שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש בעל מקצוע שיכול לעשות לי את העבודה של צמת החשמל, חיבור המחשב למנוע וכל הבלאגן הזה, אני מדבר על מנוע 2.0 DOHC של סקורפיו. מי שלא מכיר, הקורטינה שלי, 74 1.6 גיר אוטו' 3 הילוכים הופכת עם הרבה רצון ויכולת למפלצת עם מנוע הזרקה 2.0 מפורד סקורפיו וגיר ידני של קוזוורט. להלן תמונות:
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- עוקב אחד
- 55 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
כמו שהבטחנו התחלנו לעשות דיינו לרכבים עם תוכנות של GIAC כדי לראות מה ההספק האמיתי ולא להסתמך רק על ההספק המפורסם לרכב יש רק 2800ק"מ מה שאומר שיש סיכוי שבעתיד הוא יהיה אפילו יותר חזק על הרכב מותקנים הדברים הבאים דאון פייפ E&A AUTOSPORT קיט יניקה SIMOTA RACING אינטרקולר של אודי S3 הזרקת מתנול STAGE2 בשימוש בדלק 98 אוקטן ההספק עומד על 264כ"ס בגלגל/290כ"ס במנוע! בתוספת הזרקת מתנול ההספק עולה ל277כ"ס בגלגל/305כ"ס במנוע! בהמלך ההרצה על הדיינו חיברו מחשב ועשינו לוג כדי לוודות שהכל עובד כמו שצריך ונוכחנו לדעת שיש אפילו מקום לשיפור הטמפרטורה ביניקה הייתה נמוכה ולא היו תיקוני הצתה בכלל לאורך כל הלחיצה מ2000סל"ד עד ל6000סל"ד http://www.facebook.com…
הודעה אחרונה מאת TIPOturbo, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, יש ברשותי פורד מונדאו טיטניום 2011, הרכב מגיע עם מנוע 2.0 אקובוסט עם 240 כ"ס (טורבו KO3) האם מישהו מכיר דרכים להעלאת ההספק? תודה.
הודעה אחרונה מאת or171, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אנשים, ברשות של קרוב משפחה שברולט קוואליר קבריולט עם המנוע 2400 שעושה בעיות. קרוב המשפחה הנ"ל מתכוון להשקיע בשיפוץ הרכב שרישיונו הוקפא מזה שנתיים. במסגרת השיפוץ אנחנו מחפשים מנוע הראוי להשתלה שיכול להיות מתאים בתא מנוע שלו. המנוע צריך להיות חזק, בסביבות 200 כוחות סוס. וכמובן ידני. חיפשתי חומר ולצערי לא נמצא משהו. אני מאמין שבאתרים של חו"ל אפשר לראות את הכל האפשרויות והפרוייקטים שנעשו. הערה- את בעיית רישוי נשאיר לאח"כ, בכל זאת אנחנו במדינת ישראל. אחד המוסכים המליץ על מנוע של הונדה אקורד בנפח של 2200\2400 עם גיר ידני. בינתיים אשמח לשמוע לעוד רעיונות או הצעות, וכמו כן מישהו שיכול לעזור לי עם האנגלית ולבדוק אילו אופציות נעשו בחו"ל. תוד…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
לרביעייה. צמיג אמין לא צריך משהו מיוחד עם אחיזה יוצאת דופן כמו טויו R1R וכד' תודה.
הודעה אחרונה מאת ארטיק לימון, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי את הוולוו הנ"ל והתברר לי שיש את אוטו רכב עם 240 כ"ס. ביקשו ממני בסוכנות עוד 25,000 (!) בשביל הדגם החזק יותר. איזה ציוד צריך לקנות בכדי לעשות את הTUNE או איפה? ברור לי שכל פעם לפני טיפול אני צריך להחזיר את המצב לקדמותו בכדי לא לפגוע באחריות, האם זה נכון? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת or171, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שואל בשביל חבר: כמה תועלת תהיה בהתקנת Vernier pulley על מנוע שהורכב בו גם גל זיזים "חם"? האם התוספת מורגשת ונוכחת? ובכלל: האם יש סדנאות בארץ שיודעות לכוון את הפולי כמו שצריך? תודה.
הודעה אחרונה מאת MasterChief, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו מושג לאיזה חנות בוודאות יש במלאי צלחות אחוריות ורפידות ל106 סרן דיסק בכל הסדנאות שבדקתי אין במלאי וצריך לעשות הזמנה ולחכות הרבה ואני די לחוץ לא חשוב המחיר ולא מעוניין במקוריים[יש לי כרגע ולא מרוצה מהם]
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-magazine/editorial/Article-8359edc1b99a331006.htm?fb_ref=articleSatatusBar&fb_source=home_oneline חומר למחשבה. בברכה צביקה
הודעה אחרונה מאת kfirsiton, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם , נתקלתי בצ'יפ הזה ,http://www.ebay.com/itm/2003-03-Hyundai-Getz-OBD-Performance-Flash-Chip-/320550104945?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4aa2466f71 באינטרנט ורציתי לדעת אם משהו מכיר או עבד איתו ??
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים קראתי הרבה אשכולים אך לא מצאתי את מה שחיפשתי לכן פתחתי אחד חדש. אני רוצה לשפר מעט את המנוע שלי כ 30-40 כ"ס לא יותר מידי אשמח מאוד למספר קישורים או הפניות לאנשים שאתם מכירים שעושים עבודה טובה. כמו כן אשמח לדעת האם תיהיה שחיקה ובלאי מוגדל יותר (מנוע של קופרה הוא אותו מנוע אם יותר כ"ס) כמו כן מחירים (לא חייבים מדוייקים) מאוד מאוד יעזרו ( שאני ידע שלא עובדים עלי). בברכה
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי בעקבות התייבשות הצמיגים הקדמיים שלי זבל סיני אני רוצה להחליף אותם לזוג איכותי המידות הן 225/45/17 הרכב הוא slk 230 ואני מחפש צמיגים ליום יום עם נוחות שקט ואחיזה טובה (וכן אני יודע שזה טיפה מתנגש ) אני לא מחפש צמיגים לדריפט אלא בעיקר לאחיזה טובה . כרגע האחוריים הם DUNLOP DIREZZA 101 שיושבים מאחור , מה שמביא אותי לשאלה נוספת האם לפרק אותם ולהעביר אותם קדימה (הצמיגים בני חצי שנה ) . תודה על העזרה מראש .
הודעה אחרונה מאת dunes, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה כמו בכותרת. רק רכבים עם טורבו? [כל הנושאים על צ'יפים שאני רואה זה לרכבים עם מנועי TSI וכאלה - כלומר עם טורבו]. לדגומא לי יש פיג'ו 206 XS אני לא יכול לשים צ'יפ?
הודעה אחרונה מאת amirxt, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נכון לזמן הקרוב זה האוטו שלי ורציתי לדעת אם אפשר לזרז אותו ביציאות מהמקום ובהאצה בעזרת צ'יפ ? לפי מה שאני יודע משנת 2006 יש לאוטו 170 כ"ס עם אותו מנוע כמו שלי (קיה סורנטו 2.5 TDI 140 כ"ס) האם יש צ'יפ שיוכל לעזור למנוע שלי קצת או חלק אחר שיתן לי קצת זריזות ? תודה. (ואם אפשר גם עלויות פחות או יותר.. )
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מה עושה סדנת שיפורים באין הרבה עבודה ומזומנים ? נכון, משקיעים בשיפור מנוע צנוע לאיוו, הרי ידוע שתאוצה אף פעם לא היתה הצד החזק של העגלה היפנית שתמיד סבלה מתת-כוח כרוני. השאלה כעת, האם 2000 כ"ס מראש מנוע שעלה 30,000 דולרצ'ים יספיקו באמת ? ותוך כמה זמן מתרוקן מיכל דלק כשמשתמשים במזרקים היורקים 9 ליטר מתנול לדקה ומשודכים לטורבו של 100 PSI, והאם לא היה כדאי לשקול פיתוח מערכת תדלוק אוירי ? Cast Garrett compressor wheels (right) tend to come apart above 50 psi. CNC billet aluminum wheels (middle) are stronger, but why not be different and use your own CNC billet titanium (left) compressor? 108mm twinscroll T4 turbo, with custom quad ball bearing CHRA and…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 405 שנת 96. המנוע עובד סבבה, הגיר אוטומט....ולמיטב ידיעתי יש לרכב 90 כ"ס איך אפשר להוסיף קצת כוח ? תודה
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חחחחח ואללק לא יודע מה עובר עליהם אצלינו פה בירושלים .( מ.מ.מ ) מכון בדיקת רכב. היום הלכתי לעשות תסת .. עברתי . אבל הבוחן שם הכשיל אותי על ה קיט הנמכה. ואמר שזה חתוך ולא מקורי . צחקתי ו אמרתי לו : חבוב זה ויטיק (weitec) מקורי לא חתוך ולא נעליים ואפילו אתה לא יכול לרים או להנמיך. קולנו מכירים חברת ויטיק (weitec) מיועד לרכב הזה. שזה VR6 אני לא הביתי את זה משוק הבשבשים או חתכתי. קיצור.כל הבוחנים באו להתערב ולגיד שזה אסור. אמרתי לו עכשוי אני מביא לך 10 מכוניות שעשו תסת פה ועברו שכולם עליהם קיט הנמכה. המנהל אמר לי לבי אישור מצמפיון. חוץ מזה הוא לא ענה. הלכתי לצמפיון והם שם צחקו עליי ואמרו אין דבר כזה , אישור קיט הנמכה. אני לא מבקש עזרה או משהו .תודה חבר…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
טוב, אני רוצה להתייעץ יותר עם בעלי ניסיון ולפתוח כאן דיון. אני עומד לפני החלפת בלמים: 1. החלפת דיסקים למחורצים מאווררים ורפידות ספורטיביות 247 מ"מ. 2. דיסקים מוגדלים 266 מ"מ (של C2, C3, C4, ברלינגו וכו') כיום הרכב נועל צמיגים איכותיים ואיכות הבלימה מצויינת, לדעתי בכל אופן (עם דיסק רגיל 247). מה שחסר היום יותר הוא סיבולת הבלמים מאשר עוצמת הבלימה (לדוגמא כאשר הבלמים מתחממים העוצמה שלהם קטנה משמעותית) מחיר שתי האפשרויות הוא זהה לצורך העניין. ברור לי שאופציה מס' 1 היא בעלת הבלאי הגבוהה יותר אך אין לי מושג עם רק הרפידות נשחקות מהר יותר או גם הדיסק עובר בלאי מואץ? כמובן שאני מתכנן לעבור לנוזל בלימה משודרג, וכאן היתי רוצה לשאול מה הנוזל…
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
אזהרה: שרשור זה ארוך מהרגיל. כבר הרבה מאוד זמן שאני בודק מברר ומנסה להשוות עם כמה שיותר פרטים בין חברות התוכנה שנמצאות כיום בשוק. הייתי אפילו מוכן לנדב את הרכב להיות שפן נסיונות לכל חברה שתרצה לבדוק באמת מה התוכנה שלה שווה מכל הבחינות, לדוגמא נסיעה ביום יום , לוגים של התנהלות התוכנה על הרכב , דיינו וכו... שרשור זה יהיה נטו הבדלים בין התוכנות באותו הסט-אפ שאני נמצא בו כרגע, ואין מקום לדברים אחרים! הסטאפ של הרכב: -פילטר אינבוקס K&N -אינלט של פורג' -פורק פנימי 007 פורג' -דאונפייפ 2.5" APR טוב נתחיל בהקדמה קלה: למי שלא מכיר, הלאון אצלי שנתיים פחות חודש, ב-5 חודשים הראשונים נסעתי סטנדרטי לחלוטין. לאחר הכרת הרכב החלטתי שאני רוצה תוכנה שתתן לי…
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דבר ראשון ( אני מחפש בעיקר ובעיקר דברים בשביל קוסמטיקה . ) : - הנמכת הרכב ? כמה העלויות ? והאם צריך פשוט להחליף את קפיצי הרכב לקצרים יותר בשביל זה . - בודי קיט להוסיף לרכב הזמנה מחו"ל בלבד? - אם אני רוצה להעביר את לוחית מספר הרכב מקדימה לצד ( כמו שבד"כ כמו שהולך אצל איבו ) צריך לזה אישור מיוחד ? או אפשר להעביר בלי בעיה . - מבחינת דלק הצורה של 1.5 \ 1.8 יש הבדל גדול בין שניהם ? כי עם לא אני אסתכל לקראת 1.8 . וכמובן אני אשמח לשמוע איזה עוד רעיונות אפשריים אפשר לעשות ברכב הנ"ל . תודה רבה . ( ושוב בעיקר על קוסמטיקה )
הודעה אחרונה מאת MustangGuy, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קניתי השבוע איביזה ספורט ואני צריך להחליף זוג צמיגים,מה אתם ממליצים לשים במחיר שפוי? לא צריך משהו עם אחיזה גבוהה בטירוף אלא מעדיף שחיקה נמוכה על חשבון אחיזה,בכל זאת זה כולה 100 כח סוס. היו לי באיביזה טורבו T1R והאחיזה הייתה מעולה אבל הצמיג עדין מאוד בדפנות וגם נשחק מהר מאוד. כרגע יש על הרכב דנלופ במצב זוועתי והם גם מרעישים מאוד,יש משהו שיהיה יותר שקט? יש משהו שיעשה את העבודה סביב ה350-400 שקל לצמיג?
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
לאחר לבטים רבים החלטתי ללכת על הT1R למרות הדופן ה"רך" שלו ולתת לו ניסיון . לאחר בירור בשני מקומות הצעת המחיר שקיבלתי היא 700+ שקלים לצמיג (לא כולל מע"מ) ביררתי לשני מידות 195/45/16 205/45/16 המחיר לצמיג הרחב יותר כמובן עלה יותר . האם המחיר נשמע לכם הגיוני ?? פשוט לי הוא נשמע ממש גבוה כמו כן אשמח אם תמצאו לי מקום לרכוש אותם יותר בזול . תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם רכשתי לפני שבוע וולקן ביצעתי כבר יישור קו במכלולי המנוע וכרגע על הפרק מכלולי שילדה לעיניננו החלפת בולמים. מאחר והרכב סטאנדרטי ללא שום שיפור הוא כרגע בסטינג המקורי ומאחר שהרכב עבר כבר 200K צריך וכדאי להחליף בולמים. מדובר בסט של 4 בולמים+ קפיצים. ישנם המון אפשרויות בשוק וצמצמתי ל: בולמים מקוריים -(שאין לאף אחד מושג מי מיצר אותם) עם קפיצים מקוריי חדשים/אייבך פרו קיט סט ספורטיבי של VMAX שקיבלתי הצעה יפה עליהם אבל אף אחד לא ממש מכיר. עוד אפשרות היא קוני צהוב או KONI STR.T כתום (פחות קיצוני) מבחינת המחירים וזה מצחיק המקוריי ה היקרים ביותר ומגיעים ללא קפיצים במחיר של 3200 ש"ח אצל ג'אן. קוני צהוב בערך אותו מחיר . מבחינתי אני לא מתכוון…
הודעה אחרונה מאת tomcar, -
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בינתיים נשמע לי שבשביל שיפורי רכב אצטרך ליסוע לאיזור גוש דן.. ואני מירושלים, כך שעדיף לי אם יש משהו כאן.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
מה זה APR? 1 2
מאת broken10- 17 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני לא מעט שומע על חברת APR,אבל עדיין לא הבנתי מה זה בדיוק,אז יש לי כמה שאלות: 1.מה זה אומר STAGE 1,STAGE 2.... ? 2.קניתי GTI חדשה,אבל הבעיה אין לה סאונד בכלל,היא ממש שקטה ולא שומעים את הטורבו,עכשיו יש איזה חלק שהחברה מוכרת שמשפר לי את הסאונד? 3.האם זה חוקי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמו שאתם אולי יודעים,החלפתי לפני חודש וקצת את הרכב הישן שלי (אונו 1400) לאפלאוז מודל 92 אבל דגם קרבורטור ולא הזרקה,וכאן הבאסה שלי. דבר ראשון האוטו חזק מאוד מאוד ומושך בצורה בריאה הוא נתחיל לתת משיכה חזקה כבר ב3000סל"ד רציתי לקבל קצת יותר בטורים גבוהים,אז שמתי לו פילתר פתוח של חברה כל שהיא,אגב אין לו מנתק בטורים ובניוטרל סחטתי אותו ל8600סל"ד בערך. בכל מקרה,אני ישתך לכם כאן תמונה שתראה לכם איך הרכבתי אותו,הוצאתי את הפילתר המקורי מהכופסא,סגרתי את הקופסה חזרה,לא נגעתי בנשמים למיניהם. עכשיו אני לא רוצה לגעת בנושא הרעש שהיה אמור להיות כמו בסופר לנסר עם פילתר כי זה לא ממש קשור לכאן,התעסק בזה שאני מרגיש בריחה של לחץ אויר מתחת לקופסא,ומיזה כניראה הרעש יניקה לא משה…
הודעה אחרונה מאת r_106, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה ניתן לשים בגלגלים ב 16 או 17 כרגע יש לי 205.65.15
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כוונת המשורר לעבור מ 185/60/14 ל 205/40/17. קודם כל: ברור לי שהנוחות תיפגע וגם צריכת הדלק והצמיגים יהיו יותר יקרים והיא תהיה קצת יותר איטית בהאצות ואין הרבה סיבות טובות לנעול 17" ברכב עם 86כס כאשר השינוי היחיד לטובה יהיה בהיבט הקוסמטי. האם, לדעתכם, זה שווה את זה? הרבה בפורומים מתלבטים על מעבר של מידה אחת או שניים למעלה, שרשורים על 3 מידות עוד לא הצלחתי למצוא. יש לי מעט חשש שהפגיעה בביצועים המורגשים (האצה,נוחות,דלק) תהיה די קשה ותגרום לי להתחרט על זה די מהר, לפיכך, אבקש את דעתכם. תודה מראש -ד
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת מה יהיו היתרונות ומה יהיו החסרונות בהחלפת הג'אנטים המקורים ברכבי (סיאט לאון 1.8TSI 2011) הגודל המקורי הוא 16" עם צמיגים 205/55 חשבתי להחליף לג'אנט 18" עם צמיגים 225/35 (תקנו אותי אם אני טועה) אני מחפש אחיזה טובה בסיבובים וכו'. אני מתכוון לרכוש צמיגים של פירלי דגם P-ZERO אשמח לשמוע על צמיג זה חוות דעת. גם המלצות לצמיגים אחרים יתקבלו בברכה תמיד אני שמח ללמוד ממי שמבין יותר ממני. אשמח גם לשמוע על חברות טובות לג'אנטים כמובן במחירים אנושיים. בברכה ותודה שלומי.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. מדובר בפורד סיירה עם מנוע בלוק 205, קרב' וובר כפול. עשיתי שינוי קטן לצנרת הפליטה, הורד הדוד האמצעי ורותך במקומו צינור STRIGHT PIPE. לכן האוטו קיבל יותר כוח בסל''ד גבוה (החל מ4.5K-5K סל''ד לכיוון ה6.5K). עכשיו כמובן יותר קל לעשות החלקות בעזרת כוח המנוע ב100 +- קמ''ש, אך הבעיה לעשות ב40-50 נהייתה יותר גדולה בגלל הורדת הכוח בסל''ד נמוך. יש לציין כי הצנרת המורכבת כעת היא של מנוע 1600, גם כן הדוד האחורי, לכן החשדות שלי הן שהדוד האחורי צר מידי. השאלה היא כזו, במידה וארכיב דוד פתוח, אקבל תוספת כוח/מומנט כלשהי בסל''ד נמוך? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת JEP, -