שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מדובר בשאלה כללית אבל מופנית בעיקר לגולף MK4 וי6, ה4MOTION, האם יש תוכנה שמאפשרת לבחור בחלוקת הכוח לגלגלים?
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן, רציתי לברר במידה ואני מזמין חלקים לרכב באיביי או כל חברה כזו או אחרת מאיזה מחיר אשלם מס וכמה אשלם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eli z, -
polo gti 2007 1 2
מאת פולו 16V- 26 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אז כמה בכותרת קניתי polo gti 1.8t והייתי רוצה לשפר את הרכב {לא להשתגע} קיבלתי הצעות להתקין צ'יפ של revo א של apr האוטו יעמוד על 210-215 סוסים אם צ'יפ בלבד! בנוסף אני מעוניין להרכיב פורק. מי שממש חשוב לי זה שאני יוכל להחליט בתחילת נסיעה על כמה כוח לנסוע {סטנדרט או אם הצי'פ} ההצעות מסדנאות עמדו על 3200-3700 אשמח לקצת עזרה מכיון שאני חדש בנושא
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
משתמש בפורום העלה הצעה להעלאת כוחות הסוס של המנוע ב8 סוסונים, http://www.upsolute.com/index.php?option=com_upsolute&task=car&id=2680&id_marke=9&id_model=13455 מה דעתכם? משמעותי או לא מורגש?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חברים סתם שאלה, האם זה חוקי להסב את הדלתות שיעלו כלפי מעלה כמו למבורגיני ואם לא אז האם אפשרי לקבל אישור לזה. תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לתערובות להעלאת אוקטאן הדלק. 1.איזה תוסף מומלץ יותר אתנול, מתאנול או טולואן? 2.ישנה טבלאה מסוימת אשר אומרת את יחס התוסף/דלק שצריכים לשים וכמהאוקטאן היא מעלה. 3.ידוע לי שטולואן הוא חומר בעל עיקוב בערה מסוים יש דרך למנוע את זהשילוב עם חומר כמו . ניטרומתאן, (שהו זרז שריפה ומפיק חוםגבוה (כוח-הספק)). 4.יש מישהו שניסה תרכובות מסוימות כמו הרכבה של בנזין באוקטן 98וטולואן והרגיש השפעה מסוימת . 5. יש מקום מומלץ ומסודר שמוכר את החומרים הנ"ל בארץ? הרכב אשר מיועד לשינויים הללו בדלק הוא רכב בעל מנוע שמיועד למירוצים,אין לו כל מחשב והשינוי יכול לבוא רק בתוך המיכל דלק כלומר מהילה חיצונית ללאאפשרות להשתמש בהזרקה ישירה לסעפת יני…
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
כמובן שאפשר לעשות חיפוש ולמצוא המלצה פעם על סדנה כזאת ופעם על אחרת, אך נראה כי עדיף לרכז את כל הסדנאות שמוכרות לכם. אני אישית מחפש סדנאות המייבאות ומשווקות סוגי מתלים בארץ.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי ג'אז GD1 2008 דור ראשון. אחרי הרבה מאמץ סוף סוף הגעתי לסכום שאני מוכן להשקיע על הנמכת רכב. אז כן, זה לא רכב שכדאי להשקיע עליו לדעתכם, אבל אני אוהב אותו וזה מה יש בנתיים. בגלל שהרכב שייך לא רק לי, אני לא יכול למכור אותו לקנות משהו עם אופי קצת יותר ספורטיבי, בנתיים נהנה עם זה, ומאוד! התקציב הוא בין 1000 ל2000 ש"ח לחלקים, כאשר להרכבה יוקצב תקציב בנפרד ומקסימום - מאוחר יותר. כרגע אני זקוק לעזרה - אני לא מבין בזה כלום. קוילאוברים - ? בולמים - ? קפיצים - ? מה שאני יכול לספק לכם כדי לעזור לי - אני מחפש כמובן אחיזה והתנהגות שתבוא עם פשרה על נוחות (אני לא רוצה סרטן בעמוד השדרה, אבל מוכן להתפשר על ה"נוחות" הנוכחית) אני מעוניין להנ…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, קודם כל אני אתחיל בכך שהרכב ממש לא מירוצים וגם אמרתי פעם שאני חושב שהוא לא מתאים לשיפורים אבל אני מתחיל להתלבט בנושא הזה. כמובן שאני לא מתכנן לשפר כלום, אלא שואל בכללי. הרכב הזה יחסית למנוע 1.6 נחשב זריז, לא מטוס אבל זריז, לא עגלה ל1.6 לעומת אחרות. האם יש במנוע הזה או משהו ברכב הזה שניתן לשפר מבלי הרבה בעיות?. לדוגמה משפרים הרבה הונדה סיביק כי כנראה יש "משהו" שתורם לזה. האם בקורולה זה אפשרי?ואני מדבר על כל הקורולות, או לפחות אלו שאנחנו מכירים,95 ומעלה.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני רוצה לקבל בבקשה מידע מה חוקי, ומה לא אני רוצה לשפראת הרכב [סובארו אימפריזה WRX 2003] אבל פוחד מטסט ובמיוחד מהמשטרה למשל אינטרקולר תחתון,טורבו מוגדל הבנתי שבשביל לעדכין את האינטרקולר צריך לפרק חלק מהשילדה של הרכב עד כמה זה קריטתי לבטיחות הרכב ולחוקיות אבל לפני שאני מתחיל לשפר את הכוח של הרכב אני רוצה מאוד לעשות הסבה לברקסים מוגדלים יותר אשמח לקבל המלצות על משהו ברמה גבוהה וטבה וכמובן לדעת מה המחיר של זה.
הודעה אחרונה מאת hilelmoshel, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה אני מרגיש תחושה פחות טובה בעת בלימה ברכב קליאו ספורט 2003). הרכב עדיין בולם מעולה, אבל מרגיש כאילו התגובה יותר איטית, ושהרכב דורש לחיצה יותר חזקה על הדוושה על מנת שיבלום כמו שצריך. הרפידות ברכב יחסית חדשות (עבור 5000 ק"מ) והצמיגים הקדמיים חדשים ואיכותיים (T1R). איך אפשר לשפר את התחושה ואת מהירות התגובה של מערכת הבלימה? הכיוון שחשבתי אליו הוא רענון נוזל הבלמים, ומעבר לנוזל איכותי יותר. האם זהו הכיוון או שהבעיה (שאולי בכלל קיימת רק בראש שלי) נעוצה במקום אחר? תודה, משה.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, היום בשעות הבוקר המוקדמות אני נוסע לתחנת הרכבת לכיוון הבסיס, אני מחליק עם הרכב והנזק - ג'אנט גמור וצמיג מפונצר. הצמיגים ברכב הם של דופלופ (שנת ייצור סוף 09), שהתכנון שלי להחליפם היה בעוד כחודש-יים, אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. כרגע אני עומד ומסתכל מה ניתן לעשות במצב הנוכחי והאופציות שלי הם: - להגדיל ל-205/45/16 ולרכוש רבעיית SDRIVE או T1R אבל זה יגרור אחריו גם רכישת מגנזיום כי הג'אנטים הנוכחים לא יתאימו במידה. - להישאר במידה הנוכחית 195/55/15 ולרכוש רבעיית צמיגים טריה כנ"ל של SDRIVE או T1R ולהביא מגנזיום בשלב יותר מאוחר. ישנם עוד צמיגים מומלצים? בסגנון שאני מחפש - יומיומי וספורטיבי. אשמח להמלצות על פנצ'ריות באזור הצפון, שיש להם מחירים הוגנ…
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
מדובר במנועי אלפא ( Multi Air ) מולטי-אייר 1.4 ( מיטו , ג'ולייטה ) ג'ולייטה TCT , כ"ס 170 - 25.4/2500 . האם יש (צ'יפ) תוכנות העלאת הספק למנועים הללו . ואם בוצע - חוות דעת מניסיון , והיכן בוצעה ההתקנה . בתודה - אייל .
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
שלום רב לכל משתמשי הפורום, היום אני שואל שאלות מסובכות וברובן תאורתיות, זאת על מנת להבין את הנושא ולראות היכן אני עומד. מודה מאד מראש לכל העוזרים. טוב אז לאחרונה התעניינתי באופנועים שהרכיבו להם טורבוים, וכנראה לא עשיתי את שעורי הבית כראוי. מדוע? כיוון שראיתי שהטורבוים מורכבים על מנועים, ללא שינוים מהותיים במנועים עצמם, כלומר הטורבו לא רק שעובד עם מצערות, אלה אני הבנתי שהמנועים לרוב סגורים. עשכיו זה מוזר טורבו עם מצערות?! ועוד שבמקור לדוגמא suzuki gsxr750 מגיכ מראש עם כ140 סוסים ממנוע צנום של 750 סמק, מזה אני מסיק, כי הקומפרסיה במנועים האלה גבוה יחסית. האם משהו יכול להסביר לי מה קורה פה? אך עובד כל העסק? היכן טעיתי? אני יהיה ישר ואספר מדוע אני שואל את השאל…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
רציתי לדעת מה המשמעות של הספויילר ? והאים זה משפיע בצורה רצינית על צריכת הדלק? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, הרכב המדובר הוא קליאו ספורט דור שני. שוקל מעבר ממידה-16" שיש ברכבי, לג'נט 15" (של הדור הראשון - OZ F-1). ההיגיון במעשה הוא שניתן לאשר ברשיון 15" עם 205 (ב16" ניתן רק עד 195), ומעבר חוקי מS.DRIVE לR1R. אשמח לשמוע הערות \ הארות \ הסתייגויות בנוגע לרעיון. חג שמח, אלי.
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ונתקל בבעיות במכס בגלל שזה חלף לרכב? אני מתלבט בין 3 סוגים של ה CP [] לרכב שלי - 135I ושלושתם עולים באיזור ה 300 דולר השאלה היא אם ינסו לתקוע אותי יבש במכס? תודה
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום היקרים! ברצוני לשדרג את המנוע המקורי ברכב שלי גם לטובת ביתועים טובים יותר וגם לטובת צריכת דלק טובה יותר. כאמור אני מעוניין להחליף למנוע הtsi של הפאסאט החדשות. השאלה שלי פה האם זה אפשרי? חוקי? אם כן במה זה כרוך הן מבחינת מה צריך להחליף והן מבחינת עלויות לקראת מה אני הולך? תודה מראש לעוזרים בנושא.
הודעה אחרונה מאת dvx2006, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב המדובר הינו פולקסווגן פולו קלאסיק 2001, מנוע דיזל SDI, גיר ידני. עקרונית הרכב במצב מכני טוב ומטופל בזמן, אולם אני חושב לגבי שיפורים. מבחינת כוח - יש אפשרות לצ'יפ (ככה הבנתי) שמוסיף כ-10 כ"ס, האם כדאי? מה לגבי בלאי? מבחינת אחיזה ונוחות נסיעה - קפיצים/מתלים/בולמים. האם מומלץ להחליפם לרכיבים מתקדמים יותר? עד כמה זה יכול לשפר את נוחות הנסיעה? מהי עלותם בערך? עלות הרכבה? להצעות נוספות אשמח. נ.ב. החלפת הרכב אינה רלוונטית כרגע, השוק במצב רע ואני כבר מספר חודשים לא מוצא רכב מתאים.
הודעה אחרונה מאת rk1, -
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכל החברים. אני רוצה להזמין מהאייבי צלחות מחוררת כי אין פה בארץ. הרכב הוא שנת 95. ואני רוצה להזמין סט צלחות מחורר עקב שידרוג המנוע אני צריך גם לשדרג את הבלמים. עכשיו שאלתי היא כזאת. האם תהיה בעיה במכס? כי אני יודע רק מ1200 ש"ח לוקחים מס. אבל לא יעשו לי בעיות על הכנסת צלחות לארץ?? האם יש למישהו ניסיון עם הזמנת צלחות מחוררת או רגילות לארץ???? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם זה אפשרי לשיים גאנט 15 על פג'ו 106
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
היי, אז אחרי הרבה לבטים ושנה בערך שאני "סוחב" קלאצ' קשה מאוד החלטתי ללכת על קלאצ' SingleMass מחוזק של חברת Luk הגרמנית עם גלגל תנופה קל משקל (כשליש ממשקלו של המקורי). הערכה כולה נקנתה באי-אנד-איי אצל אלי ואביחי וכמו תמיד יצאתי עם חיוך מרוח שובע רצון על הפנים. קיבלתי בדיוק מה שרציתי ומה שהבטיחו ואת כל החששות המוקדמות שלי שהתבררו כבדויות ומוגזמות הם הפריחו מייד. כל הסיפור לקח פחות מ7 שעות עבודה עם מקצועיות ושירות אדיב וחם מנועם והיימן במוסך יוסה. אז המון תודה לכולם, באמת שהיה תענוג. מבחינת התוצאה הסופית: - מעולם הקלאצ' ברכב הזה לא הרגיש כל-כך רך ולפי התחזית התחושה הזאת צפוייה להישאר זמן רב מאוד (עד כ100,000 ק"מ בממוצע). - הפחתה של 2/3 ממשקל גלגל התנופה…
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- עוקב אחד
- 50 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
בגדישה של 1 בר 360 כ"ס ו-40 קג"מ בגדישה של 1.5 בר 484 כ"ס וכ-50 קג"מ תמונות של הרכב בהמשך.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 44 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם אחרי כמה בדיקות הגיע הזמן להחליף את הבולמים ברכב ( אלפא רומיאו GT 3.2 ), נברתי קצת בפורום שלנו ובפורום בחו"ל alfaowner, המצב נכון להיום זה שהבולמי בעיקר מקדימה די גמורים ( בגלל המשקל של המנוע, והרכב נשען יותר מהרגיל בפניות מהירות וכ'ו, בנוסף לפעמיים מרגישים כאילו כאשר מסובבים את ההגה תוך כדי פנייה וכביש משובש הוא מקפיץ את כול מכלול הגלגל במקום לרסן. כמה התלבטויות, אני רוב להשתדרג בנושא אם כבר צריך להחליף אבל על לעבור למצב קארטינג ( סילחו לי על קידוח הנפט בשישי ). הרוב המכריע שם בעיקר החליף לKONI צהוב עם ברז כיוון, הפחד שלי בעיקר ממה שקראתי עלייהם שהם אחרי שנתיים פשוט מתחילים לנזול, נסעתי על רכב זהה לשלי עם הסט הנ"ל ומאוד אהבתי כאשר הרכב מכוו…
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב רציתי לדעת האם יש ציפ ש באמת גורם לרכב לחסוך ב דלק? עם יש כמה הוא יכול לעלות ו איפה אפשר לרכוש אותו?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
השאלות מתייחסות בכלליות לגדישת רכב אטמוספרי , ובפרט גם למנוע שלי בסקסו 97 מנוע בנזין 1.4 8 שסתומים הזרקה רב נקודתית. 1) כשגודשים מנוע אטמוספרי אחת התוצאות הרצויות הן שינוי התת לחץ שבסעפת היניקה ללחץ , השאלה שלי היא איך מתמודדים עם צינורות הוואקום שמתחברים לסעפת כמו : צינור פילטר הקסטינר , צינור ווסת לחץ הדלק ?. 2) מאיפה מוצאים קו לחץ שמן לשימון המגדש ? אצלי במנוע אני חודש בשני מקומות : יש לי מעל פליטר השמן חיישן שאני חושב שזה חיישן לחץ השמן ולכן הוא יושב בתעלת שימון ראשית זאת אומרת שאני יכול לפצל משם T אחד לחיישן ואחת קו לטורבו . המקום השני הוא גם כן מעל לפילטר ובמסוך לחיישן יש שם פשוט פקק .
הודעה אחרונה מאת dankarni, -
-
שלום לכולם, אני צריך דגמים של תיבות הילוכים ידניות שמתאימות למנוע "אקו-טק" 2.2 האם ישנם תיבות ידניות של אופל שקיימות בארץ שמתאימות למנוע הנ"ל? אגב,על גיר אוטומאט במצב מעולה עם 140 אלף ק"מ יזכו אותי? למי מומלץ לפנות עם הסבה כזאת? יש מחירים משוערים?
הודעה אחרונה מאת eli3, -
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קניתי היום ארבעה צמיגים של dunlop ואני לא מצליח למצוא את התאריך על הצמיג, אני יודע שהתאריך אמור להיות מורכב מארבע מספרים אבל אני לא מצליח למצוא אותם. הינה תמונה: מה השנת יצור שלהם?
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש אפשרות לעלות כח סוס להונדה אקורד מנוע 2000 ? קודם כל אני רוצה לומר שהמנוע הוחלף לאחד חדיש יותר VTEC פשוט הVTEC לא פועל כי המחשב של המנוע הקודם לא מתאים למנוע החדיש, אז הכח סוס שיש הוא 13X כמו שהיה במנוע הישן מבקש את עזרתכם כי איני רוצה להכנס לפרויקטים של טורבו וכו', דברים יותר פשוטים
הודעה אחרונה מאת diforce, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, מה ההסבר לזה שהצמיג הצר יותר ועם החתך הגבוה יותר, בלם יותר מהר מהצמיג הרחב יותר עם החתך הנמוך יותר? (אני מדבר על ה195/65/15 מול 205/55/16) תודה
הודעה אחרונה מאת meirhom,