שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 42 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
אני בדרכי לרכוש אחת כזו חדשה, ולפי מה שהבנתי מקריאה באינטרנט ההספק המקורי בו היא מגיעה (160 כ"ס) הוא נמוך מאוד ביחס לפוטנציאל המנוע. מלכתחילה רציתי דווקא אותה בעיקר בגלל הביצועים הטובים בהרבה ממתחרותיה, ואחרי שקראתי את זה החלטתי שאתקין לרכב תוכנה (צ'יפ) שתשפר את ביצועיו. כמה שאלות: 1. האם שיפור המומנט עשוי לפגוע בגיר? -- שמעתי מכמה מקורות שה-dsg7 מוגבל מומנט ל-25 קג"מ - שהוא המומנט המירבי כרגע. עם זאת, זה לא נראה לי כ"כ הגיוני, מפני שבסופרב, פאסאט, טיגואן ואולי עוד בגרסאות ה-2 ליטר שלהן יש 28 קג"מ בקירוב, והן מצויידות ג"כ בגיר זה. 2. האם ישנן איזשהן בעיות אחרות העלולות להתעורר עקב שיפור המנוע? 3. איזה צ'יפ הכי מומלץ להתקין, והיכן? 4. אחריות היבואן. האם אכן יש ל…
הודעה אחרונה מאת labop, -
שיפורים לאבארט 500 1 2
מאת SHAY820-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניין בהמלצה לתוכנת ניהול משופרת לרכב,איפה מומלץ? האם יש פה חבר שביצע שיפור כזה ויכול להמליץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להשים צינור אינלט לאיביזה קופרה שלי חיפשתי באיביי לא מצאתי משהו מתאים למנוע הbbu האם יש מושג למישהו איזה אינלט כן יתאים?
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
עקב שרשורי שיפורים מוזרים שנוספו בזמן האחרון, ראיתי לנכון לצייר לכם את משולש השיפורים, אשר נכתב נזמנו על ידי מוטי מיאטה. החלטתי שתרגום ממלל לגרפיקה יעזור לאותם המשפרים המתחילים. וואלה:
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני לא נוהג לכתב כאן אבל קורא הרבה ובהחלט מתרשם שיש כאן אנשים שמבינים עניין. אני מבקש המלצות לצמיגים עבור סובארו B3 AWD מנוע 2000. אני נחשב נהג רגיל שלא מתפרע עם האוטו ומחפש צמיגים בטווח של 2000 פלוס מינוס לרביעייה. הכיוון הוא לרכוש ב"טייר קלאב" מכיוון שיש לי שם הנחת "חבר" והבנתי שפלקן וטויו אחלה צמיגים. לצד זה, אשמח גם לקבל המלצות מחוץ לקופסא. תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת gprr, -
הלכתי היום למלא אוויר בפנצ'רייה הקבועה שלנו ודיברתי עם הבחור שם על חישוקי מגנזיום לקורולה שלנו (14 אינטש). הבחור טען שהוא יכול להזמין לי גודל 14 חישוקים קוריאניים ב2000 שקל, גם הראה לי "תמונה" (היו שם כלב עצבני שנבח עליי אז לא הייתי ממש מרוכז). בכל אופן, קיימים דגמים קוריאניים לגודל 14? מצד שני, אני באמת רוצה לעשות את זה נטו ליופי ולא יודע אם שווה להשקיע 2000 שקל אחרי שהשקעתי כל כך הרבה על האוטו מהכסף שלי ועל האוטו שלא שלי. בכל מקרה גם ליופי רצוי שהג'אנט יהיה קצת יותר איכותי ממשהו סיני עלום שם.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש דגמים מומלצים? כמה כסף צריך להכין בערך??
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב, ניסיתי לחפש אך לא מצאתי תשובה לשאלה שלי, מה הסיבה לשינוי העצום בתוספת כ"ס בצ'יפ בין שני סוגי המנועים?
הודעה אחרונה מאת idan192, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מנוע 2000 LF ראיתי הרבה מוצרים ב EBAY,ובכלל באינטרנט שפועלים על עיקרון "רמאות" טמפרטורת האויר שיוצאת מהמנועחיישן IAF וע"י כך להזרים יותר דלק ולבצע הצתה "מוגברת" הנה דוגמא באתר andysautosport .com יש שם בחיפוש.. השאלה אם זה באמת מעלה משהו,האם מישהו התנסה או שפשוט אין טעם לחפש לאוטו הזה את הדבר הזה. בחו"ל עם אנשים שדיברתי מתעקשים שלמנוע אטמוספרי יש עליה של הספק ומומנט במידה לא רעה בכלל של 30-40 כ"ס.. אני יודע שהרבה יגידו שזה בולשיט,אבל אולי מישהו יתן חוות דעת מקצועית בנושא ומפורטת? שמעתי שיש גם סדנאות בארץ שמבצעות את זה על מכוניות עם טורבו ,אבל גם מנועים אטמוספרים.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום. הרכב LEON TFSI שנת 2007. כאחד שירד מאיביזה ספורט קופה 1.4 אטמוספרית אני לא כ"כ יודע איך להתחיל לשפר רכב גודש ומה לשפר. לכן הגעתי לכאן לייעוץ. חשוב לי מאד צריכת הדלק של הרכב וכרגע הצריכה היא לא נמוכה כ"כ. ברור לי שאני לא מצפה מרכב עם 185 כ"ס לצריכה של 1-15 אבל הרכב מאד לא חוסך ממני. עכשיו לשאלתי. האם שיפורים בניהול המנוע כגון APR יבואו על חשבון החסכון? כי כמו שאני כבר לא פעם קורא , רכב עם מנוע חזק יותר בסופו של דבר יכול להגיע לתוצאות חסכוניות יותר ממנוע חלש. האם יש קשר? אם כן, מה לשפר? איך להתחיל? מה ואיזה קיטים מומלצים לנשימה טובה יותר של המנוע? מה יתרום לחסכון יותר? חשוב לי החסכוניות, וחשוב לי לשמור על טיב המנוע ועל האיכות שלו. המומנט כרגע די מ…
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הייתי מעוניין לדעת אם יש דרך לשפר את התגובה של המצערת ברכב שלי. אני אוהב את איך שהיא מגיבה בהילוך S, אבל אני לא מתכוון להשתמש בו ביומיום כי לא בדיוק בא לי שכל העברת הילוך תתבצע ב 4.5-5 אלף סל"ד. בנסיעה על D היא מאוד איטית וזה לא נותן תחושת ביטחון בעקיפות עם מרווח מצומצם, כי אי אפשר להאיץ בזריזות. פשוט שיטה להגדיר את תגובת המצערת שתהיה כמו ב S כשאני בהילוך D. תודה.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן. אחי התחדש באופל אסטרה החדשה, מדובר על מנוע 1.4 טורבו שמוציא 140 כ"ס ו20 קג"מ. תיבת ההילוכים אוטומטית. התעניין בחיבור "קופסא" של TMC שמעלה ל170 כ"ס ו25 קג"מ. האם אמורה לצוץ איזה בעיה עם הגיר/מנוע בשל השינוי הנ"ל? איזה עוד אופציות קיימות בשוק לרכב? תודה, בן.
הודעה אחרונה מאת roni_p, -
שלום, התחלתי לבדוק את האפשרות להוסיף א=עוד קצת פלפל לתבשיל המפולפל - בעברית להוסיף צ'יפ למגאן ספורט. יש לי כמה שאלות: שמעתי טענה שאין מה להוסיף כח למגאן שגם כך היא תוכננה/נבנתה בצורה אופטימאלית מבחינת הכח / שלדה - כל תוספת - לא תורגש. האם יש משהו בטענה? בדקתי את אפסולוט - תוספת של 40 כ"ס ( ל 290) ו 7 קג"מ ( ל 41) שמגיעים מייד בסלד נמוך. האם יש עוד חברה שנותנת מענה למגאן? לפני שאני מתקין, הייתי רוצה לבדוק אובייקטיבית את הנתונים על דיינו - בכדי לאמת שאכן המספרים לפני ואחרי נכונים ( לא רק ל"להרגיש" את השינוי) - ייתכן מצב שבגלל שהמגאן חזקה - השינוי יהיה קטן ופחות מורגש. האם המתקין של התכנה נותן את האופציה הזו? אם לא הייכן עושים זאת? אני מניח שבהמשך…
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כמו ששמתם לב החלטתי לשפר את הרכב ולהשאר ב Stage 1. התחיל עם שיפור קוסמטי : קרבון במראות, בחצאיות ובספויילר ובנוסף פס אדום מדליק מקדימה ( במציאות זה מרשים יותר מהתיאור) - באדיבות ( ובתשלום..) ל סאן פילם בקמת גן. דרך אגב, בבדיקה בדיינו, זה לא הוסיף שום כוח לצערי אז ממשיך עם הצ'יפ בשרשור אחר - החלטה השבוע. הוזמנו והגיעו צמיגים - GY eagle f1.שיורכבו לאחר השבת הבאה ( יום "הדרכת נהיגה" למועדון אלפא). השלב הבא - הקשחת והנמכת הרכב. כן, קראתם נכון, להקשיח את ה CUP הקשוחה. אני נמצא על "המסלול" שיש לנו בארץ לפחות פעם בשבוע. נסעתי עם חבר על CUP מוקשחת עם קפיצי אייבך. ונהיינתי. הרכב מרגיש חזק ומדוייק יותר וזה היה הכי קרוב שהרגשתי לנהיגה שעשיתי בווגאס על כמה מכוני…
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, בעוד חודש וחצי בת דודה שלי מאנגליה מגיעה לביקור לארץ, אז חשבתי אולי אני "יתעלק" עלייה ויבקש שתביא לי קפיצי הנמכה לרכב(אני כמובן ממן את הקניה ושולח לכתובת שלה בלונדון). כמובן שלפני זה בדקתי מחירים בארץ שהיו בערך פי 3 ממה שאני יכול לקנות אותם באנגליה. הדגם הרצוי הוא SKY14-AVB00 של TEIN, מדובר על קפיצים בלבד. אני לא מצליח למצוא נתונים חד משמעיים לגבי המשקל של הקפיצים, במקום אחד רשום 10 פאונד(=4.5 קילו) ובמקום אחר רשום 40 פאונד(=18 קילו). אני חושב שהנתון של 4.5 יותר הגיוני... אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין כמה זה שוקל לפני שאני מזמין סתם. במידה ובארץ תופסים אותה במכס, כמה אחוז מע"מ\מכס אני אמור לשלם? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.briskoda.net/forums/topic/223753-32kofdata-fabia-sport-mkii/ חשבתי לשטף אותכם בפרויקט נחמד שמצאתי.... אהבתי במיוחד את השדרוג ה"אלגנתי"
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
-
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
רואה לנכון להאיר את עיינכם בעניין תאריך ייצור לצמיגי הנקוק k110: ביום רביעי התקשרנו (מנהל הצמיגיה ואני) לנציג הנקוק להזמין רביעיה לצמיג הנ"ל במידה 18/235/40. שאלנו את הנציג על תאריך הייצור וקיבלנו תשובה שהם חדשים. היום , ניגשתי לשים את הצמיגים שהגיעו. מייד שראיתי אותם, שמתי לב שהם מאובקים ונראים מיושנים בצורה חשודה. מבדיקת תאריך הייצור גילינו שהם משבוע 25 או 33 משנת : 2010 ! התקשנו לנציג לבירור העניין וקיבלנו תשובה שהמשלוח האחרון הגיע בתחילת 2011. כמובן שביטלתי את ההתקנה. אז אם אתם מתעניינים בצמיגים האלו, שימו עין על תאריך הייצור.
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
החלפת מנוע?
מאת saar1320- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי מיצובישי קולט מודל 96,הצורה הישנה,והמנוע שלה הוא 90 כ''ס ברישיון,קניתי אותה אוטומטית והיום עשיתי הסבה לגיר רגיל קודם כל ההבדל הוא שמיים וארץ,ושאלתי את עצמי,האם החלפה למנוע ישן יותר עם 113 כ''ס,גם תעשה כזה הבדל? יש לי את המנוע,לאבא שלי יש מוסך עם חלקי חילוף וכו' לכן מנוע זו לא בעיה,השאלה היא האם יהיה שיפור,כי יצא לי לקרוא באיזה אשכול מהעבר שהמנוע של ה90 כ''ס הוא יותר חזק באמצעות מומנט עדיף. אז מי שהסתבך קצת במה ששאלתי,אחלק את זה לסעיפים ברשותכם 1)מה יתן לי יותר כוח,המנוע הישן בעל ה113 כ''ס והקג''ם הנמוך יותר,או המנוע בעל ה90 כ''ס בעל הקג''ם הגבוה יותר? 2) בנוגע לאפשרות השתלת מנוע 1.8 של גאלאנט,הוא יתאים לגיר הנוכחי או שאצטרך …
הודעה אחרונה מאת saar1320, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן. היום לאחר טיפול במוסך הבנתי שכל החלק הפנימי של הצמיגים נשחק, טוב עשו את שלהם על הצד הטוב ביותר (עברו כמעט 50k), יוהוקומה s.drive. מחפש מחליף ראוי לצמיגים הנ"ל. שיהיו לפחות באותה הרמה, פתוח לאופציות אחרות. איך הad08? אני לא הולך לימי מסלול אבל מעדיף את השקט לדעת שצמיג יאחוז במצבי קיצון יותר מאשר צמיג "סטנדרטי". תקציב, 800-900 לצמיג. המידה היא 225/45/17 תודה, בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אם ברצוני לשנות את מידת החישוק והצמיג מה העלות של זה במשרד הרישוי? ומה ההשלכות לזה מבחינת צריכת דלק? והאם זה לא משפיע על המייצבים, הבולמים וכו..? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי פיג'ו 206 שנת 99 דגם XR אני מחפש לקנות זוג קפיצי הנמכה לרכב אשמח לקבל המלצה על דגמים, גם יד שניה יתקבל.
הודעה אחרונה מאת DJYaNiV7, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ebay.com/itm/PERFORMANCE-CHIP-FUEL-SAVER-ALL-MITSUBISHI-VEHICLE-MODELS-1986-2013-/150961182633?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMitsubishi%7CModel%3ALancer&hash=item2325fcd7a9&vxp=mtr מישהו יכול להסביר לי מה זה ? האם זה אמין מה זה עושה ומה החסרונות של זה ? ואיך אני מתקין את זה ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מחפש צמיג בעל אחיזה טובה ויחזיק משהו כמו 20k אני נוהג רגוע ולא טיפוס של פניות חשבתי ללכת על R1T מה דעתכם ברכב יש עכשיו ze912 והוא לא מספיק לפרפר הרכב a3 1.8t
הודעה אחרונה מאת roni_p, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, מנוע 2200 טורבו, הספק משוער 180 כ"ס, בהאצה חזקה הרכב מושך חזק מאוד. האם הגדלת צמיגים תעזור? כרגע מדובר בצמיג 16 " . ברוחב 205. הרכב שבחתימה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי, ושבת שלום לכולם. רציתי לדעת אם פורק לחץ חיצוני הוא חוקי כי ראיתי פרסומים שמאששים את הטענה וכאלה שסותרים אותה. רציתי לקבל תשובה ודאית, אז האם פורק לחץ חיצוני הוא חוקי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת FunkyP, -
- 18 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בזמן האחרון אני משתעשע ברעיון של החלפה לג'אנטים בגודל 17 במקום ה 16 שכרגע יש לי, בגלל מספר סיבות: שיפור ההתנהגות. פתיחת האפשרות לנעול צמיגים רבים - כולל Michelin Pilot Super Sport שאני כ"כ רוצה, ושוב, שיפור ההתנהגות והבלימה. וכמובן, איך לא, כי הג'אנטים כ"כ יפיפיים. הבעיה היא שפשוט לא מביאים לארץ את הג'אנטים שאני רוצה, והמחיר לג'אנטים בגודל 17 אינץ' היחידים שמביאים הוא משהו הזוי באזור ה 12-13 אלף שקל . הג'אנטים שאני רוצה מצורפים מטה. האם אפשרי להביא אותם מאירופה במחיר הגיוני?
הודעה אחרונה מאת shandor, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הציעו לי צמיגים של קונטיננטל דגם ContiPremiumContact 2,הרכב הוא הונדה סיוויק,לא מחפש להתשגע עם הצמיגים ולא עושה "פתיחות" זקוק לצמיג טוב שיהיה שקט בנסיעה,שלא יהיה קשה כמו אבן ויסע כמות נכבדת של ק"מ. המחיר הוא שהציעו לי 1400-1500 ש"ח למידה 195/60/15 מה אומרים ?
הודעה אחרונה מאת דניאל STI, -
-
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, על הרכב שלי מותקנים גלגלים רגילים מקוריים עם צלחות קישוט (טאסות), תוך כדי החלפת גלגל לפני כמה ימים נמענתי ב"ג'אנט" (אם אפשר בכלל לקרוא לו ג'נט) שעליו מורכבת הטאסה, ולדעתי הוא נראה מבחינת עיצוב יפה, אבל הוא שחור כזה, לא נקי. השאלה היא אם אפשר (אחרי שאני מנקה את הדבר הזה ממש טוב) לצבוע את זה? ואם בכלל אפשרי, אז כדאי? הרכב הינו מגאן 2 האצ'בק אם זה משנה תודה!
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ניתן ו/או כדאי לשפר רכב שטח גם מתחת למנוע? ניסאן טראנו מנוע 3.0 טורבו דיזל שנת 2004, האם החלפת הטורבו ישפר את ביצועי המנוע כמו ברכבי בנזין?
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
ערב טוב! יש לי איביזה 2002 20VT עם 110.000 ק"מ ואני רוצה להחליף את הטורבו לחזק יותר היום אני על המקורי ( K03) רציתי לדעת למה לצפות מבחינת כוח,זמינות-מתי נפתח ובכלל כמה הוא אמין? תודה לעוזרים ושיהיה שבוע טוב ורק בשורות טובות!
הודעה אחרונה מאת zahiz89,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- Mike808
- Igalz
- BigMak
- ronrobin
- ארי62
- NAPOLEON
- motior
- avizaz
- yosefW
- Or05230
- BoazB11