שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, נפלה ההחלטה להחליף צמיגים למכונה המדהימה הזו אחרי חצי שנה! נכנסתי לאתר http://www.tirerack.com והתחלתי להשוות צמיגים. הנה הלינק להשוואה עצמה באתר: http://www.tirerack.com/tires/CompareTires.jsp?removeIndex=24YR8S04PPXL כיום נועל Dunlop Direzza DZ101 במידה 225/40-18 ואני ממש לא מרוצה. אני דיי מכוון לצמיגי Michelin Pilot Super Sport אבל יש לי כמה שאלות: 1. כמה צמיגים כאילו צריכים לעלות ואיפה ניתן למצוא/להשיג? 2. האם ניתן להזמין מחו"ל (מהאתר) והאם יעשו בעיות במכס? 3. האם יש לכם המלצות לצמיגים אחרים? הנה לינק לאתר RenaultSport שנותן קצת FAQ's על דגמי הרכבים וממה מומלץ עליהם כולל מק"טים: http://www.renaultsport.co.uk/community/expe…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
התחדשתי באימפרזה ניו אייג' שנת 2002 1.6 בצבע אדום (צבע אהוב עליי מאוד). רציתי לדעת איך אפשר לשפר אותה מבחינת מראה חיצוני ליותר ספורטיבית כמו גירסאת STI. אני מחפש לשים לה ספויילר, ומגנזיום ולא מוצא באינטרנט מידע או מקומות כאלו. רציתי לדעת גם אם יש אגזוז שאתם אישית ממליצים לרכוש ולהחליף, מבחינת מכנית אני לא משנה כרגע, כי הרכב הגיע במצב מעולה שמור והכל במצב טוב מאוד. הדבר היחידי שאני רוצה להחליף מכנית, זה ברקסים שהם כבר עושים רעש והם לא חזקים מספיק, ואשמח לדעת כמה יעלה להחליף תאורה מאחורה לפנסים שקופים אז אשמח אם תמליצו לי בבקשה על הדברים שביקשתי או על מקומות מסוימים ואשמח לדעת מה טווח המחירים של כל דבר בבקשה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, הגיע שעתם של הצמיגים ב159, נכון להיום היא נועלת מישלין פריימיס שהגיעו עם הרכב, הדבר היחיד שלא הייתי מרוצה מהם זה בחצי שנה האחרונות לערך שהם התחילו להרעיש מאוד. בדקתי מחירים של הצימיגים הנ"ל והם מגיעים בקלילות ל4,400 לרביעייה, מה שאני מחפש לרכב הנ"ל זה אחיזה כמובן ושקט ( והרבה) 90% מהזמן הרכב ננהג ע"י האישה ולכן הצמיגים לא צריכים להיות אולטרא ספורטיבים, הכיוון הוא להוציא באזור ה3K על רבעייה, המלצות על מקומות צמיגים התקבלו בברכה, תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 16 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
אהלן חברים, אני מחפש צמיגים לג'יפ פאג'רו קצר 2008, המידה היא 265/60R18. הנסיעה אצלי היא 99% בתוך העיר או בינעירוני ולא יורד לשטח, אבל עכשיו אולי בחורף אולי נכנס לבוץ קצת פה ושם, אז על איזה צמיגים כדאי ללכת 50/50 או כביש רגיל? ועל איזה דגמים ויצרנים אתם ממליצים? מה דעתכם על BF 50/50? מתאים? והכי חשוב בנסיעה בכביש רגיל זה אחיזה ,איכות ,וצמיג שקט יחסית. ומה המחירים של צמיג במידה הזו? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 23 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי, יש לי מספר שאלות: 1) באיביזה 1.2TSI בעלת הספק של 105 כ"ס, זאת אומרת בלי צ'יפ, כמו שהיא מהיצרן - עד כמה אגזוז זרימה חופשית יוכל לסייע להגדלה בביצועים? מבחינת הספק 2) בהמשך לשאלה 1, נניח ואני עם תוכנה, זאת אומרת לאיביזה יש 130 כ"ס, לכמה לצפות בנוגע לשיפור בהספק? 3) בנוגע לחוקיות - צריך להשיג אישורים מיוחדים? או שיש פשוט אגזוזים ודודים למיניהם שהם חוקיים מראש? בכל מקרה, אני די מעוניין בשדרוג בנושא של הפליטה, מכאן נובעות השאלות. כמו כן, אשמח לקבל המלצות בנוסף לתשובות לשאלות, המלצות שנוגעות לאגזוזים ודודי זרימה חופשית שיוכלו לתת שיפור כלשהו בהספק ובצליל (לא משנה מה התקציב, אני כבר אקבל החלטה אחרי ההמלצות כי אני לא כזה שפיץ בנושא). תודה, ויום טוב
הודעה אחרונה מאת oe300, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש לרכוש 4 צמיגים לגולף במידה הרשומה מעלה, לאחר חיפוש בtires4u וששם ראיתי מבחר גדול במידות אלו, שמתי עיניי על צמיגים מחברות כגון יוקוהאמה, דונלופ וכו אך לכל הפנצריות שהתקשרתי יש רק FALKEN!! האם זה הגיוני או שהם רוצים פשוט לדחוף את מה שהכי משתלם להם? הטענה של כולם היא שזה צמיג יחסית נדיר כיוון שמשמש רק לגולפים משנים עברו ועל כן אין להשיג מלבד פלקן. פה אשמח לעצותייכם! אני צריך 4 צמיגים בתקציב של 400-430 שח לצמיג תודה מראש
הודעה אחרונה מאת GalMe, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, האם הגדלת צלחת בלימה עלול לפגוע בפעולת ה ABS ? בואו נניח שמדובר בצלחת של אותו יצרן של הרכב שלי,רק מדגם של רכב אחר בעל מנוע גדול יותר וצלחות גדולות יותר. מבחינת חוזק חומרים לא אמורה להיות בעיה,מה כן עלול להוות מכשול? האם חיישני המהירות של ה ABS יזייפו? האם שיפור הבלימה יהיה מהותי? נניח מ266 מ"מ ל 274 מ"מ. תודה לעונים. וגמר חתימה טובה.
הודעה אחרונה מאת haranza, -
GIAC STAGE3 2.0tfsi 1 2 3 4 10
מאת AVIHAITOPOR- עוקב אחד
- 135 תגובות
- 23.2 אלף צפיות
סרטון קצר להתרשמות איך נוסע 2.0TFSI עם קיט GIAC STAGE3/BCS-TD05-20G http://www.youtube.com/watch?v=rIm6fUvAwsE&feature=youtu.be דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת xxxxx20vt, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני בספק אבל אולי משהו מכיר יודע, האם הניהול הזה שווה את מחירו הגבוה, אולי פירוט של האופציות? או השווה מול משהו אחר יעזור מאד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, שמי דני. התחדשתי לי לפני כחודשיים בסיאט לאון שנת 2002 1.8 ספורט. הרכב נקנה עם צמיגי TOYO R1R, כשלמעשה למנוע הנוכחי אין ממש כוח להתמודד עם צמיגים כאלו. אחרי נהיגה ממושכת על הרכב והדרכה מאח שלי שחובב נהיגה מוטורית (הוא עצמו בעלים של רנו RSI משופרת) הגעתי למסקנה שהייתי רוצה לנסות לקבל יותר כוח מהרכב. אלו שיפורים באים בחשבון למנוע אטמוספירי? לא הייתי רוצה להוסיף טורבו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
שלום רב, יש לי שאלה, מהי ההשפעה של טמפ' האוויר על הספק המנוע? טווח טמפ' ואחוז ההספק המושפע? למשל ברכב אטמוספרי עם 100 כ"ס סוס לדוגמה: מה תיהיה השפעה בשני הטמפ' הבאות: 50 מעלות 25 מעלות האם שווה להרכיב מערכת שתקרר את האוויר במנוע אטמוספרי? (השקעה של כ300 ש"ח בצריכת W50~80W) אני מודע למערכות ברכב מוגדש - ושם זה מאוד חיוני האינטרקולר
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.ajpstore.com/en/13-tuning-renault-sport http://www.k-tecracing.com/index.asp לא יודע מה איתם אבל אני כבר מתכנן שינויים :twisted:
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, איך מחברים ספויילר אחורי לגוף? מספיק להדביק עם סיליקון? או קודחים ברגים? או אולי יש חומר אחר? הולכים לפחח רכב? מדובר בספויילר קטן, לא בכנף של בוינג 747 . נכון שזה לא ממש שיפור אבל שאלתי בטכני ולא ענו לי חוץ מאחד. אני מניח שפה יש אנשים שהנושא קרוב אליהם. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת pinny_l, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , יש לי אפשרות להביא דרך איביי אנגליה קאמשאפטים ומרימי שסתומים וקפיצים לראש מנוע שלי בזול יחסית. לא מדובר בחלקים בטיחותיים כמו מושבים או הגה או ברקסים . האם זאת בעיה מבחינת חוקיות או מכס ? אני מוכן לשלם קצת יותר ... אבל העיניין הוא שהמוכר רמז לי שהוא יכול לכתוב מה שבא לו על האריזה , אז אני לא יודע מה לעשות האם זה הכרחי ? או שזה יעבור גם ככה + תשלום מכס פשוט. למישהו עם ניסיון ביבוא חלקים משומשים מחו"ל יכול לייעץ ?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
OK, אז יש לי כמה שאלות: 1. מה זה בדיוק חריטה ומה עושים בה? 2. זה מגדיל נפח מנוע, אני לא מבין בדיוק? 3. זה אפשר ברכב המצויין בכותרת? 4. כמה בדר"כ עולה כזה "טיפול"? 5. אם כבר פתחתי פה נושא, יש לכם אתרים ישראלים עדיף מאזור המרכז עם פול בודי קיטס לרכב כמו שלי, והאם צריך גם לזה רישיונות? **חיפשתי בפורום ולא מצאתי מספיק מידע, וכן אני מודע להשלכות מבחינת ביטוח.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחרונה אני החלטתי לעלות מידה בג'נט ל 18x8 אינץ' , הרכב נסע לפני עם ג'נט 17x8 אינץ' וצמיגים 235/45-17 . איזה מידת צמגים אתם ממליצים שאני אשים על מנת לשמור על ה diameter הקודם , כלומר לשמור על גודל הגלגל הקודם בסט אפ החדש , או אפילו כמה שיותר קרוב ?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום. צמיגי ה Continental שהגיעו יחד עם הרכב די רועשים ואני מחפש משהו יותר שקט. הצמיג צריך להיות כמה שיותר איכותי, כדוגמת Bridgestone, Pireli, Goodyear, Michelin. המידות הן 215/45R16. הצמיג שלי הוא 90V, אבל אני לא ממש בטוח מה זה אומר. העומס שהוא יכול להחזיק מעמד? תודה.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 39 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כרגע אני משתמש ב10-60 SHELL HELIX ULTRA RACING, אחרי הרבה שיחות עם אנשים מהתחום המוטורי, כולם טוענים ששמן בצמיגות הזאת לא מגיע בהתנעה קרה למעברים, ויוצר נזק ובגלל העובדה שהוא צמיגי יותר הוא יוצר עומס על המנוע וגורם לצריכת דלק גבוהה יותר. המלצת יצרן למנוע הזה היא 10-40 מיותר לציין שהרכב רואה מדי פעם את מנתק ההצתה, ונמצא בטיולים אחת לחודש. בקיץ שלנו הטמפ' מגיעות ל35-37 מעלות ובמנוע הרבה יותר. האם כדאי לרדת בצמיגות?, המנוע דנדש במצב עצבני לא אוכל לא שותה ולא משחק סנוקר, וכל אמן שלו זה סוכר. האם כדאי לעבור לשמן 5-50?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
צמיגים במאזדה 6
מאת Guest- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש ברשותי מאזדה 6 שנת 2003, אני אשמח לדעת מה הן המידות המקסימליות לצמיגים שאפשר לשים ברכב הזה? במידה ואני עובר מ16" ל 17" יהיו הבדלים בביצועים?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים. בשותי סיוויק האצ' 1.4 97 שזקוקה להחלפת צלחות ורפידות בקרוב. אין לרכב ABS ולאחרונה אני מגיע למצבי נעילה בקלות יתרה. הבנתי שלדגמי 1600 יש צלחות גדולות יותר. האם זה ישפר לי את הבלימה במידה ואתקין צלחות שמיועדות ל1600? האם ההחלפה הנ"ל דורשת החלפה של עוד מכלולים (קליפרים?)? רפידות EBC מאוד מומלצות כאן, כנראה שארכוש בקרוב. צמיגים חדשים ורחבים יותר כבר יש. אשמח להיענות והצעות נוספות. מי שיכתוב שהרכב לא זקוק לשיפור ומקורי זה הכי יענש בחומרה.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום קיים צ'יפ לאופל אסטרא טורבו 1.4 140 כוח סוס ולאינסגניה 2.0 220 שכוח סוס? אשמח לתשובה ולעלות...
הודעה אחרונה מאת top sport, -
אני מחפש רכב ספורט בתקציב עד 70K שיהייה אפשר לשפר לרמה של 500 סוסים לפחות למטרות דראג. עדיפות ל4*4 אבל גם הנעה אחורית יכול להילקח בחשבון
הודעה אחרונה מאת bigyr, -
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
רכשתי לסיאט שלי ג'אנטים 18 אינץ' ואני מחפש צמיגים 235.40.18 חשוב שיהיו סופר איכותיים(המידה אינה חוקית לרכב הזה ואני מודע לכל ההשלכות) כרגע יש לי על הרכב 205.55.16 מישלין פיילוט מאוד ישנים אני לא עושה דריפטים או תחרויות אבל חשוב לי הצמיג חשבתי על קונטיננטל קונטקט 3 מההסיבה שהקונטקט 2 עשו את עבודתם נאמנה. עוד הצעות יתקבלו בברכה, חשוב לציין שהמחיר משחק תפקיד אני מוכן עד 700 לצמיג.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 32 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכל נכבדי הפורום. לאחר שמספר חברים האירו את תשומת ליבי שהבולמים המקוריים גמורים, החלטתי אם כבר אז לשים קויילאוברים. לאחר השירות הבאמת טוב שקיבלתי אצל TOP RPM בפעם הראשונה, החלטתי לחזור. שירות אצלי הוא מעל הכל ולכן אני מעדיף לתת קרדיט וזכות ראשונים למקום שאיתו יש לי ניסיון טוב. לאחר חפירות אצל כל העולם ואשתו, החלטתי ללכת על TEIN Super Street עם ה Pillow ball לכיוון הקאמבר. בהמלצת קובי, הלכתי ל"מעבדה", באיזור תעשיה חולון, עידן וג'וג'ו קיבלו אותי בצורה הכי יפה ומקצועית שאפשר ולאחר הסברים על כל ההשלכות של כל כיוון התאמנו את הרכב לצרכיי. תוצאה, רכב מאוד נעים לנסיעה ודבק בכביש בצורה בלתי מוסברת (אני נועל R1R ג'אנט 18 חתך 40). יום ראשון אחזור לכיוונים נוספ…
הודעה אחרונה מאת mummy 323f, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ושנה טובה. רכשתי a6 חדשה ואני אמור לקבל אותה בעוד שבועיים. לפני כן נהגתי על לקסוס gs300 ורכבים נוספים עם 220-250 כ"ס. המנוע של הרכב שרכשתי עם 180 כ"ס ומומנט סביר של 33.2 . ביצעתי נסיעת מבחן והוא הרשים בנסיעה . הדגם הבא הוא 2.8 ללא טורבו והמנוע 3.0 t הוא מפלצת ועלותו 150,000 ש"ח יותר כך שהוא לא בא בחשבון. שאלתי לחברי הפורום - האם ניתן לשפר את הקיט טורבו או שיפורים אחרים אשר יגדילו כ"ס / מומנט ובוודאות לא יגרמו נזק למנוע ולא יסירו לי את האחריות של אודי? אשמח להסברים והצעות ותודה לכולם. דני
הודעה אחרונה מאת dania8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היי, כבר כמה חודשים שאני מתלבט לגבי מה השיפור הבא שלי ברכב ואחרי די הרבה התייעצויות החלטתי על אינטרקולר חזית מכיוון שהקטנטן המקורי פשוט לא עושה את העבודה. אחרי שהחלטתי על מה לשפר נשאר רק להחליט איך... הדבר הפשוט לעשות היה לקחת מפירוקיה קולר של CUPRA שהוא אכן גדול יותר אבל יש לו מספר חסרונות והבולט בינהם הוא שפתחי הכניסה והיציאה ממוקמים באותו הצד. בסוף החלטתי לשים קצת יותר כסף ולרכוש קולר חזית חדש וגדול מE&A תואם עד 400 כ"ס (ליום שבו אני אחליף את הטורבו) ועכשיו רק נשארה ההתקנה. אסף ורונן מבית נחמיה ביצעו את ההתקנה שכללה פינוי מקום בחזית לקולר ע"י הרחקת הרדיאטור פנימה, החלפת פילטר שמן לקטן יותר תואם (של פולו), התאמה ועיגון של הקולר לשלדה, בנייה מאפס של כל הצ…
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני כבר עכשיו אבהיר שהת'רד לא מיועד להתנגחויות בין התוכנות (כאלה יש פה מספיק...), אני רק מפרסם את הלינק ע"מ שתוכלו קצת לראות פירוט על שלושת התוכנות הנ"ל. הבנתי שלראות השוואה מפורטת כ"כ היא החלום הרטוב של כל משפר דל זמן, אמצעים וכאב ראש. אני גם לא בטוח שלא פרסמו את זה כאן בעבר, אבל בכל מקרה, זה הלינק. אני קצת אפרט כאן על הבדיקה במידה ואתם מתעצלים לקרוא שם. אז הבחור התקין את שלוש התוכנות בנפרד על הרכב שלו - אודי A4 2.0T Quattro עם גיר ידני 6 הילוכים, שנת 2005. הרכב מתודלק אוקטן 91 וכל התוכנות הוגדרו לסוג הדלק שלו. אני חושב שדלק ה"פרימיום" בארה"ב הוא 91. וזהו בעקרון, בשאר הפתיחה הוא רק מפרט איפה הוא התקין את התוכנות, איפה הוא ביצע את בדיקות כוח הסוס וכו'. הוא טוען שהו…
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שבת שלום, קניתי מיצובישי לנסר קלאסיק 2006, הכוח סוס עומד כרגע על 98,אם אני ישים ציפ כמה כוח סוס זה ישפר לי? מרגישים את ההבדל ? זה יצרוך יותר דלק?כמה זה עולה? זה חוקי ? סליחה על החפירה אני דיי חדש בנושא. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הלן.. יש לי BMW E46 2000 מידת הגנט המקורי 15,כרגע אצלי 16 (ממה שכתוב בצד לא ממש ברור) אני רוצה להחליף ל 18 -באינ' מצאתי שניתן עד 20 (בקנייה ניתן היה להזמין של M3 שזה או 17 או 18,מישהו מכיר???? ובמידה אני מחליף! זה הורדה מהכביש מיידי...
הודעה אחרונה מאת eliran.k, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום . בטוח רובכם יודעם למה אני מתכוון זה נפוץ במכוניות משופרות ולכן הפורום הזה הכי מתאים לשאול. איך ניקראת הרצועת הזו שעוטפים איתה סעפת פליטה שתפקידה לבודד חום, השם שלה באנגלית כדי שאוכל לרכוש כזה בEBAY? תודה.
הודעה אחרונה מאת ba323f,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)