Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק כמה זמן, אלא גם אופי הנסיעה.

אם רוב הזמן הנסיעה היא מנהלתית, חבל על ההשקעה.

להחליף למנוע פחות נפוץ [וכנראה פחות אמין מה8v המקורי] בשביל עוד כמה סוסים שיורגשו רק בנסיעה חזקה בעלות כל כך גבוהה.

משוואה בעייתית.

יש לי 1.9 כבר 10 שנים וגם פוקוס סטיישן חדשה עם מנוע 2.0 להשוואה. נהגתי בכל הצרפתיות הללו עם מנועי 2.0 אטמוספרי.

חבל לרדוף אחרי הסוסים והכח. הן ישארו עגלות ביחס למכוניות המודרניות.

כמו שכתבו כאן, התמורה היא גבוהה מאד מכיוון ההתנהגות מול מחיר הרכישה והאחזקה.

פורסם

אני לא הייתי הולך על הRGX, כי היתרון של מנועי טורבו מקוריים בד"כ זה פוטנציאל לשיפורים, הRGX במקור הוא מנוע די עייף לטעמי לא משהו שMI או 16V לא יתנו , ומבחינת פוטנציאל לשיפורים הטורבו המקורי הוא די קטן, המנוע לא חזק יותר מידי ותצטרך לפתוח אותו ולחזק, והראש הוא 8 שסתומים ככה שאם כבר לבנות פרויקט כוח עדיף להתחיל מבסיס 16 שסתומים.

פותח השרשור עוד לא רשם מה הוא מחפש, אני אישית הייתי הולך על MI16\16V, או משאיר מקורי, כי קשה לוותר על היתרונות של הוולקן לא מוצאים את זה במכוניות שעולות הרבה יותר.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

אני בכלל לא אומר שכדי לשפר את הוולקן מבחינת מנוע לא שווה.לגבי הGRX נפוץ הרבה יותר מכל ה16V למניהם בלי פרופורציות ,ולכן יותר קל למצוא מנוע כזה ומחירו הרבה יותר זול כולל חלקים נלווים .במבחן המציאות הGRX נוסע יותר חזק מכל ה16V הלא משופרים (לשפר אותם יקרררר). ולגבי הGRX יש ציפ שמעלה אותו בערך 30 כ"ס והרבה קגמים.

פורסם

לא מזמן הסתובבה וולקן מוגדשת באופן מקצועי עם הספק באיזור ה 250 כ"ס שהוצעה למכירה במחיר מצחיק של 25,000 ש"ח.

להערתי גם פרוייקט הגדשה יספק חבילה מקמטת אספלט במחיר תחרותי ביותר לחלופות.

פורסם

ברצוני להמשיך את הדיון כאן ולשאול לגבי שדרוג הרכב והסבתו חוקית! לGTI6 כלומר כל המכלולים:

מנוע GTI6 שלפי מה שהבנתי מתאים כמעט באופן מוחלט לוולקן

גיר

ניהול מנוע

צמת חשמל

סרן אחורי

ברקסים

ראיתי באיביי מספר מנועים קומפלט כלומר כולל כל הנ"ל במחיר לא בשמיים כמובן שאצטרך לבצע למנוע יישור קו עצבני.

שאלתי היא מהי הפרוצדורה בכדי לאשר את המנוע ברכב ושאר המכלולים בהתחשב שהרכב ישאר אטמוספרי.

מבחינת עלויות האם לדעתכם ןניסיונכם עד 20K זה מספיק הערכה גסה כמובן שכולל מנוע ושאר הדברים.

האם ניתן לקנות מנוע באיביי ולייבא אותו עצמאית לארץ?

נכון שכתבתי כבר שירדתי מהסיפור אבל ברצוני למצות את הנושא ואז להחליט, בכל זאת רכבים כמו הוולקן כבר לא מייצרים היום ויהיה חבל למכור ואחכ להתחרט.

אשמח שוב לתגובות

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

נשארת באותו מקום ,לא שווה את ההשקעה .תתקדם טכנולוגיות מיושנות בצועים בינונים ,ואם הזמן קושי הולך וגודל להשיג חלקים ,ויש צורך לחפש בח"ול או להזמין (אין במלאי) מהיבואן שלא מחוייב יותר ועושה לך טובה יקרה .ולפעמים קשה להשיג גם בח"ול. אולי תקנה 306 מקורית או מוסבת (GTI 16) .יש כמה בארץ .

פורסם
הפרויקט יעלה לך יותר מרכב מושלם (306) מקורי.לדעתי יותר מ30000+ לעשות הסבה בצורה מושלמת.

כמו שחשבתי ,אבל עדיין אם חושבים על זה כלכלית נגיד 30K זה עדיין משאיר אותך עם רכב בעל התנהגות כביש מדהימה מנוע ומכלולים אחרים שעברו אוברול ,ועדיין לא במחיר של וואגית כמו ליאון או איביזה שמתחילות מ 50-60

ראיתי בכל מקרה מספר סדנאות באנגליה שעושות הסבות כאלה באופן מקצועי ומדהים,ייתכן שזה יהיה הכיוון.

בכל מקרה אני את הדברים עושה עקב בצד אגודל חבל סתם להוציא כסף מבלי שמיצית את כל האפשרויות.

העניין שלי הוא שאני מעוניין להשאר עם הוולקן מאחר והיא 5 דלתות וזה ביננו נורא פרקטי ליום יום. בכל מקרה בארץ לעשות פרוייקט כזה חוקי לפי מה שהבנתי לא ניתן לביצוע אצל בעל מקצוע אחד או שתתקנו אותי.

תודה לכל המגיבים אם אחליט בסוף אתם תראו וולקן מוסבת GTI6 .

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

גם לי יש וולקן 8V , אני לא מבין למה להשקיע 30K ש"ח בשיפורים והחלפת מנוע.

אתה יכול לקנות רכב הרבה יותר חדש ב30K. גם שלי 5 דלתות ואני מרוצה ממנה (יחסית)

אני מניח שאתה רוצה להחליף מנוע בשביל לסוע יותר מהר, אצלי סביב 160קמ"ש הרכב כבר מרגיש לא ייציב על הכביש,

ולא יושב טוב, אם הייתי מצליח לגרום לרכב להיות יותר יציב הייתי גם משקיע, גם לי יש סביב 30K פנויים לשיפורים אבל אני

מחפש עוד רכב סביב 200כ"ס ואולי אותו לשפר...

איך הוולקן שלך יושבת על הכביש?

פורסם

בוולקן בכדי שתהיה כמו 306 GTI16 צריך לשנות סרן אחורי מוטות מיצבים (עבים יותר) מסרק הגה בלמים בולמים ואולי גם משולשים .ולא רק מנוע וגיר .אם תשנה הכל היא תתנהג כמו 306 .גם צריך לבטל היגוי אחורי.

פורסם

בעניין החוקיות שאני בניתי בזמנו .היה אפשר לאשר רק בקומבינה מנוע MI16 1.9 .אפילו שירדתי מ2.0 ,נאמר לי שאי אפשר לשים מנוע שמעולם לא היה בוולקן. ובדקו קודי מנוע ונאמר לי שאני לא יכול לשים שום 16V בוולקן! כי לא היה שום דגם כזה .גם בלובנסקי לא רצו לתת שום אישור. לדעתי היום לאשר דבר כזה הרבה יותר קשה . רוב המאשרים מעמדה 1 כבר מחוסרי עבודה.:wink:

• תוכן חדש...