Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן, אתה נשמע כמו פרסומת לא מוצלחת ל-E&A, ואסביר בהמשך.

מעניין מה היו הנתונים / תחושות על ה-APR לאחר כיוון מצערת ופילטר חדש.

אם ההשוואה הייתה על שתי התוכנות, לאחר כיוון מצערת / פילטר אחר, אזי היא הייתה רלוונטית ואובייקטית יותר - ומכוון שזה לא קרה, אני לא רואה בה נכונה. צר לי

השוואה נכונה אמורה לבוא על אותו סט אפ / איך שלא תקרא לזה. לא על שוני כל שהוא, ויש כאן שוני גם אם הוא זניח(הפילטר - למשל).

אתם טועים ואסביר מדוע.

יתכן וצריך לשנות את הכותרת להשוואה בין פיט סטופ וE&A שכן, יש כאן השוואה לגיטמית מאוד בתוצאות הסופיות.

זה בכלל לא משנה אם באי אנד איי בצעו כיול מצערת ופילטר פתוח ואז הראו ללקוח את התוצאות בלוגים או לא שכן בסופו של דבר הלקוח יצא מפיט סטופ עם x כוח ויצא מאי אנד אי עם y כוח (ונתעלם לרגע שהתוצאות לא מאוגדות בדיינו).

התוספת בכוח מפילטר פתוח וכיול מצערת צריכה להיות זניחה עד לא קיימת אבל זה בכלל לא עקרוני -

אם בפיט סטופ לא חשבו להציע את זה ללקוח והוציאו אותו עם התוכנה וברכת שנה טובה אזי שבאי אנד אי לקחו צעד קדימה, בצעו כיול מצערת, החליפו פילטר ובצעו לוגים... הלקוח יצא מרוצה והעלה השוואה עניינית לפורום באשר למוצר המוגמר.

למען הסר ספק, מעולם לא התניסיתי בתוכנה של apr ואני לכשעצמי נוסע עם תוכנה מבית GIAC (ומרוצה מאוד!) ואין בדבריי משום כל כוונה לאמר דבר רע על פיט סטופ אלא פשוט הצגת הדברים כראות עיני.

וכמו שכבר נאמר, תמיד יהיו ויכוחים בשרשורים כאלו אבל הכל מתגמד למול סיפוקו של הלקוח...

שנה טובה ותתחדש

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ציטוט FIZBEN:

דבר ראשון - ברור שתקבל יותר כוח אם אתה גודש יותר, עד גבול מסויים

187 כ"ס ב 1.1 באר

204 כ"ס ב 1.4 באר

1.4 באר לחלק ל 1.1 באר יוצא 1.27 בקירוב, שזה אומר 27% יותר אויר.

אם אתה מכניס 27% יותר אויר, אתה אמור לקבל תאורטית 27% יותר כוח לפני חישובי יעילות

נכפיל 187 ב 1.27 ותקבל 237.5 כ"ס. כ-50 כ"ס יותר.

ערב טוב "FIZBAN"

התאוריה שלך מענינת מאוד ואפילו "פיתחתי " אותה מעט::idea:

הרכב הנ"ל גודש כמקורי 0.6 באר ומפיק 150 כ"ס.

אי פי אר גודשים 1.1 באר.

אם נחלק 1.1 באר ל 0.6 באר נקבל % 83 יותר אוויר !?.

נכפיל 150 כ"ס ב 1.83 ותקבל 274 כ"ס (במקום 187 שקיבלת.... )

התאוריה שלך בהחלט מענינת אבל מתמטית היא לא נכונה.

הלוואי והיא כן היתה נכונה ,יכלנו להוציא הספקים מטורפים.:wink:

זו לא ממש התאוריה שלי אלא חישובים פשוטים.

מה שכן, המספרים ההתחלתיים לא היו נכונים כי צריך לחשב הפרשים של לחץ אבסולוטי, כלומר להוסיף 1 באר (לחץ אטמוספרי הוא 1 באר בגובה פני הים) לכל הערכים.

נעשה את החישוב:

גדישה של 1.1 לעומת 0.6 - 2.1 לחלק ל 1.6 יוצא 31% יותר אויר

150 כפול 1.31 שווה 197. הכ"ס המשוערים שקיבלתם היה 187, כלומר 37 כ"ס לעומת 47 בעולם מושלם. מה שנותן 79% יעילות יחד עם האינטרקולר.

גדישה של 1.4 לעומת 0.6 - 2.4 לחלק ל 1.6 יוצא 50% יותר אויר

150 כפול 1.5 שווה 225. הכ"ס המשוערים שקיבלתם היה 204, כלומר 54 כ"ס לעומת 75 בעולם מושלם. מה שנותן 72% יעילות יחד עם האינטרקולר.

עכשיו המספרים נראים יותר הגיוניים? :)

מן הסתם, יעילות הטורבו תשתנה בהתאם לגדישה, בלי קשר לסוג התוכנה שמותקנת.

קצת קשה להשוות בין התוכנות, אם הגדישה היא שונה ולדעתי התוצאות תהיינה דומות מאוד אם הגדישה בשתי התוכנות תהיה זהה כי בכאלה נתוני גדישה על המנוע בנפח הזה כנראה אין יותר מדי מה לשחק.

בכל מקרה, הייתי שמח לראות בדיקת דיינו עם רכב מקורי ואז אותו רכב עם תוכנה חדשה ואותו סוג דלק.

לדעתי זו השוואה מעניינת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
זו לא ממש התאוריה שלי אלא חישובים פשוטים.

מה שכן, המספרים ההתחלתיים לא היו נכונים כי צריך לחשב הפרשים של לחץ אבסולוטי, כלומר להוסיף 1 באר (לחץ אטמוספרי הוא 1 באר בגובה פני הים) לכל הערכים.

נעשה את החישוב:

גדישה של 1.1 לעומת 0.6 - 2.1 לחלק ל 1.6 יוצא 31% יותר אויר

150 כפול 1.31 שווה 197. הכ"ס המשוערים שקיבלתם היה 187, כלומר 37 כ"ס לעומת 47 בעולם מושלם. מה שנותן 79% יעילות יחד עם האינטרקולר.

גדישה של 1.4 לעומת 0.6 - 2.4 לחלק ל 1.6 יוצא 50% יותר אויר

150 כפול 1.5 שווה 225. הכ"ס המשוערים שקיבלתם היה 204, כלומר 54 כ"ס לעומת 75 בעולם מושלם. מה שנותן 72% יעילות יחד עם האינטרקולר.

עכשיו המספרים נראים יותר הגיוניים? :)

מן הסתם, יעילות הטורבו תשתנה בהתאם לגדישה, בלי קשר לסוג התוכנה שמותקנת.

קצת קשה להשוות בין התוכנות, אם הגדישה היא שונה ולדעתי התוצאות תהיינה דומות מאוד אם הגדישה בשתי התוכנות תהיה זהה כי בכאלה נתוני גדישה על המנוע בנפח הזה כנראה אין יותר מדי מה לשחק.

בכל מקרה, הייתי שמח לראות בדיקת דיינו עם רכב מקורי ואז אותו רכב עם תוכנה חדשה ואותו סוג דלק.

לדעתי זו השוואה מעניינת.

בהחלט השוואה מעניינת, מישהו מתנדב לבדוק? :-P

פורסם

אני לא מבין את ההתנפלות שלכם על בעל הרכב. לא כל אחד שרושם רשמים הוא לטובת או לרעת מישהו, יש כאלה שפשוט רושמים את מה שהם חושבים על התהליך שהם עברו.

כמי שהצטרף לתהליך מתחילתו אני יכול לומר שהפער בין התוכנות עצמם ברכב הספציפי הזה אינו גדול אך הוא מורגש.

כשהגענו לPIT STOP חיברו מחשב עדכנו תוכנה ושלחו אותנו לדרכינו, וכמו שרשם עידן ההבדל בהחלט היה מורגש בין APR למקור.

כשהגענו ל E&A דבר ראשון עשינו סיבוב כדי להקליט לוג של APR. לאחר מכן התקינו את האפסולוט (שלפי מה שהבנתי מגיעה עם מוכנות לSTAGE 2), והתחלנו לעשות נסיעות כדי להקליט לוגים. בהתחלה ההפרש בין התוכנות היה בלתי מורגש, אך לאחר כ- 40 קילומטר וכמה כיבויים והדלקות של המנוע ההבדל היה מורגש אך הוא לא היה משמעותי מאוד. התהליך לקח כ-4 שעות עד שהגענו למה שרצינו (לא באשמת אף אחד פשוט התברר לאחר כשעתיים שחיישן מאף שהוחלף היה פגום ונאלצנו לחזור על כל התהליך מהתחלה).

לא נהגתי ברכב אך ישבתי בו לאורך כל התהליך, אני מאלה שאוהבים את הכוח מתפרץ וממש לא סובל לינאריות.

אם לי היה רכב (נוסע בלנצ'יה ולא מחליף אותה) שהייתי מעוניין לעדכן בו את התוכנה אני יודע מי היה הבחירה הראשונה שלי.

אני חושב שמה שגרם להחליט היה בעיקר היחס/הסבלנות אותם קיבלנו בE&A, קיבלנו תחושה שאתה מקבל יותר תמורה הכסף שלך.

אביחי- ביום שישי שמעתי אותך אומר "אחי" יותר ממה שאני אמרתי כל החיים :-D.

ברור לי שיהיו כאלה שיהיה להם מה לומר על מה שרשמתי כאן ואולי אפילו יתקפו אותי. ובכן, אלה הרשמים שלי מהתהליך ואלה העובדות כמו שאני ראיתי אותם בשטח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא ראיתי פה התנפלות על בעל הרכב. להפך, אם כבר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אף פעם לא היתה לי תוכנה של אפסולוט ואף פעם לא היתה לי תוכנה של APR אבל דבר אחד אני יודע בודאות , אלי ואביחי נותנים ללקוח את השירות הטוב ביותר כדי שיצא מרוצה ויקבל תמורה מירבית לכסף. בלי קשר לאיזה רכב יש לו , חדש ויקר או ישן ופשוט ואת זה אף אחד לא יכול לקחת מהם. אי אפשר להבין את זה כל עוד יושבים מול מחשב וקוראים תגובות בפורומים, עד שלא עושים סיבוב בכל הסדנאות ומתרשמים לבד.

פורסם
קודם כל, לפני שאתחיל, אני רוצה להודות על השירות גם של דודי מ-PitStop וגם של החבר'ה (אלי ואביחי) מ-E&A.

זה כיף לראות שירות מבין, מסביר, סבלני וחם מהבעלים. התחרות בריאה וטובה, וההנאה ללקוחות - מובטחת!

אוקיי, אז זה התחיל בשבוע שעבר. רציתי לשדרג את האיביזה FR 2007 שלי (עם 150 כו"ס) בצ'יפ שיסחט מהרכב יותר.

קראתי פה כמה וכמה פוסטים המשווים בין ה-APR לאפסולוט ו-GIAC ויצאתי קצת מבולבל מהם,

אז החלטתי שאתקין לנסיון את הצ'יפ בכל אחת מהחברות ואסיק איזה אעדיף.

לאחר התקנת צ'יפ הנסיון ב-APR - ישר הרגשתי הבדל עצום, עוד בשלבי האדפטציה!

הרכב סחב הרבה יותר טוב, נשמע יותר טוב והתנהג יותר טוב.

בשלב הזה כבר הייתי בטוח - כן, זה הצ'יפ בשבילי.

כשאומרים צ'יפ לינארי מול לא לינארי תמיד דמיינתי את זה כצ'יפ עם טורבו לאג קטן וכניסת כוח לינארית

מול צ'יפ עם טורבו לאג גדול וכניסת כוח במכה - זו ממש לא הכוונה ולא מתאר את המציאות. אסביר את עצמי בהמשך.

לאחר כ-4 שעות נהיגה, כ-100 ק"מ וכמה הנעות (נסיעה עירונית ברובה) עם ה-APR, הגעתי אתמול בבוקר ל-E&A.

איך שנכנסתי, ישר חובר מחשב הרכב ללוגים והתחלנו לבצע כמה הרצות עם הצ'יפ של APR.

הנתונים שהתקבלו:

- כ-187 כו"ס (בסיום אדפטציה)

- 5.3 מעלות בתיקוני הצתה.

- כ-1.1 באר בפיק גדישה.

הוסבר לי שעד 9 נחשב סביר, 12 ומעלה יכול לגרום לנזק ממשי לרינגים במנוע.

למרות זאת, יש לציין שמאוד קשה להזיק למנוע המוצלח הזה והמחשב לא יתן להרוס אותו.

מצד שני, זה יכול להתבטא בהחלט באיבודי כוח, צלצולים וצריכת דלק פחות טובה.

- את ערכי מעלות גזי היניקה לצערי אני לא זוכר.

בשלב הבא עדכנו את הצ'יפ של אפסולוט.

עם זה, גם הוחלף פילטר האוויר באחד פתוח ובוצע כיוון מצערת.

בהתחלה היה חשד שחיישן האוויר כבר זקן ומזייף (עבר 90 אלף ק"מ), והיו נסיונות עם ובלי חדש - אבל בסופו של ענין לשמחתי הגענו למסקנה שהכל תקין ואין צורך להחליפו עדיין (חסך לי כ-1100 ש"ח).

השלב הזה היה מדהים!

הרצנו מספר הרצות את הרכב, אביחי כייל את הפרמטרים לנתונים האידיאליים עבור סוג הדלק בו אני משתמש ושאר המכלולים -

בשביל להגיע לתוצאות המקסימליות, האיכותיות והבריאות ביותר. צ'יפ קאסטום יוקרתי לכל דבר בעלות של צ'יפ מהמדף!

לאחר מספר הרצות, מספר סיבובים ומסקנות הגענו לתוצאות הבאות:

- כ-204 כו"ס (עוד בשלבי אדפטציה!)

- 2.3 מעלות בתיקוני הצתה.

- כ-1.4 (!) באר בפיק גדישה.

- סביב ה-60-70 מעלות גזי היניקה, שנחשב תקין בהתחשב בעובדה שאני עם מכלול מקורי (אינלט, קולר וכו').

ההבדלים במומנט מורגשים מאוד בסל"דים גבוהים ונמוכים. מקבלים המון כוח כבר בסל"ד נמוך וגם בהילוכים גבוהים.

כל ליטוף של הדוושה ישר שומעים את הטורבו מוכן ומזומן לאפשר להזניק את הרכב מהמקום ב-0 לאג ומקסימום הספק.

ואין צורך להגיע עם הדוושה עד לרדיאטור בשביל לקבל כוח זמין - והרבה.

לסיכומו של עניין, סגרתי על הצ'יפ של אפסולוט.

קיבלתי גם נתונים יותר בריאים וגם כוח יותר זמין ומהנה.

יש כבוד רב לכל יצרני הצ'יפים, מצדיע לכם,

אבל אני הרגשתי שקיבלתי יותר value for money בשילוב של אמינות מוכחת בתוצאות הלוגים עם כוח זמין ומהנה מהאפסולוט.

אשמח לענות על שאלות לכל הדורש.

ממליץ בחום!

התוכנות של apr מבצעות אדפטציה תמיד! לכן זה לא נכון להגיד בסיום.

אני לא חושב שמנסיעה של 100 ק"מ אפשר לבצע בכלל השוואה בין תוכנות או בין כל דבר אחר.

העיקר שאתה מבסוט! כל אחד והעדפותיו.

Got To love It

פורסם
התוכנות של apr מבצעות אדפטציה תמיד! לכן זה לא נכון להגיד בסיום.- מחשב הרכבתוכנת ע"י ייצרן הרכב לבצע אדפטציה לאחר מחיקת תקלות ,עדכון תוכנה או ניתוק זרם ולכן מחשב הרכב [ מבצע את האדפטציה ולא "התוכנה שלAPR"-תיקון קטן.[/color]

אני לא חושב שמנסיעה של 100 ק"מ אפשר לבצע בכלל השוואה בין תוכנות או בין כל דבר אחר.-תחושותיו של בעל הרכב מכך ש"האפסולוט " היה חזק יותר מגובות בנתונים שנתקבלו ממחשב הרכב ומקריאת MAF גבוהות יותר.

העיקר שאתה מבסוט! כל אחד והעדפותיו.-הבחור קיבל תמורה טובה יותר לכסף-זו צריכה להיות השאיפה של כולנו כלקוחות,לא?

בישראל קיימים ארבעה טיונרים ראוייים המציעים לכם את חווית ההתנסות בתוכנה חדשה ללא חיוב או התחייבות ולכן ,

אני חושב ,שהמסקנה הטובה ביותר שניתן להסיק מהפוסט הזה הוא להתנסות בעצמכם במה שמתאים לכם ולא להסתמך על חוות דעתו של זה או אחר.

פורסם

חייב להגיב לנושא הזה...מזוית קצת אחרת

אני בעל FR 2008 עם ציפ של אפסלוט\פילטר\אינלט\אינטר חזית

עכשיו למה אני מציין זאת

לפני לא מעט שנים היה לי V5 (כן אוטו מעפן) ורציתי דוד זרימה חופשית..סתם ככה בלי סיבה מיוחדת

נכנסתי לאינטרנט ועליתי על פיטסטופ , נסעתי לשם והם אמרו לי שאזל המלאי , לקחו ממנו פרטים ואמרו שיצרו קשר איתי

עבר חודש לא שמעתי כלום אז המשכתי בחיפוש והגעתי לEA

טיפלו בי , שירתו אותי , מחיר הוגן ומאז אני איתם (כל הישפורים באיביזה בEA)

אני באמת מאמין ובטוח שכל המוצרים של כל החברות טובות ואמינות

הויכוח פה הוא כמו ויכוח איזה רופא משפחה עדיף ללכת אליו , אז EA הם הרופא של הרכב שלי...לאו דווקא בגלל שיש להם את המוצרים הכי טובים בעולם...אלא שכיף לי ללכת לשם ולקבל את השירות שלהם...וסומך עליהם

ויכוחים על מי יותר טוב ולמה פשוט מיותרים

פורסם

אביחי תגדיר תמורה, אבל העיקר שהוא מבסוט!

תתחדש! קיבלת שירות מצויין!

ולבחור שכתב שהוא ביקש הצעה לדוד אחורי מפיט סטופ.

אני בקשתי מאלי ואביחי הצעה למפות לשברולט סילברדו, אמרו שיבדקו ויחזרו אלי. לא חזרו.

נתי בירר לי וחזר עם הסברים מפורטים באותו היום.

זה לא אומר כלום על השירות. קורה ששוכחים, השירות של שתי הסדנאות מעולה!

תמיד יש מי שמרוצה יותר ויש מי שמרוצה פחות.

Got To love It

פורסם

ברור

סך הכל הסברתי איך התגלגתי בסוף לEA

לרגע לא השמצתי את פיטסטפ

הנקודה שלי שהמוצרים פחות או יותר מקבילים...ופשוט תקנה איפה שטוב לך

• תוכן חדש...