Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לבצע הסבת בלמי תוף אחוריים לבלמי דיסק בפיז'ו 205

יש לפי פגו 205 ,יש לי מקדימה ברקסים דיסקים ומאחור ברקסים תוף .

אין אפשרות להחליף את התוף בברקסים דיסק? אפשרי ואיפו עושים דבר כזה ?

זה בטיחותי ?

תודה .

פורסם

תצטרך סרן אחורי של 1.9 GTI ובמקביל חיזוק דיסקים קדמיים למאוררים בקוטר גדול מהקיים.

זה יעלה יותר מערך הרכב שלך.

עדיין מעוניין ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שלום ידידי, אני יחפור טיפה.

כמדומני יש לך פגיו עם מנוע TU 1.4 הזרקה חד נקודתית 5 דלתות ( תקן אותי אם אני טועה).

איני מבין מדוע הינך צריך הסבת ברקסים ברכב סטנדרתי זה?! אבל כשמו הוא זה פורום שיפורים (אין רכב שאני מבין בו יותר מ205 למיניהן).

עכשיו יוצאים מנקודת הנחה שאני צדקתי לגבי הדגם שברשותך אז ככה אני יפרט מה עושים:

1. נתרכז בשיפור בלימה: יש אפשרות להרכיב בוסטר של סיטרואן ברלינגו+ משאבת בלימה יותר גדולה (שים לב בתחתית המשאבה רשום מספר מובלט הוא מציין את קוטר הבוכנה בפנים, אצלך אמור להיות רשום 18 או 19 מ"מ, לברלינגו קימות משאבות שרשום להן 23 או 24, גם כאן שים לב אצלך במשאבה יש 4 כניסות בשאר רכבי הפגיו/ סיטרואן המתקדמים יותר יש רק 2 כניסות, לכן חפש ברלינגו ראשונים ללא ABSׂ). לאחר שטיפלנו בחיזוק הבסיס נתקדם.

2. אד נדיר למצוא סרן דיסק של פגיו 205 1.9 (היחיד שהוא דיסק) והוא יקר להחריד בגלל נדירותו. בבסיסו הא בדיוק כמו סרן של קסרה/306/ברלינגו/ZX, אך השונה בהם הן אורך הזרועות היותר קצרות ב205, כך שסרן של קסרה HDI עם הדיסק ישב אצלך בול, אך מכול צד תהיה בליטה של כ5 סנטימטר, מה שידרוש ממך ניפוח רציני מאחור, ולמען שיראה טוב זה יוביל גם לניפוח מקדימה (סיפור של 10-15 אלף, באמת אחד שיודע), מבחינת הגלגלים, אתה יכול להשאר עם גאנט 13, אבל למה?

3. מקדימה יש לך הרבה אופציות, יש לך דיסק לא מאוורר בקוטר 247 מ"מ אפשרי לעבור ל247 מאווורר, אך לא כדי לדעתי, כאן אתה עדיין נשאר עם גאנט 13.

האופציה הבאה היא ברקסים של ברלינגו (עדיף שלא) או ברקסים 306 XSI שהם 264/266 מ"מ, אני מציע לך את ה306 בגלל לחץ יותר טוב בקליפרים, כאן כבר צריך להחליף גאנטים ל14.

האופציות הבאות הן ברקסים של קסרה HDI דור שני עד 2003 שהן 283 מ"מ (בדיוק אותו ברקסים כמו ל306 GTI6ׂ), אני ממליץ בחום. כאן כבר צריך גאנט 15 שבדרך החוקית לא יאשרו לך היום, מצד שני בגלל שזה 5 דלתות הגאנט לא נכנס מבלי לגעת בדפנות הכנף האחורית, זוכר דיברנו על ניפוח?!

האופציה האחרונה היא להרכיב בלמים קדמיים של 307 283 מ"מ כאו צריך לא רק גאנט 15 אלה גם אופסט מתאים, אני משתמש בגאנט של סיטרואן C5.

אז מסקנה:

תחליט מה שבא לך לגבי הגאנטים! אישור גאנט 15?

תחליף בוסטר ומשאבה, אחרת אתה סתם משחק עם הבלמים ואין שום הגיון בזה.

תמצא סרן כזה (אין למצוא), ניפוחים?

סדר גודל 20000 ש"ח! יחד עם 4 צינורות שזורים וצלחות רפידות באיכות טובה.

בשביל מה? בשביל לנסוע ככה עם מנוע סטנדרתי?

אלה עם כן מצאתה סרן של 1.9 ואז תסגור את כל הסיפור ב8000, אני מבין לא תה עושה את העבודה?!

תקשיב אני באמת אחד שיודע, אנשים שמכירים אותייודעים על איזה סט אפ אני נוסע, אני מדבר מנסיון (יש לי 5 תלתות).

אך אם בכלזאת תחליט להכנס לדבר המטורף הזה דבר איתי נתן לך כיוון, לא כיוון לסרן כי אותו אני שומר למישהו אחר.

אני מקווה שאתה מבין שבברקסים לא משחקים, ואני הראתי ונתתי אומדן מחירים על מנת לסגור את הפינה קומפלקט, למרות שאיני בטוח שאתה באמת צריך את זה, ואחרי ששמעתה את המחיר רוצה בזה.

מקווה שעזרתי.

פורסם

תודה רבה על העזרה שלכם .

חשבתי שזה יותר פשוט מזה והרבה יותר זול .

התחלתי עם כל זה כי יצא לי לעשות בלימת חירום והרכב לא עצר טוב

לכן חשבתי שזה אולי בגלל הברקסים , מישהוא שלך לי קישור של ברקסים של ברמבו ואמר לי להחליף ,יעזור

תודה

פורסם
תודה רבה על העזרה שלכם .

לכן חשבתי שזה אולי בגלל הברקסים , מישהוא שלך לי קישור של ברקסים של ברמבו ואמר לי להחליף ,יעזור

תודה

אני יסביר לך, כי נראה לי שאתה לא כזה מבין.

הרכב, כל רכב יוצא ממפעל אחרי בדיקות מרובות, שנמשכות גם לאחר יציאת הרכב לכביש ( מה שאומר קריאות לתיקונים חוזרים), כמובן שהיצרן אינו מלאך ויש רכבי לימון פה ושם.

אבל לא אני ולא אתה ולא עוד הרבה שמתימרים, לא מבינים יותר טוב ממהנדסי החברה בדברים שנראים לנו פשוטים.

ולמה אני אומר לך את זה? כי הרכב יצא מהמפעל מאוזן ובסט אפ שהוא יצא.

במדינה שלנו שכל שיפור גובל בעבירה פלילית, אולי באמת לא כזה שווה.

כעיקרון אפשרי להוצא מ205 מקסימום עם כמעט כל סוגי המנועים שקיימים על הפלטפורמה.

אתה יכול גם להרכיב ברמבו ועוד כל מיני שטויות בהמון כסף, אך אתה תנצל זאת אולי כ50%.

אז אני שואל עד כמה רחוק אתה רוצה ללכת, כי אני יודע ( לא לטובה) שגם אלה שנסעו עם טורבו יסתפקו בברקסים סטנדרטים מאחורה וברקסים ברלינגו מקדימה, לכן, אין לך מה לגעת בזה, אילו לא שיפרתה את הרכב בצורה קיצונית.

פורסם
תודה רבה על העזרה שלכם .

תודה

לפני שחושבים על שיפורים, גש למוסך ותבדוק את מערכת הבלימה הנוכחית. רפידות, דיסקים, סנדלים, אולי רענון נוזל הבלם. יכול להיות שיש לך בעיה במערכת הסטנדרתית ובפתירת בעיה זו תקבל יכולת בלימה שתשביע את רצונך.

פורסם
נדיר למצוא סרן דיסק של פגיו 205 1.9 (היחיד שהוא דיסק) והוא יקר להחריד בגלל נדירותו. בבסיסו הא בדיוק כמו סרן של קסרה/306/ברלינגו/ZX, אך השונה בהם הן אורך הזרועות היותר קצרות ב205, כך שסרן של קסרה HDI עם הדיסק ישב אצלך בול, אך מכול צד תהיה בליטה של כ5 סנטימטר, מה שידרוש ממך ניפוח רציני מאחור.

לא ניתן להתגבר על הבעיה ע"י שימוש בג'אנטים עם אופסט שונה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Bagira אני אומר לך מנסיון שאם תראה את זה ( ואני ראיתי ) שמשהו שממש בולט, אתה יודע גם גאנטים לפגיו עם אופסטים שונים לא כזה שוס בארץ, אולי כן אפשרי, לא ניסתי.

אך לפי העין זה נראה בלתי אפשרי, בגלל שזה כבר יותר מדי נראה לעין.

פורסם

אף אחד לא נגע בשאלה הכי חשובה- במה התבטאה תחושת פותח השרשור שבגללה הרגיש שהרכב לא בלם טוב?

הדוושה נלחצה עד הסוף?

גלגלים ננעלו?

עוצמת הבלימה היתה חלשה מאוד?

האם היה מדובר בנסיעה מנהלתית או אחרי איזה סשן ספורטיבי שעלול היה לגרום לבלמים להתחמם יתר על המידה?

האם בסמוך לאותה בלימה הרכב עבר טיפול כלשהו במוסך?

מתי פעם אחרונה טיפלת בבלמים שלך?

אני שואל את השאלות האלה מהסיבה שחסרים יותר מדי פרטים מכדי להגיד לך מה אתה צריך לשפר.

יתרה מכך, אני נוטה להאמין שאתה לא צריך לשפר אלא לטפל ויתכן שהבעיה שלך אינה בבלמים אלה דווקא בצמיגים, למשל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אך מכול צד תהיה בליטה של כ5 סנטימטר.

Bagira אני אומר לך מנסיון שאם תראה את זה ( ואני ראיתי ) שמשהו שממש בולט, אתה יודע גם גאנטים לפגיו עם אופסטים שונים לא כזה שוס בארץ, אולי כן אפשרי, לא ניסתי.

אך לפי העין זה נראה בלתי אפשרי, בגלל שזה כבר יותר מדי נראה לעין.

הסיבה שאני שואל היא שלי היה על הרכב סרן אחורי של 309GTI, ככל הזכור לי מדובר בהגדלה של סה"כ 5 ס"מ (אני זוכר במפורש את הנתון של 1 אינצ' מכל צד).

אבל זה היה מזמן ואולי אני לא זוכר טוב.

אתה יודע, הזיקנה :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה זיבולי מוח, לא צריך שום סרן אחורי ולא בטיח, יהיה שיפור אבל קטן בהרבה משיפור החלק הקדמי.

תעבור לגלגלי "14 +צמיגים דביקים במידות 185/60/14 ~ 1500 ש"ח.

קליפרים +משאבה+בוסטר מברלינגו ~1000 ש"ח.

דיסקים ברמבו+רפידות פרודו ~ 600 ש"ח.

נוזל : מוטול 5.1 ~ 60 ש"ח.

צינורות ברקס חדשים ~ 200 ש"ח.

בלי עבודה תגרד את ה 3.5 מלמטה.

פורסם

אני אמרתי ופירטתי מה בדיוק צריך כדי לשפר בלימה.

BAGIRA אני לא בדקתי ולא יודע ולכן אני שותק. אבל של 309 יותר קר משל קסרה HDI.

אולי אפשרי לתקן בעזרת גלגלים, אולי תזכר מה עשיתה?

• תוכן חדש...