שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. בבעלותי סיאט קורדובה שנת 2000 75 כ"ס,יש אפשרות להגדיל את הכוח בדרך חוקית?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו בכותרת. מה יהיה השינוי בהכנסת קלאצ' של 16 שסתומים לפולו 8 שסתומים ? האם הגיר שלהלן מתאים ? http://www.ebay.com/itm/Panther-Premier-Clutch-Kit-VOLKSWAGEN-Polo-Mk4-6N1-1-4-16v-96-00-/400242426580?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d304ec2d4 המנוע אצלי הוא AEX תודה !
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי את המוצר הנ"ל ב-EBAY: http://www.ebay.com/itm/Peugeot-Supercharger-Turbo-306-206-205-106-GTI-NEW-/370574395850?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item5647f489ca רציתי לברר האם לחברים בפורום יש נסיון עם הנ"ל? תודה
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
שיפורי מנוע לדיזל 1 2
מאת Ofir9-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אני בטוח שהנושא רץ פה הרבה אבל עדיין לא מצאתי תשובה מספקת... יש לי קסארה טורבו דיזל 1900 שנת 2000 ואני רוצה לשפר לה את המנוע עוד קצת שתהיה קצת מהירה.. כל המכלולים של הרכב חדשים מהניילון!! גיר ומנוע מחוזקים חדשים מהניילון וקלאצ' מחוזק חדש מהקופסא משאבת דלק של בוש חדש מהקופסא, רדיאטור, משולשים, ציריות ועוד שאין לי כוח לפרט אותם- הרכב יותר חדש מרכב חדש מהחברה! (בלי להגזים!) הרכב עבר שיפוץ מקיף ומה שנותר הוא קצת פחחות. נחזור לעניין אני רוצה לשפר מעט את ביצועיי המנוע בלי להרוס אותו( חבל, חדש..) חשבתי על צ'יפ שיוסיף עוד כמה אך אני חושש שידפוק את המנוע... ועוד כמה אופציות שחשבתי עליהם: 1. פילטר פתוח- אפשרי לדיזל? 2.דוד זרימה חופשית- יועיל?? אגב- פורק…
הודעה אחרונה מאת Ofir9, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לאחר כשנה של נסיעה סטנדרטית החלטתי לשהגיע הזמן לשדרוג ,תחילה התחלנו ב יניקה אינבוקס kn , פה אני לא יכול להצביע על שיפור כלשהו לכאן או לכאן ,המשכנו בתוכנת ניהול של apr , הרכב פשוט מושך ומושך ומושך ומושך ומושך. התנסתי לפני זה בתכונה של חברה מתחרה ששם הכוח הגיע במכה אחת ואז דעך , אני אישית מעדיף את המשיכה התחושה היא כאילו שלא נגמר לרכב הכוח פשוט מושך עד השיא וכבר צריך להעביר הילוך . בהמשך התיכנו ללכת על סטייג' 2 דאון פיפ apr , למרות שרציתי לשלב זאת עם אינלט החלטנו שנחכה עם זה לאחר הדאון פיפ על מנת להרגיש את השינוי . למרות שהגיע אורח מפתיע לסדנה (פיט סטופ ) אני חייב לציין את השירות המעולה שקיבלתי על ידי החברה שם שלא הפסיקו לענות לי על השאלות (ויש לי הרבה ). נקווה שלא יהיו ב…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
קודם כל רציתי לשאול את דעתכם על הקוילאוברים של חברת FK והאם למישהו יש או היה ניסיון איתם ? כמו כן אשמח לקבל את דעתכם לגביי vmaxx , koni , weitec , kw (תקציב כ 4000ש"ח) הנטייה לFK היא בגלל המחיר הנמוך שכן אני לא תוקף סיבובים באופן קבע ולא יוצא לטיולים באופן קבוע , הרכב משמש לי דיילי לכל דבר ונמצא איתי כל יום כל היום בעיקר אני רוצה להנמיך לתת יותר יציבות לרכב וגם בגלל המראה . אני מעדיף להזמין מחו"ל ולא לקנות בארץ בגלל המחיר הנמוך (1200ש"ח לעומת 3500 ש"ח) בנתיים מצאתי סט אחד שנראה לי : http://www.ebay.co.uk/itm/FK-AK-Street-Seat-Ibiza-6K2-1-8-Coilovers-Suspension-Lowering-Coilover-Kit-/330636744407?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4cfb7c56d7 …
הודעה אחרונה מאת fizban, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בWRX של חבר שלי התקלקל הגיר, כרגע אין בעצם הילוך שני ויש חריקה בהעברה משלישי לרביעי, כמה שאלות: - במה זה כרוך להתקין גיר 6 הילוכים STI, מעבר לגיר עצמו אילו התאמות יש לעשות? אשמח אם מישהו יכול להעריך עלויות. -האם זו תקלה ידועה וניתן לשפץ את הגיר או שכדאי לחפש כבר גיר אחר? האם כל גיר של אימפרזה טורבו יתאים או חייב טווח שנים מסויים? מישהו דיבר איתו על גיר "ורנר 5" או משהו, מישהו יודע על מה מדובר? (יש מצב שאני טועה באיות). תודה לכולם מראש.
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
איך אני יכול להוסיף עוד כח למנוע? האם כדאי להחליף את הבוקסות המקוריות לפליארטן? יש חברה בשם כתום שמתעסקת בזה,מומלצים?! אשמח לעזרה ותודה.
הודעה אחרונה מאת eli3, -
טוב רציתי לשתף אתכם בכמה שידרוגים שמבוצעים ברכבי בימים אלו מדובר בסיאט לאון 2.0 tfsi dsgמבציר 2008 Uploaded with ImageShack.us הקניה של הרכב בוצעה לפני 3 חודשים וישר לאחר הקניה בוצע ישור קו למנוע TFSI שכלל כמובן : 1. החלפת כוסית 2.החלפת פורק לרווזיה האחרונה 3.החלפת פי סי וי 4.וטיפול 60.000 אלף שכלל החלפת שמן dsg לאחר כל הישור קו הרכב ישר נלקח לe@a לצ'פ צו'פ המחשב - ברכב הותקנה תוכנה של giac , טוב כל מה שאני ירשום לא יעזור עד אשר תנהגו ברכב עם התוכנה במילה אחת פשוט מדהים הרכב לא מפסיק לדחוף קדימה לא משנה באיזה הילוך או מהירות אתה נמצא . Uploaded with ImageShack.us עברו כמה ימים והוחלט להרכיב ברכב אינטרקולר האינטרקולר הנבחר היה כמובן של…
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני מתכוון להחליף את הג'אנטים מ16 ל17 בקרוב ואיתם כמובן צריך לקנות גם צמיגים, המידה היא 205-40-17 המוכרת של VAG, אז איזה צמיגים מומלצים? קבלתי הצעת מחיר מקפיצה קצרה שיצא לי לעבור בפנצ'ריה הקבועה שלי דנלופ DZ101 במחיר 650 ש"ח לצמיג, המחיר טוב? ד"א, אני רוצה לקנות ג'אנטים של FR2008 ולצבוע אותם בשחור\אפור כהה ככה זה אמור להראות: מה דעתכם? תודה מראש, איתמר
הודעה אחרונה מאת איתמר_ג, -
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מדובר בפורד סיירה מנוע 2ל' פינטו, השאלה שלי היא איך ניתן להתקין פילטר פתוח? יש קיטים למנועי קרבורטור של החברות K&N או סימוטה?
הודעה אחרונה מאת eli3, -
שאלה לגבי מנוע בנוי/מחוזק STI2002
מאת Guest 458italia- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם.. לפני יומיים רכשתי STI2002 .. באמת רכב שמור , תקין , ובעיקר מהנה.. במנוע הוחלפו בוכנות וטלטלים מחוזקים ועוד כמה רכיבים. האם זה מוכר ותקין שבמנוע בנוי יש טיפה רעש (כמו טיק טיק טיק טיק) שנובע מהבוכנות? לפי מה ששאלתי הבנתי מאנשים שבוכנות מחוזקות מגיעות עם טיפה חופש מבחינת היקף הבוכנה וכך זה אמור להיות והרעש תקין. האם זה נכון? בבקשה רק מי שמבין ומנוסה....תודה מראש.
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני חושב לקנות את הרכב הזה שנת 98 אבל רק בגלל שיש לו טורבו ואני יודע שיור קל לשפר רכב עם טורבו,מה אפשר לשפר במנוע באוטו עם 2000שקל? הרכב הוא 1700 טורבו דיזל הוא יהיה מעניין לשיפור בסכום הזה? אולי צ'יפ שיקפיץ קצת או משהו?
הודעה אחרונה מאת glansfor, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי תפילטר סוף סוף 57i Series Kits http://www.knfilters.com/instructions/57-0286_inst.pdf לא מובן לפי ההוראות עם התמונות של החברה , איך יכול להיכנס בשיטה כזו אוויר קר לפילטר ? האם לחבר תפילטר ללמטה ?
הודעה אחרונה מאת streicher_19, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ערב טוב שאלה למבינים : מה בעצם היתרון בפילטר אויר פתוח, מנוע עם קרבורטור. מה ששמעתי, שדווקא עדיף שהקרב' יינק אויר כמה שיותר קר, שיתערבב עם הדלק (בטוחני שישנו הסבר פיסקלי מתורת האנרגיה המסדיר ומסביר את העניין) והסתכלות על פילטר פתוח, מלמדת אותנו כי הפילטר יונק בעצם את האויר החם שנמצא מתחת למכסה המנוע. אשמח להסבר תודה
הודעה אחרונה מאת citromanbx, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלחתי בקשה בזירת המסחר באתר שם אבל "לא במלאי" הגיע מכולם. החלטתי לנסות פה אולי בכל זאת מישהו יודע איפה אפשר להשיג. 15"". תודה!
הודעה אחרונה מאת א.ד., -
מה כדאי לדעת ולבדוק לפני רכישת אימפרזה משופרת?
מאת Guest 458italia- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני ממש לפני קניה של אימפרזה משופרת מדגם wrx 2003 . עם 135,000 ק"מ. על הרכב יש תוכנת ecu teck טורבו vf35 משאבת דלק walbro צנרת מלאה 3" HKS פורק חיצוני קיט פרודרייב קוילאוברים של sti אז ככה.. מהו קיט פרודרייב ומה הוא כולל? האם הטורבו המוגדל עלול לסכן או לקצר את חיי המנוע? מקריאה באינטרנט הבנתי שקיים חשש לשבירת בוכנה ושצריך לשנות מסילות הזרקה או לעשות קומבינה שהדלק יגיע משני הצדדים על מנת שזה לא יקרה...האם זה נכון? מה דעתכם על התוכנה המדוברת? האם היא אמינה? מה היתרונות והחסרונות שלה? מה דעתכם על חבילת השיפורים הנ"ל? האם יש עוד דברים שכדאי להוסיף על מנת למנוע נזקים בעתיד? ובכלל אלו דברים עוד כדאי לבדוק …
הודעה אחרונה מאת arama, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם מישהו יכול להסביר לי יותר לגבי המושג גדישה-Bar ולהגיד לי כמה האוטו שלי גודש?
הודעה אחרונה מאת שגיא גבע A1, -
קודם כל, לפני שאתחיל, אני רוצה להודות על השירות גם של דודי מ-PitStop וגם של החבר'ה (אלי ואביחי) מ-E&A. זה כיף לראות שירות מבין, מסביר, סבלני וחם מהבעלים. התחרות בריאה וטובה, וההנאה ללקוחות - מובטחת! אוקיי, אז זה התחיל בשבוע שעבר. רציתי לשדרג את האיביזה FR 2007 שלי (עם 150 כו"ס) בצ'יפ שיסחט מהרכב יותר. קראתי פה כמה וכמה פוסטים המשווים בין ה-APR לאפסולוט ו-GIAC ויצאתי קצת מבולבל מהם, אז החלטתי שאתקין לנסיון את הצ'יפ בכל אחת מהחברות ואסיק איזה אעדיף. לאחר התקנת צ'יפ הנסיון ב-APR - ישר הרגשתי הבדל עצום, עוד בשלבי האדפטציה! הרכב סחב הרבה יותר טוב, נשמע יותר טוב והתנהג יותר טוב. בשלב הזה כבר הייתי בטוח - כן, זה הצ'יפ בשבילי. כשאומרים צ'יפ לינארי מול ל…
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני רוצה לעלות לה את הכוח סוס כרגע אני עומד על 140 כוח סוס ואני רוצה להוסיף לו כוח אבל באופן חוקי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
גולף 2.0TFSI 30ED {מנוע זהה לזה של הלאון קופרה 230HP} 408כ"ס ו58קג"מ בשימוש בדלק 100אוקטן 450כ"ס וכמעט 64קג"מ בשימוש בדלק 100 אוקטן והזרקת מתנול ממה שידוע לי זה ההספק הגבוה ביותר על KO4 בקרוב ננסה את הסט אפ הזה על הלאון קופרה EXTREME שלנו ....
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום אני תמיר.. ויש לי לאון קופרה שנת 2011 שקניתי מהחברה לפני כ תשעה חודשים.. אני מאוד מרוצה..בכל פעם שאני על ההגה עולה לי חיוך וזה דבר שלא כל רכב יכול לעשות.. ככה שמבחינת כוח וביצועים לא חסר לי כלום.. אבל לפני שבוע הייתי באיזה מקום ופתאום נכנסה לחניון סוברארו STI החדשה..הוא נסע לאט בחניון וממש שומעים או יותר נכון מרגישים את העוצמה של האוטו כשהוא עובר לידך גם בנסיעה איטית...וזה משו שבאמת היה קצת חסר לי בלאון..אז חשבתי לעצמי אולי אם אני אחליף את כל מערכת הפליטה למשו יותר משודרג אני אקבל את מה שחסר לי?... אני לא באמת יודע..אז אני מקווה שתעזרו לי ..האם אני צודק?. ואם לא אז מה באמת אני צריך לעשות? ואם כן אז מה בדיוק כדאי לי?..והאם בכלל כדאי לעשות דבר כזה? חשוב לצי…
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מגנזיום לפונטו ספייס שלי כרגע הג'נטים הם במידה 14" ואני מעוניין להשאר במידה הזאת ביום שישי ראיתי רביעיה שכתוב אליהם ACW שמצאו חן בעיני השאלה היא האם מישהו מכיר או יש לו מגנזיום מהחברה הזאת ( לי אישית זה נראה סיני אבל אני לא מבין בזה הרבה ולכן יכול מאוד להיות שאני טועה ) בנוסף אבקש חוות דעת על צמיגי בארום (BARUM) במידה 165/70 R14 המלצות של צמיד באותה מידה מחברה אחרת יתקבלו בברכה בנוסף הייתי שמח לדעת כיצד ניתן לקבוע את גיל הצמיג תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Bil, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לשמוע ממי שריתך דפרנציאל במטרה להשיג נעילה 100% לכל הזמן מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. האם מרתכים את גלגלי השיניים זה לזה או שיש צורך לייצר חלק תחליפי לדפרנציאל? ומה עושים כדי שלא ישברו חלקים וישמידו את כל הגיר? אין צורך להטיף מוסר, אני מודע לסיכונים ולהשלכות על מכלוללי הרכב השונים ובכל מקרה הרכב לא יעלה על הכביש. נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי אפשרות להביא במחיר טוב מאוד קווילאוברים של cusco. רציתי לשמוע חוות דעת על החברה היפנית מפני שלא שמעתי עליהם מעולם. הדגם כולל אפשרות לכוון קשיחות וגובה. אגב, יש צורך לכוון פרונט לאחר התקנה? סיוויק 97 סדאן.
הודעה אחרונה מאת TOP RPM, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מיצובישי כריזמה שנת 1998 מנוע 4G92 1.6L . רציתי לשאול העם כדי לי להשקיע ברכב ולשים פילטר פתוח\INBOX , ומי מהם עדיף. האם צריך לשדרג משהו ב ECU לאחר התקנת מערכת יניקת אוויר ישירה כדי להרגיש בהבדל. האם יש אפשרות לגשת ל ECU דרך הOBDII? לרוב אני חולה על הרכב....אבל לפעמים אני מרגיש את המשקל של הכלי (בתחילת נסיעה או עליה רצינית), אני רוצה לשפר את המומנת ולהוסיף קצת כח. לפי מה הבנתי בפורום, שפילטר פתוח לא חוקי כל עוד בוחן תנועה מקבל מאשתו. דעתכם בנושא. תודה מראש, אדם.
הודעה אחרונה מאת Adamsound, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. עקב ריבוי צרכני וואקום ברכב (שעונים ווסתים וכו') רכשתי סעפת וואקום של חברה מוכרת מחו"ל. הסעפת מגיעה עם 6 יציאות של 4 מ"מ וניפל כניסה של 8-10 מ"מ. האם יש חסרונות לקדוח ניפל בגודל כזה בסעפת יניקה? (סעפת אלומיניום) אשמח גם לקבל רעיונות או טיפים לקדיחת החור וחיבור הניפל לסעפת או מקום שמתמחה בסוג העבודה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Silver S16, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חברה ) רוצה לנשות להתקין פילטר פטוח על מנוע 2000, צליל אמור להיות נחמד יש כמה שאלות בנושא: 1. האם כדי להשיר מד כמות אויר ? ולמה ? אני מבין בערך שכדי אבל בכול זאת שואל בגלל שהמד אצלי נמצא אחרי בית מסנן ואם להשיר אותו אז אני אצתרך גם מתאם לפילטר 2. איפה מסיגים בכלל הדבר הזה במרכז ? (כמובן בזול) רצוי בחולון. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Lis88, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לשפר את הרכב שלי ב APR,מדובר ב GTI 2.0 TSI 2011, יש לי כמה שאלות: 1. איפה נמצאים נציגי החברה בארץ? 2.כמה יעלה לי STAGE 2 כולל החלקים והתוכנה?(חיפשתי באתר שלהם אבל אני לא יודע אם המחיר כולל את החלקים או לא) 3.האם כל שיפור יפגע לי ביציבות,היגוי של הרכב,כלומר אני ארגיש קצת רעידות בהגה? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי איביזה FR 2011 1.4TSI מתודלקת מאז שיצאה מהחברה בדלק 95 . אם אני מתדלק אותה ב 98 זה יתן עוד כוח? זה טוב יותר למנוע או לא? איך אני עובר מ 95 ל 98 פשוט ממלא ונוסע? אם אני ארצה לחזור ל 95 תהיה בעיה? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 372 אורחים (הצג רשימה מלאה)