Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנמכת הרכב ליופי אך מה יהיה עם ההתנהגות?

system_x
שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם שוב!

לאחר שהבראבו שודרגה לג'אנט 15 וצמיגים טויו t1r במידה 195/55/15 וקיבלה אחיזה מעבר למה שהיא חלמה עליה אנמ מעוניין להנמיך אותה. מעוניין בהנמכה של 30-40 מ"מ, ביררתי מחירים של קפיצים כבר ומתאים לי. מפורום בחו"ל נאמר לי שאין שום בעיה להנמיך בצןרה כזאת עם הבולמים המקוריים (אצלי כרגע מונרו חדשים מקדימה ומאחורה הבולמים יוחלפו לחדשים גם של מונרו בהחלפת הקפיצים). בארץ אני מכיר את ההמלצות לא להנמיך ללא בולמים ספורטיביים ולכן מעניין אותי מה ההשפעה ממי שנסע עם בולמים רגילים וקפיצי הנמכה מה ההרגשה? יש שיפור אחיזה כלשהו או שנשאר אותו דבר או שנהיה גרוע יותר?

שוב העניין יעשה בשביל היופי ואיני מצפה לשיפור אחיזה, אך עם זאת מעניין אותי מה השינוי כי בטוח יהיה שינוי.

רכב מונמך ומוקשח אני מכיר מקרוב אבל מונמך ולא מוקשח לא מוכר לי. אשמח לתגובות מבעלי נסיון...

לא מדובר ברכב ספורט או רכב בעל אופי ספורטיבי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בעיה להנמיך.

קח בחשבון שהנוחות שלך תיעלם כמעט כליל.

האחיזה תשתפר, יציבות תשתפר.

חיי הבולם יתקצרו משמעותית בהתאם לאופי הנהיגה שלך.

אם תיסע עדין ורגוע הם יחזיקו יותר זמן מאשר שתיסע אגרסיבי ותגרום ללחץ ופעילות אינטנסיבית מידי על כל מכלולי הגלגלים.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה רכב מונמך ומוקשח אני מכיר היטב את השינוי בהתנהגות לעומת המקורי, השאלה פה בעצם מה קורה כאשר האוטו נמוך יותר בגלל הקפיץ ועדיין רך בגלל בולם מקורי. אני לא סגור לגבי שיפור בהתנהגות ובגלל זה רוצה לדעת ממישהו שניסה את זה.

הנהיגה שלי בעיקר רגועה, ברור לי שאצטרך לעבור באמפרים ומהמורות על 20 קמ"ש בערך.

בהמשך אולי יורכב בושינג מפוליאריטן אם המחיר יהיה סביר.

כמו כן מפורום בחו"ל עם אנשים שהרכיבו קפיצי הנמכה עם בולמים תחליפיים של מונרו אכן אין בעיה בסט אפ הזה וככה גם לפי אתר היצרן של הקפיצים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם תתקין רק קפיצים, הרכב יהיה יותר מוקשח, מהסיבה הפשוטה שקפיץ קצר יותר בהכרח יהיה קשיח יותר, כדי לפצות על מהלך מתלה קצר יותר, אחרת אפשר היה כמו 'החבר'ה' לחתוך קפיצים.

האם זה משפיע על הנוחות, כן, לרעה

האם זה משפיע על ההתנהגות, מעט, ולא בגלל מרכז כובד נמוך יותר, כי השינוי זניח, אלא עקב זוויות גילגול מתונות יותר.

שים לב שהאחיזה האבסולוטית כמעט ולא תשתנה, סביב המגבלות הרכב יהיה הרבה יותר עצבני, ואיבודי אחיזה יהיו מהירים וחדים יותר

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שנתיים הייתי בעלים של אלפא 146 1.6 ידנית וביצעתי בדיוק את אותם השינויים שביצעת.

החלפה ל-195/50/15 והנמכתי אותה ב-30 ס"מ על בולמים מונרו ריפלקס.

המכוניות הנ"ל די דומות מלבד מנוע הבוקסר שבאופן טבעי נותן מרכז כובד נמוך.

מספר בעיות שעלו לאחר ההנמכה הן:

1. נגיעת הצמיג במגן הפנימי של הכנף בסיבוב ההגה עד הסוף לאחד הכיוונים.

2. היסגרות הבולמים (קידמים) כמעט בכל בור בכביש / מהמורה בנסיעה מעל 20 קמ"ש מלווה במכה חזקה מאוד,

מה שכמובן פוגע בבולם ומקצר את חייו.

בלשון המעטה - פגיעה בנוחות הנסיעה.

לגבי אחיזה - בשילוב עם צמיגי פאלקן 912 (לא צמיג מהשורה הראשונה אבל אוחז טוב)

הרכב החזיק כמו ענק, שום איבודי אחיזה בעיקולים / פניות במהירויות מעל הממוצע.

מה שכן לאחר כחצי שנה נמאס לי, לאישתי ולגב שלי לחטוף מכות אז החלפתי חזרה לקפיצים מקוריים.

שורה תחתונה -

הקפיצים עלו לי 1300 ש"ח והשתמשתי בהם חצי שנה.

אם מבחינת מחיר זה מתאים אז למה לא רק תדאג לשמור את הקפיצים המקוריים שלך למקרה שימאס לך.

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...