Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למען האמת, פותח השרשור דווקא אמר שהוא מבין את חשיבות הצמיגות:

נדמה לי שמפני שרשם ״מה מחירם בכלל?״ קראת את זה כך:

איני מבין את חשיבות הצמיגים.

מצד שני, יכול להיות באמת שנשמטה לו האות ״י״ מהמילה אני, ואם אכן כך הדבר, אז אני מסכים איתך בכל מילה.

פותח השרשור, אני מתנצל.

שימו לחותמת הזמן של ההודעה שלי - אחרי 2 בלילה.

עייף ועם 3,2 ליטר בירה בדם לא קראתי לעומק.

טוב שאתה יודע את חשיבותם. הצמיגים המקוריים בסדר. הכל תלוי למה.

לגבי השפעת התוכנה -

אני לא מסכים עם שמלוב.

איתן בדעתי שהשינוי הינו מאוד משמעותי.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז דעות שונות לכאן ולכאן, הצעות שונות ועוד.

ראשית אגיד כי אני לא תוקף עם הרכב לכן אני מעריך שלעת עתה הצמיגים אמורים להספיק לי. כאשר התקציב יאפשר לי אחליף

גם אותם אני מאמין.

לגבי הגיר זה אכן שיקול.

לגבי התחושה אם היא מופרזת או לא, ניתן כמובן לבקש להתקין/לצרוב את התוכנה ולבצע נסיעת מבחן ואז להחליט האם יש השפעה או לא. אם השיפור הוא מהילוכים גבוהים יותר זה גם סבבה כי רוב הזמן הרכב בהילוכים גבוהים (כביש ישר, פחות פניות). השאלה אם מה שנאמר פה זה שיפור של כוח בהילוכים 3-4 וזהו או מהילוך 3-4 והילך גם עד 7 במקרה בגיר שלי?

פורסם

גיא, לך יש קופרה, מנוע שונה וטורבו שונה.

יכול להיות שהתוכנה מורגשת יותר על טורבואים גדולים כמו ה-K04

ופחות על קטנים כמו ה-IHI כמו ב-1.8TSI?

פורסם

3-4 ומעלה...

אני בטוח שאין לך צורך להחליף ברקסים וצמיגים לאופן השימוש שלך ברכב.

אם תיקח תוכנת "ניסיון" אז התוכנה לא חוזרת למקורית-יצרן אלא להגדרות מקוריות כמו של היצרן אבל

של החברה שבה שיפרת. אם ירצו בצ'מפיון הם יעלו על זה תוך שניה, למרות שהם לא נוהגים להתעסק בזה.

חשוב שאנשים ידעו את זה!

שים לב שעדיין פאפא קרלוס לא קיבל תשובה לשאלתו :lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יכול להיות. נסעתי פעם ב GTI MK 6 עם APR Stage 1 ו DSG 6. זאת הייתה ה GTI הראשונה עליה נסעתי. הרכב היה פשוט שד, תאוצה מטורפת. מספר חודשים לאחר מכן נסעתי על GTI סטנדרטית, ידנית. הרכב הרגיש זריז, אבל הרבה, הרבה פחות זריז מהרכב עם התוכנה. למעשה, הוא אפילו הרגיש לי קצת איטי לפעמים. אני לא אתפלא אם בדיקה תחשוף ש GTI עם Stage One מגיעה ל 100 באזור ה 6 שניות. הרי התוכנה בעיקר מגדילה את הגדישה. לכן אולי כשהמגדש גדול יותר היא נעשית מורגשת יותר.

.Your average Notepad

פורסם
3-4 ומעלה...

אני בטוח שאין לך צורך להחליף ברקסים וצמיגים לאופן השימוש שלך ברכב.

אם תיקח תוכנת "ניסיון" אז התוכנה לא חוזרת למקורית-יצרן אלא להגדרות מקוריות כמו של היצרן אבל

של החברה שבה שיפרת. אם ירצו בצ'מפיון הם יעלו על זה תוך שניה, למרות שהם לא נוהגים להתעסק בזה.

חשוב שאנשים ידעו את זה!

שים לב שעדיין פאפא קרלוס לא קיבל תשובה לשאלתו :lol:

אז עכשיו לפי התשובה שלך דווקא ניתן לשפר ואולי אפילו כדאי לי :-D

מה היתה השאלה של פאפא קרלוס?

פורסם

עמוד 3 תגובה #38.

אני רואה שאתה כבר מת לשים תוכנה, לך על זה.

נואוטפד- זו הייתה פעם 1 שנסעת ב-GTI ולכן הופתעת מהכוח כביכול.

גם חייבים להשוות DSG מול DSG, ידני ירגיש הרבה פחות זריז בלי שום קשר.

גם עברו מס' חודשים מאז הפעם ה-1, זה מאוד מבלבל.

אולי בזמן הזה נסעת על עוד רכבים חזקים.

נהגתי על כל ה-VAGיות שרק תרצו. בסטייג' 1 יש הבדל קטן, בלאון קופרה יותר מורגש, ממש לא "עולם אחר".

אני נסעתי בגיל 17 על M5 אלפינה סופר דופר נדירה משנות ה-80 (בישראל) והאוטו הרגיש לי מפלצתי.

בגיל 20 הבחור שוב עשה לי סיבוב אחרי שצברתי יותר ניסיון עם רכבים חזקים והאוטו הרגיש לי חזק אבל דיי פרווה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

עיקר כח בסטייג'1 מקבלים בין 2000-4000 סל"ד.מדובר בהפרש של 6-7 קג"מ ופחות בהספק.אבל עלייה במומנט מאד מורגשת.כמובן כמה שהילוך יותר גבוה ככה יחסי ההעברה גבוהים יותר.לכן השיפור יותר מורגש שם מאשר בהילוכים נמוכים.בקשר ל1.8 TSI ו IHI,זה מנוע עם פוטנציאל אמיתי שלי 250 כ"ס וקרוב ל 38-39קג"מ כאשר פותחים את כל הסתימות שלו.פליטה,יניקה.כמובן על טורבו מקורי

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם
עיקר כח בסטייג'1 מקבלים בין 2000-4000 סל"ד.מדובר בהפרש של 6-7 קג"מ ופחות בהספק.אבל עלייה במומנט מאד מורגשת.כמובן כמה שהילוך יותר גבוה ככה יחסי ההעברה גבוהים יותר.לכן השיפור יותר מורגש שם מאשר בהילוכים נמוכים.בקשר ל1.8 TSI ו IHI,זה מנוע עם פוטנציאל אמיתי שלי 250 כ"ס וקרוב ל 38-39קג"מ כאשר פותחים את כל הסתימות שלו.פליטה,יניקה.כמובן על טורבו מקורי

רק ש DSG 7 לא עומד במומנט הזה :(

קובי

:-)

פורסם

ייתכן. אבל לא באופן מהותי.

הרכב הקודם קודם שלי היה איביזה FR 2008, 1.8T (אמנם לא IHI, אבל עדיין לא K04) עליה התקנתי צ'יפס של אפסולט וגם שם היה ההבדל תהומי לדעתי.

נהגתי/נסעתי ברכבים חזקים מאוד, קופרה עם GIAC אקסטרים, M3, ג'נסס קופה ו-X5M בארה"ב אז אני יכול לחוש בהבדלים בצורה די טובה.

הקופרה בגרסת הסטוק חזקה, אין ספק. אבל אין את המחץ הזה. חסר לה את הפוש האחרון שגורם לה באמת להתקדם.

השיפור במומנט עם ה-GIAC הוא מאד משמועתי ולכן מורגש הבדל עצום גם בהילוכים הנמוכים ובטורים הנמוכים,

יציאה לעקיפה שפעם דרשה הורדת הילוך היום מסתכמת בהדבקת הדוושה בהילוך הנוכחי.

בקיצור, לדעתי,

ההבדל עצום.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
רק ש DSG 7 לא עומד במומנט הזה :(

לאודי Q5 2.0T יש DSG 7, והיא בעלת מומנט של 35.7 קג"מ ו 211 כ"ס. לגרסת הדיזל יש 38.7 קג"מ ושוב, יש לה DSG 7. לכן או שאתה באמת מגזים, או שאולי לרכבים הנ"ל יש תיבת הילוכים שונה מלמשל, ל A1 שלי. לא יודע.

.Your average Notepad

פורסם

זה גיר אחר ובכל מקרה שמתי לב שאתה כותב המון דברים שאתה לא מבין בהם. עדיף קודם כל ללמוד מאחרים ולא לכתוב המון שטויות.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
לא יודע.

אני מבין שיש לך קריאה סלקטיבית. מעולם לא התיימרתי לומר שאני מבין גדול, ההיפך הוא הנכון.

עריכה: אחרי בירור קצר, ה DSG 7 הקלה יותר שנועדה לרכבים קטנים יותר יכולה להחזיק עד 24.9 קג"מ. ה DSG 7 הכבדה יותר, שנמצאת ב TT-RS וב Q5 יכולה לעמוד בעד 51 קג"מ.

.Your average Notepad

פורסם
אני מבין שיש לך קריאה סלקטיבית. מעולם לא התיימרתי לומר שאני מבין גדול, ההיפך הוא הנכון.

עריכה: אחרי בירור קצר, ה DSG 7 הקלה יותר שנועדה לרכבים קטנים יותר יכולה להחזיק עד 24.9 קג"מ. ה DSG 7 הכבדה יותר, שנמצאת ב TT-RS וב Q5 יכולה לעמוד בעד 51 קג"מ.

לפי זאת, אני לא יכול לבצע עדכון תוכנה על ה-DSG7 שלי כי הוא לא יעמוד בקג"מ המשופר/חדש, הגיוני?

פורסם

לא יודע, אישית, אם הייתי מתקין stage 1 על הרכב שלי, הייתי מבקש שיגבילו את המומנט ל 24.5 קג"מ (במידה והדבר אפשרי). זה המומנט של הגולף Highline 1.4 Twincharger. יש לה DSG 7 "קלה" גם כן, ואם פולקסווגן הגיעו למסקנה שזה המומנט המירבי שלא יגרום נזק לתיבה הנ"ל - הייתי סומך עליהם.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...