שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 29 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, שאלה לי אליכם, הבלמים שלי קרובים לסיום חייהם וברצוני לשדרג הברקסים. מצטער על הבורות אבל אין לי שמץ של מושג מהיכן מתחילים ואיך ממשיכים. Brembo ושאר המושגים מוכרים מבחינת השמות רק. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי אור על הנושא, כולל מחירים ועלויות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, ברשותי סיאט איביזה 1.2 tsi dsg7 2013. ניסיתי לברר כמה דברים ע״ג האינטרנט אך ללא הצלחה. להלן מספר שאלות; איזה סוג טורבו מותקן ברכב? כמה באר הטורבו גודש? (0.) אני מאמין.. כמה כ״ס הטורבו הנ״ל תומך? באיזה טורים הטורבו נכנס לפעולה? באיזה סלד יש גדישה מלאה(full boost)? תודה והמשך צהוריים טובים, איתי.
הודעה אחרונה מאת itay1233, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול בבקשה האם למישהו יש נסיון עם מקום טוב על מנת לבצע הסבה מגיר אוטומט לידני עבור הונדה סיויק 1800 (מהשנים שבין 1006- 2012) תודה רבה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, השבוע היה לי פאנצר בצמיג הקידמי אז הלכתי והחלפתי צמיג רק אחר כך ראיתי שקוד המהירות בצמיג הוא w83 ובשלי הוא בכלל w91 הגודל של הצמיגים 215/45/17 עם הקוד הזה משפיע ומה ההשלכות תודה..
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן לאחורנה נתקלתי בכמה וכמה פורומים בחומר שנקרא אוקטן בוסטר, ולפםי מה שראיתי קצת בפייסבוק ובפורומים מקבילים אנשים השתמשו (בעיקר במרוצי דראג) והיו מבסוטים מישהו מכיר ? התנסה ? לאיזה אוקטן מגיעים איתו ?
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
- 36 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום חברים, שיפורי מנוע הם לא התחום החזק שלי ורציתי להתייעץ פה בנוגע לצ'יפ שיעלה את הספק הכ''ס של הרכב. מדובר בסיאט לאון FR שנת 2012 ידנית, ההספק עומד כרגע על 210 כ''ס. מחפש צ'יפ חוקי שיעלה את הרכב ללפחות 250 כ''ס, שלא יהיה אגרסיבי מדי ויגרום לבלאי מהיר של המערכות, לא משנה אם יעלה את צריכת הדלק ( יחי הדלקן ) האופציות שהעמדתי כרגע הם APR או REVO או GIAC. אשמח לחוות דעת מאנשים שיודעים על מה הם מדברים על האופציות, איזה סטייג' מומלץ ושיעור מחירים למוצר חדש. תודה.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התופעה: בזמן האחרון התחלתי להרגיש כל מהמורות בכביש, הרכב הזה ידוע שמרגישים בו כל דבר אבל לאחרונה זה נהיה בלתי נסבל. הרכב לא נמוך או שוקע, אני יודע שהוחלפו זוג קפיצים ובולמים (הקדמיים אני מניח) ב 2006. אין לי מושג למה הוחלפו גם הקפיצים, זה היה במורשה אז בטח עשו על הדרך. תפוחים ומסרק הגה הוחלפו לפני כשנה+ גם כל התושבות של המנוע/גיר חדשות אם זה משנה. כרגע יש על הרכב 153 אלף ק"מ, כמו שציינתי הבולמים הקדמיים הוחלפו ב 2006 כשהרכב היה על 70 אלף ק"מ. אז הם עברו משהו כמו 80 אלף ק"מ סה"כ. מחפש המלצה לרבעיית בולמים. תקציב עד 1000 שקל כולל עבודה, כיוון פרונט ומה שביניהם. זה מספיק לבולמים איכותיים או שאצטרך למתוח את התקציב? על מה להתמקד? בולמים של KYB, מונרו א…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נושא הטורבו מאוד נפוץ ברשת, נושא הסופרצ'ארג'ר םחות נפוץ אך גם עליו יש הרבה מידע אך נושא קיט מצערות אינו נפוץ ברשת (לפחות לא בעברית) והייתי שמח לדעת על זה קצת, מה, איך, כמה ולמה? מה שמעניין אותי זה איזה חלקים בד''כ דרושים להסבה כזאת? מה היתרונות? מה החסרונות? עד כמה זה פשוט להכנה? למה זה לא כ''כ נפוץ (בטח לא כמו טורבו), באיזה מקרים זה עדיף?
הודעה אחרונה מאת AbSweseJexexelp, -
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב חיפשתי את נושא החוקיות אך תוצאות החיפושים לא ענו על השאלות. ראיתי המון פרויקטים בחול של E46 M3 לסדאן יש לי E46 ידנית 1.8 שנת 99 רציתי לשאול לגבי חוקיות האם אפשרי לקבל אישור ממשרד הרישוי למנוע מM3? לדעתי הדגם שלו הוא S54 הקארדן ההנעה ושאר החלקים הנלווים זהים ל 318 ? הכוונה היא אם לעשות אז לעשות כבר עד הסוף מה אני צריך לשנות ? וחשבתי להשאר עם התיבה הנוכחית. מה אתם ממליצים לבדוק לחקור לפני תחילת פרוייקט שכזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני חושב להסב את הרכב לגז , הבנתי שזה יותר חסכוני זול עכשיו מה שרציתי לדעת אם זה טוב לרכב , אם זה יעיל , ואם זה לא חרטא כמו שזה נשמע.. תודה
הודעה אחרונה מאת Nisim46, -
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בקוב מתפנה לי קצת זמן לפרוייקט שאני דוחה כבר הרבה זמן . כולם מכירים את בעיית ההתנהגות באיביזה והגיע הזמן שגם הרכב שלי יעבור שידרוג קטן . כרגע אין רצון לעלות בהספק אלא רק שיפור התנגות ואחיזה , בתכנון מתלים קפיצים וצמיגים . אשמח להמלצות .
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מדובר באאוטלנדר טורבו . רוצה להתקין את השסתום , לא מצפה לשום שיפור , אבל יש סיכוי שהשסתום המקורי קצת עייף וחליפי עולה פחות ממקורי ואם כבר חליפי אז שיעשה את הצליל המטופש והמגניב הזה בקיצור , כל מה שאני צריך לעשות זה לפרק את המקורי , לסתום את המעבר שמחזיר את הגזים למערכת (בעצם לסתום את המעבר שבין השסתום לבין תיבת האויר) ולחבר את השסתום פריקה לפתח הנותר (על הקו שבים הטורבינה לבין האינטרקולר). נכון? הקשיקוש האדום מסמן את הפתח שצריך לסגור.
הודעה אחרונה מאת ADRIANFARINA, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
למישהו אולי יש ניסיון או אולי יכול לחוות דעה על המוצר הזה: http://www.tuning-chip.co.uk/chip-tuning-volkswagen-polo-petrol/petrol-volkswagen-polo-turbo-box.html http://www.tuning-chip.co.uk/chip-tuning-volkswagen-polo-petrol/petrol-volkswagen-polo-db-box.html הם חאפרים או רציניים?
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים יש לי סיאט איביזה 1.4 ידנית שנת 2012 אם אני לא טועה יש לה מנוע אטמוספרי האם ניתן לשפר את המנוע לפחות ל100כוח סוס במקום 85 אשמח לקבל קצת מידע תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת vitali87, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת סט שכזה עבור הרכב שלי, לא יצא לי להתנסות איתם, ואשמח לקבל המלצות מנהגים שעושים שימוש יומיומי עם סטאפ שכזה. לעניין הקפיצים, מדובר בהנמכה של 35MM. (מצד שני - הקפיצים שלי כבר "עייפים", כך שאני לא מצפה שהרכב יגרד את האספלט) כמובן, שכל מידע יתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת eli z, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שבת שלום חברי הפורום היקרים, הרכב הוא גולףgti 99, אתמול אחרי לחיצה בהילוך שלישי, הבחנתי ברעש מוזר מכיוון הטורבו/הפורק רעש כמו של טורבו משחיז. הרכב החל בגמגומים וסרק לא יציב בעליל עד כמעט כיבוי+פיצוצים קטנים(לדעתי עודף דלק), לאחר מכן כאשר פתחתי את מכסה המנוע הבחנתי כי יוצא אויר חזק מהפורק בסרק, פירקתי אותו וראיתי כי הקפיץ התחתון( לא הכחול) הכסוף מתחת לבוכנה שבור לשניים . השאלה שלי אליכם איך קורה כזה דבר?! ( גדישה 1.6 באר עם הייבריד) , האם אפשר לקנות כזה קפיץ ומהיכן? האם עדיף כבר לקנות פורק חדש? ד״א הפורק הוא פורג׳ 004 מקורי חיצוני מלא למי לפנות? תודה לעוזרים ושבת שלום אלי.
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב, ליפני כחודש רכשתי פיג'ו 307 XSI ידנית (03) ברצוני לשפר את האוטו בכדי לקבל תגובת מצערת יותר טובה ולהחליף לה דוד אחורי כדי להנשים אותה טיפה. אני לא מבין כלום ברכבים והייתי שמח שתעזרו לי בזה (איפה ללכת, מה לקנות וכו' ) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי טראנו קצר, 2003 מנוע 3000 TDI, אוטומט. יצא עם 154כ"ס , לפני שבוע בדקתי בדיינו 138כ"ס. אני רוצה שפר את המנוע. ראיתי צ'יפ שמעלה אותו ל 180-190כ"ס, על איזה עוד דברים אני צריך לחשוב לפני שאני משפר מנוע? יש מישהו שעושה את זה בארץ? חוץ מקולר על הגיר, מה עוד ניתן לשפר (הספק) ?
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי שאלה קצת פילוסופית בקשר לאיבוד כוח כתוצאה מכמה גורמים שונים 1.התיישנות הרכב 2.אופן הנהיגה ברכב(התעללות) 3.אחזקת הרכב עכשיו השאלה היא עד כמה משפעים כל הגורמים האלה על איבוד הכוח של הרכב מהמקור ובאילו אחוזים? והאם יש אפשרות כלשהיא להחזיר את הרכב ל"עוצמתו" המקורית ללא שיפור מיוחד והוספת חלקים נוספים ומשופרים אלא רק עם החלפת חלקים מקוריים ומתאימים לאותו רכב. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת liortaib, -
דוד אחורי
מאת ofekmoalem- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין להרכיב דוד אחורי לפיאט בראבו SX שנת 97 1600 השאלה שלי היא ככה : 1. מישהו יודע איזה מידות הכניסה ויציאה צריכות להיות ? 2. האם למישהו יש מושג בנוגע לדגם ספציפי ש"חוקי" (שאני אומר חוקי אני מתכוון לאחד שישנה את הסאונד אבל ימשוך כמה שפחות עיינים ויהיה סביל בטסטים ) תודה
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ממליצים?
הודעה אחרונה מאת ADRIANFARINA, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברה, בימים הקרובים אני מתכנן להחליף צמיגים. היו לי צמיגים 195/55VR15 ZE912 85V TL של FALKEN. שמתי אותם לפני כשנה וחצי, כבר הורדתי להם את רוב הבשר... הפעם חשבתי לשים משהו יותר טוב, שיחזיק יותר טוב פניות ואולי יחזיק יותר זמן עם נסיעות שלי אני נוסע כ-10K ק''מ בשנה וטיפה אגרסיבי. אם יש משהו שלא יקר מדי, אשמח לשמוע הצעות. דימה.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, כמו שרשום בכותרת, מחפש צמיגים במידה הנ"ל, בתקציב של ~3000 לרביעיה (אפשר לחרוג קצת אם זה שווה). כעקרון חשבתי על מישלין PS3 אבל אחרי קצת בירורים אין להשיג אותם כרגע בארץ במידה הנ"ל (או לצורך העניין שום צמיג באותה רמה במידה הנ"ל - כוסאמק עם איביזה ). תודה!!
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לשאול אם יש לכם מושג מה מידת הצמיג המקסימלית שאני יכול לאשר לרכב של אבא שלי? ברשותו ניסאן קשקאי 2011, כיום מורכבים עליה חישוקים בקוטר 16" ומידות הצמיג לא זכור לי אני ינחש ויגיד שהם כ-225 על 60 או משהו כזה (מחר אני יברר על בטוח). הדגם המפואר מגיע עם 18", השאלה שלי האם אני יכול להרכיב 19"? והמרווח ברגים כמו שהבנתי הוא 5x114 או משהו כזה אני צודק? ואכן ביקרתי בכמה פנצ'ריות ולא יכלו להגיד לי בדיוק כמה אני יכול לאשר כי אין להם את הספרים המתאימים (הם ישנים..).
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחיה של חברתי מחפש צמיגים לאימפרזה 2.0 4*4 אם אני לא טועה 2005. המידת צמיגים זה 205/50/16, נכנסתי לאתר טיירס 4 יו ומצאתי המון דגמים במידה הזאת עם מיטב השמות המוכרים אך בפועל הוא אמר שלאחר סבב פנצ'ריות אף אחד לא מחזיק את המידה הזאת במלאי! האם זאת מידה בעייתית ולא כ''כ נפוצה? מה מומלץ במחיר סביר? רצוי שקט ולא סיני. יש לכם מקומות מומלצים באזור הדרום? (קריית מלאכי). תודה!
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו פה יודע להתקין טורבו טיימר? או שיכול להפנות אותי למישהו מקצועי? אם זה משנה, הרכב הוא איביזה קופרה 2008.
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן לכולם, מצאתי גיר ידני לקאוואליר שלי,מה כדאי לעשות/לשפר טרם ההרכבה שלו? זוג ידיים טובות מספיק טוב להסבה? או עדיף בעל מקצוע איכותי? יש למישהו המלצה לבעל מקצוע איכותי? מצמד חדש, על מה עוד כדאי לשים דגש לפני ההרכבה כדי לא לפרק ולהרכיב פעמיים? *יוניט רוורס כבר השגתי חדשה. קונסולת הילוכים ניתן להשיג באייביי. מהם הדגשים לפני הסבה? שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש בולמים + קפיצי הנמכה להונדה פרלוד VTI 2.2 שנת 1997. פניתי ל-PIT STOP אך הוא אמר שהחברות שהם עובדים איתם לא מייצרות להונדה פרלוד ורק קפיצי הנמכה הוא יוכל להזמין. הבולמים הנוכחיים (האורגינליים) של הרכב הם במצב לא כ"כ טוב (185,000 ק"מ) ולכן חשבתי אם אני כבר מחליף אותם אז להרכיב בולם משופר. האם יש פה גורמים שיוכלו לעזור לי בנידון? תודה, גיא ג.
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם יש מגן חום כזה בארץ? http://www.ebay.com/itm/3-AIR-FILTER-CONE-WITH-STAINLESS-STEEL-HEAT-SHIELD-COVER-COLD-AIR-INTAKE-/330876410864?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4d09c55bf0&vxp=mtr אני צריך בדיוק משהו כזה אבל חושש להזמין עקב מכס או שהחבילה תתיקע. שנים שאני מזמין מ ebay דברים אבל לא ניסיתי חלקי רכב. נראה לכם שאשלם על זה משהו מעבר?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה הלחץ אוויר המומלץ לרכב הנ"ל???
הודעה אחרונה מאת osher71,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 542 אורחים (הצג רשימה מלאה)