Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם המיאטה שלי כבר שנה וחצי, תמיד הציק לי שכן הרכב חזק, אבל לא כמו שציפיתי. השילוב הזה הנעה אחורית עם מנוע לא חזק גורם לך שיציאה מהמקום, אומנם מהירה למדי, אך לא דרמטית מספיק. ביחד עם הילוך חמישי ושישי אנמיים למדי, פשוט מרגישים שחסר לרכב כוח. נמאס לי לשפשף (מטאפורית) על הקיט טורבו של flyin' miata.

איך פותרים את הבעיה? כמו שאני רואה יש 2 דרכים, אחת שינויים פנימיים בלבד, שיאפשרו לעבור טסט גם בלי שום מעטפות מתחת לשולחן, והדרך השניה.

היעד שלי הוא שיפור של בין 50 ל-100 כ"ס. ועדיפות להישאר עם דלק 95 אוקטן. מבחינת עלות אני מבין שמדובר על סדר גודל של 20-30 אלף שקל לפרוייקט טורבו, אבל הייתי רוצה לקבל מספרים יותר מדוייקים.

מצד אחד כמה יעלה ומה ניתן לעשות עם שיפורים פנימיים בלבד? ומצד שני עלות יבוא והרכבה של קיט טורבו על מנוע סגור?

אלו 2 האופציות שחשבתי עליהן:

http://flyinmiata.com/index.php?deptid=4523&parentid=0&stocknumber=22-14301

קיט טורבו מלא שנותן 170 כ"ס בגלגלים.

http://flyinmiata.com/index.php?deptid=4530&parentid=0&stocknumber=04-66350

קיט stroker, לא ברור כמה תוספת הספק מקבלים ונראה שהוא גם לא כולל מע' ניהול מנוע שאני מתאר לעצמי שצריך. אני מתאר לעצמי שאם הולכים על האופציה הזאת בשילוב עם בוכנות 11.5:1 95 אוקטן הוא לא אופציה, אבל לפחות הרכב ישאר סטוק כלפי חוץ.

כמה יעלה הכל כולל הכל? מן הסתם אני לא אצליח להשיג אישור יבוא, אז אני אצטרך שסדנה תזמין עבורי ותתקין הכל.

תודה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

האם שקלת יניקה+פליטה ואת המחשב-הזה-שאני-לא-זוכר-מה-שמו?

אתה אמור להגיע ל200-210 כ"ס במנוע. יש כמה רכבים בארץ שנוסעים ככה באמינות.

פורסם

ה-NB לא מגיבה טוב לשיפורים אטמוספריים כמו ה-NC , וקיט סטרוקר זה כבר סיפור לא זול ולא יעיל במיוחד .

גדישה זה כבר סיפור אחר , והמנוע לא רק מגיב טוב הוא אפילו מיועד לזה במידה מסויימת , גדישה עדינה של כמה עשיריות באר יכולה להיעשות על מנוע אמין ועדיין האמינות נשארת טובה מאוד (הכל יחסי , כן?) .

יש גם חסרונות , והם מצויים לא בתחום הטכני , אלא הבירוקרטי - בהצלחה .

קח בחשבון שעם כל הכבוד לתקשורת וההתנהגות המאוזנת , גם הבלמים והבולמים הם נקודות חולשה בכל המיאטות , ועם תוספת כוח רצוי מאוד להשקיע גם באלו (מינימום רפידות , אנטי רולים וקפיצים של מאזדה ספיד\אייבאך , אני פחות מאמין בשידוכים וחושב שעדיפה התקנת קויילאובר מלא) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

יש גם קיטים של סופרצ'ארג'ר, למיטב ידיעתי. הרכב כמעט נראה סטוק. או שאולי הם רק ל NC

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קח בחשבון שטורבו משנה את צורת ההפסקה של הכוח.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אם כבר אני אקח טורבו קטן שיכנס מסל"ד נמוך. ב-flyin miata ממליצים על ה-GT2554R (ה-GT2560R הוא מה שמגיע עם הערכה כברירת מחדל). וסופרצ'רג'רים, לפחות מ-flyin miata יש רק ל-NC.

ה-NB לא מגיבה טוב לשיפורים אטמוספריים כמו ה-NC , וקיט סטרוקר זה כבר סיפור לא זול ולא יעיל במיוחד .

גדישה זה כבר סיפור אחר , והמנוע לא רק מגיב טוב הוא אפילו מיועד לזה במידה מסויימת , גדישה עדינה של כמה עשיריות באר יכולה להיעשות על מנוע אמין ועדיין האמינות נשארת טובה מאוד (הכל יחסי , כן?) .

יש גם חסרונות , והם מצויים לא בתחום הטכני , אלא הבירוקרטי - בהצלחה .

קח בחשבון שעם כל הכבוד לתקשורת וההתנהגות המאוזנת , גם הבלמים והבולמים הם נקודות חולשה בכל המיאטות , ועם תוספת כוח רצוי מאוד להשקיע גם באלו (מינימום רפידות , אנטי רולים וקפיצים של מאזדה ספיד\אייבאך , אני פחות מאמין בשידוכים וחושב שעדיפה התקנת קויילאובר מלא) .

תגדיר יקר ולא יעיל.

דווקא אני מרוצה למדי מהבלמים והבולמים. הכבישים באיזור לא משהו והרכב הקודם היה עם מתלים קשיחים (מהמפעל), אני לא רוצה לחזור לזה. ולגבי הבלמים, נסעתי הלוך וחזור בבית אורן במהירויות שחוקיות רק בכביש 6 ולא הרגשתי שום דעיכה או רעידות מהבלמים.

בכל אופן, אשמח לשמוע איך בתכלס עוברים את המכשול הביוקרטי הזה, הולכים למכון שמחפף או שיש צורך בגישה יותר אקטיבית? אם לא מרגישים בנוח לרשום את זה פה אפשר גם בה"פ מבעלי נסיון.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

להגדיר יקר אני לא יכול , אחריי הכל זה הכיס שלך .

לעומת זאת לא יעיל , זה מצב בו פרוייקט טורבו יתן תמורה טובה יותר לכסף מפרוייקט אטמוספירי רציני בכל המובנים מלבד זמינות (וזה לא רלוונטי כי אתה מתכנן על טורבו קטנטן) , ויהיה פשוט יותר לשינויים בעתיד .

לגבי השאר , אם הם מספקים אותך מעולה , אבל לא כתבתי את זה מתוך הנחה אלא מתוך היכרות מעמיקה עם NB בקונפיגורציות שונות .

יש לה זויות גלגול ורכינה גדולות במיוחד , אנטי רולים יכולים לרסן משמעותית את זויות הגלגול מבלי לפגוע בנוחות , אבל אין להם השפעה על זוית הרכינה .

קפיצים\קויילאוברים ירסנו אותה ויחדדו אותה , חלקם יפגעו יותר בנוחות וחלקם פחות , מהניסיון שלי (ושל עוד כמה שהסכימו איתי , גם על מיאטות וגם על רודסטרים\קופה בסגנון) KW דווקא נוחים יותר מהמתלים המקוריים בחלק מהמכוניות כנראה בגלל הקפיץ הפרוגרסיבי .

לגבי הבלמים (סה"כ דיברתי על רפידות כן? שפה כבר צריך לנבור במיאטה.נט ולבדוק מי היצרן והדגם "באופנה" למכוניות יום-יום) , כנראה שאני יותר רגוע ממך ועדיין יכול לפרט לך בפרטי על אינספור תוואים שבהם יש דעיכה , אבל שוב תנסה להתייעץ עם אנשים נוספים ולא רק איתי , זה תמיד יועיל .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

התכוונתי סדר גודל של עלות.

ברור שפרוייקט טורבו יהיה יותר גמיש לשינויים עתידיים, אין פה בכלל שאלה.

לגבי המתלים, מעבר לנוחות אני גם מפחד להפוך את הרכב לקיצוני מידי בתגובות שלו בעיקר בגלל שאני אוהב להוציא את התחת מידי פעם, ועם מתלים קשיחים הכל קורה יותר מהר ובאופן יותר פתאומי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בטוח שראית את המחיר לקיט הסטרוקר? ומקריאה מהירה לא ראיתי שום התייחסות לניהול , יניקה , פליטה וכל מה שמומלץ כדי למצות את ההגדלה בנפח .

במחיר הזה אתה קונה את קיט הטורבו+וודו ונשאר עם דמי כיס לפליטה , ועוד כמה צעצועים .

אתה צודק שעם מתלים קשיחים יותר המכונית תהיה פחות סבלנית לנהיגה "לא חלקה" (גרועה) , אבל קודם כל צריך לקחת את זה בפרופורציות , זה לא אומר שהיא תסתחרר ביציאה מהחניה , ודבר שני זה בדיוק הרווח - המכונית הופכת למדוייקת יותר ומגיבה יותר (וברוב התוואים תקבל בטחון רב יותר בנהיגה ושיפור מסויים באחיזה) .

ב-S2000 שהיא הרבה יותר קשיחה מה-NB או בכלל ממיאטה , רק בכבישים מאוד גליים אפשר להרגיש שמתלים משופרים הופכים את הרכב ל-"קופצני" , והכל באופן יחסי שבסופו של יום עדיין עדיף את המתלים המשופרים .

לא אמרתי לך לרוץ לקנות , אבל תתחיל להתייחס יותר ברצינות לשיפור שתפיק ממתלים ורפידות , אולי בכסף שתחסוך ביחס לאטמוספירי חזק תוכל לקנות אותם .

פורסם

התכוונתי למחיר סופי, מן הסתם פירוק המנוע הגדלת הקדח הרכבה מחדש יעלה פי כמה מרק הרכבה של קיט טורבו שאפילו לא מצריך צנרת קסטום. קיצר קיט טורבו נראה כמו הדרך העדיפה, רק מה עושים בטסט? ואשמח לקבל הערכת מחיר יותר מדוייקת.

יש מיסים על היבוא, או שמא הרדך היחידה שזה נכנס לארץ זה לא דרך המכס? ואם יש פרוצדורה בה אני אוכל ליבא את זה ללא בעיות, מה צריך להיות עלות ההרכבה?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...