Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה זיבולי מוח, לא צריך שום סרן אחורי ולא בטיח, יהיה שיפור אבל קטן בהרבה משיפור החלק הקדמי..

איפה זיבולי המח בדיוק חוץ מאשר הרצון שלך להראות כמה אתה חכם ומיוחד ומבין וגאון יותר מכולם?:x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איפה זיבולי המח בדיוק חוץ מאשר הרצון שלך להראות כמה אתה חכם ומיוחד ומבין וגאון יותר מכולם?:x

מה עכשיו תפסת התעלבות ?

בסדר, לא היו זיבולי מח, רק מגילות ארוכות לבחור ששאל שאלה פשוטה וקיבל פרויקט ב 20,000 ש"ח.

הרצון היה להראות עד כמה אני עייף בסגנון פרידריך התעאבן.

פורסם

אתה יודע, אנחנו משתדלים בפורום הזה לתת תשובות לשאלות.

הוא בא ורצה לדעת פרטים על החלפת הסרן האחורי לסרן דיסק ועל זה בדיוק הוא קיבל תשובות.

אם אתה חושב שמנסיונך, לדעתך עדיף לשפר את הבלמים הקידמיים, אתה מוזמן לציין כמה ולמה (כמו שעשית) אבל בין זה ובין "זיבולי שכל" אין שום קשר.

פורסם

אני מתפלא קצת, הבחור שאל שאלה, אם תסשים לב הבחור לא מפוקס, הוא חשב שהרכב אינו מתנהג כמו שצריך (בלימה כושלת), לטענתו סרן דיסק זה מה שיפתור לו את הבעיה?! כך אני הבנתי.

הבחור קיבל תשובה מעמיקה ביותר, לגבי רוב האופציות השפויות על מנת באמת לגרום ל205 לבלום!

20000 או לא, זה לא משנה, הוא צריך לדעת את כל האופציות, ולבל תשובה ממצע, בנוסףלהבין שהסרן דיסק זו השטות האמיתית.

אני יודע למשל שרוב הפגוים ה"משופרות" נוסעות מקדימה עם "סט קליפארים ברלינגו" ובמקרה הטוב דיסקים ודסקיות לוקס, כמובן ללא לדעת האם זה מספיק להם, כן כן לפעמים גם ללא גיבוי המשאבה המרכזית ומגבר הבלם.

כך שאולי רשמתי חפירה, אבל אני בהחלט מוכן להדריך את הבחור כמו שהדריכו אותי, פעם.

דרך אגב הסט באותו הקוטר של 306 XSI יותר טוב מברלינגו, בדוק. אני נסעתי על ברלינגו 3 חודשים ואז העפתי את הדבר הזה לעזאזל.

אבל יש מי שנוסעים ככה.

ככה אני פה מדבר ענייני ולא סתם זורק דברים לא נחוצים, אלה מדבר מנסיון והבנה, כן גם אם היא בסיסית ומינימאלית.

בכבוד.

פורסם
אתה יודע, אנחנו משתדלים בפורום הזה לתת תשובות לשאלות.

הוא בא ורצה לדעת פרטים על החלפת הסרן האחורי לסרן דיסק ועל זה בדיוק הוא קיבל תשובות.

אם אתה חושב שמנסיונך, לדעתך עדיף לשפר את הבלמים הקידמיים, אתה מוזמן לציין כמה ולמה (כמו שעשית) אבל בין זה ובין "זיבולי שכל" אין שום קשר.

זה כי התעלמת מההודעה השניה שלו, אני לא.

תודה רבה על העזרה שלכם .

חשבתי שזה יותר פשוט מזה והרבה יותר זול .

התחלתי עם כל זה כי יצא לי לעשות בלימת חירום והרכב לא עצר טוב

לכן חשבתי שזה אולי בגלל הברקסים , מישהוא שלך לי קישור של ברקסים של ברמבו ואמר לי להחליף ,יעזור

תודה

מגיע בחור, שלא יושב וטוחן כל היום מערכות בלימה ושיפורי פגיו, בקיצור לא מתמצא..מתחיל.

במקום לספק לבחור תשובה פשוטה קצרה ב 2-3 שורות שלא תסבך אותו,

הוא הופצץ בבליל מידע ארוך ומיותר שבסופו המסקנה היתה שהפרויקט יקר מידי.

עכשיו..אני שואל אותך, איזו מטרות משרתת כל ההפצצה הזו ?

אני חושב שענית כבר על השאלה רק טעית במיקוד.

פורסם

יש לי שאלה כללית:

כל השיפורים שהוזכרו פה: החלפות דיסקיות משאבות וסרן חוקיות בארץ?

ראיתי בפורום שיש לא מעט שכותבים וכנראה מבצעים שינויים במערכת הבלימה ונראה לי מוזר שזה אפשרי בכלל במדינה שלא מאשרים בה לעלות בגודל הג'אנט (מבלי לזלזל כמובן בהשפעת הגלגל - ג'אנט- צמיג על הרכב).

האם זה לא חוקי ואנשים פשוט לא מפחדים? (לדעתי אם יש תאונה קטלנית בודקים את זה ביסודיות)

או שזה חוקי כי זה "לא שינוי בשלדה"?

או שזה חוקי רק לאחר אישור כלשהו?

פורסם

במידה ומדובר בחלקי אפטר-מרקט, עלולה להיות בעיתיות בשעת חקירה לאחר תאונה (למרות שאני מעולם לא שמעתי על מקרה שכזה).

במידה ומדובר בחלקי פיג'ו-סיטרואן מקוריים שמוטבע עליהם סמל החברה (לדוגמא מברלינגו או 205GTI 1900) אין שום חשש!

פורסם
במידה ומדובר בחלקי אפטר-מרקט, עלולה להיות בעיתיות בשעת חקירה לאחר תאונה (למרות שאני מעולם לא שמעתי על מקרה שכזה).

במידה ומדובר בחלקי פיג'ו-סיטרואן מקוריים שמוטבע עליהם סמל החברה (לדוגמא מברלינגו או 205GTI 1900) אין שום חשש!

BAGIRA אתה שוכח ידידי שאפשרויות הקאליפרים הן ללא הטבע של סמלי פגיו, אבל יש מדבקה עם המק"ט, בכל מקרה המק"ט יראה את הרכב לו שייך הרכיב, הרכב המקורי וזו בעיה.

אל תשכח שדסקיות וצלחות יש מכל מיני חברות לאותם הקטרים והרכיבים, כך שלא כזה קל להגדיר מה זה משופר, גם זבל סיני הוא שינוי, על זה הרי לא מקבלים הורדות, ובמקרה של תאונה לא מזמברים את הצורה לבחור שהששתמש ברפידות צלחות זבל סיני?!לבחור ששאלח על חוקיות העניין, זו פירצה בחוק, אלה דברים שלא שמים אליהם לב, שתבין סטים טיובים של קאליפרים רפידות צלחות צמיגים, בהחלט משפרים אחיזה ובטיחות אקטיבית, לך תסביר להם עכשיו שהרכב נהיה יותר בטוח יותר עוצר ויותר יציב.

בגלל שבפגיו/סיטרואן אין התאמות מיוחדות שנראות לא מקוריות על מנת לבצע שינוים אלה, לא שמעתי משהו שעשו לו בעיות.

פורסם

MiT5 כתב:

נדיר למצוא סרן דיסק של

פגיו 205 1.9 (היחיד שהוא דיסק) והוא יקר להחריד בגלל נדירותו. בבסיסו הא בדיוק כמו

סרן של קסרה/306/ברלינגו/ZX, אך השונה בהם הן אורך הזרועות היותר קצרות ב205, כך

שסרן של קסרה HDI עם הדיסק ישב אצלך בול, אך מכול צד תהיה בליטה של כ5 סנטימטר, מה

שידרוש ממך ניפוח רציני מאחור.

לא ניתן להתגבר על הבעיה ע"י שימוש בג'אנטים עם אופסט שונה?

Bagira אני אומר לך מנסיון שאם תראה את זה ( ואני ראיתי ) שמשהו שממש בולט, אתה יודע גם גאנטים לפגיו עם אופסטים שונים לא כזה שוס בארץ, אולי כן אפשרי, לא ניסתי.

אך לפי העין זה נראה בלתי אפשרי, בגלל שזה כבר יותר מדי נראה לעין.

מבלי להכנס לדיון של "מה נכון ,כדאי או מה הבעיה של הבלמים ברכב המדובר" רק חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם.

סרן של 205 שונה במימדי גופו, החלק המרכזי המכיל את מוטות הפיתול, מסרן של קסארה ,ZX, 306. מוטות הפיתול קצרים יותר,הזרועות דווקא די זהות.

לא ניתן להרכיב ,בצורה סבירה ,סרן של 306 על 205 בגלל שוני התושבות ומימדי הסרן.

מה שניתן לעשות וזה נעשה כבר בעבר. לקחת מסרן של 306 את יחידות הקצה- נאבות, פינים ,קאליפרים ותושבות קאליפרים.

ולשתול אותם בסרן של 205. ואז נשאר רק להזמין כבלים לבלם היד המתאימים ל205 1.9 . עלות כבלים מקוריים כ250 ש"ח .

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

איתך קצת קשה לי לדיין בדברים האלה, אתה בטוח יודע על מה אתה מדבר, דווקא לתגובה שלך חכתי.

אבל בזמנו היו הרבה אנשים שהציאו סרנים של ZX למכירה גם בטענה שמתאים ל205.

אני למשל בדקתי את התושבות בשלדה בין סרן קסרה לתושבות ב205, ולא ראיתי שום בעיה.

אך זה מסתדר עם מה שאתה אומר?

• תוכן חדש...