שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי מאזדה סדאן 1.6 הילוכים ואני רוצה להחליף תפילטר אויר בפילטר פתוח מעוניין לקבל המלצות ואם בכלל אפשרי תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- 23 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
ברשותי סיאט איביזה קופרה עפ דאון פייפ בקוטר 3 ללא ממיר . חשבתי שבעקבות כך שאין לי ממיר אוכל לוותר על הדוד האמצעי ולהישאר רק עם דוד אחורי מקורי של הקופרה . האם הדבר יגרור בעיות מכניות כלשהן , והאם תינתן תוספת הספק ? כמו כן אני מעונין להישאר עם הדוד המקורי על מנת להימנע מהרעשה ייתרה תודה רבה לעונים רז
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 26 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
הודעה ראשונה בפורום!!! יש לי גולף Gti 2011 stage 2 אני רוצה צמיגים לרכב לעונת הקיץ שתגיע בקרוב. הצימיגים שאני מחפש הם גם לנסיעה יום יומית עם הרבה אחיזה כי יש לי כמעט 280 סוסים לגלגלים הקדמיים אני מבלה הרבה גם במסלולים למינהם אז ככה שפחות חשוב לי אורך החיים של הצמיג. אשמח לקבל המלצות תודה רבה והמשך שבוע טובבב
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
23K ק"מ, שנה וחצי של נהיגה משולבת עם התגרזנות קלה עד מתונה. לאון 4 עם עודף מ300 סוסים, מידה - 225/45/17. הצמיגים נקנו טריים והחליפו גודייר GSD3 F1 שהחזיקו כמעט 40K ק"מ והיו גיבורים נוחים ומספקים כשהלאון הייתה סטוק. המעבר לטויו היה מרגש ונתן לרכב מעטפת אחיזה חדשה עם דביקות מפתיעה ודופן קשיחה שהוסיפה הרבה פאן וטרן-אין שלא היה לרכב קודם. וליו פור כסף: טוב מאוד, עלו בזמנו כ700 ש"ח שהם 300 פחות ממה שעלו לי ה GSD3. יבש: אחיזה נהדרת למרות שאני לא מבקר בנס הרינגים ולא מתג'מקן עם הרכב, מצד שני את 721 בואכה בית אורן אני מכיר באדיקות. רטוב: קצת בעייתי, לא משרים בטחון והESP עבד די קשה, בחורף הנוכחי כשהקדמיים כבר בדרך החוצה התנהגות הלאון 4 נטתה לתת היגוי חזק. שחיקה: 2…
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם. הגיעה לאוזני מידע מהימן שלפני מספר שנים הסתובב בארץ קיט טורבו מקורי לטויוטה יאריס T SPORT. הקיט הובא ע"י יוניון מוטורס ולמיטב ידיעתי הותקן ביאריס אחת אשר נמכרה לבעלים הבאים ללא הקיט והוא פורק ואוחסן. כל מי שיודע איזה פרט על הסיפור הזה ואיך למצוא את הבעלים הנוכחיים של הקיט - הפורום או תיבת ההודעות הפרטיות שלי ממתינה למידע תודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם החלפת בולמים+קפיצים (eibach/bilstein) במאליבו 2007 תעזור איכשהו להתנהגות, או שזה סתם זריקת כסף? תודה.
הודעה אחרונה מאת insan1ty, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אשמח לקבל עצות לשיפור טויוטה קורולה 2011 אוטומטית
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מתעניין לגבי שיפורים אפשריים לרכב הנ"ל בעיקר בנוגע לאחיזה תודה
הודעה אחרונה מאת ravivraz, -
שלום לכולם אחרי שחוויתי כמעט שנה עם הגולף במצב סטוק תרגלתי בלימות, פניות ולמדתי את הרכב יותר לעומק הגיע הזמן לשפר ולהתקדם הלאה. שלב ראשון - Stage 1 למי שלא מכיר מדובר על שינוי ניהול המנוע ע"י צריבה מחדש של תוכנת הניהול. שידרוג מ 210 כ"ס ל ~250 כ"ס. אני ממליץ קודם תלמדו את הרכב שלכם במצב סטוק תהנו מהיכולות שלו ואז תעשו את השידרוג, אני הרגשתי כאילו קיבלתי רכב חדש. למי שיש GTI יודע שבחצי המהלך הראשון של דוושת הגז לא קורה הרבה ואחרי שידרוג התוכנה האוטו מתעורר לחיים מגיב יותר מהר ותוספת המומנט והכח מורגשת מהלחיצה הראשונה. קראתי בפוסטים קודמים על שיפור צריכת הדלק וכד', אני חייב לציין שבנסיעה עירונית לא ראיתי שום שיפור 1 ל8-9 היה לפני ועכשיו 1 ל 8 קבוע ולפעמים…
הודעה אחרונה מאת kremi, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין לפתוח בפרוייקט שיפור מערכת הפליטה ברכבי :יונדאי קופה 2.0L 2005 ידני. אשמח לקבל חוות דעת מאנשים מקצועים על העשרת ידע בנושא,אופן עשיה,חומרים,עלות,תוצאה סופית. בברכה, עידן. נ.ב מבצע סמבוסק 10 שקלים עם שתייה, אופס לא קשור לנושא.
הודעה אחרונה מאת יעדן69, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש מנוע חזק לסיוויק 93' (של B18 , B20 וכו) כרגע על האוטו יש מנוע D15 מנוע זקן נורא. השאלה שלי, איפה אפשר למצוא מנועים כאלה? מי מוכר? לאן ללכת? כמה אמור לעלות כל ההשתלה וכל הדברים מסביב? יש לי תקציב של 10 אלף ש"ח האם יספיק? אין לי מושג איפה למצוא ומה לעשות, בבקשה תעזרו.
הודעה אחרונה מאת ToRo205, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לקבל המלצת צמיגים ספורטיביים לוולקן במידה 195/50/15 הרכב מונמך עם קוילאוברים חדשים וכרגע אני מתלבט בין S-DRIVE ן GOODYEAR F1 וכמובן R1R מה הכי מומלץ לשילוב ספורטיבי ויום יומי כמו כן מחירים בבקשה(אם ידוע כמובן)
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי. יש לי מנוע שבא לי "להחיות" אותו קצת. מדובר במנוע פורד 1.3 - קרבורטור - עם דיסטריבוטור. מקריאה קצת ברשת, ראיתי שאפשר לעשות התאמה של קרבורטורים של אופנוע למנוע. הבנתי שלמנוע בנפח כזה בד"כ מחברים רביעיה של קרבורטורים, בד"כ של gsr400. מבחינת פעולות (העיקריות) שצריך לעשות למנוע, מה שאני יודע שאני צריך לעשות זה: 1. בניית סעפת - כולל טיפול בכניסת מים וצינור וואקום לבוסטר. 2. כיול הקרבורטורים 3. החלפת משאבת הדלק ממכאנית לחשמלית (כולל הרכבת אטם על המקום הו היתה מורכבת) 4. ואקום לקידום הצתה 5. תוספות קטנות כמו פילטרים, צינורות וכדומה. פרויקט שקראתי עליו מריץ מנוע 1.1 (בן 24 !) ל-8000RPM ודוחף כ-90 סוסים. כמובן הפרויקט ילווה בשיפור הבלימה והי…
הודעה אחרונה מאת דורוןא, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום.. לא מזמן הרכבתי ג'אנטים לפיג'ו 307 שלי במידה 15 וזה לא יצא כמו שציפיתי.. הגודל של הצמיג שלי גורם לג'אנט 15 להיראות ממש קטן...רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הצמיגים מ 195.65.15 ל-- 195.55.15..כך שהחתך יהיה יותר נמוך...ביררתי קצת ואמרו לי שזה עלול להזיק לאוטו... אם יש מישהו שמבין בנושא קצת יותר אני אשמח לשמוע תשובות והמלצות...
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ! האם ג'אנטים + צמיגים 16\55\205 של B-4 מתאימים לאימפרזה 1600 שנת 2006 וזה עובר טסט? כרגע מורכבים על הרכב 14\70\185 מה עלולות להיות ההשפעות על איכות הנהיגה. יציבות, צריכת דלק, האצה, מהירות סופית, דיוק מד מהירות במידה וכן אפשר להרכיב את הסט של ה B-4? תודה רבה 1600 שנת 2006 וזה עובר טסט? כרגע מורכבים על הרכב 14\70\185 מה עלולות להיות ההשפעות על איכות הנהיגה. יציבות, צריכת דלק, האצה, מהירות סופית, דיוק מד מהירות במידה וכן אפשר להרכיב את הסט של ה B-4? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
היי, כרגע הרכב שלי נועל רבעיית דנלופ דירזה Z101, הצמיג על יבש אוחז לא רע על המגבלות, על רטוב הצמיג לא משהו (בקרת המשיכה עובדת יותר מדי בכל עליה רטובה, ויש כאן הרבה כאלה) והוא גם די רועש. עקב עונה גשומה אני מתעתד להחליף רבעייה כאשר הדרישות שלי כדלקמן: 1.צמיג ספורטיבי- צריך לאחוז על יבש לא פחות טוב מהנוכחיים וצריך לאחוז טוב מאוד על רטוב. 2.שקט- הסט הנוכחי די רועש, אשמח למשהו קצת יותר שקט, למרות שלא קריטי. 3.נוח- יש צמיגים נוחים יותר ונוחים פחות, אם יש צמיג קצת יותר נעים יתקבל בברכה. מידת צמיגים: 225.40.18 מבחינת תקציב קשה לי לומר, אותו סדר גודל של הנוכחי עם נטיה כלפי מעלה.
הודעה אחרונה מאת alesly, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רבהאם למישהו יש ניסיון עם הצ'פ שנמכר בebay ?או עם כל צ'פ אחר?
הודעה אחרונה מאת אור_לפנים, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לי בעיה שיהיה משומש או חדש במחיר טוב.. מאיפה ניתן להשיג? ביד 2 חיפשתי לא מצאתי שום דבר והאם הצמיגים שיש לי כרגע על האוטו יהיו טובים לג'אנט אחר מבחינת רוחב גודל וכל זה..? ועוד שאלה אני יודע שאפשר לאשר לרכב הזה ג'אנט 15 אבל מה המידת צמיג שמותר לשים לו? תודה על העזרה (-
הודעה אחרונה מאת אור_לפנים, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם שוב! לאחר שהבראבו שודרגה לג'אנט 15 וצמיגים טויו t1r במידה 195/55/15 וקיבלה אחיזה מעבר למה שהיא חלמה עליה אנמ מעוניין להנמיך אותה. מעוניין בהנמכה של 30-40 מ"מ, ביררתי מחירים של קפיצים כבר ומתאים לי. מפורום בחו"ל נאמר לי שאין שום בעיה להנמיך בצןרה כזאת עם הבולמים המקוריים (אצלי כרגע מונרו חדשים מקדימה ומאחורה הבולמים יוחלפו לחדשים גם של מונרו בהחלפת הקפיצים). בארץ אני מכיר את ההמלצות לא להנמיך ללא בולמים ספורטיביים ולכן מעניין אותי מה ההשפעה ממי שנסע עם בולמים רגילים וקפיצי הנמכה מה ההרגשה? יש שיפור אחיזה כלשהו או שנשאר אותו דבר או שנהיה גרוע יותר? שוב העניין יעשה בשביל היופי ואיני מצפה לשיפור אחיזה, אך עם זאת מעניין אותי מה השינוי כי בטוח יהיה שינוי. רכ…
הודעה אחרונה מאת elishaytov, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , כידוע האחיזה של הקווליאר לא משהו בכלל והתחלתי להרגיש את זה לאחרונה . השאלה היא ,איך אני יכול לדעת מה אני צריך להחליף , בולמי זעזועים\קפיצים ? האם זה בעצם אותו רכיב ? ואיפה אפשר לעשות את זה באזור ירושלים , תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
2007 מחפש צמיגים אוחזים הייטב, מידות 205 40 R17 תקציב לא מוגבל, אבל לא מופרז, אשמח לחוות דעת בעיקר מבעלי ה 20VT:wink:
הודעה אחרונה מאת hen-T, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים שלום. יש לי את הרכב מזה 15 שנה (יד 1). זהו, אחרי 530,000 ק"מ הלך הטורבו (מקורי -יש כבוד)... אני נאלץ להחליף, חשבתי לשים משהו חזק יותר (המנוע במצב מעולה!). איזה מגדש מתאים לי? מה מומלץ? ואם משהו חזק יותר - אילו שינויים נוספים אני צריך? תודה, אורן.
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי מנוע E71 של סובארו ורציתי לדעת אם יש טעם להשקיע בהחלפת קרבורטור אחד ל2 ואם זה ישפיע משמעותית על ביצועיי המנוע?
הודעה אחרונה מאת משתמש505, -
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לא מחפש משהו דביק לרכב ספורט, אלה - מחפש צמיגים טובים במידה הנ''ל (לא לרכב ספורט).
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש לי איביזה 2001 ורציתי לדעת מה אני יכול להוסיף\לשפר בשביל לדגדג את רף ה250 כ"ס. האוטו גודש 1.3 אז אני מניח שצ'יפ יש למרות שאין לי מושג איזה או מאיזו חברה. בקיצור רק דגשים כלליים על מה כן אפשר לעשות על מנת להוציא קצת יותר כח מהרכב. תקציב עד 20-25 אלף.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
השאלה היא גם לידני ובעיקר לאוטומט ( טיפרטוניק ) עד כמה באמת אפשר לחסוך ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני הולך להחליף את מסנן האוויר במאזדה 3 שלי ( Mazda 3 Active 1.6 2008 ) האם יש מסננים מיוחדים אשר יכולים לשפר ביצוים למנוע? או זה סטם עדיף לשם סמנן רגיל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יצא לי ליראות דוד פתוח על רכב שהיציאות של הדוד מופנות בזווית כלפי מעלה (יש לרמוס דגמים כאלה) אני אוהב את הלוק ומעוניין בזוג דודים כאלה אבל במחשבה שניה -לא יכנס מיים לדודים? עם היציאות שלהם בזווית למעלה ? מה גם ששותפים את הרכב אמור להיכנס מיים לא? חבר המליץ ליקנות כאלה דודים ולעשות חור קטן בתחתית שהמיים ירדו ולא יתנקזו בדודים. למישהוא יש ניסיון אשמח לתגובות. תודה רז...
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה נשמע חבר'ה ? אני כבר שבוע מחפש ברחבי האינטרנט מה המידת ג'אנט המקסימלית לרכב שלי וכלום ! לא מוצא האם מישהו פה יכול לפתור לי את התעלומה ?
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב. אני מעוניין לקנות שברולט אלרו, מצאתי אחת דרך הטרייד אין של UMI. שנת 2001, פרט לשריטות ,לבעיות חשמליות קטנות ולרעש מוזר כשמפנים את ההגה לכל אחד מהכיוונים עד הסוף, לא מצאתי בעיות משמעותיות. זו הבדיקה שבעל הרכב ביצע לפני שמכר את הרכב ל UMI. הייתם ממליצים לי לרכוש את הרכב? (דורשים עליו בערך את מחיר השוק הממוצע). תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -