שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם , כחלק מין פרוייקט שאני מתכוונן לעשות בקרוב אני שוקל אפשרות של שיפור אחיזת הרכב. כן הרכב לא בעל השילדה האולטימטיבית אבל ללא ספק יש לו חן שכבש אותי וגם לי לשפוך עליו כבר אלפי שקלים. בכל מיקרה , אני מחפש שדרוג מהמצב המקורי - זאת אומרת מה שקיים כעט . התקציב ? עומד על סביב 5+- . חשוב להדגיש שהוא נועל כרגע 15" כמדומני 195/50 אך אינני זוכר זאת בוודאות ואאמת זאת שאוכל. מאיפה מתחילים ? מה כדי ? האם עדיף בכלל לא להכנס לתחום הזה כי מימלא השינוי לא יהיה משמעותי? אני מחפש שהרכב קודם כל ישב חזק יותר על הכביש ויוכל לתקפוף פניות חזקות מהר . לא מעניין אותי נוחות יומיומית למרות שהוא הולך לשמש אותי כרכב יום יומי אני מתפשר ומחפש רק אחיזה. תודה לכולם ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת ofekmoalem, -
שיפור ברקסים ZX 1 2
מאת CASTRO_PK- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ערב טוב ברשותי ZX וולקן שנת 93. הברקסים מתחילים להשמיע רעשים, אז חשבתי להחליף למשהו טוב יותר. קודם כל מה אני צריך(רק רפידות וקליפרים?) כמה סיפור כזה יעלה לי? עד כמה זה יעיל? צריך אישורים לזה? קיבלתי הצעה של קליפארים של GTI6 - S16 264מ'מ. במחיר של 450 שקל. תודה.
הודעה אחרונה מאת DJ_BITON_BIT, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום , רציתי לשאול 2 שאלות : 1.אני רוצה שהרכב שלי יראה יותר ספורטיבי ויפה אז רציתי לשים לו מגנזיום D1R (כמו מין חישוק אדום מסביב ) ולעשות השחרה בחלונות מאחורה ואולי 40% מיקדימה ואולי חצאיות , האם לדעתכם יש עוד משהו שכדאי לעשות בתקציב לא ממש גדול , וכמה יעלה לי הדברים הללו . 2.רציתי לשפר את הרכב שיגיע לביצועים גבוהים יותר , הכוונה כוחות סוס , איך אני עושה את זה ומה אני יכול לעשות בתקציב של כ4 אלף ש"ח ? תודה
הודעה אחרונה מאת lidorz10, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי מיצובישי סופר לנסר וראיתי למכירה ג'אנטים יפים 16 אינצ' שישבו על פיג'ו 306 מישהו יודע אם זה מתאים לסופר לנסר?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מוצא לא מעט קויילוברים באיביי, מחירים מצויינים ואפילו המשלוח חינם, הביקורת הכללית עליהם באינטרנט היא בסדר גמור אך פה עומד מולי השטח האפול של חוק יבוא חלקי רכב העדכני ומכס! לדעתי השאלה יותר קשורה לפה כי אני מאמין שפה יש יותר סיכויים לקבל את התשובה, בכל זאת מדובר בחלק לרכב שהוא אפטרמרקט! במידה ומצאתי את הסט ב 1400 ש''ח (משהו בסיסי), משלוח בחינם, מה עליי לחפש על מנת לדעת שבוודאות לא יהיו לי בעיות לשחרר אותו מהמכס? תקן כלשהו? אם כן איך אני בודק את קיום אותו התקן? מה אחוזי המיסים על חלקים כאלה? מה קורה במידה והחלק לא עומד בתקן? מה עוד נדרש? הרכב כמובן על שמי ובבעלותי!, מדובר ברכב שנת 82 (בחתימה).
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ראיתי בדפי האינטרנט המלצות של אנשים לגבי שיפור מערכת הפליטה. לאחר שהרכבתי 2 דודים פתוחים לגמרי של רמוס הסאונד שנוצר היה ספורטיבי מידי. נאלצתי לחזור למקורי. חייב לציין שהרכב הרגיש לי בריא יותר ומאיץ קצת יותר טוב. האגזוזן טעם שאם הדודים היו חדשים אז הסאונד היה הרבה פחות רועש ונקי. שוב, לאחר קריאה בדפי האינטרנט ראיתי המלצות שבהם ניפתח הדוד ורוקן מכל המחיצות והרשתות והולחם חזרה. כל מי שביצע את הפרוייק הקטן הזה שעלות כ 200 שח היה מרוצה. מישהוא ניסה ? ויכול להמליץ ? שוב, אינני מחפש רעש של אימפזה טורבו אלה משהוא עדין. מדובר במזדה 6 מנוע 2300 עם 2 דודים (מקוריים) תודה לעוזרים, רז.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום. ראיתי בתמונות מחו"ל שברכבים כמו שלי(רנו 19 קבריולט) יש מוט מייצב עליון, אצלי אין. רציתי לדעת קודם כל מה המוט הזה עושה? ואיך למצוא במידה שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת diforce, -
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכל המומחים, מאחר ויש הזדמנות להביא עם קרוב משפה ניהול חיצוני מארה"ב, עלהת השאלה: האם תהיה תועלת בניהול שכזה על רכב אטמוספרי (לפחות כרגע) בעל קאמשאפט חם, קיט יניקה משופר (תיאור בומבסטי לפילטר פתוח עם צנרת לקידמת הרכב) וסעפת פליטה משופרת (בתקווה בעתיד הקרוב)? האם התועלת תהיה מינימלית וחבל על הזמן? תודה.
הודעה אחרונה מאת diforce, -
- 18 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום רב. שאלה קטנה, ישנה בעיה לעבור טסט כשמותקן פילטר אויר פתוח? מה עושים במידה ואין את בית המסנן המקורי וגם אי אפשר להשיג בארץ? אסי.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
שיפור לנסר
מאת liorharush- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכשתי לנסר 93 שלשום ישמע קצת מצחיק אבל האוטו יחסית נוסע ממש ממש טוב מאיץ נחמד מאוד,הקטע שהוא מנתק הצתה ממש מאוחר(8.2 אלף סל''ד,מעלה לי חיוך כל פעם)הגיוני או שיש משהו דפוק שם?,איפה לעזאזל אני מוצא חלקים למנוע הזה 1.5 קרבורטור ברישיון רשום שזה 4G15 אבל החיפושים ברשת לא מצאו משהו רלוונטי תודה ליאור
הודעה אחרונה מאת yogev_k, -
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אוקיי שמי ליאל למי שלא מכיר , לפני חודש בערך רכשתי פונטיאק סולטיס אומטומטית מנוע 2400 173 כוח סוס אם איני טועה. אחרי טיפול מקיף במוסך וקצת דייטלינג החלטתי קצת לשפר התנהגות/כוח. אשמח להמלצות .... תקציב לא מפורז מאמין שעד 5k ואם משהו משמעותי שישנה לי את הרכב אז אשמח להגדיל את התקציב , תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף תצמיגים והגאנטים שלי ל r18 עם חתך של 45 הבעיה שלי היא שאבא שלי בירר עם מישהו עם מוסך גדול בתל אביב והוא התריע בו לא להתקרב ל r18 כי זה יכול לפגוע ביציבות הרכב ולגרום לרעידות מה דעתכם בנושא והאם יש ממה לחשוש הוא טען שזה פשוט לא מתאים לאוטו הזה אשמח לקבל דעתכם בנושא תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
ברשותי מיני וואן 2013 ידנית מוגבלת להספק של 90כ"ס לאומת ה120כ"ס של הקופר. כרגע מותקנת על הרכב צנרת שבנה לי "בני אגזוזים" מראשון לציון עם אגזוז של דרגון וסט ג'אנטים עם צמיגים מפורטל של dunlop 9000 205\45\17 שיש לציין לא מספקים אותי מבחינת אחיזה וחשבתי להחליפם בtoyo 888 מה אתם אומרים, כמה ק"מ הם מסוגלים להחזיק מעמד?(לא משנה לי נוחות ורעש אלא רק ביצועים) הרכב מאוד חלש לי ואני מעוניין להוציא את המיטב ממנו, אני מתכוון להוסיף פילטר K&N ולמצוא מקום טוב לעשות בו צ'יפ שיוסיף את ה30+ כ"ס שמוגבלים ממנו. בנוסף אשמח להמלצה על מקום שיודע להדביק פסים לרכב אשמח להמלצות והצעות!
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
שאלה קטנה בקשר לכדאיות+ מחיר. ברצוני להוסיף קצת כוחות כבש לאוטו לרכב יש 90 הוסבר לי שאם "צ'יפ" יוכל להגיע ל 115 וכל דבר מעבר סתם מגדיל את השחיקה של המנוע. המחיר הוא 1500. עכשיו השאלות הן : 1האם בכלל שווה? 2 יהיה הבדל? 3 מחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי אימפרזה 2001 וכשקניתי אותה אמר הבעלים הקודם שיש קיט פרודרייב. השאלה שלי מיתמקדת במה כלול ב קיט הזה? כל אחד מספר לי על דברים אחרים ואני יכול רק לספר על דברים שאני רואה בעין. מה שאני ראיתי זה שני צינורות סיליקון עם ה כיתוב prodrive הכוונה היא לצינורות מתחת לאינטר קולר ומהטורבו לקולר. ספויילר ואגזוז. הבעלים הקודם אמר לי שיש גם איזה שינוי במחשב של הרכב. אשמח לדעת מיודעי דבר בעניין של קיט הפרודרייב עוד. נ.ב אם למישהו יש דרך לצלם או להשיג לי תמונה של תא המנוע באימפרזה אני צריך לראות את הטורבו או לדעת מה דגם ה טורבו שמגיע בשנתון 2001 של הwrx אשמח מאד לתשובות ממביני עניין. תודה מראש אסף.
הודעה אחרונה מאת gil gheler, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חבר'ה!!! יש לי שאלה קטנה יש לי את הרכב BMW e36 320 (עם המנוע המקורי) ורציתי לשאול אם אפשר לחבר לו טורבו וצנרת זה אפשרי?? תודה רבה לעוזרים!!! (הגעתי ושאלתי כאן כי אני יודע שפו יש ממחים)
הודעה אחרונה מאת Raviv484, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחליף את הצמיגים שלי שעברו זמנם, לכן אשמח להמלצה לצמיגים מומלצים . לפי אתר היצרן המידה היא : 185/55 R15 התקציב הוא בסביבות 1200 ל4. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן לכולם, האם רכב אוטומאטי שקיבל תוספת הספק של קרוב ל50 אחוז,זקוק לתוספת קירור לגיר? בגדול אין הרבה עומס על הגיר כי כמות הנסיעות תחת עומס קטנה מאוד,האם יש טעם לדעתכם? הרכב שבחתימה,170 אלף קמ. תבורכו
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לשים דוד זרימה חופשית לפני שכל החכמים קופצים אני יודע זה לא יוסיף כוח, רק רעש,טוב אני מחפש דוד זרימה חופשית שלא יהיה רועש מדיי ו"ייפתח" ב3 אלף סלד איפה ניתן להתקין באזור המרכז? אילו חברות ממולצות בשבילי? אימפרזה 1.6 2002 תקציב עד 1200 גם יד שניה בא בחשבון אבל אני לא מוצא כלום תודה
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים יש לי שאלה יש יש X3 מנוע 2000 אחד 184 כס ואחד 245 כס האם אפשר לשים ל184 ציפ והוא יהיה כמו ה245?(שניהם 2000 סמק). תודה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים , מישהו יכול לעזור לי אפה אני יכול למצוא צמיגי TOYO דגם VERSADO LX/LX2/ECO , חיפשתי הרבה כנראה שלא מיבאים את הסוג הזה לפי מה שקראתי והבנתי באינטרנט הם יותר טובים מה PROXES , אשמח מאוד אם מישהו יכול לתת קצת מידע . תודה .
הודעה אחרונה מאת abdsamara911, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אחרי שנה עם טויו T1R וטסט שנכשלתי בו, צריך להחליף צמיגים קדמיים. על איזה צמיגים אתם ממליצים לקליאו ספורט 2002? מידה 195.55.15 בסביבות ה600 ש"ח לצמיג (כרגע התקציב מאפשר רק זוג) כמה בעייתי יהיה להישאר עם הT1R מאחורה ולשים צמיגים אחרים מקדימה? תודה!
הודעה אחרונה מאת RazorJunior, -
אז אחרי שרציתי להשתדרג ולהחליף לרכב חזק יותר אך זה לא יצא לפועל בגלל תקציב נמוך (50 אלף) וגם בגלל שאין ברגע זה רכבים שמורים מבחינתי שכדאי לקנות. אבא שלי שהוא מכונאי רכב הציע שנשפר את הרכב שלי. 206 xs 2006 עשתה 98,500 ק״מ. אני אוהב את הרכב שלי בטירוף וממש חבל לי שהוא מרגיש חלש כי אני לא רוצה להיפרד ממנו. חשוב לי לציין מראש שאין לי או לאבא שלי מושג בשיפורים, זה כמו ג׳יבריש בשבילי. לכן אני פונה אליכם בשביל לקבל מידע מא׳ ועד ת׳. החל ממה לשפר עד לאיפה לקנות ואיפה עושים את ההרכבה. לפני שתגידו לעשות חיפוש בפורום, עשיתי. יש המון תוצאות ורק יצאתי מזה מבולבל יותר. תקציב התחלתי לשיפורים: 10,000. לפני שאתחיל, נראה לכם שחכם להיכנס ל״פרוייקט״ כזה כשאין לי שום ידע בש…
הודעה אחרונה מאת oferal, -
צ'יפ לשירוקו
מאת dinur- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי שירוקו 1.4 122 איזה צ'יפ הכי מתאים לה ומה ההבדלים בין צ'יפ לצ'יפ? APR,GIAC,RIVO ??? תודה.
הודעה אחרונה מאת orha12, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים עד כה הייתי נעול על גוד ייר F1 במידות 215/40/17 מהיבואן של גודייר הבנתי שהם כבר לא מייבאים אותו. איזה חלופות טובות את יכולים להציע לי חשבתי על יוקו S DRIVE או סוג של פירלי דקתי גם לגבי מישלין פיילוט סופר ספורט והם מאוד יקרים כ1000 שח לצמיג. התקציב עומד על 750 שח לצמיג מה יכול להיכנס?
הודעה אחרונה מאת dudi d, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני טס בעוד תקופה לחו"ל, אנגליה או איטליה. השוק אפטרמרקט לפיאט קופה עשיר שם ואני מתכנן לעשות קנייה יחסית גדולה. אני מעוניין לרכוש שם בוכנות וטלטלים מחוזקים, אטם ראש מחוזק, טורבו ואולי עוד כמה קשקושים אבל זה העיקר. השאלה היא כזו, נניח ואני רוכש את החלקים, מוציא אותם מהאריזות, ואפילו מלכלך אותם מעט עם שמן או חול שיראו משומשים. אני מגיע איתם לארץ - יכולה להיות לי בעיה להכניס אותם? אשמח לקבל ייעוץ בעניין
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
טוב אז אחרי 17 שנה אפשר להתחדש בבולמים + כל מיני גומיות בלויות שעשו את שלהן. הבעיה היתה שהרכב היה מתרסק בבורות ובולם אחורי שהחל לנזול לא מזמן (17 שנה זה יפה לבולם בכבישי ישראל..). אין ממש פירוט של התהליך אבל צירפתי מספר תמונות של לפני ואחרי. החלטתי להזמין בולמי Monroe איכותיים ולא להתפשר על סיניים כי אני מתכנן להחזיק את הרכב עוד מספר רב של שנים במידה ולא יעשה בעיות. גומיות אחוריות לקפיצים נדירות שכבר אין למצוא בשום מקום, הגומיות התבלו עם השנים והקפיץ מעך אותם. + תותבים למוט מייצב לשיפור ההיגוי (כאן נכנס Powerflex לתמונה), אמרתי למה לא להשקיע עוד מאה שקלים לתותבים איכותיים ביותר שלא אצטרך להחליף אותם בעתיד. ל Powerflex יש רק סט אחד לפונטו למוט מייצב וה…
הודעה אחרונה מאת chesh, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
קראתי את השירשור תגובות החמות על המעבדה בחולון,ובין התגובות היה רשום "משיכה של צמיגי טויו אי אפשר לתקן" לי שי טויו ברכב ואני סובל ממשיכה ימינה,הרכב עבר כמה פעמים פרונט וב2 מקומות שונים. שקלתי לגשת לשם בתיקווה שאולי שם יפתרו לי את הבעיה. שאלתי היא-האם ה נכון שצמיגים של טויו סובלים ממשיכה? יש לציין שהאוטו נוסע ישר אך אם עוזבים את ההגה אז הוא מושך.. סקרן לשמוע תגובות. הרכב הוא סיאט איביזה 20VT 2002
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך קצת מידע בנושא , בכלל בכל מה שנוגע לפילטר פתוח יש לי אמאיקס 3 מנוע וי6 ,1845 סמק רציתי לדעת פחות או יותר איזה פילטר יתאים לי ויוסיף הספק , אני מפחד ללכת לקנות משהו ולאכול אותה ,נ.ב איפה אני יכל לקנות פילטר של סימוטה ( בלי קשר לעניין אני יודע שהפילטר הזה עושה תעבודה באמ איקס של חבר שלי ויודע בדיוק איך הוא נראה , מקסימום אתאים אותו פילטר)
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום , יש לי MX3 שנת 93 מנוע V6 1845 וגם לחבר טוב שלי יש אחת , משום מה הרכב שלי יחסית עגלה ביחס אליו הבדלים שיש ביני לבינו לפי מה ששמנו לב - יש לו פילטר פתוח של סימוטה , האם עוזר במשהו ? אם אני רוצה לשים גם לאן אני הולך במחיר טוב שלא יוריד לי הספק בוודאות או שאפשר פשוט להביא כמו שלו , (אני רוצה משהו שייתן יותר הספק) יש לו אגזוז זרימה חופשית , לי יש מקורי לדעתי , לו אין ממיר קטליטי ולי יש , האם זה משפיע ? מה כדאי לעשות כדי לזרז אותה ? הבנתי שלגבי ממיר קטליתי האוטו הזה עובר טסט בגלל שהוא ישן (מבחינת חוסר בממיר הזה) \ עוד משהו ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shaye65,
-
מי מחובר 11 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 859 אורחים (הצג רשימה מלאה)