שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני לא מרבה לכתוב פה באתר מכיוון שאני יותר בחור של רכבי שטח גדולים ומשופרים (זחלנים למינהם) בבעלותי ספורטאז MK1 1996 מנוע 2000 (בספורטז יש מנוע מאזדה מדגם FE) לאחרונה הגבהתי את הרכב המון 4"+ והצמיגים גדלו בהמון 31" להבדיל מה205 שהיו. בשטח שזה פשוט מדהים הרכב מטפס על הכל! אבל העניין הוא מה קורה כשאני לא בסלעים ולא רוצה לזחול אלא רוצה לעשות איזה שביל מהיר או איזה עקיפה זריזה בכביש! אין תגובה מהאוטו בכלל! בטטה. במקור הרכב מגיע עם כ 120 כ"ס היום אחרי 16+ שנים ולאחר טיפול מאוד מאוד גדול שבמסגרתו הוחלף כמעט הכל הוא אולי מגרד את ה90 כ"ס ועם השינוי שנעשו זה פשוט בדיחה. עבר במוחי הרעיון של לתת לאוטו גדישה קלה, מכיוון שאני עובד במוסך יש לי גישה לשני טורבוים שפורק…
הודעה אחרונה מאת R5T2YPE, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, אז כן- הגיע הזמן בוא חסר לי כח באלפא שלי -159 1.9 ידנית. חשבתי לשנות תוכנה אבל הבנתי שההספק יעלה ב 10 כ"ס במקרה הטוב- ובכלום במקרה הגרוע. מה דעתכם לגבי צנרת פתוחה - הרחבת הקוטר? ללא שינוי הסעפת, יישפר משהו? אם כן, על מי הייתם ממליצים ומה העלויות פלוס מינוס לרכב כזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת drashkawa, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף רביעייה. הבעיה עם הפנצ'ריה שממנה אני רוכש שגודייר וקנטיננטל הוא יצטרך להזמין לי במיוחד. יש לי אפשרות לקנות קונטיננטל קונטק פרימיום 2 ב-1600 הבעיה שאני צריך לנסוע עד לוד כדי להתקין אותם וגם לא ידוע לי פרטים על התאריך ייצור שלהם. הוצע לי ב-1550 רביעייה של מאטאדור שבוע 8 של 2013. הציע לי גם מאקסיס ומרנגוני באותם מחירים, אבל העדפתי להתמקד על המאטאדור (הוא גם המליץ לי עליהם). איך הצמיגים האלה?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני לא מצליח למצוא קוילאוברים לפיאט טיפו ספורטיבה.. אולי מישהו יכול לעזור ? תודה
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה? עוד פעם בילשטיין? כן!, עוד פעם. מחפש חוות דעת על ilstein B14 PSS Suspension Kit האם מישהו שמע/התנסה ויודע משהו על הקיט המתלים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת oe300, -
- 22 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום . בקרוב אני אקבל את הג'טה החדשה שלי מהחנות , היא באה עם גלגלים סטנדרטיים במידה 205\55\R16 . אני ראיתי שבארה''ב , דגמים מסויימים של הג'טה החדשה נמכרים מהחנות עם גדלים של 225\45\R17 ו-225\40\R18 , האם זה אומר שגם אני יכול לשים את הגדלים הללו לג'טה שלי , אני יותר מעוניין במידה הראשונה (17) כי הם יותר זולים , 18 זה כבר יותר מידי יקר וגם חתך צמיג של 40 לדעתי זה כבר מוגזם , יותר מידי ''להרגיש'' את הכביש לא בא לי במיוחד כשבג'טה החדשה המתלים גם ככה באים כבר ''קשים'' לפי מה שקראתי באינטרנט . אם אין בעיה להתקין את ה-17 על הג'טה , איך זה מבחינת רשיון הרכב , האם אני צריך איזה אישור מיוחד ?, האם צריך לשנות משהו ברישיון הרכב ?, ואיך ואיפה אני עושה זאת במידה וצריך ? ה…
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. האם מישהו יודע מהי מידת הגאנט הגבולית למאזדה לאנטיס97.? ומהיכן אוכל להשיג ספוילר.? הבנתי שזה חוקי. ההיתכן? ואם אפשר המלצה לצמיגים טובים..(: , תודה רבה חברים. מי שמבין רואה שאני צריך אחיזה טובה יותר. ב180 הרכב כבר לא יציב,
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין להתייעץ איתכם בנוגע להחלפת הטורבו שמורכב אצלי לאחד יותר גדול אז ככה ברשותי פיג'ו 207 gt מי שלא מכיר זה אוטו עם מנוע של מיני קופר s r56 1.6 טורבו הטורבו אצלי אפילו יותר קטן מהטורבו שמותקן באח הבכור פיג'ו 207 gti לעניין : יש ברשותי טורבו של וולוו T5 td04hl-16t אני מעוניין להתקין אותו במקום הטורבו הקיים באוטו יש צנרת מלאה full exhaust system (downpipe+center section+catback) עם stage2 אם מישהו יוכל לעזור או לכוון אותי למי לפנות שיתקין לי את הטורבו ?וקצת הסבר מה אני אצטרך אשמח מאוד אם תעזרו לי, ומאיפה אפשר לקנות מנרת של שמן טורבו ? ורק להבהיר שהמנוע אצלי יכול להחזיק עד הספק 280 כ"ס בלי לשנות חלקים פנימיים אני מאזור הצפון…
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש טרנזיסטורים של ההצתה. האם ניתן למצוא כאלו בישראל?
הודעה אחרונה מאת R5T2YPE, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כידוע אני אוסף חלקים לפרוייקט הצנוע שלי GT-28RS ואני מרכיב קלצ של VR השאלה היא איזה גלגל תנופה לקנות? קראתי המלצות על ה G60 של הVR שהוא כבד יחסית ובנוסף יש של חברות אחרות ששוקלים בערך 50 % פחות ממנו אבל יש בעיה של חוסר איזון ובלאי לחלקים אחרים במנוע כתוצאה מכך לכן אני לא ככ יודע מה לעשות,לבחור ברגיל או לשדרג לקל? אני בטוח שיש המון דעות לכאן או לשם,שמח לשמוע דעות של אנשים בעלי המוצר שהם ממליצים עליו ולא משמועות כמו שאני קראתי עליהם.. אז מה כדאי לקנות וכמה זה אמור לעלות?! חג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, אני צריך המלצה לרבעיית צמיגים 195/55 קוטר 16 התקציב נע בין 1200 ל1500 ש"ח, גמיש טיפה לפה ולפה לא מחפש צמיג ספורטיבי, פשוט מחפש שקט ל3-4 שנים הקרובות.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עזרה במציאת גנטים מידה 18 אינץ מרווח ברגים 4-100. מישהו כבר השיג גנט במידה הזו עם מרווח ברגים כזה? שחרון
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים, זקוק לעצת כל המומחים פה: בעקבות פרוייטק כלשהו שאני מסיים בקרוב, קיבלתי הצעת מחיר ל-4 בולמים של בילשטיין מסדרת B4 ב-1264 שקלים. האם מדובר בבולמים איכותיים מתוצרת טובה או סתם בולמים פשוטים של חברה טובה? אני מניח שבולמים רגילים של חברות אחרות יעלה כמה מאות שקלים פחות והשאלה היא האם ההשקעה שווה? אני יכול לומר בלב שלם שאני לא נהג שודים, אני לא מתכוון להשתתף בג'ימקנות כל שני וחמישי והרכב ישמש אותי ליום יום. תודה.
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, כשקניתי את הרכב, קניתי גם צמיגים חדשים: Continental EcoContact 3, שעשו את עבודתם נאמנה. כיום, שנתיים ו-60 אלף ק"מ אחרי, הגיע הזמן להחליף את הצמיגים. אשמח להמלצה על צמיגים לרכב. השאיפה היא לצמיגים שקטים ככל האפשר, אבל שלא יבוא על חשבון האחיזה (מבחינה בטיחותית, ז"א ברטוב, במרחק בלימה וכדו' ולא מבחינה ספורטיבית כי מה כבר אפשר לחלץ ממנוע SDI 64 כ"ס ). אני יודע שאלו דרישות קצת סותרות, אבל עדיין. אני מוכן להשקיע 1600 לסט. המידות הם: 185/60/14R 82T. תודה לעונים. נ.ב. מנהלים, אם זה לא המקום לשרשור זה, אשמח אם תעבירו לתת הפורום המתאים לו.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, בשביל מה צריך צמצם לטורבו? (החלק המתכתי הקטן הזה שיושב בתוך הצינורית ואקום) מה ההשלכות של נסיעה בלעדיו? ומהיכן משיגים אחד? תודה רבה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה דעתכם על הצמיגים? מידה 17/50/205 מאזדה 3 האם מחיר 700 ש"ח לאחד בסדר לצמיג מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם!יש לי פיג'ו 205 קופה (2 דלתות) והבנתי שאם יש לי את הקופה אז יש לי שלדה כמו של הgti השאלה שלי היא אם אני יכול להחליף מנוע למנוע של gti (ה1.6 או ה1.9 לא משנה) ואם כן מה העלויות בערך? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת endigo2, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם אתם מבינים קצת בשיפור וריאטור לRANGER 500 יש לי רנגר 500 ואני רוצה שיסיע קצת יותר קל ונקי במהירות סבירה ויותר כוח שמעתי מחבר שיש אפשרות לשפר את הוריאטור ולנצל יותר את המנוע האם זה נכון כמה זה מי מה תודה לעוזרים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.vagoc.co.uk/vb/showthread.php?t=12698 לפי מה שהבנתי כל מה שצריך זה את הטורבו עצמו והאינטרקולר משום שכל שאר המכלולים והחלקים במנוע זהים בגרסא כפולת המגדשים לגרסא בעלת המגדש הבודד, האם הבנתי נכון? מה עלות של שיפורון כזה? מה תיהיה השפעתו על צריכת הדלק/אמינות/אורך חיים של המנוע והרכב בכללי?
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איזה שיפורים אני יכל לרכוש לרכב החדש. וגם המלצה על צמיגים בעל אחיזה טובה! תודה
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אחרי שהתייעצתי בפורום, וקניתי סיאט איביזה חמודה לחלוטין, דגם ספורט 1600 ידנית (105כ"ס) גיליתי את הבעיה הגדולה של האוטו הזה.. מעט כוח, מעט מאוד מומנט, ובעיקר - אוכל דלק. חשבתי להזמין מנוע חדש לסיאט, כנראה 1.4TSI או אפילו 1200TSI. השאלות שלי הם כאלה: 1. זה חוקי בכלל? 2. החליקים האחרים יתאימו? (צ'יפ, גיר וכו'), או שגם אותם צריך להחליף? בכללי, אתם ממליצים להחליף את המנוע הזה לאחד מהמנועי TSI? או שזה לא מומלץ, למה? עריכה: האם יש טעם בכלל לשים צ'יפ למנוע אטמוספרי? יהיה שיפור? (במקום כל הסיבוך עם המנוע)
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת למה נועדו שסתומי הפריקה למיניהם עבור מנועי טורבו , חוץ מזה שהם יוצרים צליל של פריקת עודף לחץ , שזה נחמד לדעתי , אבל האם יש עוד מטרה למה הם נועדו , האם השסתומים הללו תורמים למשהו נוסף ברכב , חיובי או שלילי ? והאם כדאי לי להתקין שסתום פריקה ברכב שלי , בעל מנוע 1.2TSI ?
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
קאמבר שלילי 1 2
מאת lpwwe06- 24 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אהלן חברים ! אתמול רכשתי 4 ג'אנטים של בורבט לרכב שלי (איביזה 2002 3 דל') עם צמיגים שטיפה יותר קטנים מהג'אנט (צמיגים 205mm והג'אנט טיפה יותר) מחר אני הולך להרכיב אותם על הרכב ולהוציא אישור כמובן חחח, אבל זה גלגל שפשוט צועק "קאמבר !!" אז אחרי שכבר החלטתי שכן צריך להנמיך ולהוציא קאמבר שלילי, השאלה שלי היא: "איך?" ראיתי אנשים מוציאים קאמבר עם קוילאובר אבל כמו שהבנתי זה לא ממש מומלץ כי צריך איזשהו קיט.. עכשיו עשיתי טיפה מחקר וראיתי שבשביל לעשות קאמבר שלילי בגלגלים הקדמיים נחוץ אך ורק בבורג כיוון מיוחד שעולה לא יותר מ-20 יורו, שזה פשוט מגוחך. זה באמת עד כדי כך פשוט? כתוב שהוא מקסימום יכול להוציא 1.5 מעלות קאמבר שלילי או חיובי (כמובן שניקח שלילי) אבל זה באמת יהיה…
הודעה אחרונה מאת Berserker, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אז כן- הגיע הזמן בוא חסר לי כח באלפא שלי -159 1.9 ידנית. חשבתי לשנות תוכנה אבל הבנתי שההספק יעלה ב 10 כ"ס במקרה הטוב- ובכלום במקרה הגרוע. מה דעתכם לגבי צנרת פתוחה - הרחבת הקוטר? ללא שינוי הסעפת, יישפר משהו? אם כן, על מי הייתם ממליצים ומה העלויות פלוס מינוס לרכב כזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת drashkawa, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום משהו התנסה עם הדבר הזה? http://www.superchips.co.uk/
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נראה לגמרי כמו חתיכת מתכת שאפשר להכין לבד אצל בעל מקצוע, לעומת זאת נמכר במחירים שנראים לי גבוהים מדי. כמובן שיש ברשת המון כאלה שייצרו לבד (בחו"ל) ורציתי לשמוע אם גם כאן יש מישהו שהכין לבד? האם יש חישובי זווית כלשהם? האם זה באמת פשוט כמו שזה נראה? מדריך די מפורט שמצאתי: http://www.j-body.org/forums/read.php?f=3&i=133132&t=132856
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקי יש לי a3 עם 1.4 tsi dsg יש אפשרות להגדיל את עוצמת הרעש של הבום בין הילוך להילוך ? כמו לדוגמא בשירוקו 160 כס ? אם יש מה צריך להוסיף וכמה זה יעלה ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברוצי להחליף שעונים בקטלס סופרים שנת 87-86 מצאתי את השעונים האלה, שכוללים בתוכם גם מאותתים,אור כחול של אור גבוהה. http://www.summitracing.com/parts/vdo-600-9706/media/images הבעיה שהם מגיעים במיילים ולא בקילומטרים. האם תיהיה בעיה להכניס אותם לארץ? בדרך הפשוטה והרגילה? יש למישהו הצעות אחרות לשעונים אחרים?
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה תאורטית. הרכב שלי מיובא לארץ בשתי גירסאות רשמיות, האחת עם מנוע 2L והשניה עם מנוע 3L. הרכב שלי עם מנוע 2L. מה דרוש כדי להחליף למנוע גדול יותר? מבחינת ייבוא המנוע הגדול? מבחינת העבודה והכי חשוב, הרישוי? מישהו יודע להעריך סדר גודל למחיר של דבר כזה? האם מישהו התנסה בדבר כזה בעבר? ראוי לציין שאין שום פגם במנוע שלי, הוא תקין וניתן למכור אותו או להחליף בתמורה למנוע 3L. תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות צ'יפ לקורולה 2011 לפי מה שקראתי באתרים בחו"ל זה יכול לשפר ב 20-30% את ביצועי המנוע/כביש מאיפה ניתן לקנות ?
הודעה אחרונה מאת y.bar,
-
מי מחובר 2 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 486 אורחים (הצג רשימה מלאה)