Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תגרום לו להרגיש אשם בבקשה.

אני אחזק את מה שאמרתי מקודם.

קאמבר הוא תופעת לוואי מהנמכה. אתה לא יכול להיות גבוה עם קאמבר (טכנית זה אפשרי אבל לא עושים את זה).

תבין שהדגש שלך צריך להיות על הנמכה קודם כל!!

תבדוק טוב טוב על איזה הנמכה אתה הולך.

רוב האנשים פשוט חושבים "מונמך" ומבסוטים.

וזו טעות:

* אם תלך על סט של בולמים וקפיצים, אתה מקבל בולמים המיועדים להנמכה, וקפיץ בגובה קבוע כלשהו. זה סטאפ נחמד אבל אני פחות אוהב אותו, הגובה קבוע, הרכות/ קשיחות קבועה, השיכוך קבוע, אין לך שום אפשרות לשנות שום דבר. זה מה יש ועם זה תחיה... רק בבולמי קוני יש לך אפשרות לכיוון הקשיחות.

בדרך כלל, בארץ מוכרים קפיצים שנותנים הנמכה של עד 45 מ"מ. זה גבוהה מאוד ובדרך כלל עדיין אפשר לדחוף 2 אצבעות בין הכנף לצמיג. טוב להתנהגות מגעיל במראה.

בדרך כלל אלה וויטק 45 מ"מ או אייבאך פרו קיט. תבדוק אם תוכל להביא קפיצים 60 מ"מ, בדרך כלל אייבאך ספורטליין או וייטק 60 מ"מ. כשחיפשתי לרכב שלי לא היה. זה מאוד נמוך, ברמה שיכול ליצור לך בעיות של שפשוף הכנפיים בפניות, בבאמפים וכו'.

אולי תצטרך לעשות רול לכנפיים (יש בפיט סטופ) או מתיחה ע"י שיטות שונות.

* האפשרות היותר טובה שלך מכל הבחינות, זה להביא קוילאובר. קוילאובר זה בולמים וקפיצים הבאים כיחידה אחת מגובשת שמתוכננת לעבוד כמו שצריך. הקפיץ מגיע מותאם לבולם ואין מצב שהם לא עובדים טוב אחד עם השני כמו בשילוב הקודם שהצגתי.

בזולים ביותר אתה יכול לכוון את הגובה. ביקרים יותר גם קשיחות, ובהכי יקרים גם קאמבר ועוד.

בדרך כלל קשיחים ויקרים יותר מבולם וקפיץ רגילים. יותר למסלול, פחות לרחוב.

מה אני מנסה להגיד?

עם ההנמכה, אתה תקבל גם קאמבר!!

אצלי אין אפשרות לכוון קאמבר.

אחרי שהתקנתי את הקוילאוברים שלי עשיתי כיוון פרונט, ומאחורה יצא -3.5 קאמבר, כי הרכב היה ממש נמוך מאחורה.

הגבהתי אותו קצת מאחורה (כי הקוילאובר מתכוונן לגובה), הנמכתי מקדימה, וקיבלתי -2 קאמבר מקדימה ו-2.5 מאחורה.

וככה זה נראה (כן, צילמתי במיוחד בשבילך):

בקיצור

קודם כל תנמיך כמו שצריך, אל תנסה לחסוך!

זה הנסיעה שלך וזה משנה את הרכב לחלוטין. חסכתי במשך יותר מחצי שנה כדי לעשות הנמכה נורמאלית ולא חאפרית כמו שמקובל לעשות בארץ.

אחרי שתנמיך, ועדיין לא תהיה מרוצה מהקאמבר, תביא את הברגים האלה או תבוא להתייעצות חוזרת...

ואני יודע שיש לי ברכב חתך של ג'יפ.

זה מה יש עד שנביא מנוע שיסחב גאנט 16"....:lol:

תודה על התגובה שלך !

עכשיו אני יעשה כמו שאתה אמרת, יקנה סט קוילאובר, ואז נתחיל לעשות חושבים לגבי הקאמבר.

עד אז, נסבול ככה חחח.

פורסם

קראתי את כל השרשור הזה ואני מנסה להבין אבל לא כל כך מצליח , אולי אני לא בקיע במשהו , אבל בכל זאת אני אשאל :

אתה באמת מתכוון לנסוע עם קאמבר כזה ביומיום או שאתה משפר את הרכב שלך רק למסלולים ? , כי לדעתי שיפור שכזה נועד רק עבור מסלולים או פוזה בתערוכות , כמו שכבר כתבו פה לפני .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

תראה , כמו שאמרתי , אולי אני לא בקיע בנושא , אבל סה''כ שאלתי את האיש האם הוא עושה את זה כי הוא מבקר הרבה במסלולים או תערוכות , כי לדעתי קאמברים כאלו אני חושב לא כל כך תורמים לנסיעה הרגילה היומיומית ואף אולי גם נסיעה רגילה וקצת ספורטיבית .

אם אני טועה , אני אשמח לדעת איפה , תמיד טוב ללמוד מאנשים שמבינים יותר :-)

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
אני ממליץ לך לקרוא קצת על קמבר כי אתה רוצה לעשות אבל לא יודע מה זה עושה, נשמע לי קצת מוזר.

אם אתה מעוניין לעשות קמבר בשביל המראה,

ולהרים חצי או שליש צמיג מהרצפה, אז אולי זה יפה לך אבל זה מאוד יפגע בהתנהגות של הרכב בפניות, ביציבות בקו ישר, בבלימה והאצה.

קמבר למטרת ביצועים מומלץ לא יותר ממינוס 2.5 מעלות בצמיגים הקדמיים ו-1.5 באחוריים לשימוש יומיומי ברכב ושמירה סבירה על אורך החיים של הצמיגים.

רואים את ההבדל וויזואלית אם מסתכלים טוב בזווית מסוימת,

אבל זאת לא המטרה, ושום חלק של הצמיג לא אמור לעלות מהכביש.

מה תורם קמבר בקצרה,

כשהרכב פונה, למשל בפנייה שמאלה, המשקל של הרכב נוטה לצד ימין, ונוצרת בצמיגים מתיחה/עיוות מסויים, כך שחלק אחד של הדופן מתקרב לכביש והשני מתרומם מהכביש, פגיעה באחיזה ונטייה לתת היגוי.

הזווית של הקמבר מונעת את העיוות הזה ומשאירה את כל הסוליה של הצמיג על הכביש במהלך הפניה.

אתה יכול לקרוא עוד פה:

http://www.motoiq.com/magazine_articles/articletype/articleview/articleid/1781/the-ultimate-guide-to-suspension-and-handling-part-five-adding-negative-camber.aspx

אני מאמין שזה הסבר לא רע לתרומה של קאמבר באופן כללי, כמובן במידה והוא לא קיצוני מידי ונעשה נכון.

במידה ואתה אוהב את מה שאתה רואה וקורא, אני ממליץ בחום שתעשה גם.

Honda civic EJ6

פורסם
תן לי סיבה אחת שזה לא יהיה פרקטי ביום יום

אני אתן לך כמה, שחיקה מאוד מוגברת של הצמיגים יחד עם פגיעה בבלימה.

ובפעם העשירית, הסרן האחורי בהונדה שלך ובאיביזה שלו שונה, אי אפשר לכוון קאמבר באיביזה מאחור, רק הקאמבר שמתקבל מההנמכה, שהוא נמוך משמעותית מהמספרים שרשמת. been there done that - ועוד ברכב שכן נבנה בשביל להיות בעיקר במסלול וטיולי נהיגה ולא שימש כרכב יומיומי.

פורסם
אני אתן לך כמה, שחיקה מאוד מוגברת של הצמיגים יחד עם פגיעה בבלימה.

ובפעם העשירית, הסרן האחורי בהונדה שלך ובאיביזה שלו שונה, אי אפשר לכוון קאמבר באיביזה מאחור, רק הקאמבר שמתקבל מההנמכה, שהוא נמוך משמעותית מהמספרים שרשמת. been there done that - ועוד ברכב שכן נבנה בשביל להיות בעיקר במסלול וטיולי נהיגה ולא שימש כרכב יומיומי.

אל תכעס. הגיע הזמן להגן על עצמי-

שחיקה הרבה יותר מוגברת נגרמת עקב toe לא מכוון נכון. השחיקה מקאמבר פחות קריטית.

עד מינוס 2.5 קאמבר הכל יהיה בסדר. ב5 כבר תהיה שחיקה נראית לעין. הכל יחסי, אין לי מספיק נסיון כדי להגיד לך כמה יחזיק כל צמיג באיזה מספר.

כשאתה אומר מאוד מוגברת לדעתי אתה מגזים.

עם פגיעה בבלימה ובהאצה אני מסכים, אבל גם זה, במקרים קיצונים.

באותו משקל אני יכול להגיד שצמיגים רחבים יותר מעלים את צריכת הדלק, אך מנגד מוסיפים אחיזה.

לא כתבתי בשום מקום שאפשר לכוון אצל ההונדה שלי קאמבר מאחור. אולי אפשר בהונדה, לא בשלי. הקאמבר אצלי נגרם כתוצאה מהנמכה נטו, לכן גם צירפתי תמונה, וזה גם מה שאני ממליץ לפותח השרשור לעשות.

אולי הזויות יהיו פחות משמעותיות מאצלי, אבל יהיו. קצת קשה לי להאמין שהוא ירד 60 מ"מ וישאר עם מינוס 1 קאמבר...

מספרים נמוכים או גבוהים זה כבר תלוי כמה הוא ינמיך. כל סנטימטר הנמכה משמעותי לזווית הקאמבר שהוא יקבל.

לכן גם המלצתי ללכת על קוילאובר ולא שילוב של בולמים וקפיצים.

Honda civic EJ6

פורסם

ידידי, הייתה לי איביזה כמו של פותח השרשור, אומנם שלי הייתה 20VT אבל המתלים די דומים לדגן הרגיל. מאחור הקאמבר הוא סביב 1-1.5 (מינוס כמובן) תלוי בהנמכה (40-60 מ"מ בהתאמה). מקדימה היה לי 2-, toe out של מ"מ אחד. הדופן הפנימית של הגלגל שחוקה לגמרי (ממש חלקה) לאחר כ- 5,000 ק"מ.

פורסם

באמת שזה מוזר מאוד.

עיין בקישור הבא:

http://www.motoiq.com/magazine_articles/id/1781/pageid/2540/the-ultimate-guide-to-suspension-and-handling-part-six-adding-negative-camber.aspx

בתחתית הכתבה תוכל לראות המלצות לכיוון קאמבר לפי מקסימום ביצועים במינימום שחיקה.

תוכל לראות שהמספרים נעים באיזור המינוס אחד עד מינוס 2.5.

אישית עם ההנמכה ברכב שלי עברתי כבר מעל ל10k קמ כאשר ב70 אחוז מהזמן הקאמבר היה מינוס 3.5 מאחורה ורק לאחרונה מינוס 2.5. מקדימה באיזור המינוס 2.

כמו שאתה רואה בתמונה, צמיג נראה טוב...

יתכן שהרכב יצא מכיוון מתישהו? אולי סוג הצמיג? בהזדמנות אבדוק על עוד גורמים המשפעים על שחיקת צמיג, ואעדכן.

Honda civic EJ6

• תוכן חדש...