Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הקיץ בפתח וזכיתי להכיר את אחת ה"בעיות" הנפוצות ברכבים מהדגם שלי-

לאחר 4-5 לחיצות רצופות נוזל הקירור באינטרקולר מתחמם והמנוע מפעיל את ההגנה שלו וחותך את הסופרצ'ארג'ר עד שיתקרר הנוזל (סדר גודל של 20-30 שניות).

הפתרון המיידי שיבוצע זה החלפת משאבת המים של האינטרקולר (בוש) במשאבה של אותה חברה אבל מדגם משופר עם ספיקה כפולה.

במקביל האינטרקולר המקורי ככל הנראה יפנה את מקומו לטובת אחד עם קיבולת כפולה של נוזל קירור ושטח פנים גדול יותר לטובת קירור משופר.

ועכשיו לשאלה-

ראיתי שחלק מבעלי הרכבים הנ"ל התקינו בתא המנוע מיכל נפרד לנוזל הקירור על מנת שנוזל הקירור של האינטרקולר יהיה בסירקולציה נפרדת מזה של נוזל הקירור של המנוע.

התועלת שבדבר מובנת- הנוזל של האינטרקולר לא יצטרך להתחמם באופן תמידי בגלל המעבר במנוע.

האם יש חסרונות למיכל קירור שכזה?

אני שואל כיוון שהמיכלים הנ"ל זולים מאוד ומעניין אותי מה יפיק תועלת גבוהה יותר- החלפת משאבה והתקנת מיכל חיצוני נפרד על אינטרקולר מקורי או לחילופין התקנת משאבה והחלפת אינטרקולר ללא מיכל חיצוני?

יש למישהו נסיון עם מיכלים כאלה ? (לאו דווקא על רכב כמו שלי, שואל כדי להשכיל).

תודה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום

אם הבנתי אותך נכון, אתה מדבר על צ'רג'קולר מקורי (charge-cooler)

ההבדל בינו לבין אינטרקולר, קרור על ידיי מיים במקום אויר.

הפתרון פשוט יותר לדעתי: צריך להבין שהמיים אומנם סופגים ומעבירים חום באופן יעיל משמעותי מהאויר, אך

צריכים גם כן להתקרר על-ידיי האויר- לפלוט/להעביר את החום שנצבר מחוץ למערכת, לאן? לאויר.

הפתרון (לדעתי המקצועית): להתקין מצנן (רדיאטור) נפרד למערכת הצ'רג'קולר. רצוי גם מיכל 'עיבוי' או תא מוגדל

בחלק הכי גבוה של המערכת עם פקק מילוי כמובן.

*אין צורך להחליף משאבת מיים ואו משהו אחר- במידה ולא משפרים מסביב ביותר מ 20/25% (לחץ גדישה למשל)

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

אוקיי, אולי לא הסברתי את עצמי נכון-

ברכב יש Heat Exchanger מקורי שעובד על נוזל קירור, כלומר אותו נוזל קירור של המנוע עובר ברדיאטור קירור של המנוע וברדיאטור שמצנן את הסופרצ׳ארג׳ר.

זה לא קולר שמצנן אויר אלא כזה המצנן נוזל קירור.

העניין הוא שזה כאמור מנוע גדול ולכן נוזל הקירור תמיד בטמפ׳ גבוהה, תוסיף לזה משאבת מים בספיקה נמוכה יחסית לקולר והתוצאה היא שאחרי כמה לחיצות רצופות- הסופרצ׳ארג׳ר נחתך על ידי ניהול המנוע.

הפתרון הנפוץ ביותר זו משאבה בספיקה גבוהה ביותר- זה עוזר מאוד במקרה המדובר.

מעבר לזה יש כאלה שהתקינו מיכל נפרד לנוזל קירור שעובר בקולר כדי ליצור מערכת סגורה ולמנוע מעבר הנוזל הזה בתוך המנוע וכך שמירה על טמפ׳ נמוכה יותר.

מה שאני רוצה לדעת זה האם יש למערכת כזאת חסרונות?

רוב תודות!

עריכה,

עברתי על מה שכתבת, אנחנו אכן מדברים על אותם דברים, רק המינוח שלי כנראה היה שגוי.

פורסם

אם יש אנשים עם נסיון בהפרדת מערכת הקירור של האוויר הגדוש ממערכת הקירור של המנוע אז כדאי לבצע את זה, כי אני לא רואה פה חסרונות. כמובן שתצתרך גם להוסיף משאבה נפרדת, מאגר ורדיאטור נוספים.

אופציה אחרת שאולי תהייה פחות יעילה אבל עם פחות כאב ראש ויותר נאמן לתכנון המקורי זה לעבור לרדיאטור גדול\איכותי יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אין צורך להוסיף רדיאטור ומשאבה נוספים שכן אלה כבר קיימים- יש רדיאטור קירור ומשאבה למנוע ויש רדיאטור ומשאבה לסופרצ׳ארג׳ר, רק צריך להוסיף מיכל נפרד לנוזל קירור (מפה בעצם השאלה שלי).

יש כל מיני קומבינות של שימוש במיכל של הנוזל ניקוי שמשות כמיכל לנוזל קירור לצ׳ארג׳ר, אני לא אוהב קומבינות, או שעושים כמו שצריך- או שלא עושים.

פורסם

עידן,

מה אומר המוסכניק שלך? יש לו ניסיון עם משהו דומה?

או שאני טועה ואתה זה שאומר והוא עושה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אין צורך להוסיף רדיאטור ומשאבה נוספים שכן אלה כבר קיימים- יש רדיאטור קירור ומשאבה למנוע ויש רדיאטור ומשאבה לסופרצ׳ארג׳ר, רק צריך להוסיף מיכל נפרד לנוזל קירור (מפה בעצם השאלה שלי).

לדעתי יש פה סלט!

אמרת שאותו נוזל קרור של המנוע עובר ב צ'רג'קולר, לכן לא יכול להיות רדיאטור נפרד!

יש כל מיני קומבינות של שימוש במיכל של הנוזל ניקוי שמשות כמיכל לנוזל קירור לצ׳ארג׳ר, אני לא אוהב קומבינות, או שעושים כמו שצריך- או שלא עושים.

פה נראה לי שבלבלת בכלל משהו שקשור למערכת הזרקת מיים

מה עושים עם המיכל שפריצר? מפזר ריח לתא מנוע:-P

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

פורסם
אוקיי, אולי לא הסברתי את עצמי נכון-

ברכב יש Heat Exchanger מקורי שעובד על נוזל קירור, כלומר אותו נוזל קירור של המנוע עובר ברדיאטור קירור של המנוע וברדיאטור שמצנן את הסופרצ׳ארג׳ר.

זה לא קולר שמצנן אויר אלא כזה המצנן נוזל קירור.

יש מצנן(רדיאטור שמקרר אויר ויש כזה שמקרר נוזל.

אתה טוען שבצנרת האויר של הסופרצ'רג'ר לא עובר אויר אלה נוזל קרור :?:

העניין הוא שזה כאמור מנוע גדול ולכן נוזל הקירור תמיד בטמפ׳ גבוהה, תוסיף לזה משאבת מים בספיקה נמוכה יחסית לקולר והתוצאה היא שאחרי כמה לחיצות רצופות- הסופרצ׳ארג׳ר נחתך על ידי ניהול המנוע.

תקשיב, תבדוק בבקשה פיזית כמה רדיאטורים יש בחזית, 1-מנוע 2-מזגן 3-גיר(אם יש) 4-הגה(אם יש) 5-?

הפתרון הנפוץ ביותר זו משאבה בספיקה גבוהה ביותר- זה עוזר מאוד במקרה המדובר.

המשאבה החשמלית הזאת, לא בטוח קשורה למה שאתה חושב.

תבדוק בבקשה אם היא עובדת אחרי שכיבית את המנוע אחרי נסיעה ארוכה ושהוא "מאוד" חם

מעבר לזה יש כאלה שהתקינו מיכל נפרד לנוזל קירור שעובר בקולר כדי ליצור מערכת סגורה ולמנוע מעבר הנוזל הזה בתוך המנוע וכך שמירה על טמפ׳ נמוכה יותר.

מה שאני רוצה לדעת זה האם יש למערכת כזאת חסרונות?

רוב תודות!

עריכה,

עברתי על מה שכתבת, אנחנו אכן מדברים על אותם דברים, רק המינוח שלי כנראה היה שגוי.

תנסה לבדוק את הדברים האלו שוב

פורסם

לעניות דעתי הלא מקצועית, עדיף להפריד את נוזלי הקירור ולהוסיף מיכל שיגדיל את הקיבולת, כפי שהצעת. אין סיבה להגדיל את ספיקת המשאבה כי הדבר בסך הכל יוריד את הנצילות של הרדיאטור המתאים.

דני

פורסם
לדעתי יש פה סלט!

אמרת שאותו נוזל קרור של המנוע עובר ב צ'רג'קולר, לכן לא יכול להיות רדיאטור נפרד!

אין מניעה שיהיו 2 לולאות קירור נפרדות עם מאגר משותף, רק שזה עומד בניגוד למה שהוא אמר קודם.

במקרה כזה המנוע יחמם גם את המים של הצרג'קולר, ועדיף להפריד את המערכות לחלוטין. מצד שני אם אתה באמת מגיע למצב שהמחשב מנוע מנתק את הסופרצרג'ר אז יכול להיות שהמנוע גם עובד בטמפרטורה גבוהה יותר ממה שהוא תוכנן לעבוד. לעבור לרדיאטור חזק יותר אולי יפתור את 2 הבעיות ביחד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אין כאן סלט חבר,

יש מקור נוזל קירור שעובר ב-2 לופים, אחד למנוע (משאבת מים שמופעלת על ידי הרצועה) והשני לצ'ארג'ר עם משאבת מים חשמלית.

המנוע לא עובד בטמפ' גבוהות מדי, הוא בטמפ' תקינה אבל בניגוד לרכב רגיל שהטמפ' בו יציבה בדר"כ- במנוע הזה יכולה להיות לטמפ' המנוע תנודה בטווח של 80-105 מעלות- זה תקין לחלוטין וכתוב במפורש בספר הרכב.

לאחר מספר לחיצות כשהמים במצנן מתחממים "מדי" הניהול מנוע פשוט מפסיק את פעולת הצ'ארג'ר.

לגבי מה שכתבתי על מיכל נוזל השמשות- לא, לא התכוונתי לכך שמשתמשים בו לצורך הזרקת מים לקירור (כמו ב-STI לצורך העניין), אלא משתמשים בו כמיכל להכלת נוזל קירור נוסף עבור הצ'ארג'ר, פשוט עושים מתאמים ומחברים אותו לצנרת של הנוזל קירור.

אני אנסה להשיג תרשים של מערכת הקירור, אולי זה יהיה יותר מובן.

בכל אופן, הנטייה כרגע היא ללכת על H/E (מצנן) גדול יותר ומשאבה עם ספיקה גבוהה.

פורסם

משאבה בספיקה גבוהה יותר כנראה לא תעזור לך. עד שלא תפריד, אפילו זמנית, את הלולאות קירור לא תדע מי מחמם את מי, הצרג'קולר את המנוע או ההפך. אם אתה יודע מי מהם המחמם אז להגדיל את הרדיאטור שלו יכול לעזור.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אין כאן סלט חבר,

לדעתי זה כבר סלט מטבוחה

יש מקור נוזל קירור שעובר ב-2 לופים, אחד למנוע (משאבת מים שמופעלת על ידי הרצועה) והשני לצ'ארג'ר עם משאבת מים חשמלית.

תבדוק בבקשה, את מה שרשמתי לך לגבי זה, ואז תהייה חכם יותר.

ברגע שיש משאבת מיים(של המנוע) לא צריך נוספת-אם המערכות/הנוזל לא מופרד.

כנראה זו משאבת עזר, (כמו ב- אאודי פולקסווגן) אשר נכנסת לפעולה אחרי שמכבים מנוע לאחר נסיעה

המנוע לא עובד בטמפ' גבוהות מדי, הוא בטמפ' תקינה אבל בניגוד לרכב רגיל שהטמפ' בו יציבה בדר"כ- במנוע הזה יכולה להיות לטמפ' המנוע תנודה בטווח של 80-105 מעלות- זה תקין לחלוטין וכתוב במפורש בספר הרכב.

לאחר מספר לחיצות כשהמים במצנן מתחממים "מדי" הניהול מנוע פשוט מפסיק את פעולת הצ'ארג'ר.

נראה לך הגיוני, שנוזל הקרור מתחמם מדיי ואז המחשב מנתק את הסופרצ'רג'ר:?:

יכול להיות שישנה בעיה, המחשב יעשה כל כך הרבה דברים לפני שינתק את הסופרצ'רג'ר בזמן תאוצה!

לגבי מה שכתבתי על מיכל נוזל השמשות- לא, לא התכוונתי לכך שמשתמשים בו לצורך הזרקת מים לקירור (כמו ב-STI לצורך העניין), אלא משתמשים בו כמיכל להכלת נוזל קירור נוסף עבור הצ'ארג'ר, פשוט עושים מתאמים ומחברים אותו לצנרת של הנוזל קירור.

לא יעזור להגדיל את כמות הנוזל, אז דחית את "ההתחממות/בעיה" בעוד 5 ד' לכל היותר

אני אנסה להשיג תרשים של מערכת הקירור, אולי זה יהיה יותר מובן.

או, סוף סוף אתה מתחיל לדבר לעניין

בכל אופן, הנטייה כרגע היא ללכת על H/E (מצנן) גדול יותר ומשאבה עם ספיקה גבוהה.

תוכל לציין פרטים על הדגם? נפח שנה וכו'

פורסם

נראה לי לא הגיוני ,לקרר את האויר הגדוש ע"י נוזל הקירור של המנוע ,שהוא בעצמו בסביבות מאה צלזיוס.

מצד שני אני מכיר מנוע ימי שפועל בצורה הזאת ,שם הטמפרטורה הרבה יותר נמוכה ,בסביבות 70 מעלות במעגל של הצ'ארגקולר.

מדובר במנוע דיזל שבו יש קשר ישיר בין טמפרטורת האויר לזמן ההתלקחות של הסולר.

לדעתי לעשות מערכת נפרדת לקירור האויר זה רעיון מעולה.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

זה אולי לא נשמע הגיוני לקרר אוויר שנכנס למנוע עם מים ב-100 מעלות צלזיוס, אבל שמעתי אפשהו שבגדישה גבוהה האוויר יכול להגיע גם ל-200 מעלות, במקרה כזה זה עדיף על כלום.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...