Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני שוקל לבצע סטייג' 1 לרכב שלי - סיאט לאון 2012 עם גיר DSG7

יש לי 1.8 TSI עם 160 כ"ס וכמה שהבנתי השיפור אמור להביא את הרכב לכ-200 כ"ס, אכן?

מספר שאלות אם אפשר?

1. מה העלות? כ-2,500-3,000 ש"ח?

2. האם אין בעיה לבצע שיפור זה ברכב עם גיר DSG7? לא יהיו בעיות? הוא לא יהיה רגיש לזה מבחינת בלאי, מאמץ וכו'?

3. איך בדיוק זה נעשה? פשוט חיבור של מחשב לרכב ו-"פתיחת" מגבלה במנוע?

4. המלצות היכן לבצע שיפור זה יתקבלו בברכה.

תודה לכולם אנשים, אשמח לשמוע דעתכם.

יום טוב,

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש 3 סדנאות עם תחרות גדולה בינהן והרבה השמצות ולכלוכים ברשת. אף אחד לא ייתן לך תשובה אובייקטיבית.

כולן נותנות פחות או יותר אותה תוספת כח.

ממה שאני זוכר, אם אתה שם REVO, ורוצה לשדרג לסטייג' 2 , תצטרך לקנות את הברזלים ב TOP RPM כדי לשדרג חינם.

ב PITSTOP משדרגים חינם לא חשוב איפה אתה קונה את החומרה, בנוסף אם אני זוכר נכון, רכבי VAG בארה"ב מגיעים בחלקם עם תוכנת APR, כי יש שיתוף פעולה בינהם.

יש את E&A שמוכרים GIAC.

כל אחד מתחבר למשהו אחר.

קראתי לא מזמן שרשור בפורום VAGIT שלא צריכה להיות בעיה עם ה DSG, אבל תבדוק שאני לא טועה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה על התשובה!

האמת שאני לא יודע אם אעשה סטייג' 2, כרגע חושב רק על 1 עם הצ'יפ שמאמין שיספיק לי כרגע.

קראתי בשרשור ישן שיש הממליצים להחליף פילטר אוויר לאינבוקס עם השיפור, האם זה נכון?

מה לגבי בלאי של החלקים? צריכה של דלק? כל זה עולה עם השיפור של הרכב?

במידה ויש לי תקלה עם הרכב, יש צורך להסיר את השיפור ואז להגיע למוסך ולדווח על התקלה (כמובן בלי שום מילה על השיפור)

או ניתן לגשת למוסך כך בלי שיידעו כלום? אני שואל כי אם אעשה שיפור זה יהיה בת"א כנראה ואני בכלל מאשדוד אז האם אצטרך לנסוע

הלוך ושוב להוריד את השיפור ושוב לשים אותו?

תודה,

פורסם

אם זה רק את התוכנה אז לא תיהיה לך שום בעיה אתה פשוט מנתק את המכשיר מהמחשב של האוטו ואז הולך לחברה לטיפול/בעיה.

אם זה משהו אחר (מכני) אז לפרק למה אחרי זה אין אחריות.

פורסם

מנתק את המכשיר מהמחשב?! איזה מכשיר?

עדכון תוכנה כשמו כן הוא - עדכון תוכנה.

לא משהו פיזי שאפשר לעלות עליו במוסך.

ניר ידידי, אל חשש, יש לא מעט מכוניות משופרות עם DSG

ויש לא מעט מכוניות לא משופרות עם DSG שהלך להן הגיר.

בקיצור אין בהכרח קשר בין השניים.

בגדול DSG יותר רגיש למומנט הגבוה בעקבות השיפור אבל על סטייג׳ 1

לא אמורה להיות בעיה.

צריכת הדלק תשתנה לרעה ממש בקטנה וגם זה רק בלחיצות.

פורסם
מנתק את המכשיר מהמחשב?! איזה מכשיר?

עדכון תוכנה כשמו כן הוא - עדכון תוכנה.

לא משהו פיזי שאפשר לעלות עליו במוסך.

ניר ידידי, אל חשש, יש לא מעט מכוניות משופרות עם DSG

ויש לא מעט מכוניות לא משופרות עם DSG שהלך להן הגיר.

בקיצור אין בהכרח קשר בין השניים.

בגדול DSG יותר רגיש למומנט הגבוה בעקבות השיפור אבל על סטייג׳ 1

לא אמורה להיות בעיה.

צריכת הדלק תשתנה לרעה ממש בקטנה וגם זה רק בלחיצות.

תודה איש!

אני באמת שוקל לבצע סטייג' 1 וכן זה רק עדכון תוכנה כמה שהבנתי, לא שום דבר פיזי, השאלה אם יש צורך בהחלפה של רכיבים מסויימים או שהכל אמור לעבוד רגיל גם אחרי סטייג' 1 בלי להחליף דבר במנוע.

כמה שהבנתי גם, אם חלילה תהיה לי בעיה ואני כמובן הולך רק למוסך מורשה בעיר שלי, הם לא באמת יכולים לדעת שעשיתי שיפור (אלא אם כן ייסעו ברכב ויבינו שהוא קצת מהיר יותר :wink: ) אבל מבחינתי אני לא אגיד להם דבר על כך.

פורסם

לי היה סטייג 1 בלאון 1.8 TSI הקודמת שלי.

מהניסיון שלי ספציפית לDSG7 אני ממליץ על GIAC כי לפני הGIAC שמתי צ'יפ של סדנא אחרת והיו לי מכות חזקות בהעברה, אחרי זה שמתי GIAC "נטול מומנט" שמתאים לDSG7 והרכב נסע יפה מאוד, אחרי כמה זמן כבר התחילו להיות לי בעיות בהעברות הילוכים היה דיליי בהעברה והגיר הזה עצבן אותי וזו אחת הסיבות שעברתי לFR ידנית.

בגדול אני ממליץ לא לשים בכלל צ'יפ על DSG7 אבל אם כבר אתה שם אז GIAC.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
לי היה סטייג 1 בלאון 1.8 TSI הקודמת שלי.

מהניסיון שלי ספציפית לDSG7 אני ממליץ על GIAC כי לפני הGIAC שמתי צ'יפ של סדנא אחרת והיו לי מכות חזקות בהעברה, אחרי זה שמתי GIAC "נטול מומנט" שמתאים לDSG7 והרכב נסע יפה מאוד, אחרי כמה זמן כבר התחילו להיות לי בעיות בהעברות הילוכים היה דיליי בהעברה והגיר הזה עצבן אותי וזו אחת הסיבות שעברתי לFR ידנית.

בגדול אני ממליץ לא לשים בכלל צ'יפ על DSG7 אבל אם כבר אתה שם אז GIAC.

אני רואה את התמונה, תתחדש איש.

אז לך תכלס היה ניסיון רע מהצ'יפ אם כך? או שזה הגיר עצמו בלי קשר לצ'יפ?

פורסם

תראה כעיקרון הרכב היה נוסע כמעט אותו דבר(ההבדל המשמעותי לטובת ההצ'יפ הוא רק בטורים נמוכים), כשהייתי מדביק דוושה בלי צ'יפ בהילוך 2 על 50 קמ"ש הייתי מאיץ אותו דבר כמו שהייתי מאיץ עם צ'יפ בגלל שאם הצ'יפ הייתי חופר קצת והיה גם דיליי בהעברה אז היה יוצא שאני מאיץ אותו הדבר.

ההבדל המשמעותי היה שאני בטורים נמוכים לדוגמא אם אני שם לה הילוך 2 ומדביק את הדוושה ב20 קמ"ש אז הייתי מרגיש הרבה אבל הרבה יותר כוח מאשר בלי צ'יפ.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
תראה כעיקרון הרכב היה נוסע כמעט אותו דבר

לפי מה שאתה כותב אין הגיון בלשדרג תוכנה, גם הרכב האיץ כמעט אותו דבר וגם היו בעיות עם הגיר...

אז בכל זאת איך תסביר את אלה שממליצים בחום על שדרוג תוכנה ואומרים שזה הבדל של שמיים וארץ?

אולי הייתה לך בעיה ברכב?

פורסם

pronella, דברייך קצת הזויים ומנוגדים, אתה מודע לכך - כן?

אם לא היה שינוי - מדוע עשית שינוי תוכנה? ואם לא היה שינוי, איך אתה יודע שתוכנות אחרות מ-GIAC עובדות פחות טוב?

אוכל לספר לך שיש לי חבר שמתנייד לו בלאון דומה לזאת של פותח הת'רד / האקסית שלך, הוא משודרג מהותית מבחינת כוח (סדנא מתחרה) והגיר עובד היטב (ובכנות רבה, אני מתעב את ה-DSG7, לטעמי הוא נחות מהותית מה-DSG6) והרכב נוסע בצורה מדהימה - יש שינוי עצום בכל הקשור לכוח.

יסלחו לי חובבי GIAC, אתה פשוט נשמע משוחד "מעט" כמו אחרים פה - עם תוכנה דומה. למען הסר ספק, אין לי שום דבר נגדה. אני ממליץ לבדוק (במידת האפשר) את כל התוכנות הרלוונטיות לרכב, רק לאחר מכן לבחור בזאת המתאימה לך - ולא ללכת מידית על מה שנאמר / מומלץ פה. לא תמיד הדעות כאן הן אטרקטיביות לחלוטין, כך שבסופו של דבר הלקוח צריך לבדוק הכל ולבחור במה שעונה על דרישותיו בצורה האופטימלית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא משוחד ולא נעליים, המלצתי מהניסיון שלי בלבד.

הילוך שני בDSG 7 נגמר ב80 קמ"ש, זה הילוך שני נורא קצר.

אז תחשוב שכשאתה לוחץ ב50 קמ"ש, שזאת מהירות נורמלית לגמרי להדביק דוושה, פתאום נכנס לך ים של מומנט על ה30 קמ"ש האלה שאתה צריך לעלות מ50-80 תאר לך איזה עומס זה לגיר הזה שאתה מפרפר את כל ההילוך ועד שאתה מתייצב הוא מעביר לך הילוך ומקבל דיליי מרוב מומנט, ולפעמים הקלאצים מחליקים.

אתם לא חויתם את זה, בגלל זה אתם לא תבינו למה אני מתכוון.

הציפ אכן העלה את הכוח משמעותית אבל אי אפשר לנצל אותו כמו שצריך במהירויות נמוכות וסל"ד גבוה.

מעל 100 אין שום בעיה עם הציפ אף פעם.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לרוב הסדנאות יש גרסאות ניסיוניות לכמה שעות 6 או 7 אם אינני טועה כמו כן אם אינך מרוצה אחרי חודש אתה יכול לקבל החזר כספי.

יש כרגע שרשור בפורום VAGIT בקשר להבדלים בין 2 הציפים המובילים בארץ GIAC VS APR שאתה יכול לראות ולקבל רשמים , לרוב בSTAGE 1 ההבדל מינורי ממה שהבנתי וההבדל בתוכנות מוחשי יותר במידה ותחפץ לעלות למעבר מ STAGE 1 .

auto emocion

פורסם

היה לי תוכנת GIAC וממש לא הייתי מרוצה לא מהתוכנה ולא מהשירות.

פתחתי שרשור על זה לא מזמן רק חבל שהוא נמחק כי אותה סדנה היא סופנסר בפורום הזה.

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

פורסם
pronella, דברייך קצת הזויים ומנוגדים, אתה מודע לכך - כן?

אם לא היה שינוי - מדוע עשית שינוי תוכנה? ואם לא היה שינוי, איך אתה יודע שתוכנות אחרות מ-GIAC עובדות פחות טוב?

אוכל לספר לך שיש לי חבר שמתנייד לו בלאון דומה לזאת של פותח הת'רד / האקסית שלך, הוא משודרג מהותית מבחינת כוח (סדנא מתחרה) והגיר עובד היטב (ובכנות רבה, אני מתעב את ה-DSG7, לטעמי הוא נחות מהותית מה-DSG6) והרכב נוסע בצורה מדהימה - יש שינוי עצום בכל הקשור לכוח.

יסלחו לי חובבי GIAC, אתה פשוט נשמע משוחד "מעט" כמו אחרים פה - עם תוכנה דומה. למען הסר ספק, אין לי שום דבר נגדה. אני ממליץ לבדוק (במידת האפשר) את כל התוכנות הרלוונטיות לרכב, רק לאחר מכן לבחור בזאת המתאימה לך - ולא ללכת מידית על מה שנאמר / מומלץ פה. לא תמיד הדעות כאן הן אטרקטיביות לחלוטין, כך שבסופו של דבר הלקוח צריך לבדוק הכל ולבחור במה שעונה על דרישותיו בצורה האופטימלית.

פעם אחת שאני מסכים עם מה שרשמת, ילד בן 20 ששם תוכנה על הרכב של ההורים וקיבל זריקת אדרנלין בסדנה הוא ממש אבל ממש לא פרמטר או אינדיקציה.

לפותח הדיון, רק APR - ולא רק בגלל התוכנה.

ג'וני צור קשר בפרטי, מובטח לך משהו מעניין.

• תוכן חדש...