שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, יש לנו שברולט אפיקה 2008 ומידת הצמיגים הם 205/60R16. הגיע הזמן להחליף אותם והייתי שמח לקבל המלצות לצמיגים שיאחזו טוב ושיהיו גם שקטים ונוחים לנסיעה. אני לא מחפש אחיזה אולטימטיבית אבל שגם לא יאבדו אחיזה בקלות. אין תקציב ברור אבל משהו בסגנון של עד 500 שקל לצמיג. תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 78 תגובות
- 21.3 אלף צפיות
שלום חברים. החלטנו לשתף אתכם בעוד פרוייקט מעניין ,יחודי מאוד ולמיטב ידיעתי ,זוהי הטויוטה לנדקרוזר הראשונה בישראל המצויידת במגדש על (סופר צארגר )שמביא אותה להספק מכובד ביותר החוצה את מחסום 300 הסוסים..... הקיט פותח ע"י חברת TRD האמריקאית ויועד במקור להתקנה על מנוע 4000 סמק בנזין ,245 כ"ס המותקן ב FJ קרוזר. הסופר צארגאר מגיע כיחידה מובנית עם סעפת היניקה ומקורר מים בעזרת משאבת מים חשמלית נפרדת ומעבה (רדיאטור מים )נפרד. מכיוון שהמנוע ב FJ קרוזר ובלאנד קרוזר זהים,לא היו בליבנו חשש לגבי מידת ההתאמה של הצארגאר למנוע ,אבל הפחד הגדול היה האם לא יהיו בעיות בגודלו של תא המנוע ? האם לאחר ההתקנה מכסה המנוע ייסגר... ? כי למי שלא יודע,הדגם של ה LAND CRUIZ…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש ג'נטים מקוריים לפיאסטה חדשה, בפורד משום מה לא מוכרים אבזרים לרכבים חדשים. זה הג'נט שאני מחפש, במידה 15" תודה ערן
הודעה אחרונה מאת eran_k, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי בריחה מאחת הצינוריות ואני לא מצליח לאתר אותה, לכן אני רוצה להחליף את כל הצינוריות וואקום אצלי ברכב, באיזה קוטר צינורית הכי מומלץ להשתמש? כרגע ברכב יש מיקס של מידות לכן אני לא יודע איזו מידה לקנות. הרכב משנת 1999, תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגיעה הזמן להחליף צמיגים, אני לא מבין בתחום הזה בשיט, רציתי לישאול אותכם איזה סט יתן את התמורה הכי טובה, אני מחפש יציבוש ושליטה , לא מחיר מופרז , מחפש כמה שיותר לחסוך כי אני לא במצב מי יודע מה עכשיו ,אבל עדיין חייב להחליף , לרכב מיצובישי לנסר 2005. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין להנמיך את הרכב, הוא כמו ג'יפ, אני לא מחפש סיבובים חזקים כי זה פחות מעניין אותי, ויחסית האוטו יציב, מפריע לי בעין שהרכב מאוד גבוה, יחסית, יש קוילאוברים ויש קפיצי הנמכה, ההבדלים ביניהם מאות שקלים, ואיני מעוניין להוציא 5-7 אלף על סט קוילאוברים, מה כן אפשר לעשות? האם קפיצי הנמכה בלבד יפגעו בבולם? הן מבחינת בולמי זעזועים והן מבחנית בלאי מואץ? אשמח להמלצות של חברה טובה במה שתמליצו כן בסופו של דבר לעשות תודה.
הודעה אחרונה מאת hen-T, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת מהן האפשרויות באמת. אני לא זקוק לקופרה או משהו כזה, אבל כן מתחשק לי לחזק קצת את הלאון. איזה צ'יפ הכי אמין מבחינת השתלבותו במערך מנוע-גיר? ואיזה הכי חזק? האם באמת אין לחשוש מנזקים פוטנציאליים לרכב כתוצאה מפעולה שכזו? ושאלת מיליון הדולר - מה בנוגע לאחריות? הבנתי שבטיפול שגרתי לא נוגעים במחשב מנוע, כך שלא מגלים את ההתקנה. אבל מצד שני שמעתי שמעדכנים הרבה פעמים את מחשב הגיר. זה לא קשור? האם יש מוסכים ליברליים יותר בקטע הזה? אם חלילה חושפים את התרמית - האחריות מוסרת מייד בכל מוסכי צ'מפיון? איך רמת ההתמודדות של הסדנאות השונות עם העניין? האם השלט שמאפשר להעביר תוכנות באמת עוזר? כי ראיתי שניתן לדעת תמיד כמה גירסאות כבר נצרבו על המחשב. תודה מקרב לב לעוזרים
הודעה אחרונה מאת momgo, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם,בקרוב מגיע טיפול 45K באיביזה 1.4 שלי(100 כ"ס). חשבתי אם כבר טיפול ויש צורך בהחלפת פילטר למה לא לשים אינבוקס,יחסוך לי בכסף לעתיד בקניית פילטר רגיל שעולה כ200 ש"ח,בסך הכל לטווח הארוך שווה את ההשקעה. ביררתי עם היבואן של K&N ואין לו במלאי כרגע פילטר מתאים בשבילי והוא לא יודע מתי יגיע גם. אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על חברה טובה ומקום שניתן לקנות אצלו את הפילטר. אשמח גם אם מישהו יוכל להגיד לי מנסיון על איביזה כזאת אם היה שינוי בירידת כוח כי זה הדבר היחידי שאני מפחד ממנו. בתודה,בן.
הודעה אחרונה מאת AlexDaniel, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מכיוון שלא כתבו זאת קודם, ננצל את הבמה ונאחל לכל בית ישראל ,חג עצמאות שמח ויום הולדת שמח למדינה !!!! כן יירבו.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב! לאחר שהפורק המקורי החליט להתפגר , הגיע הזמן להחליפו לפורק חדש איזה פורק ממולץ ? כמו כן לא מעניין אותי רעשים של פריקות וכו רק איכות מירבית . תודה רז
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך יעוץ בנושא הג'אנטים. אני רוצה לארגן לרכב 4 ג'אנטים במידה קצת יותר רחבה מהמקורי. חשוב שהמידה תיהיה חוקית ומידת הצמיגים תיהיה נגישה בכל הפנצ'ריות. פשוט אני יודע שיש צמיגים במידות שונות וחברות שונות שלא ניתן להסיג בכל מקום. אני רוצה שהמידה של הג'אנט\צמיג יהיה קצת יותר רחב ויושב על הכביש בכדי שיעזור ויתרום ליציבות הרכב. שמעתי שכתוצאה מהרחבות מוגזמות הרכב מתחיל ליצרוך יותר דלק. אז אשמח להמלצות של משהו נוח, נגיש, זול, יציב ובטיחותי שלא יגרום לתצרוכה מוגברת של הדלק. אני לא יודע בדיוק מה להרחיב. את הג'אנט או את הצמיג? בעינין סוג הג'אנט. אני רוצה לקחת ג'אנט רגיל, לא מגנזיום . אני לא יודע בדיוק איזה ג'אנט רגיל מ…
הודעה אחרונה מאת HEBO, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש סט גלגלים של volk בארה״ב. מצאתי דיילר שמוכן לעבוד מולי ולשלוח לארץ. האם מבחינה חוקית אני יכול להכניס סט חדש לארץ? כיצד מחשבים את המכס? כמו כן, האם אני נדרש להמציא אישורים לגבי תקנים או כל דבר אחר? אשמח לקבל עזרה מאלה שיש להם ניסיון בנושא.
הודעה אחרונה מאת Hold, -
- 9 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
שלום, רבות הפעמים שאני שומע על שיפורי סטייג' 3, מישהו שהתקין טורבו סטייג' 5 וכדומה. איך נקבעים הדירוגים? האם מדובר בדירוג כל רכב בנפרד בהתאם לבסיס שהיצרן נותן או שיש דירוג כללי לכולם שכל רכב מתיישב בתוכו לפי הנתונים שהוא מביא? אשמח לדעת איפה האיביזה שלי (שנת 2008 עם צ'יפ, פילטר ודאונפייפ מלא כולל אינלט) נופלת בדירוג ומה צריך לעשות כדי להביא אותה לשלב הבא.
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
wrx 2.5 2006 1 2
מאת Dannyosherenko-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אחי הגדול רכש לפני כמה ימים SUBARU IMPREZA WRX 2.5 שנת 2006 והוא רוצה לעשות לה טיפול של פילטרים ושמנים איזה שמן הוא צריך להכניס בספר רכב רשום להכניס 5 30 אבל במוסך סוברו אמרו להכניס 10 60 זה נכון? ואיזה חברה טובה של שמן כדי לקחת? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי את האיביזה רפרנס שבמבצע ואני רוצה לשים לה גלגלים בקוטר 17 אינץ׳. מישהו יודע אם יש אפשרות לקזז את המחיר של הג׳אנטים והגלגלים בגודל 17 עם הגלגלים המקוריים של הרכב שהם בקוטר של 15. אם כן אז כמה זה יכול לקזז פחות או יותר? ואיפה יש אפשרות לעשות את זה? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום. אני בודק אפשרות להחליף ג'אנטים וצמיגים בלאון שלי, למידה גדולה יותר. מדובר על לאון חדשה, עם גלגלים 16" הייתי רוצה משהו כמו 18" שיש בקופרה. ככה יצא שתקציב לא היה מאשר רכישת קופרה, וגם לא את הפשרה FR, אז רכשתי לאון רגילה 1.8TSI עם גיר DSG. השאלה היא עלות צמיגים, ל225/40/R18 רצוי שקטים, שלא יתייבשו אחרי שנה, שנה וחצי, שיהיו טובים בגשם, ויספיקו ל30.000ק"מ לפחות. אני לא מרביץ, נוסע רגוע, חוץ מR1R המומלץ בחום, יש עוד דגמים שעולים פחות מ800ש"ח עבור צמיג, ומומלצים באותה מידה ואף יותר?! עוד דבר, התאהבתי בפנסים אחוריים של FR החדשה. תאורת לדים חדשה. התקשרתי לצמפיון כדי לברר מחיר, אז הם לא יכלו לעזור לי ולומר מה המחיר, כי לפי מספר רכב שלי, עולים לו רק פנסים …
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, מישהו יודע מהי המידה המקורית של הקאליפרים הקדמיים והאחוריים בסובארו אימפרזה טורבו GT שנת 1999, תודה רבה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
מה מותר ומה אסור? 1 2
מאת tonz-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לדעת על פי החוקים בארץ מה ניתן לשפר באוטו ומה נחשב לבעייתי שעלול להוביל לכישלון בטסט. תודה מראש , טונז
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ברשותי גולף GTI שנת 2001 עומדת אני מעריך על הגלגל 220 .. יושבת עם טורבו K03 ועליה השיפורים הבאים: דאון פייפ, צנרת 2.75 צול נירוסטה,דוד סברינג,צ'יפ אבסולוט,משאבת דלק וולברו, אינלט עם פילטר אויר פתוח סימוטה ,אינטרקולר חזית,פורק לחץ פורג' 007.. מה אני יכול עוד להוסיף לרכב על מנת לקבל עוד כמה סוסים אבל רק כאשר אבל כבר לא יעמיסו יותר מידי על הטורבו ועל המנוע..אגב אני גודש 1.7 באר..שמעתי שמועה שאני יכול לפוצץ ככה בוכנה..שהמנוע AGU לא יעמוד בלחצים כאלה..האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
זה כבר כמה שנים שאני חושב לשפר את הגולף gti MK4 שלי השנתון אלפיים 170000 ככל שעובר הזמן אני מבין שחבל לשפר רכב ישן כזה ואז אני רואה אנשים עם רכבים כאלו משופרים שמעוררים בי מחדש את הרצון היתי מעוניין לשפר ל 270 עד 300 השאלה שלי האם כדאי זה יהיה נכון לשפר רכב כזה האם אחרי השיפור אני אכנס כל שבוע למוסך לתיקונים אני אשמח לדעת את דעתכם ואם כן איפה כמה אך להתחיל תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באודי a1, צריך לקבל אישור או משו? ואפשר אולי גם 17?
הודעה אחרונה מאת עזרה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום סתם לידע כללי, ברור לי שתוכנת ניהול מנוע משפרת מנוע אטמוספרי בצורה מינורית, אך מעניין אותי לדעת איך היא עובדת (מה הרעיון בגדול..) ואיזה פרמטרים במנוע היא משנה. שאלה נוספת: מדוע מנועים מרובי שסתומים (לדוגמא: פונטו 8 שסתומים 60כ"ס מול פונטו 16 שסתומים 80כ"ס), מפיקים יותר כוח סוס? תודה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
בהמשך לשרשור שהפך להתכתשות בין הסדנאות, הגעתי היום אל E&A ולאחר כשעה הרכב היה מוכן. מצוייד בפילטר אינבוקס, פלגים חדשים וכמובן תוכנת GIAC, נכנסתי לסיבוב ראשון. והחיוך לא מש מפני עד לחיפה, שלוש שעות מאוחר יותר... פשוט לא להאמין כמה כוח יש לרכב. אלי ואביחי מדברים על 250 כ"ס בעזרת התוכנה בלבד (ב-95 אוקטן ועוד 10 ב-98 אוקטן), וזמינות טובה יותר בשל הפילטר. וכל מילה אמת - הכח פשוט בלתי נתפס לעומת המצב הקודם. רק בכדי שתבינו, אשתי (!) התלוננה שהרכב היה כבד ואיטי בפתיחת הנסיעה, לעומת גולף 1600 אוטומטית. עכשיו כבר אין לה טענות. לפחות עד ל-STAGE2... הרכב מרגיש שונה לחלוטין - המנוע חלק בהרבה, הכח זמין בכל סל"ד ומ-2500 סל"ד זו כבר חגיגה - לחיצה על הדוושה, הגיר מוריד …
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי הונדה ג'אז 2008 1.4 CVT הדור הראשון, הרכב נסע כ-53KKM מתוכם 48 על Yokohama Aspec מקוריים אשר הוחלפו לT1R. הרכב הגיע במידה מקורית 175/65/14 ולאחר בירורי חוקיות הבנתי שהמקסימום שאני יכול זה 185/55/15, קראתי רבות פה בפורום על שיפורים וכמובן השיפור הראשון אחרי הנהג - החיבור בינו לבין הכביש, הצמיגים כמובן. בעקרון לא הייתה לי הגבלת תקציב ובנוסף רכשתי חישוקי סגסוגת (בגלל הגדלת המידה) תוצרת אוסטריה, אמרתי לעצמי שגם T1R זה יותר ממספיק לרכב כמו שלי וגם ככה 185/55/15 זו המידה הכי קטנה של הT1R. על הצמיג: מבחינת שקט - לא הורגש הבדל גדול בין הASPEC לT1R, אולי במהירויות יותר גבוהות יש טיפה יותר רעש. שחיקה - אני לא תוקף פניות לעיתים רחוקות, אבל לא הופתעתי לגלות שבדופן…
הודעה אחרונה מאת idan192, -
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שנתיים בערך שאני נוהג על T1R מידה 185-55-15 (על פונטו ספייס 1.2) מאוד אהבתי את הצמיג הזה. אבל עכשיו, כאשר החלפתי רכב (גרנדה פונטו 1.2), אני מעוניין להחליף את ה T1R למשהו אחר! משהו שיתן לי נוחות נסיעה כמו או אפילו יותר טובה משל הטויו הטויו אלו צמיגים ספורטיביים, אני מחפש משהו שהוא לא ספורטיבי! משהו שיתן לי שקט נפשי ונוחות נסיעה! אני לא מתגרזן עם האוטו בכלל!! מחפש צמיגים שאני אוכל להחליף עוד 4 שנים ולא עוד שנתיים! המידה המדוברת היא 195-55-16, והצמיגים שאני רוצה - שיהיו זולים יותר מהטויו!
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
מישהו יכול להגיד לי מה המידה הכי גדולה שאני יכול להרכיב על הגנט המקורי שיש לי כיום על הרכב המידה שיש עכשיו היא 205 יש אפשרות להרכיב צמיג 225 או שזה לא ישב על הגנט כמו שצריך? הרכב הוא MX5 NB שנת 2004
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחר כמה שיקולים אישים חשבתי להנמיך את הפיג'ו 206 שלי, עכשיו לפני הכל רציתי לדעת אם זה חוקי כל העסק הזה ומה צריך לקחת בחשבון לפני הכל ומה בערך עלות של בולמים וקפיצים והאם כדאי לקנות סט יד שניה שלא היה כמעט בשימוש. אשמח לקבל תשובה. תודה והמשך שבוע מצוין.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
check engine בSTI2002.
מאת Guest 458italia- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום.. נדלקה לי מנורת מנוע תוך כדי נסיעה, הרכב מתנהג כרגיל ומתפקד מצויין. לאחר סריקה בסקנר הופיעה תקלה שאומרת החטאת ניצוץ בצילינדר מס' 1. עכשיו אני יודע שזה יכול להיות קויל או פלאג או חוטים , אבל אני גם יודע שזה אמור להשפיע באופן פיזי על הנסיעה כמו רעידות או קירטועים ולא שאני מתלונן ברוך השם הרכב מתפקד מצויין,רק מציק לי שהמנורה נדלקת מה שאומר שיש תקלה(דרך אגב המנורה נכבית ליומיים ונדלקת ליומיים). יש למישהו מושג מה זה יכול להיות??? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת reuven, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יכול לענות מנסיון עם קיט כזה בלבד ולא אחר-על השאלות הבאות- נוחות בעיר לעומת מקורי ? כמה קל לכוון אותם ? אמינות ? כאמור אשמח לשמוע מבעלי סט שכזה בעיקר כאלה שעברו ממקורי . תודה
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
אחרי הרבה זמן שחשבתי והתלבטתי עם כדאי להשקיע עוד ברכב הגעתי למסכנה שאני רוצה להוסיף עוד כוח לרכב במקום למכור את הרכב ולהביא xs. יש לי כרגע פיג'ו 206 שנת 99 מנוע 1360 עם 75 כ"ס שהשקעתי אלייה כמה אלפיים טובים בשנה האחרונה. עכשיו לפי דעתי עדיף להשקיע עוד 5 אלף ולהגיע לביצועים מאשר להחליף אוטו. עכשיו השאלה האם אפשר איך שהוא להוסיף כוח לאוטו בצורה חוקית ואני יודע כוח = דלק אבל בכל זאת. אשמח לקבל עצות בעניין.
הודעה אחרונה מאת MiT5,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)