שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
עידכון תוכנה ל-C3 1 2
מאת neilman- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין להוסיף ל-C3 שלי (1.4 דיזל 68 כ"ס) עוד קצת כוח סוס ומומנט. המטרה היא רק להוסיף קצת כוח וזריזות לא להפוך אותה למכונית מירוץ... הבנתי שהדרך הכי יעילה.זולה בלי לפגוע באמינות ובצריכת הדלק היא דרך תיכנות מחדש של ניהול המנוע. מישהו יכול לתת לי קצת מידע לגבי אפקטיביות ועלויות של זה? של מי התוכנות - Revo, APR, UpSolute? מי מתעסק עם זה בארץ ל-C3? תודה
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
בוקר טוב חברים, מאז שקניתי את הרכב לפני כ8 חודשים, אני צריך צמיגים חדשים. הזוג מאחור הוא משנת 2006 והקדמי 2009. הגיע הזמן להתחדש, ואם כבר- אז הולכים על אחיזה משופרת. הבעיה: אין צמיגים ספורטיבים (מה שחיפשתי היה SDRIVE וT1R) במידה של 206 XS. המידות המאושרות ל206 שלי הן: 175/65/14- מה שיש לי עכשיו. 185/65/14 195/55/15 185/55/15 אז בשתי המידות של 14' אין בכלל את הצמיגים הללו. אם אני עולה מידה, אני צריך ג'אנט 15', ובגלל זה אני מחפש כבר 4 חודשים ג'אנטים קלים של C5. במידה 185/55/15 יש SDRIVE ב490 שקלים. איך המחיר הזה? ב 195/55/15 יש T1R ב450 שקלים. איך המחיר? מה עדיף? T1R או SDRIVE במחירים הללו? שני המחירים הם בלי מע"מ, עם הרכבה. …
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! ושבת שלום, במנוע 2 ליטר HDI של פיג'ו-סיטרואן, יש אפשרות למתוח במעט את הוויסגייט ללא שינויים במפת ההזרקה? מחשב ההזרקה יידע לפצות עם יותר סולר ביחס לכמות האוויר החדשה? לא מעוניין להשקיע שקלות, רק זוג מפתחות. מחפש להרים במעט את הגדישה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, היום הייתי בפנצרייה שעליה אני סומך במטרה לבדוק עלות המחיר לפירלי P6000 ונאמר לי שהצמיגים הללו למידה 14 הופסקו לייצור יותר ,האם דבר כזה נכון? ואם כן איזה צמיג מתאים לאותה הקטגוריה של P6000 כמו כן הוא הציע לי צמיג של קונטנינטל לא ספורטיבי אלא רגיל במחיר 370 לצמיג
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! אני מכיר מעט את שיפורי הרכב הבסיסיים אך במעט פעמים שקראתי נתקלתי בחוטי הצטה מסיליקון, פלאגים בעלי ראש כפול (או משהו כזה) ופולי קל. גלגבי הפולי אני יודע פחות או יותר אך אינני יודע דבר על הפלאגים והחוטי הצטה, כמו כן של איזה חברות והיכן ניתן להשיג?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה לשים לפג'ו 106 XS פילטר פתוח איך אני עושה את זה ומה זה יתן לי ... ומה התופעות לוואי , צריכת דלק, שחיקה מהירה יותר או מה שזה לא יהיה ... מה הטווח מחירים ? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת עמית נצר, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה גודל המקסימלי שאפשר לשים ? בטסט הראו לי ספר של גודל צמיגים שאפשר לשים בבראבה ובראבו זה אותם גדלים 185.55.15 אבל יש דגם דיזל שבוא אפשר לשים 195.55.15 ואפילו 205.50.15. ראיתי גם כמה חבר'ה ששמו 195.50.15 על בראבו האם אני גם יוכל לשים את הגודל הזה עם אישור ?
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, היום אני נוסע עם חישוק ששוקל 7.6 ק"ג - קוטר 14 רוחב 6 - מקורי פיג'ו (הרכב הוא 106). וצמיג ששוקל 7.7 ק"ג, כמעט אותו המשקל. אין לי מושג אם זה מקרי, או שפיג'ו תכננה את זה ככה בכוונה. השאלה שלי היא כזו: אם אני מחליף לחישוק משמעותית יותר קל, באזור 4 ק"ג, האם זה יגרום לבעיות כלשהם - חוסר איזון תוך כדי נהיגה חזקה, האצה, בלימה, סיבוב, קושי באיזון הגלגל, או כל חסרון אחר? הצמיג כמובן יישאר באותו המשקל מן הסתם... האם יש אפשרות להוריד משקל בצמיג ולהישאר עם אותה רמה/איכות של צמיגים? עופר
הודעה אחרונה מאת proxima, -
שעוני גדישה
מאת נטלוזי-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי ערב טוב, אנחנו רוצים להוסיף לגולף GTI שלנו שעוני גדישה של AGT, BOST, איפה ניתן להשיג? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בוקר טוב אנשים מצבם של הצמיגים מתחיל להיות עגום, הקיץ קרב ובא והחלטתי שהגיעה זמן החלפתם. אני מעוניין בצמיגים שיתנו לי יותר אחיזה ולא יעלו את צריכת הדלק ובנוסף שלא יפגעו וישחקו מכל עליה קטנה בטעות על הכיכר. לשם העניין הרכב מאזדה 6 דגם הפרימיום מידת צמיגים 215/45/17 (ואם טעיתי תקנו אותי אם אני טועה אני כמעט בטוח) המליצו לי על צמיגים מבית dunlop דגם dz101 מה אתם אומרים? מה טווח המחירים של רביעיית צמיגים חדשה כזאת? והאם ישנן אופציות יותר טובות בטווח הזה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 10 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, ברשותי סיאט איביזה 2012 1.4 ידנית עם גודל ג'אנט 15". חיפשתי במסמכים, בפורום ובכלל באינטרנט אבל לא מצאתי מידע על הנושא. מישהו יודע מהו הקוטר המקסימלי או לפחות איפה אני יכול לחפש? תודה!
הודעה אחרונה מאת SeatIbiza2012, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש מקום\לקנות קיט הסבה של הקרבורטור שלי ברכב למערכת של הזרקת דלק מצאתי בחו"ל שיש קיטים כאילו אבל רק למנוי V8 ואילו אצלי זה מנוע V6 כמו של הספארי ולדגם הזה אני לא מצליח למצוא מערכת בסיום התהליך אני רוצה להמיר את הרכב לגז ומצאתי חברה אחת שיכולה לעשות את זה כולל לרשום את הרכב בצורה חוקית במשרד הרישוי אבל הם דורשים שיהיה לרכב מערכת הזרקה אשמח לקבל פרטים בנושא הרכב זה שברולט מליבו 1979 מנוע 200
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב לבן משפחה יש הונדה סיוויק 96' ידנית 1.6 4דלתות VTEC-SOHC D16Y8 . הוא רוצה לשפר אותה ברמת ההתנהגות, האחיזה, והכוח. ברכב כעת מותקנים צמיגים בני חצי שנה של דנלופ. הם טובים ואוחזים היטב גם בגשם שוטף בנסיעה של 140 קמ"ש, וגם בשלג בנסיעה של 50 קמ"ש. הוא מיצה את היכולות הנוכחיות של הרכב: * הכל בוצע תחת השגחת מקצוענים וליווי משטרתי * - 0-100 - 100-0 (אין ABS ) - 0-200 - 200-0 - קורס נהיגה מבצעית - קורס נהיגת שטח - קורס נהיגת פעלולים - קורס נהיגה מתקדמת . עכשיו הוא רוצה לשפר את הכוח, האחיזה, וההתנהגות. ממה אתם ממליצים להתחיל? ובאיזה סדנה / חנות ? התקציב - 10K. תודה נ.ב. - חשבנו על טורבו, אבל משרד התחבורע :x
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע האם המידה הזאת חוקית לגרנדה 1200 ידנית? או שזה רק לאבארט? אם זה רק לאבארט, יש דרך חוקית כלשהי לאשר אותה?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, ביום ראשון אני הולך להרכיב לרכב שלי Audi A6 2002 3.0L פילטר פתוח מסוג K&N הבנתי שזה יכול לשפר בביצועים של הרכב משמעותית אך רציתי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות האם זה דבר מסובך מדי להרכיב ? הייתי ב pitstop אמר לי שם שזה לא עניין גדול ולא מחליפים לצינור צול 3 מניקל אלה משאירים מה שיש באוטו כי זה בעצם גם 3 צול רק צריך להוציא את הכופסא של הפילטר סגור מן הסתם רציתי לדעת מה אתם אומרים ? תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת shlomi_beno, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי אוקטביה 2001 1.6 GLX AMBIENCE יש לי אותה 4 שנה וכבר חשבתי למכור אותה אבל עדין הגעתי להחלטה שאני לא ימכור אותה. השקעתי חיצונית, טיפולים בזמן הכל כמו שצריך ממש בובה אבל עם הזמן הבנתי שאני צריך יותר תעוצה וכוח. כבר הבנתי שמדובר בסך של 20-40K ועדין מעוניין לדעת איך למה ואם שווה. השאלה העיקרית מה הטופ של הכוח שאני אוכל להוציא מהרכב הזה? ועל ידי מה? שינוי תוכנה במחשב או החלפת מנוע ואם מנוע אז איזה מנועים יתאימו? לדוגמה ה1.8 TSI המנוע החדש של אוקטביה יתאים?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Nikolay484, -
- 18 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
השאלה למישהו שעשה את זה מה כרוך וכל המסביב? אם זה בלאגן איזה מנוע נותן הכי הרבה באנג בהכי פחות כאב ראש? לא רוצה להשתיל טורבו. חוקיות לא מעניין אותי...
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
העלאת גדישה sti2002.
מאת Guest 458italia- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם... אני רוצה להעלות גדישה ל 1.4 באר , ברכב יש תוכנה ,טורבו מוגדל, צנרת 3" מלאה, משאבת דלק מוגדלת, ווסת דלק,וגם מנוע מחוזק (בוכנות וטלטלים). הרכב כרגע גודש 1.2 (ככה כיוונו אותו שעשו תוכנה), וברכב אין בוסט קונטרולר והסולנואיד מקורי. השאלה שלי אם אפשר להעלות גדישה רק דרך התוכנה או שאני צריך גם להחליף לסולנואיד משופר כדי שיחזיק גדישות יותר גבוהות? (או לחילופין ערכה של בוסט קונטרול). אני שואל כי משהו אמר לי שאפשר להעלות אבל לא בטוח שזה יחזיק ללא בוסט קונטרול או לפחות סולנואיד משופר,ועוד הוא הוסיף שגם אם זה יחזיק אז זה לא יעבוד ביעילות מירבית. האם זה נכון??? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TIG Motorsport, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 79 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
תודה לעוזרים (פג'ו 206 2.0 GTI)
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין ליבא צמיגים עקב חוסר בצמיגים מספקים למידה הנדרשת. הצמיגים הם NITTO NT05, YOKOHAMA AD08 או כל צמיג ברמת הסמי-סליק או כמעט סמי-סליק במידה 275/35/19. לאחר חיפושים רוב האנשים הובילו אותי לפנות (טלפונית) לג.מ פורטל אך שם נתקלתי (וזהו לא מקרה בודד לפי מיטב הבנתי) בנפנוף. לא צריך לציין שלא טרחו לחזור אליי. האם קיימים עוד המתעסקים ביבוא צמיגים? אשמח להמלצה או הארה בנושא. חג שמח
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 14 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
איך ניתן לשפר מנוע ולהשאיר אותו אטמוספרי, אגזוזי "פרי פלאו" והדרסים אני יודע, יש עוד דברים שאפשר לעשות ע"מ להוציא יותר סוסים מהמנוע? מדובר במנוע GM 350 - 5.7L smal block תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני הייתי רוצה לשאול אם יש דבר כזה הגה AFTERMARKET עם כרית אוויר או שאפשר לשים בו את הכרית אוויר המקורית? (לVOLVO S40 2001 לשם שינוי). גם כן האם אני יכול לשים הגה של רכב אחר (איזה מרצדס או פיאט 500 אברט) בתוך הVOLVO S40 ככה שהכרית אוויר תתפקד כראוי? ויעבירו טסט?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
או לפחות לא בקודי רכב בארץ, מדובר בGMC SIERRA 1987 עם מידת צמיגים מצחיקה 235/16 אני רוצה להגדיל את הצמיגים למידה של הF350 או לפחות למידה של "אביר-תע"ר" איך אני יכול לעשות זאת בדרך תקינה, כשרה, וחוקית?
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי יש לי פולו 2008 שאחרי מתיחת הפנים עם מנוע 1400. הבנתי שיש במנוע שמסרס אותו ועם שינוי מתאים אפשר להוציא ממנו הרבה יותר מה-75 כ"ס הרשמיים. זה באמת ככה? ואם כן, מה ההשלכות?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כשבוע רכשתי seat ibiza 1.4 reference ידני עם 85 כוחות סוס רציתי לדעת אם יש איזה שהיא דרך להוסיף לה כוחות סוס תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tomerzr, -
פילטר inbox
מאת trip_88- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה שלי היא האם פילטר INBOX איכותי של חברה מוכרת, יעזור למנוע לנשום טוב יותר, או שזה פשוט סוג של "חיסכון" בשביל לא להחליף פילטר מקורי (הרגיל מהנייר המיקרוני) כל כמה זמן?
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. אני בתחילת פרויקט להפוך את המנוע הקרב' שלי, למנוע עם הזרקה. בנוגע לחלקים, יש לי את כל מה שאני צריך, חוץ מכבל גז ומשאבת דלק חיצונית שאני צריך לרכוש. היום חשבתי על זה, ואולי כבר כדאי להרכיב ניהול חיצוני, לא משהו ממש רציני, אלה ניהול פשוט יחסית של מגה סקרוויט. עכשיו השאלה שלי כזאת, במנוע פינטו הזרקה, אין חיישן קראנק, ההצתה נשלטת (קידום ואיחור) על ידי הדיסט'. ניהול מנוע חיצוני חייב לקבל פקודה מחיישן קראנק? אותה שאלה בנוגע לחיישן למבדה, האם חובה? אם למישהו יש פרטים, קישורים ועצות מיוחדות בנושא. אשמח מאוד לשמוע. גם כן אשמח לשמוע על ניהול זול יחסית, דגמים וכו'. JEP.
הודעה אחרונה מאת colchao, -
- 19 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לפני קצת יותר משבועיים רכשתי לי CC 206 גיר רגיל מנוע 1.6 ליטר. רציתי לדעת איזה שיפורים מכנים חוקיים אפשר לעשות לרכב. כמובן שהרכב לא יהרוג את עצמו [למשל פילטר אוויר פתוח הורס את המנוע] . משהו שיתן לרכב קצת יותר כח והנאה לנסיעה ואם אפשר לדעת בנוסף מה המחירים של השיפורים .
הודעה אחרונה מאת diforce, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן חברים, אני במסע בירורים להחלפת הצמיגים האחוריים שלי ברכב, הצמיגים הם ראנפלט 245\35\18 הדגם שכתוב בכותרת. עברתי כמה מקומות שביקשו 4000 שקל על צמיג, ידוע לי שצמיג כזה עולה באיזור ה 200 ליש"ט באנגליה שזה בערך 1200 שקל למה מבקשים פה פי 4? [מילא פי 2, הייתי מבין, אבל פי 4?] בכל מקרה, מחפש מחליף ראוי, רצוי ראנפלט לצמיג הנ"ל ובמחיר אנושי. תודה.
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
כדאי לשים דוד זרימה חופשי ללאנטיס מנוע 2.0 או שחבל על ההשקעה ואם כן היכן ניתן להשיג ? בעיקרון אני רוצה (למרות שזה מנוע אוטומספרי ואין הרבה מה לעשות) לתרום בחסיכון בדלק ושיפור בביצועים/אחיזה ומה שבניהם (למרות שהם מינוריים) פילטר אוויר פתוח לא מתאים לאוטו לפי מה שהבנתי אז ירדתי מהעניין אוטוטו לקראת הטיפול שיש לי אני מתכוון להנמיך את הרכב (קונה בולמים וקפיצים מונמכים) קונה סט רביעייה של T1R איזה עוד אופציות נשארו לי ?
הודעה אחרונה מאת Shotdown,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 531 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מירוצים ותיק
- מלטבשי
- Or05230
- alex321
- daniel.asu
- הדיין
- zvit
- romansah
- mcaspi
- RK
- menir1
- yeonatanh