שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה שמעתי ממכר שמועה שאומרת אם הרכב הובא ארצה ביבוא אישי, נניח עם מנוע 4 צילינדרים וקיים דגם עם 6 צילינדרים ניתן לבצע הסבה חוקית. לי זה נשמע קצת תמוהה, מישהו מכיר את הנושא ויכול להרחיב? או לחלופין סיעור מוחות קצר; בהנחה שהרכב הובא ביבוא אישי, האם מספר הצילינדרים לא מצויין ברשיון? האם הכוונה הייתה יכולה להיות יותר לכיוון "האפור" אה-לה "ככה קניתי את הרכב ככה אמרו לי שהוא הגיע לארץ, אין לי מושג מה עושים פה עוד שני צילינדרים" \ "כן, זה רכב ביבוא אישי. יש פה 6 צילינדרים מהמפעל" ? תודה מראש לכל העונים. באגירה, אם השאלה חורגת מתחומי הממלכה שלך מתנצל מראש, בין פורום טכני לפורום שיפורים נראה לי הכי מתאים כאן.
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
https://www.tuningkit.de/chiptuning/index.html
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 3 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אני יודע רק שהוא נמצא בראשון לציון,אני צריך להגיע אליו ולא מצאתי פרטים באינטרנט...מה הכתובת ושם המוסך? תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת NIRNACHMIAS, -
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ברשותי סקודה פאביה 2012 TSI ללא שיפורים (רכב סדרתי לחלוטין) משודך לDSG7 הרכב הגיע עם צמיגי דאנלופ SP MAXX הרכב מחזיק יופי על כביש יבש, כשמתחיל להיות רטוב, הרכב הופך לסוג של רקדנית על הקרח, כניסות לככר במהירויות מנהלתיות מסתיימות בזנב שמטייל איך שבא לו. האם מדובר בצמיגי קיץ בלבד? האם עליי להכין את עצמי נפשית (וכלכלית) להחלפת כל הרביעיה עם בוא החורף? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מעוניין לבצע הסבת בלמי תוף אחוריים לבלמי דיסק בפיז'ו 205 יש לפי פגו 205 ,יש לי מקדימה ברקסים דיסקים ומאחור ברקסים תוף . אין אפשרות להחליף את התוף בברקסים דיסק? אפשרי ואיפו עושים דבר כזה ? זה בטיחותי ? תודה .
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם .. איזה צ'יפים בארץ מתאימים לרכב הזה , הרכב הינו BMW 335 , באיזה סדנה ניתן להרכיב ואיזה חברה הכי כדי (מומלצת)? ואם מישהו מכם מכיר את הרכב , אז מה האופציות לשיפור חוץ מהצ'יפ . איך כל העניין הזה רץ , כלומר האם לשים צ'יפ ברכב הנ"ל זה כמו לשמים צ'יפ ב GTI או קופרה , לנסוע בלי לפחד , או שיש דעות נגד לגבי הרכב הזה.
הודעה אחרונה מאת aann, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אני חדש פה, ובקרוב מאד אני עומד להתחדש ב Seat Leon FR 2010. הרכב כאמור לא מאד ישן, אבל בכל זאת אני מעוניין להחליף לו זוג צמיגים קידמיים לטובת האחיזה והבטיחות (לא מעוניין לגמור באיזו תעלה ... ) אני כמובן חשבתי על ה Toyo T1R, ויש לי 2 שאלות : לאילו מכם שיש לכם את הרכב\מכירים אותו, איזה בדיוק צמיגים אני אמור לשים מקדימה, ז"א איזה רוכב קוטר וכו', אני יודע שספציפית לרכב שאני קונה יש 17', האם המידה הזאת תספיק לי : 225/45ZR17 שאלה שניה: האם יש צורך לעשות כיוון פרונט, כאשר אני מחליף רק צמיגים קידמיים, ואם כן כמה זה אמור לעלות בערך ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, ביצעתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית או נושא שעוסק בדיוק במה שחפצתי לשאול. ידוע לכל מי שטיפה מבין מה זה פילטר פתוח, כמה הוא מועיל (או לא) וכ'ו וכ'ו... השאלה שלי מגיעה מזווית אחרת, במכוניות אמריקאיות בעיקר (אבל לא רק) הפילטר יושב ישר על הקרב' (לצורך העניין). באתר של K&N ראיתי שלסוג פילטר הזה קוראים bolt on. ולשאלת השאלות- מה עדיף? צינור המוביל פילטר פתוח "אוניברסלי", או פילטר bolt on שיושב על הקרב'. חוץ מהעיצוב ש(לטעמי) נראה הרבה יותר טוב בתצורת ה bolt on ההיגיון אומר שהפילטר שואף אוויר חם במיקומו הנ"ל. בכל אופן, אשמח למידע...
הודעה אחרונה מאת ozio, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, השאלה מתחלקת ל2 אחת חשובה ואחת בגדר מותרות בלבד ידוע לי שמאזדה 3 2008 שייך לפס ייצור נמוך במיוחד אבל אצלי זה די עבר את הגבול כבר. כמעט כל שבוע הפגוש הקדמי משתחרר לי כי שפת מדרכה אצלינו גבוהה\סטנדרטית בכל פס האטה או ירידה ממדרכה רגילה אני מרגיש את השפשוף שהרכב מקבל לצורך השוואה ברכב הקודם שלי (רנו מגאן) זה ממש לא היה ככה כמו שכתבתי כבר כמה שנים המצב כזה אז השאלה היא האם ניתן להגביה את הרכב מהקרקע, אני יודע שלרכבי שטח יש ערכות שמתאימות אבל האם זה קיים גם לרכבים פרטיים? האם זה תקני או מפריע לטסט?, האם יש "מחיר" להגבהה כזו על הרכב ועל שחיקתו? אני לא מדבר על משהו מאסיבי רק הגבהה קטנה, ואם מישהו יודע מה עלות של כזה דבר? או מקום\טלפון ש…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני לא מבין גדול בצמיגים ואני צריך להחליף סט שלם, המידה 205/55/16R על מה אתם ממליצים? חשוב לי שתיהיה אחיזה טובה על הכביש ושיהיו יחסית שקטים במחיר סביר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Matanel, -
אחיזה ונוחות
מאת miika- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי כמה דברים שאשמח להבין מבעלי הידע. יש לי רכב מונמך שהוא עם קפיצים, כל בור שאני נכנס לתוכו אני מרגיש אותו בעוצמה. הציעו לי לעבור לקויילאוברים, הבעיה היא שאני לא נסעתי על רכב עם קויילאוברים ואין לי מושג איך זה. האם קויילאוברים זה אותה הרגשה? במידה ואני נכנס לבור ? אילו קויילאוברים נחשבים כטובים? האם וי מקס טובים? אחיזה ויציבות? מבחינת קויילאוברים? מבחינת קפיצים? היכן יותר משמעותי ויותר השפעה? אם אני מרכיב קויילאוברים, צריך להרכיב עוד מכלולים למינהם? אני יכול לכוון בעצמי את גובה הרכב? אם כן אז איפה ואיך תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי גולף Gti mk4, הסרן האחורי התעקם כתוצאה מתאונה,במוסך רוצים להרכיב סרן אחורי של גולף רגילה . בטענה שהסרן יתאים ואין הבדל, האם זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת michelll, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
השאלה נשאלת בשביל מכר שקנה את הרכב, וכנראה 240 כ"ס לא ממש מספיקים לו. האם יש סדנאות שמתעסקות עם מנועי אקו-בוסט? והאם יש מידע על התוצאה הסופית? מיני-ואן עם קרוב ל-300 כ"ס נשמע נורא מפתה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה להחליף רפידות וצלחות ברקסים לרכב וחנות חלפים שבדקתי בה לא ידעו איזה להביא לי,אז אם משהו יודע את המקט זה מאוד יקל עלי את הפירוק לשם הוצאת המקט אם הוא עדיין קיים תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ברשותי גולף שנת 2000 אני מעוניין להחליף את הצנרת לפתוחה ויש כמה דברים שאחרי חיפוש לא כל כך הבנתי. אך בדיוק מומלץ לי להתקין את הצנרת עם הדודים והממיר או ממיר ספורטיבי עם התקן של חיבור הממיר המקורי לצורך טסט ? מה זה בדיוק דאון פייפ?
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם אפשר להגדיל רק צלחות בלימה מבלי להחליף קאליפר והאם מישהו ניסה את זה פעם? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת golf_sdi, -
-
- 12 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אתר נחמד, חוסך ריצות בין פנצריות, ועל פניו נראה שהמחיר הוא טוב לטויו t1r למידה שלי 235/50/18 רוצים 677 לצמיג כולל הרכבה, וסט של מפתח צלב ואנטי פנצ'ר וכו' http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_ID=3619&PF=&did=1518&G=&SM=&_UserReference=9428A871243585664FF1FD33 מחיר דיי טוב למידה כזו גדולה לא? יש טעם ללכת להסתובב בפנצריות או שהמחיר הוא הסטנדרט? אני לא אלך לטייל בשביל הפרש של 20-30 שקל לצמיג.
הודעה אחרונה מאת elians, -
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה למבינים במנועי ה-TSI ופוטנציאל השיפורים שלו - בקופרה הקודמת שלי היה מנוע 1.8T מוכר וידוע וידעתי בדיוק מה פוטנציאל השיפורים שלו, במנוע של הלאון הנוכחית (1.8TSI) אני לא מתמצא ואין לי מושג למה הוא מסוגל ואיך. חוץ משדרוג תוכנה שמעלה את ההספק לאיזור ה-200 כ"ס אני לא יודע מה עוד ניתן לשדרג ובאיזו אמינות. מישהו יודע לאיזה הספקים אפשר להגיע עם המנוע הזה ומה התהליך? אם יש גם מושג לגבי עלויות זה יהיה מבורך... תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת daniel_sh, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נפח מנוע 2.0 ( לפי מה שהבנתי מכויילת אחרת מה 1.6), מידת צמיג 195/55/15 מחפש צמיג שייתן לי בעיקר אחיזה טובה ושקט קיבלתי הצעה לטויו R1R ב 1800 ש"ח לרביעייה, האם הצמיג מומלץ ? ומה ההבדל בינו לבין טויו T1R ? אשמח לקבל הצעות נוספות לצמיגים אחרים עד 2000 ש"ח לרביעייה
הודעה אחרונה מאת ZpoWer, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מי מהם יותר חזק ומה המפרט של כל מנוע? ג'ינו.
הודעה אחרונה מאת glansfor, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. לאחרונה טען באוזני מומחה (או אולי ״מומחה״?) כי עליה במידה של צמיג תשפיע על צריכת הדלק של הרכב לטובה וכמו כן גם על ההתנהגות. האם יש אמת בדבריו? הרכב הוא לאנטיס 2003 מנוע 1.6 המידה הנוכחית 185/65/14 והמידה שהומלצה היא 195/65/15 ובאותה נשימה אודה מאוד למי שיצליח להסביר לי את המשמעות של המושג ״התנהגות״.
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם משהו מכיר חנות בחיפה?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, אני קורא בהרבה מקומות שאנשים שדרגו את משאבת הדלק (בעיקר בוואגיות). האם ניתן לשפר את משאבת הדלק ומה זה בעצם נותן? (ניסיתי לעשות חיפוש ומצאתי המון הודעות על משאבות תקולות אבל לא ממש על שיפורים)...
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
מגנזיום לרכב
מאת mvladi- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לשים מגנזיום על הפולו TSI שלי כמו של הGTI רציתי לשאול איפה אפשר להשיג כאלו גאנטים באזור הצפון ומה העלות שלהם תודה,
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז ככה, כיום יש צ'יפ אפסולוט, צנרת 3.0, משאבה מחוזקת ופורק חיצוני. בא לי להשתעשע איתה קצת. יש רעיונות מה עושים עד 5000 ש"ח? בוא נגיד שהיום היא STAGE 1, איך אני מביא אותה ל STAGE 2? אלי\אביחי? דודי\נתי?
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן , אני מחפש המלצה לצמיג ספרטיבי יחסית במידה 195/55/15. תקציב- עד 2K לכל הרביעיה. ואם מישהו יכול להמליץ על פנצריה באזור ב"A אז בכלל מצוין.
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכב עם מנוע בנוי, הרבה אנשים אומרים לי שהמנועים האלה לא אמינים ושיש שם בעיה עם השימון של המנוע, אז קצת פרטיים על הרכב ניהול מנוע אלטק פורק ואינטרקול HKS 6 שעונים טורבו TD05 G20 בוכנות טלטלים מחוזקים גיר STI 5 הילוכים מזרקים 850 cc, אני שאול על האמינות של רכב כזה בכלליף בבקשה קצת מידע לא יזיק לי
הודעה אחרונה מאת maor172, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מה הנזק שיכיול לגרום פילטר אוויר פתוח הרי ידוע שהוא מסנן פחות טוב מאשר פילטר נייר המקורי? חלקיקים יותר גדולים חודרים למנוע . איך אפשר לטפל בזה האם צריך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר ? במקרה שלי סינטטי מלא אני מחליף פעם בשנה האם להחליף פעם ב9 חודשים? האם זה יסתום מהר יותר את הממיר הקטליטי והאגזוז? האם זה יסתום מהר יותר את סעפת היניקה?
הודעה אחרונה מאת LuckyC, -
גלגלי ROTA
מאת MiT5- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזאת, האם יש משהו שמשווק את ROTA בישראל? למעשה אני מעוניין בROTA SLIMSTEAM 15X6.5 4X108. לפגיו שלי עדיפות לצבע לבן כי הרכב שחור, אבל כל צבע יהיה בסדר. אני צריך לדעת האם אפשרי להשיג כאלה בארץ. לדעתי השרשור מתאים לפורום השיפורים, כי משקל הגאנט הבודד של הדגם הזה הוא 5.4 קילו. למרות שיש יותר קלים, זה אחד הגאנטים שריאלי להשיג והוא לא כזה יקר. יש גאנטים הרבה יותר יפים גם, אבל אני מוגבל בגלל המשקל ומרווח הברגים. בקיצרור באם אפשרי להשיג כזה בארץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 21 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום ברשותי גולף שנת 2008 יד ראשונה עברה בקושי 59 אלף ק"מ.האוטו מטופל ועבר כול טיפול במוסך המרכזי ובבדיקה האוטו היה פיקס למעט ברקסים שכבר סודר לקראת הטסט והטיפול 60 אלף ק"מ באוגוסט הקרוב. חשבתי על להוסיף עוד קצת כוח לאוטו למרות שיש לו כוח.המנוע שלי הוא המנוע ה"בעייתי" של שנת 2008 ה 1.4 TSI טורבו-צארגר (הדגם הראשון שהגיע עם 140 כ"ס לא 160) עם הגיר DSG 6 הילוכים הישן והטוב ולא 7 הגרוע של החדשים כיום (יש לי כזה בסקודה-פשוט סיוט והבדל של שמים וארץ!) אחרי שיחה עם נציג של חברת E&A ושיחה עם נציג מ PITSTOP הבנתי שהשיפור למנוע הוא לכמעט 200 כ"ס סוס ומומנט שמגיע עד כמעט 30 שיפור מצוין לכול הדעות. הפחד שלי הוא לגבי הבעתיות של המנוע שהיה לדגם כמו שלי,חלק אומרים לי שהיו עדכו…
הודעה אחרונה מאת nir malik,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 398 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yosefW
- zvit
- elyas
- unreliablebazooka
- amosbmw
- רועי84
- רפי לין
- pooh-bear
- flytomars
- sperial
- איצקיש
- לב טוב