שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בתקופה האחרונה יצא לי לנסוע די עמוס בתא המטען ובחלק האחורי של הרכב, ואני לא מרוצה מהחריקות שאני שומע ומכך שהכנפיים האחוריות מתקרבות לצמיגים. האם ספייסרים הם הפתרון בשבילי? האם יש פתרון מומלץ יותר?
הודעה אחרונה מאת dan.p, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מחפש בכל צורה לתת קצת יותר כח ל 138 סוסים שיש היום ל Z3 מנוע 1.9 מעבר לשיפורים הקטנים של דוד אחורי, קיט יניקה שאולי לא מוספים סוסים , אלא קצת מומנט לפחות בסלד הנמוך יש את הקיטים / תוכנות ניהול למנועים לא מוגדשים: http://www.superchips.co.uk/search?make=3&fueltype=1&model=276&variant=870 יש גם את התכנה של אפסולוט (שם הם מצהירים שהסטוק מגיע עם 118 סוסים (שזה עבור מנוע 1.8 ..)) שאלתי: האם שווה להשקיע את הכסף בשיפור הזה ולו רק בגלל תוספת המומנט בסלד הנמוך : http://www.superchips.co.uk/curves/bmwz319.pdf העלול באמת נמוכה ביחס לשאר השיפורים שכבר הושקעו ברכב. אם כן, האם משהו הזמין מהם את הקופסא באופן ישיר? תודה
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי POLO TSI נועל מידה : 215/40/17 מתלבט בין : 1) Toyo Proxess 4 2) Good Year EXCELLENCE FP . 3) Dunlop Direzza . לא משתולל עם הרכב , והכסף לא משחק תפקיד כרגע . אם ישנן הצעות נוספות אשמח לשמוע . חשיבות לרעש נמוך . * נוסע כרגע על צמיג חלופי לכן עזרתכם חשובה לי תודה והמשך יום טוב לכולם .
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אחד הדברים הכי מרגיזים ברכישת צמיגים היא שכשמדובר בנהיגה יום יומית, בד"כ זה קורה בגלל שזה דחוף - היה פאנצ'ר שאי אפשר לתקן או לסחוב איתו וחייבים להחליף לפחות זוג אם לא את כל הרביעיה. עכשיו - מה שזה יוצר בעצם, תופעה שנקראת "חכמה בדיעבד" בנוסף לזה - עוד שמהו שמאוד מבלבל הינו כל הנושא של ביקורת צמיגים - אפשר לקרוא ביקורת מאוד אוהדת באתר אחד ואז לקרוא ביקורת מאוד עויינת באתר אחר - כמובן, מכוונים על הממוצע. למעט צמיגים מאוד מוצלחים כמובן שבקושי ניתן למצוא עליהם ביקורות רעות כמו מישלן פיילוט, יוקוהאמה S דרייב או טויו T1R למשל (או שזה בעצם הR1R) כשרכשתי את האוונסיס, נעלתי אותה ברביעיית SEMPERIT מדגם SPEED LIFE מדובר בצמיגי כל מזג אוויר…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יש לי איביזה 20VT עם ציפ ,ואני רוצה להרכיב ברז גדישה ולבטל את הN249 או N112 לא זוכר בדיוק איזה מהם מבטלים. משהוא כאן יכול להסביר לי איך לבצע את זה ואם יש תמונה זה יעזור מאוד. תודה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 15 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בעלים של BMW 530 משנת 2006 על המכונית מורכבים כרגע צמיגייה המקוריים במידה: 225\55\16 מרווח הברגים הוא 5X120 כמו בכל סדרות ה- BMW השונות. אני מעוניין להרכיב גאנט של גיפ החברה הנ"ל X5 ובכך לעלות לגנט בקוטר 20 אינץ, כמובן אם שינוי מידות צמיגים ולא אם הצמיגים המקוריים של הגיפ. מברורים עלה כי הגאנטים שמתאימים במקביל הם של סדרות : * 5-6-7 *1-3 * X5-X6 שאלתי היא האם הברורים שלי נכונים?. ואם כן, אז האם ניתן להתאים את הגאנט של הX5 לרכבי? באם כן או לא אשמח להסבר.. ממביני ועתירי הנסיון בענף הצמיגאות כאן. תודה רבה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת KING15, -
הזמנת צ'יפ לאיביזה 1 2
מאת s.levi- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קניתי לפני כ-9 חודשיים סיאט איביזה 1.2 טורבו,וכעת אני מרגיש צורך להתחדש בתוספת קטנה של כח. הזמנתי השבוע צ'יפ(קופסא חיצונית ליתר דיוק) של חברת TMC. 1.יש כאן בעל איביזה עם ניסיון עם הצ'יפ הזה? 2.אם אני לא טועה בסדנאת E&A משתמשים באותו צ'יפ,והבנתי שזה בדיוק חמש דק' לפרק ולהרכיב מחדש.יש מישהו שיוכל לכוון אותי בזמן ההתקנה?חוץ ממילוי שמן ומים,אף פעם לא התעסקתי עם המנוע וכל מה שמסביב. צירוף קישור של הצ'יפ: http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxDetails.aspx?s=967503521 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חברים... לאחרונה סמתי לב לפוטנציאל שיש לרכב הזה , הן ביכולות היגוי והן ברעש הקסום של אותם רכבים שהגיעו אי שם משנות ה90 כאשר לא סמו דגש על מנוע שקט ..... ( לפחות בפיאט ) אשמח להמלצה לדגם + מחירים ממצועים לאגזוז זרימה חופשית לפיאט בראבו 1.6 16v , אני חושב שאסתפק בדוד עצמו ולא בכל מערכת הפליטה כיוון שאני מעונין רק ברעש ולא בשום שיפור ממשי בסוסים ונשימה
הודעה אחרונה מאת Roy B.A, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי, אז ככה,אחרי הרבה זמן שאני חוסך לבולמים הגיע הזמן!!! כרגע, הבולמים שלי הם תחליפיים של מונרו, עם קפיצים חתוכים (בעלים קודמים לא ממש חכמים). הרכב עכשיו מתנהג פשוט ח*א, הבולמים לא סופגים כלום. התקציב שלי הוא עד 7000 ש״ח . העניין הוא שאין לי הרבה ניסיון עם e36 אחרות ואני לא יודע לאיזה כיוון ללכת, סתם דוגמא נכנס לי בתקציב קוילאובר של וויטק, הקטע שאני לא ממש צריך את הכיוון גובה שהקויל מציע ויש את הבילשטיין b12 שזה שילוב של בולם b8 וקפיץ אייבך פרו קיט או ספורטליין,שהם מנמיכים יותר אבל לפי הפורומים מעבר לים מתנהגים פחות טוב מהפרו קיט, יש עוד הצעות? השימוש שלי ברכב הוא יומיומי, למרות זאת הנוחות לא הכי חשובה לי, אני נוהג לדרפט עם הרכב לעיתים קרובות …
הודעה אחרונה מאת dan.p, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מדובר בפיאט קופה 4 צילינדר. ברכב מותקן פורק פורג' חיצוני מלא 004. במשך כמעט שנה הפורק פרק כמו שצריך והחזיק גדישות יפה. אתמול עשיתי שינוי כלשהו, החלפתי מנוע צעדים לאחד חדש וחיברתי לו את החשמל (לפני זה הרכב נסע בלי מנוע צעדים, כמעט שנה) לאחר ההרכבה, נסעתי עם הרכב, הפורק עבד כמו שצריך. היום אני הייתי בנסיעה, נכנס לבוסט, עוזב את הדוושה והפורק נתן פריקה כאילו הוא משתעל, מסכן עם דלקת ריאות. פתחתי אותו, בדקתי את הגירוז, ואת הקפיץ והכל נראה תקין, הקפיץ מגיב כמו שצריך לדעתי ולא חסר גריז. לאחר מכן שיחקתי מעט את התקע של המנוע צעדים, ניתקתי, הכנסתי, והתחלתי לנסוע. במהלך גדישה עכשיו הפורק שורק לי, וכשאני עוזב את הגז הוא נותן פריקה חלשה וכמו הד כזה, השתעל…
הודעה אחרונה מאת s-t-i, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו מכיר שיפורים כלשהם? חייב לציין שהאוטו נוסע מדהים אחיזה מצויינת ונראה מיליון דולר.. בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם יש מישהו שיש לו את הרכב ושיפר אותו קצת?.. תודה ויום טוב חברים
הודעה אחרונה מאת etai2005, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רכשתי לפני כחודש קאיה גויס נוחות הרכב מעולה , רצתי לשפר את הרכב וקניתי תוסף K44 מאז צריכת הדלק ירדה מ1 ל8--- ל1.6 יש לציין שסמתי את התוסף בחצי מיכל . מדוע ירדה צריכת הדלק כיצד ניתן לטפל בזה , האם יש אופציה לשדרג את הרכב למנוע דיזל 1.9 סמ"ק ?? האם יש טיפול ממולץ לקאיה גויס 2001 ?? תודה מראש נסים
הודעה אחרונה מאת נסים חוביבה, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני יודע בוודאות שניתן להרכיב 4X100 על 4X98 השאלה היא האם ניתן להרכיב 4X98 על 4X100?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם רציתי לדעת מה יתרונותיו וחסרונותיו של מישלין PS3? וגם אם קוד המהירות שלי הוא H אני יכול לשים צמיג עם קוד מהירות גדול יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו יודע אם אפשר לעשות כזה דבר? כבר קראתי בפורומים בחו"ל על כל מיני שניסו להוציא כמה פיוזים ועל הדרך גרמו לאורות ולABS להפסיק לעבוד.. מישהו יודע אם יש דרך נורמלית יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת chen_l87, -
strut bars
מאת yosbar- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לאחר שהתקנתי את הקויילאוברים והאגזוז הפתוח (לא היה בתכנון בשלב זה, אבל נקרתה הזדמנות )ממשיכים לשלב השני התקנת מוט חיזוק strut bar. מקריאה וחפירה באינטרנט ומשיחה עם אנשים אני מבין שזה ייתן את השינוי הגדול ביותר ביחס למחיר. אני מחפש Strut bar קדמי עליון ל BMW Z3 1.9 מפלדה. לא מוצא אף חברה בחול שמסכימה לשלוח לארץ ( לא רוצה להפיל תיק על מישהו שמגיע). האם אחת הסדנאות מייבאות את המוטות הללו? האם משהו מייצר כאן בארץ? אשמח לקבל הצעות מהסדנאות / חברות בחול שמוכרות לארץ / משהו שמייצר קסטום. תודה
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בלי התחשבות במחיר מהו הצמיג הכי טוב ? הכוונה הכי טוב שיאזן בין כל התכונות[טוב לכל מזג אויר, נוחות וכדומה] המידות הם 185\60\15 קוד עומס 88H
הודעה אחרונה מאת barakcohen7, -
- 10 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש באתר ומבקש עזרה ... יש לי סיאט לאון ספורט אף נפח 2.0 טורבו שעומד על 250 כ"ס בערך (עדין לא בדקתי בדיינו) אבל המראה החיצוני שלה קצת חלש אז ראיתי אחת עם 4 אגזוזים מאחור וזה היה ווואווו מאודדדד יפההה אז גם אני רוצה כאלה שאלתי חבר ואז ענה לי צריך 12000 שח והתחיל לבלבל לי את הראש עם צנרת פתוחה ופילטר ו1001 דברים האם זה נכון או שיש דרך פשוטה וזולה יותר ???? אני מוכן להשקיע 3-6 גג בשביל זה אבל בכל זות אשמח לקבל כל תגובה תודה מראש
פורק לחץ טורבו לאופל 1 2
מאת rally5- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם ידידה טובה שלי קיבלה מהעבודה אופל אסטרה טורבו (נדמה לי 140 כ"ס) האם אפשרי להרכיב פורק לחץ טורבו לרכב הנ"ל? כמו כן מה העלויות בערך? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת rally5, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה התקנתי ב E&A ציפ אבסולוט בגולף MK4, בזמן ההתקנה נשאלתי באיזה דלק אני מתדלק, ובאותו זמן תדלקתי ב 95 לכן הוחלט להתקין את התוכנה עם גדישה נמוכה יותר שלא יהיו תיקוני הצתה. נאמר לי שכשאחליט לעבור ל 98 או להתקין מתנול ,להגיע לשנות את התוכנה וכשבאמת עברתי ל 98 הגעתי לשם ונאמר משהו אחר, שהתוכנה היא אותה תוכנה ב 95 98 או מתנול למרות שבהתחלה נאמר לי משהו אחר, ושבזמן ההתקנה אני זוכר שהיתה התלבטות בהתקנת לחץ הגדישה בתוכנה . מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! לאחר חיפוש אכן מצאתי נושאים דומים אך לא מצאתי תשובה מספיק רלוונטית. אשמח לשמוע עצה מנסיונכם . לא מזמן החלפתי את הפורד פוקוס 5 דלתות (2002) שהייתה ברשותי בהונדה סיויק 2003 4 דלתות. ואיך לאמר בעדינות, אני די מתגעגע לפוקוס. הפוקוס מרגישה ליד ההונדה בכל מה שקשור להנאה מנהיגה, היגוי ואחיזה כאימפרזה wrx. ההתנהגות של ההונדה פשוט גרועה והאחיזה רופסת במיוחד. לעניין, עם כל מה שקשור להנאה מנהיגה אני עוד יכול להשלים, אבל האם מעבר למידת צמיגים גדולה יותר קרי, 195/60/15(אפשרי מבחינת רשיון) תשפר את נושא האחיזה בצורה משמעותית? תודה מראש!
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הזמני רכב חדש מהחברה בדגם הבסיס. סקודה פאביה לצורך העניין. אני מעוניין להחליף לג'נט מגנזיים אבל ראיתי מרבים פה שאם זה לא מגיע ישירות מהחברה זה עלול ליצור בעיות ברכב, כדאי לרדת מהעניין? יש לציין כי סקודה יחליפו פה בארץ באחד המוסכים.
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
1. במוסך המרכזי של פולקסווגן בחיפה הציעו לי את הג'אנטים שדומים לג'אנטים של הפולו GTI [הם עצמם לא מרכיבים אלא מוסרים לפנצ'ריה שאת שמה מסרבים למסור לי] הג'אנטים כמובן סיניים האם כדאי ללכת על העסקה הזאת? האם למישהו יש ניסיון עם הג'אנטים הללו? 2.כמו כן שמעתי על רשת חדשה של צמיגים וג'אנטים [צ'ק אפ] -מישהו מכיר ,התנסה?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה הגודל המקסימלי של צמיג שאפשר לשים בפיאט גרנד פונטו.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היי לכולם אני בעל גולף GTI MK6,אני עומד עכשיו על STAGE 2 של APR. אני מעוניין לעלות לסטייג 3,עכשיו כפי שציינתי יש שתי בחירות,מבחינת K04 אומרים שהוא שובר טלטלים כי הוא נכנס בסל"ד יחסית נמוך ונותן להם מכות.ומבחינת GT28 אומרים שהוא הורס מנועים חחחח כי הוא נותן הרבה כוח 405HP למנוע כמו שלי.... עכשיו גם מבחינת טלטלים אני חושב לשדרג אותם אם אני עולה לרמה כזאת כי יש לי רגל קצת כבדה על הגז ואני לא רוצה לצאת עם טלטלים שבורים,גם בעניין הזה אני מתלבט כי יש כאלה שאומרים לי שלפתוח מנוע זה לא כזה טוב כי הוא לא יחזור כמו שהיה אתה תפתח גם דלתות של בעיות. מבחינת תקציב אני רוצה להשקיע בסביביות 60K-50K כולל הכל עם צמיגים חדשית קוילברים,קולר חזית... אני גם חושב על הבלאי שיכול לה…
הודעה אחרונה מאת top sport, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , אני מחפש צמיגים חדשים שיחליפו את הברגיסטון B250 המקורים של הרכב. הדרישות הן : צמיגים אוחזים , שקטים עד כמה שאפשר ועד 2200 שקל לרביעיה. מידות הצמיג הן 185/60/15 תודה.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 101 תגובות
- 25.2 אלף צפיות
אז אחרי שהמיטו נמכרה לטובת רכישה שלא יצאה לפועל, תקופת צינון עם רכב חשמלי שגם הוא הוחזר "לטובת" פיטורין בכבוד ותקופת יובש קצרה... את האלפא קניתי משיקולים ספורטיביים ויום-יומיים של נסיעה נוחה מת"א לראש העין בפקקים, למזלי העבודה החדשה ממוקמת ברמת החייל, מרחק של 10 דקות אופניים מהבית. הפעם החלטתי להשתגע, לקנות רכב בלי לחשוב על היום יום ומצידי שירקב בבית וימתין לסופ"ש אחרי התלבטויות לא קלות ושינוי דעה רבים, נפל הפור - STI מבציר 2003, יד שלישית עם 106k ק"מ על השעון והכי חשוב- עדיין סטנדרטית (הכל יחסי) ושילדה נקיה. השרשור הזה נפתח בכוונה בפורום שיפורים ולא בפורום טכני ובכוונה תחת הכותרת "שיפור קו" מאחר ויישור הקו יכלול בתוכו את שיפור הרכב והתאמתו לצרכים האישיים…
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
קלאץ מחוזק
מאת E.R.C- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הקלאץ מחליק בהילוך ראשון ואני שוקל חיזוק של הרפידה. קלאצים מחול עולים 200 - 400 פאונד וכרגע זה נראה יותר מדיי יקר. יש אופציה לחיזוק הרפידה במקום מסויים בארץ (לא יודע אם מותר לציין את שם המקום) האם יש כאן חבר'ה שחיזקו את הקלאץ ומרוצים מהקלאץ המחוזק? אני צריך את הרכב לנסיעות יומיומיות אבל ממש קצרות ובעיקר הנאה בסופי שבוע.
הודעה אחרונה מאת lpwwe06, -
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי אימפרזה שנת 2002 ואני מעוניין במגנזיום מקורי עם הסמל של סובארו. ראיתי כמה כאלו בSTI וWRX אשמח אם מישהו יעזור תודה.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה, איך שהבנתי בשנת 2014 מתכוונים להוציא גרסת sti לסובארו אז כנראה גם שאר החברות יאמצו את השינוי, אבל הם אמרו שכנראה הגרסא תהיה בלי טורבו בגלל שאין מקום להתקין אותו. למה הם אומרים שאין מקום אם יש כבר פרוקייטים בחו"ל שמצליחים להתקין?
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 900 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Derish
- כוכב השחר
- 123Shmuel
- Haim_gds
- danbr
- עודדון
- RBRB
- sperial
- DJI
- guy.a
- dinnnn
- davemustaine87