Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

מאחר ויש הזדמנות להביא עם קרוב משפה ניהול חיצוני מארה"ב, עלהת השאלה: האם תהיה תועלת בניהול שכזה על רכב אטמוספרי (לפחות כרגע) בעל קאמשאפט חם, קיט יניקה משופר (תיאור בומבסטי לפילטר פתוח עם צנרת לקידמת הרכב) וסעפת פליטה משופרת (בתקווה בעתיד הקרוב)? האם התועלת תהיה מינימלית וחבל על הזמן?

תודה.

פורסם

האם שווה ? לא.

האם תיהיה תועלת? לא בטוח.

הניהול עצמו יקר. ההתקנה גם לא זולה.

אולי ורק אולי אחרי ההתקנה ואחרי כיוונים שונים בדיינו ובכביש, תיהיה איזו שהיא תועלת מינימלית על הסטאפ הזה.

בקיצור לא כדאי.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
האם שווה ? לא.

האם תיהיה תועלת? לא בטוח.

הניהול עצמו יקר. ההתקנה גם לא זולה.

אולי ורק אולי אחרי ההתקנה ואחרי כיוונים שונים בדיינו ובכביש, תיהיה איזו שהיא תועלת מינימלית על הסטאפ הזה.

בקיצור לא כדאי.

הוא כותב להביא מארה''ב, אפשר למצוא שם באופן יחסי לארץ במחיר מאוד זול מחשב נחמד, למה אתה סתם רושם שטויות ?

התקנה בארץ אכן לא זולה, אבל עדיין תלוי אצל מי עושים ועל איזה כוונים הולכים.

על איזה רכב מדובר ?

פורסם

כן אני זה שרושם שטויות :roll:

סהכ ניסיתי לעזור לבחור שלא יכנס לסיפור יקר שלא ישתלם .

אבל בהצלחה פאפא נראה מה יצא מזה.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

אם אתה חושב לגדוש בעתיד והמחיר אטרקטיבי, תביא בלי לחשוב פעמיים. כמובן תוודא לפני שיש מישהו שיודע להתעסק עם הניהול שאתה מביא.

במידה והמחיר באמת טוב יחסית לארץ, זה שווה את זה. מקס' הוא יישב כמה חודשים בארון.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

ירדתי מנושא הניהול. אפילו בארה"ב המחיר לא זול.

השאלה היא האם צ'יפ לא יעזור למנוע לעבוד "נכון" יותר עם גל זיזים חם וסעפת ספורטיבית? :roll:

פורסם

כן, לא ,אולי.

בהיעדר סוג רכב איך אתה רוצה תשובה מדוייקת?

בכל אני אני אהמר שמדובר על צרפתיה- איזה 106 או משהו בסיגנון,

במקרה כזה צ'יפ יעלה 2-3K ויתן תפוקה שולית של גג נו נגיד ~10,12 כ"ס.

במקרה הממש ממש ממש טוב.

וזה גם יכלול הרבה כיוונים עד שתגיעו לתוצאה הרצויה. אם בכלל.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

לא מדובר ב-106. בכלל לא מדובר בצרפתיה.

מאחר והפרוייקט סודי ולא הרבה יודעים באיזה רכב מדור אני מעוניין כרגע להשאיר כך את המצב :wink:

כן מדובר ברכב קטן משנות ה-90 בסיגנון ה-106 (רק אמין יותר :-D).

אז לטענתך, צ'יפ לרכב אטמוספרי לא נותן הרבה מלבד חור בכיס וצריכת דלק מוגברת?

פורסם

מניסיון כואב , צ'יפ לא מרוגש כמעט על אטמוספרי, הסיכוי היחידי שתרגיש משהו אחרי צ'יפ זה רק פסיכולוגי שאתה אומר "האוטו עכשיו אחרי צ'יפ" אבל בת'כלס לא מורגש ולא שווה.

אחרי אין ספור רכבים אטמוספריים, כגון 106 ראלי 1.6, פורד RS2000 ועוד כמה קשקושים הבנתי שאין טעם לשפר כזה דבר.

לעומת זאת, רכב גודש, עם צ'יפ בעלות מינימלית מקבל תוספת הספק שוות ערך לרכב אטמוספרי שעובר הסבה לטורבו.

על המאזניים, צ'יפ ב 2000-3000ש"ח לעומת 20-25 אלף לפרוייקט.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אוקיי.

אז גל זיזים חם לא דורש שינוי של מפת הניהול של המנוע? הרי המנוע לא יעבוד "עגול" והמחשב לא יידע לנצל את גל הזיזים החדש.

האם אני טועה?

פורסם

תלוי עד כמה "חם" (כמה מעלות) ביחס למקור גלגל הזיזים המותקן.

אצלי ברכב החלפתי בזמנו לקאמשפטים חמים של MAZDASPEED, היה משחק של הסל"ד בסרק, משחק מאוד קטן לא משמעותי כלל בעמידה אך יחד עם זאת מאוד מציק. (לי לפחות באופן אישי).

לאחר החלפת מחשב המנוע המקורי (הארופאי), למחשב מנוע בגרסא היפנית (המחשב מאופיין במנתק הצתה שונה וכו'). הבעיה הסתדרה.

אגב ישנם תוכנות ניהול מנוע מקוריות שמסוגלות לתקן את "שגיאה" בעקבות התקנת קאמשפט חם.

אצלי במאזדה המחשב הוא מחשב "טיפש", הוא מקבל ערכים מחיישנים שונים, כל ערך אמור להימצא בטווח מסויים וזהו.

(כך שאין צי"פ שיעזור).

לשמחתי למחשב היפני ישנם טווח ערכים גדול יותר, משהו שקשור לכמות הפעמים בשנייה (במחזור בדיקה) שהוא בודק את אותם ערכים. זה לפחות ההסבר שקיבלתי מהבחור מיפן שהשגתי דרכו את המחשב.

בפועל כאשר פתחתי את שני המחשבים והבטתי על שני הלוחות, ההבדל היה במספר שרשום על הקריסטל. (צירפתי תמונה של החלק בלוח)

KLS14_HC49S_crystal_Crystal_Oscillator_Crystal_Resonator.jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...