שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
אהלן חברים, אני שוקל לבצע סטייג' 1 לרכב שלי - סיאט לאון 2012 עם גיר DSG7 יש לי 1.8 TSI עם 160 כ"ס וכמה שהבנתי השיפור אמור להביא את הרכב לכ-200 כ"ס, אכן? מספר שאלות אם אפשר? 1. מה העלות? כ-2,500-3,000 ש"ח? 2. האם אין בעיה לבצע שיפור זה ברכב עם גיר DSG7? לא יהיו בעיות? הוא לא יהיה רגיש לזה מבחינת בלאי, מאמץ וכו'? 3. איך בדיוק זה נעשה? פשוט חיבור של מחשב לרכב ו-"פתיחת" מגבלה במנוע? 4. המלצות היכן לבצע שיפור זה יתקבלו בברכה. תודה לכולם אנשים, אשמח לשמוע דעתכם. יום טוב,
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי מגאן קופה שנת 2000, מצאתי את הסט זהז בEbay http://www.ebay.co.uk/itm/H7-H1-100W-Xenon-Upgrade-Headlight-Bulbs-Dip-Main-Beam-Supreme-White-Light-Rover-/230776059081?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ARenault%7CModel%3AMegane%7CPlat_Gen%3AMK+I&hash=item35bb5334c9 אם יש פה אנשים שמבינים בקסנון שיכולים להזביר לי אם הסט הזה טוב ? ולפי מה שאני יודעה נורות קסנון צריכות מגבר. אם יש בסט הזה מגבר?
הודעה אחרונה מאת omer_sinai, -
:shock:א אשמח לתגובות של בעלי הידע כאן... אנו גרים באזור עם הרבה עליות וירידות, ולאחר שהגשם הגיע.. יש לי חשש אמיתי מהחלקות. נוהגת בפיאט פונטו 2000, ויש לי תחושה מאד לא נוחה, כאילו שהרכב "חלק מידי", רך מידי, הכל חלקלק, כבר החלקתי עם הרכב שנה שעברה ואני די חוששת שזה יקרה עם הילדים באוטו... אציין כי הצמיגים במצב ממש טוב, לא יודעת של איזה חברה אבל לא משהו יקר.. האם כדאי לי להחליף את כל הצמיגים, למרות שנראים ממש חדשים? חריצים ברורים וכל זה, ואם כן, איזה צמיגים לקנות? של איזו חברה? האם יש משהו נוסף שכדאי לעשות.. זה די מפחיד.. תודה
הודעה אחרונה מאת אורחת, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב הוא HONDA HRV רואים את הצינור של מערכת הפליטה עובר מתחת גל ההינע ולמעשה זה החלק הנמוך ביותר ברכב . לא מעט בעלי HRV בחול בנו צינור בין הדוד האחורי לאמצעי כך שהצינור עובר מעל גל ההינע. בלי קשר אני גם צריך להחליף את הדוד האמצעי. האם אפשר להפנות אותי לבעלי מקצוע באזור חיפה/קריות שיכולים לעשות שינוי כזה ? מה סדרי גודל מבחינת עלויות של השינוי ?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
מילוי ואיזון קרנק
מאת 242- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , אני מחפש בדחיפות בעל מקצוע שיודע למלא ולאזן קראנק למנועי 2 פעימות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת 242, -
אני מאזור המרכז ומעוניין להסיר את הממיר הקטליטי מהרכב על מנת לראות איך הרכב מתפקד מבחינת צריכת דלק , נסיעה כוללת על הכביש וכו' . אשמח לשמוע היכן ניתן לעשות את זה ומה טווח המחירים. תודה
הודעה אחרונה מאת איגור ווינשטפן, -
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ברשותי וולקן שנת 94 מנוע RFX ,כרגע אני בהתלבטות אם למכור את הרכב או להשאר איתו ולהחליף מנוע לחזק יותר במגבלות החוק כמובן. השאלה היא מי בארץ מתמחה בייבוא מנועים לצרפתיות האלה
הודעה אחרונה מאת tgt, -
אני רוצה להתקין קיט היגוי powerflex ברכב ויש לי חששות לגבי רעשים שיכולים לצוץ. הקיט כולל בושינגים למשולשים קדימה ואחורה,תושבת מסרק הגה,אנטי רולים,תושבת מנוע לגיר תחתונה 2 חלקים. ההבדל בהיגוי חד יותר מורגש חזק? ראיתי את הקיט בEBAY ב235 דולר כולל משלוח כמה מכס אני אצתרך לשלם בנוסף? אני צריך אישור מיוחד להכניס את זה לארץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת orn123, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לשים את הגלגלי מגנזיום המקוריים על הרכב שלי. (מאזדה 3 שנת 2008 אקטיב 1.6) עד כה אני חושב איפה ואיך להשיג ... אני רוצה גלגלים כמו במאזדה 3 2.0 ליטר 17" או 16", אבל אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינה טכנית ומסמכים. האם צריך להחלים נתונים ברשיון שלא היה בעיה בטסט שנתי. אז מה אתם חושבים? האם כדיי ו האם זה כאב ראש גדול? בנוסף יצתרך להחליף צמיגים ... זה גם חבר כי יש לי אותם עדיין חדשים, רק שנתיים ששמתי אותם ... תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת richtlv2010, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לקנות ריו ידנית ורוצה להחליף את הצמיגים בסט אחר (שלא ירעיש) וגם להחליף בחישוקים קלים ויש לי מספר שאלות: 1. מידת הצמיג המקורית היא 185/65/ R15, יש טעם ואם אפשר, באופן חוקי כמובן, להחליף אותו לR16? 2. איזה חישוקים קלים אפשר לשים (איזה חברות טובות)? והאם חוץ מיופי זה אמור להשפיע על הסחיבה? 3. איזה חברות או סוגים של צמיגים טובים אתם ממליצים? עדיף צמיג טוב באמצע - שיהיה סביר מבחינת המחיר, ויותר חשוב שישפיע בנוחות הנסיעה. 4. אם מחליפים צמיגים וחישוקים זה יכול לפגוע באחריות היצרן? חוץ מאחריות הצמיג כמובן - אני חושב שזה לשנה נכון? 5. אם מחליפים כשהרכב חדש - ישנה אפשרות לזיכוי תמורות הצמיגים החדשים או קיזוז כלשהו? סליחה על כל השאלות הקשות.. תודה …
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, לפני כמה זמן קניתי רנו מגאן קופה 1.600 שנת 2000 ברכב היה דוד אחורי Remus hardline + פילטר אויר פתוח (או קית יניקה אני מצתער אבל עדיין לא מבין מה הבדל) של חברת Pipercross Viper. בהתחלה התלהבתי מהרעש, אבל לאחר כמה זמן זה התחיל לעצבן אותי. אם יש דרך להשתיק או יותר נכון להוריד את עוצמת הרעש(משתיק או משהו ) ?? ביחד עם האוטו קיבלתי דוד מקורי של רנו במקרא אחי גרוע אני מחליף בינהם. כמה זה עולה ? תודה מראש. אני יפרסם תמונות ברגע שהיה לי 20 הודעות
הודעה אחרונה מאת Nik141, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי סובארו אימפרזה שנת 2003 מנוע 2000. אחרי שביצעתי יישור קו והרכב נוסע נהדר, רציתי לדעת מה הלאה ואיך אפשר לגרום לו להתנהג בצורה טובה יותר מבחינת האצה וביצועים. חשבתי להחליף את כל הצנרת פליטה לזו של WRX, האם יהיה שיפור מורגש או שחבל על הכסף?
הודעה אחרונה מאת תמיר.ז, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש ג'נטים כמו בתמונה בדיוק מידה 18" מרווח ברגים 5*100. מישהו ראה כאלה בארץ בכלל? איפה אני יכול להשיג אותם? תודה.
הודעה אחרונה מאת prelude_type_r, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש המלצה לטיונר טוב וזול מאיזור המרכז בדובר ברכב פורד סיירה 2.0 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zoriel.haviv, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש ג׳נטים הדילמה שלי זה האם להחליף למידה 15 מ14 או להשאיר ת14 מדובר ברכב 1000 סמ״ק עם 75 כוחות סוס
הודעה אחרונה מאת tzur22, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום חברים. רציתי להתייעץ עם מביני העניין. מה עדיף על סיוויק קופה 95 גיר רגיל מנוע d16y8 או d16z6 מה ההבדלים בינהם? ואיזה מנוע יהיה יותר חזק עם טורבו? (מתוכנן הוספת טורבו) האם יש מנוע יותר חזק מהם מסדרה d? אם יש לכם מקום באזור המרכז שאפשר להזמין מנועים כאלה אשמח לשמוע. ואם מישהו מכיר מאיפה אני יכול להביא מנוע b16a2, ומה העלות אשמח לשמוע כדי שאדע לאיזה כיוון במנועים אני הולך. תודה על העזרה מראש!
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי תסיאט mii החדשה מנוע 1000 בצבע שחור מטאלי אני מחפש ג׳נטים שחורים עם ליפ אדום אפשר גם בלי . השאלה שלי היא כזאת האם להשאיר את הצמיגים המקוריים מידה 14 ולהתאים גנטים או להחליף ל15 ? אני שואל בגלל שזה 1000. איזה חברה ואיפה אפשר לחפש גנטים טובים לא חיקויים וזבל ?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם האם ניתן להשיג בארץ את נוזל הבלמים ATE Super Blue האם אפשר לקנות מאיביי? (יכנס לארץ?) תודה לכל העוזרים עמיר
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, שוב אני מציין שמדובר בשאלה תאורטית בלבד, כי אין שום סיכוי לאשר קומבינה כזו על הכביש. השאלה מכוונת לביצוע השתלת מנוע 1400 טורבו מפונטו gt באוטוביאנקי y10 שנת 89 לצורך תחרותי. ברור לי שיש להחליף מכלול שלם של חלקים בינהם מערכת בלימה חזקה יותר, בולמים וקפיצים נמוכים יותר ועוד. אך לפני שאני מוציא כסף מהכיס, ידוע למישהו אם ניתן פיזית להשתיל מנוע וגיר קומפלט בביאנקי? או שזו צרה צרורה? הכוונה היא בניית רכב עם יחס משקל לכ״ס יוצא דופן (הביאנקי שוקלת בסביבות ה700 קילו לפני גילוח חלקים לא נחוצים) בתקציב שפוי. תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
מערכת פליטה
מאת anan018- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעוניין להזמין מערכת פליטה חדשה לאוטו שלי מכיוון שהמחיר למערת פליטה כזאת כאן בארץ באחת הסדנאות הוא יותר מכפול שלוש השאלה שלי היא כזאת כמובן שזה דבר גדול כי זה אגזוז מה יקרה עם זה במכס? אני אצטרך להציג אישורים? כמה אני עוד אצטרך להוסיף? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
שלום האם קיים הצמיג הנ"ל במידה הזו? ב tyres4u לא מופיע תודה
הודעה אחרונה מאת yosbar, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלתי. אני מתכנן לרכוש ריו ידנית ורוצה להחליף את הפנסים הקידמיים והאחוריים לפנסי לד - כפי שיש בגירסה המאובזרת. בבירור באולם תצוגה - טענו שהם לא מתעסקים עם זה והפנו אותי לשירות לקוחות, בשירות לקוחות טענו שזה לא אפשרי, כי זה לא בטיחותי ולא חוקי וזה זהה כאילו אני מחליף מנוע או צמיגים וסירבו לתת לי מענה. הסברתי להם שאני מעונין לקנות במחיר שיציעו ואת ההתקנה אני אעשה, ורק רציתי לברר אם טכנית הם מתאימים - מבחינת גודל וחיבורים - ולא זכיתי למענה. אז אודה למי שיודע, אם טכנית אני יכול לבצע את ההחלפה הזאת ואם זה יחשב חוקי (לא רוצה לבצע משהו לא חוקי). בנוסף הפנסים נראים זהים - מישהו יודע אם הם באמת זהים (מבחינת חיבורים וגודל פיזי)? וה…
הודעה אחרונה מאת crazyj, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי רציתי לשאול מה דעתכם האם עדיף לשים לפילטר פתוח צינור נירוסטה או להישאר עם הפלסטיק המקורי מדובר בהונדה סיויק 95 קופה תודה
הודעה אחרונה מאת civicVTI, -
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום יש לי אפשרות לקנות מחבר את הפילטר הנל, לא היה בשימוש בכלל. שמתי אותו על הרכב לניסיון ואני מבסוט מהסאונד שלו אבל הדבר היחיד שמפחיד אותי זה המחיר שלו, למה הוא כזה זול? http://www.ebay.com/itm/Universal-HKS-Super-Power-Flow-Reloaded-Air-Intake-Filter-Performance-200mm-G-/130781827642?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1e7334523a&vxp=mtr יש למישהו ניסיון עם הפילטר? דרך אגב הרכב שלי הוא מיטו תלתן ירוק
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. השאלה קצת הזויה, נא סבלונתכם. אחי ואני מעוניינים לקחת על עצמנו פרוייקט - בניית "רכב" יש מאין. אני רושם "רכב" במרכאות, מכיוון שאנו רוצים להרכיב כלי שיכול לנוע בדומה לכל רכב מצוי, אך לא יעשה בו שימוש (לא מיועד לעלות על הכביש כמובן). לכן, אנחנו צוללים אל הלא נודע, אך כדי להעריך אם יש בכלל על מה להתאמץ (זה יותר נועד להיות חוויה לימודית), רצינו לשאול על העלויות של הרכיבים הבאים (כאמור, השיקול המרכזי כאן הוא שהרכיבים יהיו זולים, אבל בסופו של דבר גם שהכלי ינוע!): - שלדה של רכב (עדיף כמה שיותר קטנה): בעניין הזה רצינו לדעות היכן אפשר לרכוש שלדה של רכב. האם במגרש גרוטאות? אחי הציע לרכוש שלדה של טרקטורון... אני חשבתי יותר בכיוון של מ…
סוזוקי בלנו
מאת 242- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, יש לי סוזוקי בלנו ואני מעוניין לשפר אותה. רציתי לדעת אילו שיפורים אוכל לשים לה (מה בכלל יש לבלנו) ואילו שיפורים לא יעלו את צריכת הדלק משמעותית. הבלנו היא 1998 1.6 (זה הרכב אז בבקשה לא לרשום להחליף רכב!!!) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 10 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום חברים. הטסט לאוטו מתקרב, וחסכתי יחד עם הטסט קצת כסף בצד. חשבתי על לשפר משהו ברכב. ראיתי סרטון של MCM שהפילטר יכול לגרוע מהכוח של המנוע. אבל מצד שני הבנתי שכאשר מחליפים את סעפת הפליטה וכד' יש שיפור. השאלה שלי היא, האם דבר כזה שווה השקעה כספית, או שזה בזבוז. במידה וכן, מה העלות (ראיתי כמה פילטרים במחירים של 50-120 ש"ח ) חוץ מרעש מגניב, וקצת פוזה שזה מוסיף כשפותחים את המכסה מנוע, כמה זה עוזר? כמה תעלה לי הפוזה בלבד, וכמה תעלה לי פוזה בתוספת שיפור? עוד משהו, מקריאה של פוסטים ישנים בפורום, הבנתי שיש צורך באיפוס של מחשב הרכב, נכון או לא? יש אולי שיפורים אחרים לרכב (בכח מנוע שלא מעלה צריכת דלק) שלא יעלו לי הון תועפות? ד"א, מדובר בסיוויק …
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, אני עתיד לבצע כיוון פרונט בקרוב, ומתלבט בין התצורות של הקליאוז הספורטיביות. להלן הנתונים: מה לדעתכם הכיוון הכי טוב, ולמה? תודה,
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה CLX שנת 98 וברישיון מופיע 175.65.13 ביקשתי אישורלפני שנתיים ל185.60.14 ונתנו בלי בעיה בצמפיון השנה רציתי לשנות את החתך ל55 אבל נתנו ברקס . מישהו יודע איך מסדרים את זה?
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום! מכר שלי לפני רכישת E36 328. אני יודע שההמלצה הנכונה היא לקנות רכב ידני מלכתחילה, אך בגלל שיקולים של מצב הרכב ההפרש הכספי הגבוה ואח מכונאי (שזה אומר שהוא ישלם רק את מחיר הגיר עצמו, וזה יוצא כשליש מההפרש בין ידני לאוטומט)- ככל הנראה הקניה תהיה רכב אוטומט. השאלה הנשאלת היא: אילו גירים יתאימו לרכב הנ"ל? הרכב מיועד למטרות דריפטים, וההספק עתיד להשתפר מההספק המקורי (בשלב ראשון ישופר לאזור ה- 220 כ"ס, בהמשך יותר מזה). תודה.
הודעה אחרונה מאת Zymic,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ALX
- guy.a
- Rשף
- thebaron
- Satori
- Jeka88
- itaimoto
- tan tan
- איציק נ.
- discoTD5
- נעם101