הודעה אחרונה מאת Jama1201, -
- 6 תגובות
- 19 אלף צפיות
אובחן רכב חדש בבית. השאלה האם יהיה יתרון כלשהו (כוח\חיסכון בדלק\ משהו) בהחלפה לפילטר פתוח? ובכל איזה הסבר פרקטי מה היתרון בפתוח לעומת הרגיל? כלומר למה לא מעט אנשים מחליפים?
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ברשותי 106 ראלי עם סט בלימה משופר של ספארקו צלחות מאווררות מחורצות+רפידות ספורטיביות [T51] וצינורות שזורים. לאחר שנתיים וחצי עם הסט הזה ואין ספור נסיעות ספורטיביות הגע הזמן להחליף. אני מאוד מרוצה מהסט שיש עכשיו אבל לצערי ספארקו כבר לא מייצרים עוד כזה ולא נשאר על המדפים. אני מתלבט בין ללכת על EBC[בחו"ל פחות ממליצים עליהם עם רכב צרפתי{לא ברור כל כך למה} ] או על ברמבו- בברמבו אני לא מכיר דגמים. חשבתי על לשדרג לסט של 306XSI שזה כן נעשה בחו"ל אבל שוב איזה חברה/דגם ? תוכלו קצת לכוון אותי? בבקשה... נ.ב אני על מידה מקורית של הצלחות[147 מ"מ] ואני לא מתכוון לשים ברלינגו- חשבתי על לדרג לסט של 306XSI שזה כן נעשה בחו"ל אבל שוב איזה חברה…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. ברשותי סובארו פורסטר טורבו שנת 2001, רכשתי פורק חיצוני HKS ואני לא מצליח למצוא מתאם בין האנטרקולר (מקורי) לפורק עזרתכם בבקשה... תודה.
הודעה אחרונה מאת gilad3044, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי גולף gti mk4 עם קולאויברים kw,אני צריך לעשות כוון פרונט לרכב, ולכוון את המערכת מבחינת קאמבר קסטרו. אשמח להסבר תודה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא יודע אם כאן זה המקום אבל ניראה לי שכן. יש לי מזדה 6 2004 אין תלונות על מערכת הבלמים (זה לא רכב ספורט) אבל מניסיון על רכבים אחרים שהברקסים אצלהם חדים יותר אני עושה השוואה. יצא לי לינהוג לדוגמה על סיטרואן C4 החדשה וברקס קטן - מי שישב לידי שואל למה אני כזה אגרסיבי בבלמים- ואני טוען שצריך כמה דקות להיתרגל לבלמים החזקים. אצלי הם יותר רכים ולא ממהרים לינעול את הגלגלים. איך שהוא הייתי רוצה גם תחושה של בקסים חדים ואגרסיבים. הרכב עבר לא מיזמן צלחות +רפידות מקוריים של מזדה. השאלה בלי הוצאות ענקיות מה ניתן לעשות. האם המזדה כבדה יותר ? חשבתי להחליף שמן ברקס (או לפחות לרענן אותו) האם יועיל במיקצת ? מה עוד ניתן לעשות ? מדובר במזדה…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
הזרקת מתנול 1 2
מאת ronron710-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הזרקת מתנול היא רק לרכבים גודשים?
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם בעקבות שינויים במנוע שהעלו את ההספק באחוז מסויים המומנט גם צריך לעלות בהשוואה לנתונים המקוריים של המנוע? במילים אחרות האם יתכן שהמומנט ישאר זהה בהשוואה למנוע המקורי לעומת ההספק שכן עלה?
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבר רוצה לשדרג את הרכב במנוע 1.8 של גאלנט. אחרי בדיקה נאמר לו שהמנוע מתאים בול לתושבות ולגיר. השאלה היא,מה עוד צריך להתקין בשביל שהמנוע יעבוד ברכב,אני חושב שהוא צריך מחשב צמה ואולי גם לוח שעונים,האם משהו ביצע כזאת השתלה או יודע מה צריך לעשות שההשתלה תצליח?
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
שמן מנוע gti.
מאת Shai12- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני רוצה לעשות טיפול לgolf gt 1.8i, אני מחפש מקום לרכוש חלקים טובים במחירים הוגנים. בין היתר אני צריך שמן מנוע אשמח להמלצה. תודה
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חוץ מההלחמות וההתאמות שיש לבצע ובהנחה ששניהם מאותו מותג איזה עוד הבדלים יש?
הודעה אחרונה מאת yoah, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בירשותי רנו קליו ספורט דור ראשון. פתחתי כבר נושא לפני חודשיים על החלפת אגזוז ("המקורי חלוד"). אני רוצה אגזוז שיתן לי קצת יותר רעש מהמקורי שלי, שמעתי על סופרספירנט על דרגון ועל רמוס. לפי מה שהבנתי יש אגזוזים שניבנו במיוחד לרכב הזה (והם לא של היצרן-רנו), אשמח למידע על סוג נפוץ שיתאים לרכב בלי אלכמות וכאב ראש. וקצת מידע בסיסי כמו מזה אינץ כניסה ויציאה, איפה מוחרים בכלל דברים כאלה ועוד מידע שיוכל לעזור לי. אני יודע שאני נכנס פה לפינה אפלה אבל אני משאיר אצלי את המקורי במידה ושיבוא שוטר עם יום קשה. תודה מראש נדב.
הודעה אחרונה מאת ImNewHere, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן לכולם, במידה המקורית כמובן 195/70/14 - המידה הנוכחית 195/65/15 . בעבר היו על הרכב גם סט של 225/45/17 - אני מחפש מידה שפויה יחסית,אך בו זמנית שתתן לי שיפור משמעותי באחיזה. הדגש לא על תקיפת סיבובים חדים וכן הלאה,אלא על פידבק יותר טוב מההגה,ובו זמנית יציבות בעיקולים מהירים. 225/45/17 נראים נורא בולטים על הרכב ומושכים המון תשומת לב, האם 205/55/16 יתנו שיפור ניכר לעומת ה15"? אגב, הרכב כרגע עם מגנזיום ואני מעוניין לעבור לחישוק פח. קאוואליר 2003 , 2.2 . קיבלתי הצעה למישלין פרימאסי HP במחיר יפה,האם גם הפרימאסי צמיג ירוק? האם מדובר בצמיג איכותי? או יותר בכיוון של האנרג'י סייבר?
הודעה אחרונה מאת tomer.mev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני עם המיאטה שלי כבר שנה וחצי, תמיד הציק לי שכן הרכב חזק, אבל לא כמו שציפיתי. השילוב הזה הנעה אחורית עם מנוע לא חזק גורם לך שיציאה מהמקום, אומנם מהירה למדי, אך לא דרמטית מספיק. ביחד עם הילוך חמישי ושישי אנמיים למדי, פשוט מרגישים שחסר לרכב כוח. נמאס לי לשפשף (מטאפורית) על הקיט טורבו של flyin' miata. איך פותרים את הבעיה? כמו שאני רואה יש 2 דרכים, אחת שינויים פנימיים בלבד, שיאפשרו לעבור טסט גם בלי שום מעטפות מתחת לשולחן, והדרך השניה. היעד שלי הוא שיפור של בין 50 ל-100 כ"ס. ועדיפות להישאר עם דלק 95 אוקטן. מבחינת עלות אני מבין שמדובר על סדר גודל של 20-30 אלף שקל לפרוייקט טורבו, אבל הייתי רוצה לקבל מספרים יותר מדוייקים. מצד אחד כמה יעלה ומה ניתן לעשות עם שיפורים פנ…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
פורק לחץ פורג'
מאת yosbar- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, יש לי מגאן ספורט גודשת , מן הסתם עם פורק לחץ סביר/טוב כיאה לשאר המכלולים של הרכב. האם יש סיבה להחליף/לשדרג לפורק לחץ של פורג'? אם כן, מה זה נותן מעבר לצליל הפריקה? בכמה פורומים בחול נתקלתי שזה אחד מהשדרוגים הפופולריים , אז משאלה תיאורתית זה יכול ואפשרי להפוך למעשי. תודה
הודעה אחרונה מאת orha12, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברס יש לי פאסאט 2003 עם 17 אינצ' ככה קניתי אותה מהיד הקודמת עכשיו ברישיון עדיין עומד 15 אינץ' ויש לי טסט לרכב בחודש הקרוב שלחו לי כבר את הטופס של הרישיון שצריך לשלם בדואר ורשום שם עדיין 15 אינץ' מה לעשות? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, שני הצמיגים הקדמיים שלי גמורים ויש צורך להחליף. מדובר RUN FLAT במידות 195/55/R16. כרגע הרכב על גודייר excellence. 1. אשמח לשמוע הצעות מבעלי נסיון. 2. במידה והאחוריים במצב מעולה, האם כדאי להעביר אותם קדימה ואת החדשים להתקין מאחור ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
עברו מעל חודשיים וכ-1600 ק"מ עם הצמיגים החדשים בהם נהגתי ברוב התנאים- כביש יבש\רטוב, התנהלות עירונית\כביש מהיר\מפותל וכו'. מידות הצמיגים הן 265.35.18 מאחור ו-245.40.18 מלפנים. הצמיגים שהותקנו יצאו מפס היצור לפני כ-8 חודשים (כלומר היו בני חצי שנה בעת ההתקנה). אחיזה: הצמיג אוחז היטב בכל תנאי דרך וגם בנהיגה ספורטיבית עם שיקיינים צפופים הרכב נותר במקומו. כן אציין בנקודה זו שהמגבלה העיקרית מבחינת אחיזה אינה הצמיג אלא גודל הרכב, צריך ללמוד ולהסתגל לגודל הזה כדי להתנהל איתו במהירות בפניות חדות וצפופות, כשלומדים להתנהל עם המשקל והגודל של הרכב- אז גם יכולות הצמיג מתגלות במלואן והוא פשוט צמיג מצויין שעושה את העבודה בלי יותר מדי חריקות ורעשים מיותרים. גם בכביש ר…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני רוצה להתקין גנט 15 על האימפרזה שקניתי. מעוניין בצבע שחור עם פס אדום יש דבר כזה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת barakcohen7, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם כבר להעלות פוסט טכני אז אין כמו השוואה בסרטון של לפני ואחרי צילום בהילוך איטי שמראה את זויות הגלגול של הרכב, חדי העין יבחינו בהתערבות בקרת האחיזה והשינויים הכלליים באחיזה של הרכב לפני http://www.youtube.com/watch?v=TlmXA72fAqM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אחרי http://www.youtube.com/watch?v=0Dy9pT5slD4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ororororo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם , הצמיגים האחוריים ברכב שלי יבשים , הרכב הוא אודי A3 שנת 98 , גודל הצמיג שלי הוא 205/50R16 אני מתלבט בין 2 הצמיגים האלו: Yokohama 205/50R16 87W S.drive העלות שלהם לצמיג 718 או Michelin 205/50R16 87V PILOT SPORT PS3 GRNX העלות שלהם לצמיג 725 על מה כדי ללכת?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במהלך חיפוש בEbay, ראיתי כל מיני כלי דיאגנוסטיקה לרכב כדוגמאת: Autel maxidiag elite Autel maxidas laounch x431. ראיתי גם מוצר המאפשר, לשיטת, להתערב ולשכתב נתונים במחשב ניהול המנוע (קיימות מספר דוגמאות של רכבים בעלי מכניקה שווה המפיקים הספק שונה הודות למערכת ניהול מנוע שונה, כך לדוג' בסיאט מי\סקודה סיטיגו, פיאט פונטו, ובכל מיני דיזלים כמו מנועי הHDI למיניהם). לבסוף, ראיתי את המוצר הבא http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350779286602&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en מדובר בתוכנה למחשב + כבל לחיבור OBD המאפשרת, לשיטתם, גם את הדיאגנוסטיקה של הכלים לעיל כולל ABS, כריות אויר ותיבת הילוכים אוטומטית (מה שלא אפשר…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי איביזה קופרה 2008 מישהו יודע מאיפה אני יכול לרכוש את הקיט צינורות הכחולים האלה? (חוץ מהאינלט) מה זה הצינורות האלה?
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי, ברשותי סיטרואן קסרה שנת 2000 עם מנוע 1.9td xud (משאבת דלק מכאנית) והייתי מנועיין לשפר את ביצועי המנוע. תמונת המנוע: קראתי בכמה פורומים בחו"ל וראיתי שממליצים להחליף את ה intercooler באחד משופר או ב chargecooler ולכוון את משאבת הדלק.. הינה דוגמה לשיפור קיצוני/רציני של המנוע הזה: מה המחירים של intercooler/chargecooler ומה עדיף למנוע הזה? אני לא מבין גדול והשאלה שלי היא מאיפה מתחילים ואם מישהו פה כבר שיפר מנוע כזה ויכול לתת לי מידע??
הודעה אחרונה מאת XsaraMan, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם קוראים לי אלירן, בבעלותי פולקסווגן גולף v5 דור רביעי 2002. חשבתי למכור את גולף במחיר מחירון ולהגשים את חלום ילדות שלי,לקנות חיפושית ולשפר אותו (תקציב של מחיר מכירה הרכב). שייראה דומה ל״הירבי״ מהסרט של חיפושית בהילוך גבוהה. כל מי שמניבה וכבר שיפר חיפושית אשמח שתהיו איתי לכל אורך הפרויקט. אני ממש צריך את העזרה שלכם כי אין לי שום ידע בשיפורים. אשמח מאוד אם תעזרו לי. תודה רבה אלירן.
הודעה אחרונה מאת maatrixx,