שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני כבר ממש לא יודע מה לעשות בקשר לג'נטים והאם בכלל כדאי להחליף קראתי הרבה פוסטים פה בקשר לג'נטים ובהרבה מהתגובות ראיתי שאם מחליפים ג'נט זה ברבה מקרים עלול לפגוע ברכב כאשר הבעיות עלולות להיות בהיגוי או ברעידות של האוטו. אני קונה רכב חדש מהסוכנות. בסוכנות יש מבחר של גלגלי מגנזיום עם סמל של הרכב, אך ממה שהבנתי הגלגלים הללו לא מקוריים ולא יוצרו במפעל הרכב. כאשר ההמלצה למגנזיום זה רק כאשר הוא מגיע כך כבר מהאוניה. אז האם כדאי לרדת מכל סיפור הג'נטים הללו? אני מעדיף לוותר על הגנט אם יש סיכוי שמשהו בחוויות הנהיגה תתקלקל. בטח שלא ברכב חדש ולא בא לי לעשות סתם נזקים. אשמח לייעוץ ממי שמבין כדי ליישב את הסוגיה
הודעה אחרונה מאת rami205, -
יבוא ממיר קטליטי
מאת Ej-9- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי. ברצוני לייבא סוג של צינור שמחליף את הממיר קטליטי. ידוע לי שיש בעיות עם יבוא ממירים אבל מה שאני רוצה לייבא לא נראה כמו ממיר ואולי זה כן יעבור מה אתם אומרים?
מערכת מתלים
מאת alex811- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, לפני כשלוש שנים החלפתי את כל ארבעת הבולמים ברכב (מיצובישי סופר לנסר) לאחר שהבולמים המקוריים של הרכב התחילו לנזול, לנקוש ולהפסיק לעשות את עבודתם. לאחר מס בדיקות החלטתי כי עדיף להשקיע בבולמים וקפיצים של חברות אחרות. תמליצו לי בבקשה גם על פיילטר פתוח למיצובישי סופר לנסר 1997 אם יש תמונה או קישור תשימו את המוצר
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רכשתי לפני 4 חודשים ג'וי רייד 125 חדש. צברתי עליו עד עכשיו 1500 ק"מ ולמען האמת הוא זריז וכיפי אבל היה מתאים לי עוד קצת רזרבות. האם קיימים שיפורי כוח לאופנוע? שיפורים שלא יפגעו באמינות? מה עם טסט? יעלו על זה או שזה בסגנון של צ'יפ? איך השיפור יבוא בפועל בכביש? תאוצות חזקות יותר משמעותית? אשמח לכל פיסת מידע שקיימת. בתודה,
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי אימפרזה 2005 1600סמ"ק כן אוטו כבד ובקושי סוחב למכור אותו זאת לא אופציה חשבתי אולי ציפ יתן משהו זה אפשרי על רכב ללא טורבו?
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום עצר אותי שוטר הוריד לי תאוטו בגלל אגזוז, אומר לי שיש לי אגזוז לחץ ואין לי באמת כולה אגזוז לא מקורי עושה ממש בקטנה רעש הוא אמר לי להביא אישור או להוריד השאלה עם אני יכול להשיג אישור.
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין להתחיל פרוייקט של פורד אסקורט שנת 76' אבל מצאתי אותה רק במנוע 1.3 . צריך עצות, אם יש למנוע פוטנציאל. הצעות לשיפורים של המנוע הקיים ואם כל זה לא יהווה בעיה מבחינת משרד התחבורה. אז בבקשה תשפכו כמה שיותר עצות. עוד לא קניתי את האוטו..... בתודה מראש ליעוז כץ.
הודעה אחרונה מאת LOCOTIT, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למישהו יש כיוון לגבי מחירים למערכת פליטה של REMUS?
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שזה ממש לא רכב לפורום הזה אבל בכל זאת... אני היום על A3 1.8 טורבו ומאוד אוהב את הדיוק של ההיגוי. אני אמור לקבל ירושה של מישהו מהעבודה - מאליבו 3.5 ליטר משנת 2008-2009 האם יש בכלל סיכוי להביא את הסוס הטיפש לרמה שקרובה לגרמניות מבחינת הדיוק/אחיזה? צמיגים איכותיים ו/או בחתך נמוך יעזור או שזה אבוד בגלל המכלולים והכיול של הרכב? תודה...
הודעה אחרונה מאת shayy, -
הגדלת צמיגים
מאת bedboy- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש אצלי ג'אנט 15 עם צמיגים של 195\60\R15 וראיתי שהיצרן נותן גם בספר רכב גם אופציה ל 205\45\R17 איך אני משנה את זה צריך ג'אנט מיוחד מרחק הברגים זהה זה סובארו אימפרזה 2.0 2004 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת סהר#, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פיאט מייצרים מנועים בהספקים שונים מנפח שווה, מנוע ה 1242 סמ"ק שלהם (כמדומני שנקרא mk1). בפונטו ספייס קלוב (16 שסתומים) - 80 כ"ס. בפונטו דור ראשון (8 שסתומים) - 60\75 כ"ס. פנדה (8 שסתומים) - 60 כ"ס עד 2010, 69 כ"ס מ2011. מה יוצר את ההבדל בהספק בין מנועים דומים והאם יש אפשרות בהשקעה פשוטה לשדרג פנדה 60 כ"ס ל- 69 כ"ס?
הודעה אחרונה מאת עמיחיamihai, -
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
איפה לחפש ? אני צריך מטר אחד. בחנויות הגומי בת"א לא מצאתי , מצאתי רק בחנות גומי שיש בפסאז' של יצחק שדה 34 , אבל לא במידות שאני צריך. תודה
הודעה אחרונה מאת ADRIANFARINA, -
- 28 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כשרכשתי את הרכב הציק לי בו דבר אחד- הוא שקט לגמרי בסל"ד נמוך, כמעט כמו E קלאס מן המניין. מכיוון שלא התחשק לי להוציא סכום כסף גדול (כ-3500$ כולל משלוח) על דודים אחוריים מחברה מכובדת התחלתי לנבור בפורום המתמחים ואז קיבלתי אינפורמציה מעניינת. מסתבר שמערכות הפליטה של ה-SL55 ושל הרכב שלי כמעט זהות כאשר השוני העיקרי הינו שהדודים האחוריים ב-SL הינם פתוחים- יש כניסה של צינור לדוד ואז זרימה חופשית אל היציאה הכפולה. ברכב שלי AMG עשו שינויי- ראשית הם חיברו 2 צינורות אל כניסת האגזוז (בתוך הדוד) והצינורות האלה רצים לכל אורך הדוד עד ליציאה. כדי שבכל זאת יהיה מעט סאונד הם חוררו את הצינורות אבל עטפו את כל העסק בפיברגלאס. התוצר של השינויים האלה יצרו מערכת פליטה שאו…
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן לכולם, הרכב במקור 140 כ"ס ,9 שניות ל100 , 1250 ק"ג. המידה המקורית הינה 195/70/14 . הרכב כיום עומד על 192 כ"ס , 1180 ק"ג, ומידת צמיגים נוכחית 195/65/15 עם צמיגים של goodyear efficient grip . בהאצה מהמקום אם לוחצים טיפה יותר על הדוושה הרכב מתחיל להתחפר ובקרת משיכה מתערבת,היה כך גם צמיגים חדשים 205/55/16 . בהאצה חזקה בנסיעה,נניח קיק דאון ב60 קמ"ש הרכב מפרפר,ואז בקרת המשיכה נכנסת,אבל המשיכה והלוחמת הגה נורא מפריעות. הרכב לא משמש כטורף סיבובים,אלא צעצוע יומיומי עם מידת SLIPPER נחמדה. מעוניין להשאיר אותו ככה, כרגע יש לי חישוקי מגנזיום במידה 15" - האם יש טעם לעבור לחישוקי ברזל 16"? רק בחישוק 17" במידה מטורפת 225/45/17 הורגש שיפור לטובה, …
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, לפני כחודשיים התחדשתי בסיוויק 2004 מידים טובות (יד ראשונה) מטופלת כמו שצריך ואפילו מורכבים עליה A.Drive של יוקוהומה... מבחינה חיצונית הצמיג נראה מעולה, אבל כשנסעתי לקרוב משפחה לתקן פנצ'ר הוא הראה לי כל מיני בליטות בתוך הצמיג ואמר שהסיבי פלדה בפנים מתחילים להיפרם ועדיף להחליף את הצמיגים. עכשיו אני עומד מול שלושה התלבטויות: -טווח מחירים? חשבתי על פרימיום קונטק 2 אבל אני מתחיל לפזול גבוהה יותר.. עד כמה ההבדל יכול להיות משמעותי ברכב של 110 כ"ס? -להרחיב בכלל? כמובן שבמסגרת החוק עם האישורים והכל... הרעיון הוא לקבל קצת יותר יציבות, לגעת יותר בכביש. זה מורגש? -להכניס גם ג'אנטים לתמונה ולהוריד חתך? מה ההשפעות? זה מורגש? חשוב לי להדג…
הודעה אחרונה מאת OrFux, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברים, בקרוב אני מתכנן לקנות סיאט מיי, ואני רוצה להחליף את הגלגלים שמגיעים איתה לג'אנטים. מצאתי את המסמך הזה של משרד התחבורה http://car.mot.gov.il/ORIL/2012/3/12-2211.pdf ויש שם 4 מידות מותרות. מבין ארבעת המידות המותרות, איזה מידה תהווה פשרה בין מחירי צמיגים, היצע צמיגים שקיימים בשוק(כלומר שזאת לא תהיה מידה בעייתית שיש 2-3 דגמים בשוק), מחיר הג'אנטים עצמם, נוחות נסיעה, וצריכת דלק? אני חושב שכנראה ה16 אינצ' ייראו הכי יפה, אבל הנסיעה בהן תהיה נוקשה מאוד, והן יפגעו קצת בצריכת דלק. אני צודק? כמו כן, בכללי אשמח להסבר על מה תשפיע עלייה במידה מבחינת ביצועי הרכב/נוחות/צריכת דלק(ברור לי שזה לא רכב ספורט לביצועים, אבל אני מחפש לא להקשות על הקצת כוח שיש לרכב זה…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש מקום להתקין דאון פייפ במחיר נורמלי ושתהיה התקנה איכותית הרכב GTI MK5
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לדעת אם ישנו קיט שיפור לרובר 600 לא טורבו שנת 99 האוטו נוסע נהדר אבל מאיץ לאט בעליות במיוחד (נראה לי שמדובר ב120 כס) ומתנהג כרכב כבד ולא מספיק חזק בשביל המשקל אם מישהו התקין או מתקין כזה קיט אשמח לדעת
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי! יש לי שירוקו עכשיו אני לפני החלפת צמיגים ומעבר לחישוק 18'' אני מעוניים לרכוש את הTOYO R1R רציתי לשאול איזה מידה של הצמיד אני יכול להכניס ולקבל אישור ברישיונות בקוטר 18 '' תודה !!
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רציתי לשתף אוותכם בפרויקט שעשיתי לסיאטה שלי. אני סובל מחוסר כוח ברכב מדובר באיביזה 1.4 אטמוספרית. היו לי שתי אפשריות אחת למכור ולקנות איביזה גודשת או להסב את האיביזה לי לאחת כזאת. הלכתי על האפשרות של להסב את שלי לאחת גודשת. כן אני יודע כאב ראש לא קטן ושלא נדבר על הקרע בכיס התייעצתי עם מוסכים וסדנאות כולם נבהלו ואמרו שזה ממש לא כדאי לי. אני כמובן לא מוותר נכנס לפורומים בעולם ואף משוגע לא עשה זאת. בסוף אחרי חיפושים מתישים נמצא מוסך שהסכים לבצע זאת. הזמנו קיט טורבו K04 http://www.ebay.com/itm/Turbokit-1-8T-VW-Audi-Skoda-245PS-360Nm-KKK-K04-015-Turbo-Kit-upgrade-/130828142451?pt=DE_Autoteile&hash=item1e75f70773 אחרי כשבוע וחצי הטורבו הגיע לארץ וכמובן נתקע במכס…
הודעה אחרונה מאת Kot25, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם,יש בבעלותי 206 xs מנוע 1600 ידנית כמובן. חשבתי להתחיל לעשות על הרכב הזה פרוייקט שיפור שיוסיף לו קצת כוח,מקריאה בפורום כאן וגם בחו"ל הבנתי שצריך להתחיל עם הצנרת פליטה. חשבתי להוריד את שתי הממירים האמצעים שיש ברכב ולשים במקומם צינור ישיר (ככה ראיתי בתמונות של אנשים פה בפורום) וביציאה לשים אגזוז זרימה חופשית של חברה או לחילופין לבנות אחד. עכשיו לכל הספקנים,יש לי גישה למכונות ריתוך ארגון וידיים טובות, חומרים בשפע, צינורות מנירוסטה ומאלומינום בקטרים שונים. מה אתם חושבים על ה"שיפור" הזה,הוא יוסיף משהו לרכב? בקשר לחוקיות,הבנתי שזה לא חוקי ולא עובר טסט, לכן לפני הטסט הרכב יחזור למצב "סטוק",אם במידה ובוחן נותן לי הורדה מהכביש מה הפרוצדורה להחזיר את הרכב לכביש …
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה אומר החוק בקשר לקניית צמיגים מחוץ לארץ האם הם צריכים לעבור איזהשהם בדיקות לפני שהם מגיעים\נכנסים לארץ והאם בכלל יאשרו לי להכניס צמיגים לארץ או שזה דבר שרק חברה עם רישיון ייבוא יכולה לעשות יש לי מידה ברכב שהיא קצת לא שגרתית וקצת נדירה פה בארצנו לכן שקלתי את האופציה של קניה מחו"ל המידה המדוברת היא 235/40/19 תודה לכל מי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגיר הנוכחי ברכב כבר מתחיל להראות סימני עייפות. יש לי כרגע הזדמנות לקנות ב-5,000 שקלים גולף 1.6 שנת 2010 של מכר שהושבתה בתאונה אחורית. הביטוח הביא לו 90% אחוז מערך הרכב והשרידים נשארו אצל בעל הרכב. כיוון שמדובר באותו מנוע והגולף היתה שמורה והפרוייקט של השתלת גיר DSG נשמעת לי די מעניינת. חוץ מזה שלגבי התשלום, אפשר לבדוק עם מוסכים אם תמורת העבודה הם מוכנים לקבל את שאר שרידי הרכב ואת הגיר הישן. אני מחפש תשובות רציניות, אם הפרוייקט לא משתלם אז פשוט תגידו, אני רחוק מלהיות בן 17, אם הפרוייקט היה מאפס אז כבר היה ידוע לי שהוא ממש לא כדאי, אבל כאן יש לי כבר תורמת איברים אז העלויות יכולות להיות נמוכות יותר.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש מישהו שיכול לתת לי המלצה על שעון וקצת מידע לגבי התקנה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה להנמיך את האוטו והפתרון הכי זול זה לחתוך את הקפיץ המקורי, השאלות שלי הן: 1. האם זה יעשה לי בעיה בטסט? 2. האם זה עלול לפגוע באחד המכלולים של הרכב? 3. האם אחרי החיתוך אני אצטרך לבצע כיוון פרונט? אין לי טעם לשים קולאוברים או לשים קפיצי הנמכה כי האוטו זה סקודה פאביה.
הודעה אחרונה מאת stas_S, -
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שמעתי שיש אפשרות לחבר איזה מכשיר כזה למחשב של האוטו שמתכנת את האוטו לעבוד בצורה הרצוייה, לדוגמא, מצב ספורט,או מצב פרפורמנס שמאפשר לאוטו לעבוד על יותר כוחות סוס. איך עושים את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי AUDI A1 שזה מנוע 1400 טורבו ואני מעוניין בתגובות יותר זריזות לאוטו ולא יזיק גם קצת רעש יפה בהעברת הילוך.. השאלה שלי מה יותר מתאים פילטר פתוח או פורק לחץ? מה הטווחי מחירים של זה? מה הסיכונים? יורדת האחריות של אאודי על המנוע ברגע שמשנים משהו? כמובן שהאוטו ידני תודה..
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום האם סעפת פליטה של אונו טורבו 1.3? תתאים לאונו 1.4? אני עומד להזמין את הסעפת פליטה עם הטורבו במצב משומש מאיבאי ומפחד שזה לא מתאים. תודה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי סיאט לאון 1.8 tsi עם פילטר inbox של k&n לאחר התבוננות קצרה בקופסה החיצונית הבנתי שאם אני יקדח חורים בקוטר של כמה ס"מ בחלקה התחתון. הפילטר יוכל לקבל כמות אוויר גדולה יותר ולפי המיקום הוא גם יהיה קר . בנוסף אני מחכה למבצעי האביב הקרובים לתוכנות ניהול על מנת לשלב בין השתיים . אשמח לקבל את חוות דעתכם על הרעיון ?! (אני מודע לקח שללא תוכנת ניהול מנוע לא יורגש הבדל לכן אני מבקש התייחסות כאילו כבר קיימת תוכנה ברכב ) תודה סתו
הודעה אחרונה מאת stavknaffo, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, פעם השיפור הנ"ל היה מאוד נפוץ ומדובר בפורומים השונים ומסיבה לא ברורה בשנים האחרונות אני לא רואה שום אזכור לזה. השאלה היא למה? והשאלה היותר חשובה, האם זה מומלץ ומה זה נותן בפועל?
הודעה אחרונה מאת O92, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 207 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אורי מ.
- TvrSpee12
- פריג'י
- mcaspi
- garicho
- gollu
- פאר האורה
- zizkebab
- `Infinity
- rottomer
- itsik170
- Night Driver