שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לשפר את הבלמים בפיאט בראבו (רכב יומיומי), בזמנו הייתה לי אלפא ספרינט עם בלמים שהם דיי גרועים, דיסקים לא מאווררים ודיי קטנים שאחרי בלימה ארוכה הם בקושי עבדו ואז היה שדרוג לקאליפרים של 33 16V וזה היה דיי טוב. אז ככה הבראבו לא נועדה לשיפורים אבל הבלמים שאני רגיל אליהם זה בלמים של ברלינגו על 106 ראלי, קצת קשה לי עם מה שיש בבראבו ואם יש שיפור כלשהו במחיר סביר אז אני אשמח. מדובר בדיסק לא מאוורר בקוטר 257 מ''מ אם אני לא טועה. יש שדרוג קל לקליפר שונה? של לנצ'יה כלשהי או פיאט או אלפר אולי?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך המלצה לחנות ג'אנטים ואביזרים לרכב במרכז הארץ. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כאמור, הרכב הוא פיאט קופה, מנוע 4 צילינדר. נאמר לי מהבעלים הקודם שהוא שינה בווסטגייט את הבוסט ל 0.3/0.4 בערך. הרכב במקור גודש 0.8/0.9. מישהו יכול להכוין אותי איך אני מחזיר את הגדישה למקור? הוא טוען שעם מברג אני מעלה גדישה. בכל אופן אשמח לקבל תמונה של הווסטגייט ואיך ניגשים אליו, יש לי שעון גדישה ברכב אני יכול להעזר בו בעיקרון לא? אגב איך מבצעים זאת, אני צריך לתת מצערת על בערך 4-5 אלף טורים ואז לסובב עם מברג ולפי השעון לראות עד שזה עולה ל 0.8 בערך?
הודעה אחרונה מאת TIPOturbo, -
הרחבת גנט ברזל. 1 2 3
מאת yohann- 36 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לדעת אם מישהו מכיר עסק או רתח טוב שיסכים לקחת את העבודה שלי, אני מעוניין לקחת גנט ברזל, להרחיב אותו ולסובב אותו כדי לשנות את האופסט שלו. משהו מהסגנון הזה. http://forums.nicoclub.com/zerothread/307823 תודה רבה מראש! יואן
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, הגיע לידי צנרת פליטה שירדה מרכב של פורד(דגם אני לא זוכר), הסעפת קלת משקל ובמצב חדש, אני לא יודע לאיזה עוד מכוניות היא יכולה להתאים, אך כמה אפשר לדרוש עלייה? בנוסף הגיע אליי סעפת שיוצאת מהראש ועלייה טורבו, את סוג הטורבו והסעפת אני לא יכול לזהות אבל היא ירדה מאותה פורד שירדה ממנה הצנרת. בנוסף ישנה צנרת קטנה עם הפורק לחץ עלייה והיא עשויה מאותו חומר של הצנרת פליטה. לבסוף קיבלתי עוד דבר שהוא נראה לי כמו סעפת עם קרבורטור עלייה אבל אני לא בטוח, כמה אני יכול לדרוש על כל דבר ודבר? תודה!
הודעה אחרונה מאת liran shalom, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, הברקסים יותר מידי "סמות'י" (להגדרת אבא). אני מחפש שהם ינשכו יותר וישפרו את הבלימה. אשמח לדעת מה השיפור המומלץ ומה העלות, כרגע התקציב הוא בסביבות ה2000, אם אפשר פחות מה טוב. תודה רבה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת BioS, -
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב חבר'ס, אחרי נסיעה מאתגרת בנס הרים (והסביבה), הובן לי היטב מה השינוי הראשון הנדרש ליטי - רפידות משודרגות, רפידות מהזן העמיד יותר בפני עומס וחום בעת נסיעה מאומצת ומאתגרת. הסט המקורי (רפידות וצלחות של TRW) עובד טוב כל עוד לא מאתגרים אותו מידי, רק שזה מתברר לא מספק במיוחד בעת נהיגה שכזאת - בעיקר לא לאורך זמן ממושך מהרגיל. אחרי בירורים קלים ישנה התלבטות בין ה-EBC Yellow Stuff לבין ה-Ferodo DS2500 / Sparco T51, מה דעתכם? לגבי ה-DS2500 / T51 ידוע לי שהן מומלצות מאוד, אך אין לי מושג היכן ניתן להשיגן (והאם יש בכלל למערכת בלימה של ה-יטי). על ה-EBC Yellow Stuff שמעתי ביקורות חצויות - חלק מרוצים מאוד וחלק טוענים כי המקור עדיף על פני ה-EBC. אם זה רלוונ…
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב חברים. ברשותו של חבר שלי יש את הרכב הנ''ל. הרכב מודל 2011 ולטענתו הרכב לא מספיק זריז כפי שהיה מצפה. חשבנו על התקנת צ'יפ ברכב. אין לי שום מידע מבוסס על זה, בין אם זה מחיר, תמורה מול המחיר, סיכונים והשלכות, עד כמה הוא משפר את ביצועי הרכב והאם יש שיפור בביצועי צריכת הדלק. ולבסוף זמינות המוצר- מאיפה רוכשים ומתקינים, אחריות והאם זה יכול להשפיע על אחריות הרכב. דבר נוסף, האם הצ'יפ הוא מותאם באופן אישי לרכב או שמדובר בצ'יפ שמתאים לכל סוגי הרכב. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
היי, אני צריך להחליף צמיגים והבנתי שאין הרבה מבחר במידה של 195X45X16 אני לא שורף מסלולים כל היום ומחפש משהו רק למסלול, אבל גם לא צמיג פושר באחיזה (בעיקר בפניות) כי בכל זאת, זו קליאו ספורט. אשמח לשמוע על מה ממליצים פה ותחום מחירים נורמאלי לצמיג. כרגע היא נועלת ContiSportContact. ומחיפוש פה הבנתי שגם המישלין מומלץ, מה תחום המחירים למישלין?
הודעה אחרונה מאת SHAY820, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
נפתח פרוייקט מצולם ל-Peugeot 205 GTI 1.9 1989 שלי נקנתה היום !!! הפרוייקט מתחיל !!!!
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים שווה לקנות מאייביי מגנזיום? האם יכולה להיות בעיה כלשהי להעביר אותם במכס? כמה אחוזים מע"מ+מכס משלמים על סט שעולה נגיד 300$? כמה בערך יכולה לעלות התקנה של החישוקים בארץ? תודה ושבוע מצויין שיהיה לכולם.
הודעה אחרונה מאת bigben, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה רכשתי לא מזמן איביזה TDI 2003 מדובר ברכב דיי נדיר 130 כ"ס 31.6 קג"מ 6הילוכים הרכב מגיע עם צמיגים 205.45.16 המתלים והשילה זהים לקופרה אני מחפש עוד קצת כוח והכי חשוב שיפור משמעותי לבלמים למי שיש הצעות ומבין בעניין אחרי הכול רכבי דיזל זה לא הדבר הכי נפוץ בקטגורית הספורט אני אשמח לשמוע ובלי להעליב אני רוצה עצות רק ממי שמבין במנועי דיזל או שכבר שיפר בעבר
הודעה אחרונה מאת bigben, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין בצמיגים ADVAN AD08 במידה 225.40.18. האם קיים בארץ ובאיזה מחיר?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי מישהו יודע איזה גודל גאנט מגיע מקורי מהחברה לאאודי TT בשנתון 2000 -2001 ואם אפשרי וחוקי להלביש שם גאנט 18 ? תודהההה
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מבחן מעניין שנתקלתי בו ביוטוב עם מספר שמנים: Nulon 5W30 Royal Purple 5W30 Castrol EDGE SPORT 5W30 (נקרא היום Castrol EDGE FST 5W30) Mutol 300V 5W30 Mobil 1 5W30 מה אתם אומרים? האם הבדלים כה גדולים הגיוניים? http://www.youtube.com/watch?v=49kETjPZP9Y&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, עומדים לשימושי 3000 שח פנויים ואני רוצה לנצל אותם לשיפור הרעש של האיביזה שלי (שנת 2008 עם אפסולוט ופילטר פתוח). על הדרך אני אשמח לקבל תוספת כוח קטנה אבל מה שהכי חשוב זה לקבל רעש בס יפה כזה כמו של אופנוע כבד. נקודה קריטית היא שזה צריך לעבור טסט בכל מצב ואני מעדיף להמנע מעדכון של התוכנה. אשמח לשמוע הצעות ורעיונות.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם. אולי זה ישמע מצחיק אבל חבר שלי חשב שהבוסט קונרטול זה המערכת של האוטו ושחק בזה בזמן שלא הייתי ברכב אני צריך עזרה בכיוון של הבוסט.. (רכב סיאט איביזה קופרה 07) תמונות. 2 3 4 5 6 7 8 9 10
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות את הסעפת פליטה הזאת http://www.jbsautodesigns.co.uk/listing/198/18-20v-t-k03 ואני צריך עזרה במוצר הזה מבחינת איכות, עמידות , והאם הוא טוב או מישהוא ניסה אותו? האם כדי? ניסיתי סרדין ולא הלך טוב. האם יש משהוא אחר מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב! יש לי פיאט בראבה ולפני שנתיים השקעתי בארבעה צמיגי BRIDGESTONE דגם SF321 מידה 175/65/14. אחד הצמיגים הלך ואני מחפש צמיג כזה בדיוק. מישהו מכיר איפה אני יכול להשיג אחד כזה במחיר טוב? תודה.
הודעה אחרונה מאת nitay10, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, חיפשתי באינטרנט באתרים יעודיים של החברות ללא הצלחה. האפשרויות לAPR וGIAC ABSOLUTE זה רק לVAG. רציתי לברר מה יהיה שינוי ההספק באינפיניטי G37 אם בכלל קיימת תוכנה רלוונטית
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, למיטב ידיעתי, פתרון ההנמכה הנפוץ ביותר עבור מיצובישי סופר לנסר הוא "קפיצי הנמכה" המורכבים על בולם הזעזועים המקורי. דובר כאן רבות על קפיצי הנמכה והמסקנה היא חד משמעית - המוצר מקנה פוזה בלבד, פוגם בעבודתו התקינה של הבולם וברור כי אינו תורם להתנהגות הרכב על הכביש. בדומה לצרפתיות ולווגיסטיות בעלות חלפי האפטרמקט (יחסית בארצינו), ברצוני לדעת האם יש בולמים וקפיצים או לחילופין קויילאוברים אשר יספקו גם ביצועים וגם מראה עבור סופר לנסר? במידה וכן, היכן ניתן להשיגם? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת diforce, -
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן חברים, לפני שבועיים קניתי דימקס 2007 4X4 אוטומת. המצב של הצמיגים שיש עליו כרגע הוא גרוע ומצחיק, יש לי ארבע צמיגים וכל אחד הוא מדגם שונה ומיצרן שונה, וחלק מהם כבר נראים יבשים מאוד, אז כרגע אני מחפש רביעייה חדשה, ורציתי קצת מידע ויעוץ: אני נוסע תמיד עם הארגז עמוס כלים ויש להם משקל של 400 קילו בערך, וזה תמיד, ולפעמים יש לי גם עגלה, אז אני צריך צמיגים שיחזיקו מעמד והכי חשוב שבגשם והכביש רטוב גם שישארו חזקים ולא יתחילו לזרוק שמאל ימין, 95% מהנסיעה שלי היא על כבישים ראשיים ובתוך העיר, אבל לפעמים אני יורד קצת לכבישי עפר ואני רוצה פעם בכמה זמן לעשות כמה טיולי שטח רגילים, לא משהו חזק. אז האם מומלץ לי ללכת על צמיגים 50% שטח ? וכמה עולה צמיג כזה בערך? …
הודעה אחרונה מאת bigbear, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מתארגנת קבוצת רכישה לג'אנטים מקצועיים קלים ביותר תוצרת יפן Ray - Volk Racing. המשקל והמחיר הסופיים תלויים בדגם ובמידה המדוייקת שתהיו מעוניינים להזמין. לשם המחשה, ג'אנט 15X6.5 מסוג CE28n שוקל 3.6 קילו בלבד. הג'אנטים עוברים תהליך חישול מיוחד ולכן למרות היותם קלים ביותר, הם עדיין חזקים הרבה יותר מכל ג'אנט שאתם מכירים. הרכב יהיה הרבה יותר נעים לנסיעה, הבולמים ישמרו על אורך חיים רב יותר, הרכב יאיץ מהר יותר, יבלום מהר יותר, יעביר יותר תחושות מההיגוי, ויאפשר לעלות במידות החישוק והצמיגים ועדיין להוריד משמעותית את המשקל הבלתי מוקפץ. המחירים לסט של רביעייה בארה"ב מתחילים באזור ה 2400$. המטרה היא להביא את הסט לארץ במחיר דומה (אחרי משלוח ומיסים), כלומר 10 אלף ש"ח לדוג…
הודעה אחרונה מאת Snower, -
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קודם כל ובשעה טובה , סיימתי את כל הסאגה הדאון פייפ מורכב התוכנה עודכנה והרכב נוסע מטורף, אין לי מילה אחרת להסביר אתזה מחפש לנשוך בכל נגיעה על הגז לא צריך להוריד הילוך גם ב הילוך חמישי . אני חייב לציין שבחודש האחרון הייתה לי תקלה קטנה שלא הצלחתי לעלות עליה ופה אני חייב לציין מספר אנשים טובים . בראש ובראשונה בניצוחו של דודי מפיט סטופ שדאג להכל .. ואני מתכוון להכל פשוט שירות לא תוצרת הארץ !!! אני ורצה להמשיך ופה לתת פידבק לבחור בשם ירון מאולגה שעלה על תקלה ששום מוסך מורשה לא הצליח לפתור ולא חשבו בכיוון בכלל פשוט ישב לי על הרכב ולא עזב עד שלא פתר את הבעיה . לאחר מכן ללירן אני מצטער ששכחתי את שם העסק שיושב ליד כפר סבא פשוט אומן בכל מה שקשור לצנרות התאמות הלחמות ח"ח …
הודעה אחרונה מאת leibraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, אז אחרי שעברנו איזה 300 מייל על הצמיגים כולל ימים גשומים (הסיבה בגללה הוחלפו הצמיגים) הנה ההתרשמות שלי מהצמיגים: 1.אחיזה ביבש- כמו שמצופה, הצמיג אוחז היטב גם תחת הצמדת דוושת הגז לרצפה תוך כדי פנייה, דבר שלא הייתי מרשה לעצמי בצמיגים הקודמים, התחושה היא שמעטפת האחיזה בהחלט השתפרה בכביש יבש. אין יותר מדי תחושה שהצמיג "קורס" תחת עומס (פניות הדוקות מהירות) והוא משרה בטחון. 2.אחיזה ברטוב- כאמור זו הסיבה המרכזית שבגללה רכשתי צמיגים חדשים, כאן באמת יש שיפור גדול, במצבים שלפני כן הצמיגים התחילו לפרפר (עלייה תלולה בכביש רטוב) כאן פסקו הפרפורים, יש הרבה יותר בטחון עם הצמיגים וכאן כאמור השיפור הרבה יותר מורגש ומוחשי מאשר בכביש יבש ששם גם הקודמים סיפקו את העבודה.…
הודעה אחרונה מאת D i g, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אצטרך להחליף סט בלימה. הייתי מעוניין להתקין סט אפטר מארקט שיעלה לא יותר ממחיר האביזרים המקוריים ואשר יתן, כמובן, שיפור ביכולת. חשוב לציין, האוטו נמצא במערב אירופה, כך שאין לי דאגות של מכס, משרד תחבורה וצדיקים אחרים. יש למישהו המלצות על מוצר ? המלצות על חנות / אתר שבהם מומלץ לקנות ? תודה !
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ברשותי יונדאי I30 משנת 2009 , 1600 סמ"ק 122 כוחות סוס . מכיוון שלא הצלחתי להבין כלום על נושא הצ'יפ וחיזוק המנוע לאחר החיפוש שלי בגוגל רציתי לשאול האם התקנת צ'יפ על המנוע יכולה לשפר מאוד את הביצועים שלו ? כמה בערך עולה צ'יפ והאם יש סוגים ? האם יש דרכים אחרות שיותר כדאיות ? אשמח להסבר , תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת KPH, -
לנד קרוזר 2009
מאת MB500- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום האם למישהו יש נסיון עם עדכוני תכנה לרכב הנ"ל? האם ישנה סדנא מסוימת או צ'יפ מסוים? תודה mb500
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
חיזוק טיגואן 1 2
מאת msigal- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, בימים אלו רכשתי לאשתי טיגואן 2010 - המדובר בדגם שלפני מתיחת הפנים עם גיר פלנטרי 6 הילוכים ו-170 כ"ס. הרכב בהחלט נחמד אבל לא היו מזיקים לו אי-אלו כוחות סוס נוספים. נכנסתי לאתר של אפסולוט (איתם היה לי נסיון מוצלח באאודי A6 בעבר) ולפי הפרסום שלהם הכוח עולה ל-230 כ"ס והמומנט צומח משמעותית. יש למישהו מושג מה העלות הצפויה של עדכון תכונה שכזה? והאם הגיר האוטומטי יכול להתמודד עם תוספת הכוח ובעיקר המומנט? לגבי ההתקנה - אני עבדתי בעבר עם גיא פרילינג והייתי מאוד מרוצה. האם להמשיך עימו או שיש כוכבים חדשים בשוק? פשוט הוא קצת "נעלם" לאחרונה... מיקי
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לקבל המלצות לצמיגים טובים + פנציריה באיזור מרכז, חשוב לי גם האחיזה וגם חשוב אורך החיים, שיחזיקו לפחות 15-20K מדובר על מאזדה 3 שנת 2010 - צמיג 205X50X17 התקציב הוא עד 600-700 שח לצמיג תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar,