שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי 206 2001 מנוע 1400. כרגע מידה 13. אני רוצה להגדיל ל14 או 15 בעדיפות ל15. אני מעוניין לקבל מידע על מידות שאפשר להרכיב. תודה רון
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ייש לי הונדה ג'אז 2007 יד שניה מאישה מבוגרת שלא עברה את ה100 קמ"ש ולחבר שלי יש אותו רכב שנת 2005 ויש לו יותר כוח סחיבה מה אפשר לעשות כדי "לפתוח" את המנוע כדי שהרכב יסע יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לאחרונה יצא לי לראות בטלוויזיה רכב עם שני מנועים המנועים ממוקמים אחד ליד השני ולא אחד מקדימה ואחד מאחורה (כמו הדוגמא של הדה- שבו שכולם יתנו לי) השאלה היא איך מחברים את המנועים שיעבירו את הכח לסרן האחורי? אשמח לתשובות עם תמונות תודה
הודעה אחרונה מאת Lamboudi, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן. אפשרי להרכיב ולאשר ברשיון ג׳אנט 15 צמיד 195/65 ? הג׳אנט הנוכחי 14. מבחינת בטיחות אמורה להיות בעיה ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Contoso, -
- 28 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. איזה צ'יפ יש לכם (חברה)? מרגישים בשינוי? שווה להשקיע? קרו תקלות מוזרות מאז הצ'יפ? תודה.
הודעה אחרונה מאת gjames, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בס"ד היי חברה כמה יעלה מנוע ZC להונדה סיוויק 98 ? לא כולל התקנה רק המנוע
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, התחדשתי לי ברבעיית צמיגים Continental ContiEcoContact 5 בעלות של 1400 ש"ח כולל איזון והרכבה. צמיגים בני 4-5 חודשים (סוף ינואר\תחילת פברואר 2013) במידה 185.65.15 רציתי לדעת חוות דעת על הצמיגים האלו, האם הם שווים את המחיר שלהם? כמה זמן ממוצע הם יחזיקו לי על הרכב? (נסועה של 10K בשנה, נסיעה רגועה ועירונית לרוב.) אני דיי מאמין שעם הנסועה שלי הצמיגים יתייבשו לפני שהם ישחקו. לכמה זמן אני יכול לצפות לראש שקט עם הצמיגים הנ"ל? תודה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 34 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נכנסתי היום לפורום אחרי הרבה זמן שלא הייתי בשביל לקרוא קצת ולהשכיל ואולי לשאול שאלות לפני רכישץ רכב ספורט. אך פתאום נתקלתי במשהו מעניין, הרבה דיבורים על קופסא של tmc שמתחברת למנוע במנועי 1.2 tsi ומעלה את ההספק, בעצם כמו מה שתוכנת ניהול מנוע עושה רק שזה תחליף. מישהו יכול להסביר לי מה זה הקופסא הזאת ובמה היא עדיפה על תוכנת ניהול מנוע? היא מתאימה רק ל1.2 או גם למנועים גדולים יותר? ומה עלות הקופסא ואיפה אפשר לרכוש? שאלה נוספת, אני לא מבין גדול בשיפורים אבל חבר טוען שאפשר לשים פורק לחץ ברכב ללא טורבו ושזה גם יועיל. לי נשמע קצת לא הגיוני. אפשרי? תודה ויום טוב!
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הוא באמת מוסיף 6-7 כוח סוס ? מה הייתרונות בKIT פילטר אוויר פתוח ומה החסרונות ? (לרנו קליאו B 1.2 שנת 2001)
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משהו בסביבות ה 500 ש"ח לצמיג, האם TOYO T1R קיים במידה הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת roni_p, -
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם. אני משתמש חדש פה רציתי לשאול לגביי חישוקים קלים לגולף דור שבע: עשיתי הזמנה של גולף כזו (1.4 tsi) היא צריכה להגיע אליי בשבועיים הקרובים, כשביקשתי מהסוכן מחירות לקבל את הגולף עם חישוקים קלים (בתוספת תשלום, סיכמנו על 1500-2000 תלוי בסוג הג'אנט ובמידתו..) הוא אמר לי שהם יכולים למכור לי ג'אנטים ושאני אחבר אותם בפנצ'רייה לידם (סיכמנו שהעבודה עליהם..), אבל אני לא יכול לקבל את הרכב כבר עם הג'אנטים.. (הוא טען שהם לא פנצ'רייה והוא לא יכול להביא לי את הגולף כבר עם הג'אנטים עליה). בנוסף הוא הכניס אותי לאיזה חדר בסוכנות שהיו שם כל מיני דוגמאות של ג'אנטים ואמר לי שאני יכול לבחור איזה סוג שאני רוצה השאלה שלי איך אני יודע אם מדובר בג'אנט מקורי של פולקסווגאן …
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני די חדש בפורום האמת ויש לי כמה שאלות. רציתי לדעת אם מותר לפי החוק להחליף ג'נטים או חישוקי סגסוגת כמו שהחברות קוראות לזה המידות של הגלגלים הם 215/50r17 ולא ידוע לי על מידות מרווח הברגים או איך שלא קוראים לזה אני מעוניין לעשות זאת בארץ ובמידה וזה חוקי (כן זה נשמע קצת זקן ומצחיק) אני פשוט לא מבין בזה וקראתי בחוקים ולא הבנתי את המעמד בחוק. אני רוצה להחליף כדי לשפר את האוטו ולעשות אותו יותר קל וכו' ראיתי שיש הרבה חנויות בארץ והסתכלתי וראיתי באמת הרבה דגמים יפים.אני מעדיף לקנות דרכם ולא דרך היבואן כי זה גם יותר איכותי אצלם וגם פחות יקר. אשמח לשמוע את העצות שלכם ,את דעותיכם והמלצות לחישוקים
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי לא מזמן ניסאן טראנו, 97, ידנית קצרה. מנוע בנזין 2.4 האתר KML כותב שלטראנו 116 כ"ס יד 2 כותב 124 כ"ס באינטרנט התוצאות עבור המנוע KA24E מניב מספרים בסביבות 140 כ"ס 1. מישהו יכול להגיד לי בודאות מי צודק? מה היה ההספק של המנוע שלי כשיצא מהחברה? 2. מישהו שמבין בלבד ומכיר בעל מקצוע בנושא יוכל להגיד לי כמה כ"ס יוכל להוסיף לי מחשב ניהול מנוע חיצוני וכמה יעלה כולל כיוונים? 3. כמה מסוכן זה יהיה לשים למנוע הזה טורבו? כמה הספק זה יוסיף וכמה זה יעלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
בס"ד היי חברס שאלה לי אליכם אגזוזי רמוס הם חוקיים ?
הודעה אחרונה מאת orha12, -
איך אני מעלה מומנט? 1 2
מאת 4Real- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שאלה תאורטית, אסור, מותר זה כרגע לא מעניין אותי. במנוע אטמוספרי איך אני מעלה מומנט, אני יודע שברגע שמעלים כוח סוס עולה גם המומנט אבל נגיד וכ"ס יש מספיק (למרות שאין דבר כזה מספיק).
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
טורבו טיימר ?
מאת AzurA- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו כאן הזמין את המוצר הזה ? שמעתי שיש הרבה זיופים חלק אומרים שהאלה ב20 דולר מEBAY עושים את העבודה וחלק לא יש כאן מישהו שיכול לדבר מניסיון ?
הודעה אחרונה מאת AzurA, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לדוד שלי יש Subaru b3 impreza והאוטו לא נוסע יש איזה אפשרות לשיפור מנוע איזה צ׳יפ או חריטה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- 15 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה קוילאוברים מתאימים וכדאי לרכוש..הנהיגה שלי היא לא ספורטיבית (האצבק זה לא רכב ספורטיבי ממש כן?.. ),הרוב זה נסיעה עירונית ומידי פעם קצת נוסעים להרים . בולם קדמי ימני כבר גמור והאחורי מראה סימני גסיסה מתקדמים..אז אמרתי נקפוץ על המציאה במקום להחליף למקורי נתחדש בקוילאוברים. קיבלתי הצעה מE&A עבור קוילאוברים של V-MAXX מתכווננים גובה כולל שנתיים אחריות וכו' מדודי קיבלתי הצעה על WIETEC..(אייבך היו יקרים מדי..) רציתי לדעת מה אתם ממליצים אולי יש עוד סט קוילאוברים שאני לא מכיר ואני מפספס פה? מה לגבי סט מיד2?..מומלץ? לא מומלץ?.. תודה ושיהיה שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
POLO GTI 2008, הגומיות במשולשים הקדמיים נגמרו, הבנתי שזה נפוץ בדגם שלי, מחפש המלצה לסט קדמי. הבנתי שאין הרבה איפה להשיג בארץ. נבדק אצל "כתום" אך אין לו במלאי וייקח כמה חודשים להגיע. ככל הנראה אותם גומיות יושבות על הקופרה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dany, -
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז הקיץ בפתח וזכיתי להכיר את אחת ה"בעיות" הנפוצות ברכבים מהדגם שלי- לאחר 4-5 לחיצות רצופות נוזל הקירור באינטרקולר מתחמם והמנוע מפעיל את ההגנה שלו וחותך את הסופרצ'ארג'ר עד שיתקרר הנוזל (סדר גודל של 20-30 שניות). הפתרון המיידי שיבוצע זה החלפת משאבת המים של האינטרקולר (בוש) במשאבה של אותה חברה אבל מדגם משופר עם ספיקה כפולה. במקביל האינטרקולר המקורי ככל הנראה יפנה את מקומו לטובת אחד עם קיבולת כפולה של נוזל קירור ושטח פנים גדול יותר לטובת קירור משופר. ועכשיו לשאלה- ראיתי שחלק מבעלי הרכבים הנ"ל התקינו בתא המנוע מיכל נפרד לנוזל הקירור על מנת שנוזל הקירור של האינטרקולר יהיה בסירקולציה נפרדת מזה של נוזל הקירור של המנוע. התועלת שבדבר מובנת- הנוזל של האינט…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
מצתי ארידיום 1 2
מאת yonatanalman-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף את המצים ביונדאי לנטרה 1.8 למצתי אירדיום מישהו יודע אם יש מצתים שמתאימים לרכב התאם להוראות היצרן?
הודעה אחרונה מאת FOREVER ANGEL, -
-
פלאגים לפולו GTI
מאת dany- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבירור בארץ אני צריך אירדיום,110 שקל לאחת. באתר של NGK לא מצאתי בקטלוג פולו בכלל. חיפוש באיביי לא העלה כלום,עזרתכם בבקשה. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למכירה דאון פייפ 3 אינץ למנועי 1.8 2.0 TSI הדאון פייפ חדשה לחלויטין בקרטון פרטים בפרטי
הודעה אחרונה מאת eldadongopro, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם יש מישהו שיודע איפה אפשר לקנות ולהתקין אנג'ל אייז למאזדה 3 וכמה זה אמור לעלות כולל התקנה תודה
הודעה אחרונה מאת Peson, -
- 18 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אני רוצה להחליף קלאץ' ברכב שלי למשהו קצת יותר חזק ועמיד במומנט, אני לא רוצה קרמי או משהו "מפגר" מדי, כדי להחליף לקלאץ' של הלאון קופרה? יש קלאצים שאתם ממליצים עליהם?
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
גם אני נפלתי להמלצות על צמיגים מחפש צמיג שיתן לי שילוב של אורך חיים בטיחות והתגרזנות מפעם לפעם. הרכב בשימוש יומיומי לכן צמיגים בעלי אורך חיים קצר לא באים בחשבון. התקציב הוא עד 1500 לזוג.
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בלאי הצמיגים שלי הולך וגדל ומתכנן להחליף אותם עוד כמה חודשים. האוטו הוא סיאט איביזה קופה 1400 100 כוחות סוס . אני מחפש צמיגים טובים של חברה טובה. הפירוש טובים הם אחיזה טובה גם בקיץ וגם בחורף. מה שתקוע לי בראש הוא toyo r1 אבל פתוח לחברות נוספות כמו מישליין דונלופ וכדומה. סגנון הנסיעה שלי היא לא למירוצים דריפטים הוא כול דבר אחר. חשוב לי במקרה של איבוד שליטה בגלל פניה חדה או כביש רטוב שהאוטו יהיה יציב. אם אפשר לדעת גם את המחיר לסוג הצמיד אני ישמח. 195\55\15
הודעה אחרונה מאת hen amit, -
צמיגים לפונטו ספייס 06 1 2
מאת O.R.- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הרביעייה הסינית שאיתה נרכש הרכב סיימה את דרכה והגיע הזמן לחפש יורשים. הדרישה מבחינתי פשוטה: צמיג ממותג מוכר (מותגים סינים- לא בא בחשבון), ובשאיפה למחיר רכישה מינימלי (סטודנט). ידוע לי שזוהי מידה בעייתית אך איני מעוניין להגדיל ל15 עקב פגיעה בביצועים (שגם ככה לא קיימים) ובצריכת הדלק. מסיבוב קצר ברשת, נראה שהצמיגים המתאימים יהיו יוקהמה A.drive ,גודייר DURAGRIP ,פירלי P4 וP3000 ,ומישלן ENERGY SAVER GRNX. הידע שלי בצמיגים שואף לאפס, כך שאשמח לשמוע חוות דעת על הצמיגים המדוברים או על אפשרויות נוספות. תודה מראש לעוזרים אורן.
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
בוקר טוב. אודה ואשמח להמלצתכם, לצמיגים במידה 205/60/15. 1. מיצרן ידוע בלבד. 2. אחיזה טובה (לא זקוק לצמיגי-מרוץ ולא מתגרזן עם הרכב, אבל שהאחיזה תהייה טובה "מעל לממוצע" אם ניתן להגדיר זאת כך). 3. אורך חיים ארוך (אשמח להערות לגבי נסיונכם). 4. מחיר סביר / נוח (עד כמה שניתן). 5. מקומות מומלצים ? (ניתן גם להתרחק מעט מהמרכז באם יש סיבה טובה...) חן חן ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
למישהו יצא להרכיב את הצמיג הזה על הרכב? על פניו בביקורות בחו"ל מדובר על צמיג טוב חוץ מתלונות על THREADWARE קיבלתי עליו מחיר טוב (על צמיגים טריים) מדובר על צמיג מדגם חדש שהושק בינואר 2013. אשמח לשמוע ביקורת ממישהו שנוסע על הצמיג הזה.
הודעה אחרונה מאת firebirdrc,