Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בסיאט לאון 2011 1.8 TSI DSG עם צ'יפ של ג'יאק, כל בעיה שהייתה לי הורדתי את הצ'יפ ונסעתי לצ'פיון ואחרי זה החזרתי.

גם אני פחדתי כמוך על הגיר אבל עכשיו כשיש 5 שנים אחריות על הגיר DSG 7 אין לך מה לפחד.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש פה אנשים שזורקים מידע שלא מבוסס על כלום ושום דבר:

1.החל ממתיחת הפנים כל גרסאות הלאון מצויידות בגיר DSG7. *עריכה (הכוונה לכל הגרסאות שמגיעות עם גיר DSG כמובן ולא לגרסאות הידניות או לקופרה).

2.גולף דור 6 מצויידת בין יתר המנועים גם היא במנוע 1.8TSI 160HP.

3.מנועי ה1.8TSI מצויידים בK03S.

4.אין הבדל פיזי בגודל בין K03 לK03S.

5.גיר DSG7 מוגבל לאיזור ה34 קג"מ.

6.צ'יפ לא מבטל אחריות יצרן.

עריכה נוספת

7. להגיד על הרכב שהוא מוגבל כי הוא 1800 סמ"ק זו שטות גמורה, המנוע מסוגל להגיע (ואף הגיע) להספקים של 260-270 כ"ס ללא החלפת טורבו.

מי שמעוניין לחלוק עליי, יטעה.

יקיר.

יקיר, בוא נתקן אותך:

1. נכון בהחלט, ה-FL מצויידת ב-DSG7 במקום ה-DSG6 (הטוב מ ש מ ע ו ת י ת).

2. גולף MK6 אינה מצויידת ב-1.8TSI160 אלא ב-1.4TSI160 (טווין צ'ארג'ר - טורבו / סופרצ'ארג'ר).

3. ה-1.8TSI אינו משודך ל-KKK K03S. הוא משודך לטורבו שונה של IHI וקטן יותר למיטב זכרוני.

4. אין הבדל פיזי בגודל אלא בקוטר פתחי הפליטה, למיטב ידיעתי - תקנו אם טועה.

5. שינוי בתוכנת הניהול אמור לבטל באחריות. בפועל, הרב עושים זאת ואת המוסכים זה לא מטריד - כל עוד אין בעיות.

6. ל-1.8TSI פוטנציאל שיפורים אדיר, כולל אפשרות לקיט K04...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

Pronella, אתה בטוח שהאחריות היא גורפת לכל הרכבים שנקנו גם לפני ההחלטה הזאת?

אני ממליץ שתבדוק זאת, אני די בספק - בכל זאת מדובר בצ'מפיון, הם בטח מספקים 5 שנות אחריות על DSG אך ורק לרכבים מתאריך יצור X ומעלה, או כאלה שכבר עברו החלפה לקלאצ'ים המעודכנים (אם לא עשית, רצוי שתעשה - יש שיפור).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלי עלתה לכביש בינואר 11 ושלחו לי מכתב בדואר שיש לי אחריות ל5 שנים על הגיר, אני מעדיף לסחוב עוד כל עוד הרכב נוסע ויותר מאוחר אחליף את הקלאצ'ים.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

Pronella, תודה על העדכון - טוב לשמוע ולדעת. מישהו בצ'מפיון תפס אחריות וקיבל שכל :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא יודע לגבי המצמדים, אבל אצלנו במשפחה אחרי 38K הלך מוח של הגיר. (לאון 1.8 2010)

אגב, במוסך המרכזי בבני ברק, טענו שאין רעידות ושלא מחליפים את המצמדים אלא אם כן מרגישים רעידות בתחילת נסיעה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

תודה לכולם. אענה על מה שמישהו שאל כפי שמישהו אחר ענה - בארץ לא מוצעת לגולף גירסת 1.8 160. בכל מקרה, זה לא משנה - גם ככה הייתי מעדיף את הלאון בשל עיצובה.

אז יש הבדל בין הטורבואים או לא? - הבדל בקוטר פתחי הפליטה? -- מה זה אומר, ומהן ההשלכות?

עדיין, מהנתונים הטכניים שאני ראיתי, המומנט המירבי מגיע ב-fr יותר מאוחר (1800 סל״ד) מאשר בלאון הרגילה (1400-1500). לפי מה שאני מבין, זהו הבדל מוחשי, כשב-fr זה יותר כמו טורבואים מיושנים יותר (tfsi, הטורבו של אסטרה ובראבו ונראה לי גם מרצדס) כאשר הכוח בא בבת אחת רק עם לחיצה קצת חזקה.

טוב, אז איזה צ׳יפ עדיף?

פורסם
יש פה אנשים שזורקים מידע שלא מבוסס על כלום ושום דבר:

1.החל ממתיחת הפנים כל גרסאות הלאון מצויידות בגיר DSG7. *עריכה (הכוונה לכל הגרסאות שמגיעות עם גיר DSG כמובן ולא לגרסאות הידניות או לקופרה).

2.גולף דור 6 מצויידת בין יתר המנועים גם היא במנוע 1.8TSI 160HP.

3.מנועי ה1.8TSI מצויידים בK03S.

4.אין הבדל פיזי בגודל בין K03 לK03S.

5.גיר DSG7 מוגבל לאיזור ה34 קג"מ.

6.צ'יפ לא מבטל אחריות יצרן.

עריכה נוספת

7. להגיד על הרכב שהוא מוגבל כי הוא 1800 סמ"ק זו שטות גמורה, המנוע מסוגל להגיע (ואף הגיע) להספקים של 260-270 כ"ס ללא החלפת טורבו.

מי שמעוניין לחלוק עליי, יטעה.

יקיר.

חבר יקר, עד כה מי שזורק מידע לא מבוסס זה אתה, תפתח את המכסה מנוע שלך תצמיד K03S לטורבו שלך ותגיד לי אם זה אותו הטורבו סבבה? למזלך בTSI הטורבו מלפנים אז יהיה לך קל לבדוק! בנוסף חשוב להבין שבהשקעה הכספית שתביא אותך לסטייג 2 בלאון 1800 אתה יכול לקנות לאון FR ולמעשה להרוויח רכב חזק וחוקי באותה עלות שיפורים, לפי המבצעים האחרונים הFR נמכרה ב150 (וכמובן שאפשר עוד לרדת במחיר) ושלך נמכרה ב118.

עכשיו לפי סעיף 6 שלך שציפ לא מבטל אחריות, כבר ניתן להבין שדבריך אינם מבוססים בשום צורה. אני רוצה לראות לקוח שיבוא לצמפיון יבקש אחריות לתקלה במנוע או בגיר ובאותה נשימה יגיד ששם ציפ ברכב שלו, אם לא בועטים לאותו לקוח בתחת ומתנערים מהאחריות אני חותך את ה*** שלי.

לגבי הבדל פיזי בין K03 לK03S, מי אמר שיש הבדל בגודל ביניהם?????? רק שתדע שיש אנשים בארץ שמשפרים 1.8TSI בשדרוג הטורבו לK03.

מעבר לכל זה, בעולם השיפורים דבר אחד ידוע לכל, נפח גדול אומנם צורך יותר אך אמין יותר לשיפורים, וזו עובדה!!! לא סתם רכבי הקונצרן עם מנועי ה1.4 טווין צארג שופכים מנוע אפילו רק אחרי התקנת ציפ!!! אם אתה חושב שהרכב שלך זה ה1800 VT של פעם, אז חבריכו אתה טועה ובגדול. ואם אתה חושב שההבדל היחידי בין 2.0TSI לבין 1.8TSI הוא רק בנפח אז אתה טועה ובגדול. זה כמו שאני יגיד שלי יש מנוע FSI וגם לR8 יש מנוע FSI אזי אנחנו אותו המנוע, מממ כנראה שלא!

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

קודם כל, זה מוסכם וברור שהגבלת המומנט של dsg 7 היא 34 קג״מ ושניתן לשים צ׳יפ של עד 50 כ״ס שיגדיל מ-25 ל-31 קג״מ בערך? אם זה כך, אז מה בעצם הסיבה לשיוכו של dsg 6 דווקא למנועי ה-fr? יש מצב שה-fr מיושן יותר או משהו כזה בטכנולוגיה שלו?

200-210 כ״ס זה עדיין סטייג׳ 1, נכון?

פורסם
תודה לכולם. אענה על מה שמישהו שאל כפי שמישהו אחר ענה - בארץ לא מוצעת לגולף גירסת 1.8 160. בכל מקרה, זה לא משנה - גם ככה הייתי מעדיף את הלאון בשל עיצובה.

אז יש הבדל בין הטורבואים או לא? - הבדל בקוטר פתחי הפליטה? -- מה זה אומר, ומהן ההשלכות?

עדיין, מהנתונים הטכניים שאני ראיתי, המומנט המירבי מגיע ב-fr יותר מאוחר (1800 סל״ד) מאשר בלאון הרגילה (1400-1500). לפי מה שאני מבין, זהו הבדל מוחשי, כשב-fr זה יותר כמו טורבואים מיושנים יותר (tfsi, הטורבו של אסטרה ובראבו ונראה לי גם מרצדס) כאשר הכוח בא בבת אחת רק עם לחיצה קצת חזקה.

טוב, אז איזה צ׳יפ עדיף?

שאלה מצויינת שאלת, תשמע לפני שכל מיני אוהדי חברות כאלו ואחרים יקפצו עליי ויומרו לי שאני מקשקש והחברה הזו טובה יותר מהשניה, אמליץ לך על הפתרון הטוב ביותר והוא התקנת גרסת ניסוי של 6 שעות מנוע. למעשה כל החברות היום מאפשרות ללקוחות להתקין ברכבם גרסת בעלות זמן מוגבל על מנת לאפשר להם לחוש את הציפ לפני רכישתו הקבועה. הצעה שלי היא שתיגש בבוא העת לסדנאות בארץ, תבקש גרסת ניסוי, תיסע ותתרשם בעצמך מההבדלים. דבר טכני חשוב, תדרוש לאחר סיום ה6 שעות צריבה מחדש של התוכנה המקורית. למעשה אותן גרסאות זמניות משאירות עקבות מסוימות על מחשב רכבך ועל מנת לשמור על השקט הנפשי שלך רצוי שתצרוב מחדש את התוכנה המקורית. מבדיקת הגרסאות אין חשש לפגיעה כלשהי במחשב הרכב, רבים וטובים עשו כך לפניך.

אם תשאל את דעתי האישית לגבי איזו תונה אמליץ, אז על מנת לשמור על נטרליות אשלח לך בהודעה פרטית.

לסיכום אומר כי הלאון הוא רכב מדהים, יש לי כזה בבית! במחיר שמציעים את הדגם שלך באיזור ה118 יחסית מחיר שפוי מבעבר אתה מקבל חבילה מצויינת, רכבים דומים במחיר דומה כמו היונדאי וולסטר ודומיו אינם משתווים ליכולות הלאון ולכן תיהיה בטוח כי תעשה עסקה מצויינת. חשוב שתבין שאומנם הלאון הוא רכב ספורטיבי אך הוא רחוק מלהיות רכב ספורט אמיתי, כמו שאמרתי ביחס עלות תועלת מחיר, חבילה מעולה!

פורסם
קודם כל, זה מוסכם וברור שהגבלת המומנט של dsg 7 היא 34 קג״מ ושניתן לשים צ׳יפ של עד 50 כ״ס שיגדיל מ-25 ל-31 קג״מ בערך? אם זה כך, אז מה בעצם הסיבה לשיוכו של dsg 6 דווקא למנועי ה-fr? יש מצב שה-fr מיושן יותר או משהו כזה בטכנולוגיה שלו?

200-210 כ״ס זה עדיין סטייג׳ 1, נכון?

ברכב שלך אתה מתקין ציפ קבוע ללא משחק בכיול חלקי המנוע, תיהיה בטוח שחברות הציפ כבר עשו את העבודה בשבילך ואותם הציפים אשר מוצעים חושבו ונבדקו על מנת לאפשר שרידות הגיר. בגדול גם אם משהו פה יאמר אחרת ברמת סטייג 1 ורכב סטנדרטי עם אינבוקס בלבד ההבדלים בין הציפים השונים מנורים לחלוטין. במקרה הכי גרוע הכוח יגיע ב3000 סל"ד ולא ב2500 סל"ד SO WHAT גם ככה זה לא רכב למירוצים !!!

ולגבי DSG 6, אז זהו שלא שהרכב מיושן אלא פשוט הגיר עצמו הרבה יותר חזק ועמיד מאשר דגם ה7 משום שיש לי ידני לא התעמקתי בסוגיית הDSG ולכן אסיים פה על מנת לא ליצור בלבול והטעייה.

פורסם

ראשית, אני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות, משום שאין לי עדיין רקורד של 25 הודעות בפורום. אולי תשלח לי, או שנחכה קצת..

שנית, למה בדיוק הכוונה בזה ש״זה לא ממש רכב ספורטיבי״. ברור שזה לא פורמולה 1 וגם לא ראלי, אבל מה בעצם חסר בו בשביל רכב ספורט יומיומי?

עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה. זה לא נכון שב-fr יש טורבו מיושן יותר, או טורבו גדול יותר בעל השהייה משמעותית יותר?

טווח הסל״ד שונה, כפי שאמרתי קודם.

פורסם
יקיר, בוא נתקן אותך:

1. נכון בהחלט, ה-FL מצויידת ב-DSG7 במקום ה-DSG6 (הטוב מ ש מ ע ו ת י ת).

2. גולף MK6 אינה מצויידת ב-1.8TSI160 אלא ב-1.4TSI160 (טווין צ'ארג'ר - טורבו / סופרצ'ארג'ר).

מודה בטעות.

3. ה-1.8TSI אינו משודך ל-KKK K03S. הוא משודך לטורבו שונה של IHI וקטן יותר למיטב זכרוני.

מעולם לא אמרתי שהוא משודך ל-KKK K03S מאחר והוא משודך לIHI K03S (זהים).

4. אין הבדל פיזי בגודל אלא בקוטר פתחי הפליטה, למיטב ידיעתי - תקנו אם טועה.

ובמספר המניפות.

5. שינוי בתוכנת הניהול אמור לבטל באחריות. בפועל, הרב עושים זאת ואת המוסכים זה לא מטריד - כל עוד אין בעיות.

6. ל-1.8TSI פוטנציאל שיפורים אדיר, כולל אפשרות לקיט K04...

תגובתי באדום.

מעבר לעניין הגולף לא תיקנת אותי.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

בFR יש K03S.

בגדול גם בFR וגם בשלך מלבד הקופרה שכבר מאובזרת שונה, הרכבים הללו אינם רכבי ספורט אמיתים, גם בינך לבין הFR ישנם הבדלי מתלים ברקסים וכדו'. בכל מקרה הרכבים הללו מצויידים במנועי הנעה קידמית חזקים למדי, אך אחיזה קלוקלת למדי. הESP שלא מתנתק לגמרי בדגמים החדשים למעשה מגביל את הנהיגה ומונע נהיגה ספורטיבית אמיתית. ישנם עוד הבדלים רבים כמו הגה ועוד שלל חלקים. בקיצור זה רכב ספורטיבי אך לא רכב ספורט, בכל מקרה אני מבטיח לך שאתה תהנה מאוד מהרכב בכל מקרה.

פורסם
חבר יקר, עד כה מי שזורק מידע לא מבוסס זה אתה, תפתח את המכסה מנוע שלך תצמיד K03S לטורבו שלך ותגיד לי אם זה אותו הטורבו סבבה? למזלך בTSI הטורבו מלפנים אז יהיה לך קל לבדוק! בנוסף חשוב להבין שבהשקעה הכספית שתביא אותך לסטייג 2 בלאון 1800 אתה יכול לקנות לאון FR ולמעשה להרוויח רכב חזק וחוקי באותה עלות שיפורים, לפי המבצעים האחרונים הFR נמכרה ב150 (וכמובן שאפשר עוד לרדת במחיר) ושלך נמכרה ב118.

עכשיו לפי סעיף 6 שלך שציפ לא מבטל אחריות, כבר ניתן להבין שדבריך אינם מבוססים בשום צורה. אני רוצה לראות לקוח שיבוא לצמפיון יבקש אחריות לתקלה במנוע או בגיר ובאותה נשימה יגיד ששם ציפ ברכב שלו, אם לא בועטים לאותו לקוח בתחת ומתנערים מהאחריות אני חותך את ה*** שלי.

לגבי הבדל פיזי בין K03 לK03S, מי אמר שיש הבדל בגודל ביניהם?????? רק שתדע שיש אנשים בארץ שמשפרים 1.8TSI בשדרוג הטורבו לK03.

מעבר לכל זה, בעולם השיפורים דבר אחד ידוע לכל, נפח גדול אומנם צורך יותר אך אמין יותר לשיפורים, וזו עובדה!!! לא סתם רכבי הקונצרן עם מנועי ה1.4 טווין צארג שופכים מנוע אפילו רק אחרי התקנת ציפ!!! אם אתה חושב שהרכב שלך זה ה1800 VT של פעם, אז חבריכו אתה טועה ובגדול. ואם אתה חושב שההבדל היחידי בין 2.0TSI לבין 1.8TSI הוא רק בנפח אז אתה טועה ובגדול. זה כמו שאני יגיד שלי יש מנוע FSI וגם לR8 יש מנוע FSI אזי אנחנו אותו המנוע, מממ כנראה שלא!

לא יודע על איזה TSI הסתכלת אבל הטורבו ב1.8TSI הוא K03S, אתה מוזמן לפתוח מכסה מנוע ולהצטייד בסרט מדידה ולדווח לי.

לגבי ההשוואה למי יש יותר גדול ואיזה רכב עולה יותר, אני שמח שיכולת להרשות לעצמך FR, כל הכבוד.

הפרשי המחירים שציינת פה מצביעים על הפרש של כ32K שקלים, לפי החישוב שלי סטייג' 2 באחת הסדנאות לבחירתך לא עובר את ה6.5K

בעודף שנשאר לי אני יכול לקנות עוד מנוע של קופרה ולהשתיל אותו בסיאט מלגה ועדיין לתת בך בכל מצב.

לגבי סעיף 6 שלי, אני אותו לקוח שהגיע לצ'מפיון לפני חודשיים לטיפול בתקלה ואמרתי להם בפירוש שיש לי צ'יפ ובפירוש נאמר לי וזה ציטוט מדוייק "היום כולם שמים צ'יפ אין בעיה עם זה" ואיזה קטע שתיקנו לי במסגרת האחריות בלי לדרוש שקל ובלי להזכיר את הצ'יפ.

לצורך הוויכוח התקלה הייתה EPC כך שייתכן שקרתה בגלל הצ'יפ.

פעם הבאה שאתה מנסה לתקן אותי תעמוד על העובדות.

אתה טועה ומטעה, אתה קופץ מעל הפופיק זה שאתה בעלים של הרכב לא הופך אותך למומחה. אני לעומתך "התעניינתי" טיפה מעבר.

לגבי ההבדל בין המנועים שאני ישאיר אותך לברר מה ההבדל בפועל, תתפלא.

יקיר.

נ.ב

חיתוך ה*** יתבצע עצמאית?

MX-5 NC

• תוכן חדש...