Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון יש במנוע הזה סליבים שגם אם המנוע היה טיטניום היו צריכים אותם אז אין חשיבות כי הסליבים הם שקובעים את העמידות

אז סתם הם בחרו בגוש אלומיניום מכורסם ?

פורסם
ככה זה שיש כסף שחור:lol:

פרויקט חזק.

אז חוץ מהבודי כול מה שקשור למיציבושי הם זרקו לפח?

גיר והבקאס הכול מקורי?

לא קראתי את השרשור עד לסוף, גיר בהחלט מהווה מגבלה, בטוח שהם עברו את הגבול העליון למומנט שהמקורי מסוגל להעביר,

וכנראה הגיר יענו כל גלגלי השיניים וחלקים נוספים נושאי עומס שודרגו או נבחר גיר אחר, אני מנחש שהם בחרו באופציה הראשונה.

פורסם
אז סתם הם בחרו בגוש אלומיניום מכורסם ?

ממש לא סתם , שמחפשים בלוק, או ממה לייצר בלוק

יש כמה וכמה פרמטרים ואחד החשובים הוא משקל ,

אלומיניום תעופתי לסוגיו , עמיד בכל מיני דברים וקל משקל ויחסית זול

(לעומת טיטניום מהרמה הגבוה) לכן נראה לי שאלומיניום הוא בחירה טובה

(בהתחשב בעובדה ששתלו סליבים כי אי אפשר לעבוד עם בלוק אלומיניום בלי סליבים)

חשוב, הכל זה השערות , ואני מתאר לעצמי שיש שם כמה וכמה אנשים שמבינים ויודעים מה עדיף למה

כל מה שכתבתי פה הכל זה השערות מהידע היחסית בסיסי שלי על מנועים

פורסם

המחיר האסטרונומי של ראש המנוע בא מתושבות השסתומים, בריליום זאת המתכת החזקה ביותר ביחס למשקל שלה.

היא שוקלת חצי מאלומיניום רבע מטיטניום ושמינית מפלדה וחזקה ממנה בהרבה, גם בעמידות לשחיקה, מתיחה , מתיחה, שבר וטמפ' עבודה אפקטיבית.

החסרונות שלה: היא יקרה נדירה ורעילה מאוד!

המהנדסים של הסדנא הזאת הם השראה עבורי, הם וAPR הם הסיבה שהלכתי ללמוד הנדסת מכונות.

אולי יום אחד נגיע גם פה לרמות כאלה.

כשהספורט המוטורי יתפתח למשהו אמיתי וכלכלי.

אבל עד אז נמשיך לחלום.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

ובתור מישהו שעובד בתעשיה, אני יכול להגיד לך שהנדסת מכונות לבד זה לא מספיק בשביל לפתח מוצרים אוטומוטיבים ובמיוחד מה שקשור למרוצים.

את אותו דבר דרך אגב יגידו לך החברה של APR

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

דבר ראשון, לא אמרתי רק הנדסת מכונות. כל דבר בזמנו.

דבר שני, החבר'ה מבן גוריון יחלקו על דעתך, במיוחד משום שהם בנו רכב מאפס ומתחרים איתו.

אגב , באיזה "תעשייה" אתה עובד בדיוק?

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
לא יודע, אבל בדקתי פה.

טיטניום מהסוג היקר עולה בערך 40 דולר, הבלוק לא ישקול יותר מ 50 ק"ג, יענו בערך אנחנו מדברים על 2000$,

אם הם שמו 30,000$ על הראש, מה זה בשבילם עוד 2000$ על חלק מורכב פחות כמו בלוק מנוע ?

גם אם זה יקח פי 15 זמן עיבוד, זה בסה"כ מערכת ממוחשבת שמריצה את הכרסומים והיא שלהם.

חוצמזה, אם אתה אומר שהם הפעילו שיקולי עלות בפרויקט הזה לך לאופטומטריסט:)

טיטניום מהסוג היקר? תגיד אתה אמיתי?

טיטניום מחולק לסוגים, או בשפה מקצועית ל-grades.

הסוג ״היקר״ הוא grade 7, ממנו עושים חלליות. תתקשר לסקופ ותשאל מה יעלה לך גוש 500x500x500.

שתיפול לך הלסת תחזיר אותה למקום ואז תחזור לרשום לי כמה אמרו לך, תוסיף עוד אפס למה שכתבת וכנראה שגם תכפיל ב1.5.

ושנחזור לדבר על עיבוד? שאני דיי בטוח שאין לך מושג בזה.

כלים לעבודה עם טיטניום יקרים בהרבה מאשר אלומניום, נשחקים הרבה יותר(חלופה גדולה יותר של כלים).

זה שיש להם את המכונה, היא גם עלתה כסף, וזמן העיבוד זה כסף.

טיטניום מתומחר לפי משקל, כמו כל חומר גלם, שתקבל פרופורציה, אלומניום 6061 עולה בערך 50 לקילו. לעומתו טיטניום גרייד 5 עולה 700-900 לקילו!

ונחזור שוב לעיבוד, עבדתי 80 אחוז מה4 שנים שיש לי ניסיון בתחום עם טיטניום. פעם אחת קיבלתי בטעות גרייד 7 במקום 5, ניסיתי לעבד אותו, אתה לא תאמין איזה הבדל יש בינו לבין גרייד 5.

אז לייצר בלוק? שכח מזה.

וכמו שאמרו , מה שלא צריך, מיותר.

Got To love It

פורסם

טוב.. מה אתה מתעצבן ?? כולה טיטניום,

אני מבין שאתה קשור בעבותות רגשיים למתכת הזו אבל חלאס, יש גבול לריגשי.

חוצמזה שהמתכת הזו פאסה, יצא משהו יותר טוב בעשירית מחיר.

נ.ב : "סקופ" עד כמה שידוע לי נמצאים בישראל, לא ביוון ועכשיו גם בדקתי את מחיר ה גרייד 7 המהולל שלך וזה עדיין פחות מ 40 $ ליחידת משקל ארצות הבריתית כלשהי, "להחזיר את הלסת למקום" אללק.

פורסם

אם מזה נתעצבן המצב שלנו בקנטים.

רציתי סך הכל להסביר לך איזה עוד שיקולים יש לא לעשות בלוק מטיטניום, אל תקח קשה.

פרט מאוד חשוב ששכחתי, כל חומר מגיב שונה לחום/קור ולמעברים בינהם. יכול להיות שיש חומרים שפשוט לא מתאימים.

זה לא מסתכם במחיר ליחידת משקל אמריקאית, זה גם תלוי בגודל החומר המיועד לעיבוד. וזה וואחד גוש!

איזה טורבו זה? Gt60?:lol:

Got To love It

פורסם
.

איזה טורבו זה? Gt60?:lol:

אם לא אכפת לך, זה לא GT60 אלא GT6 אשר נקרא ככה על שם הפליטה 6 צול שלו! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז התפלק לו עוד 0 אחרי ה6, זה לא כזה משנה באמת איזה טורבו זה, הוא פשוט מפלצת! במיוחד אחרי הגודל של הטורבו שיש בשירוקו(אם אפשר לקרוא למאוורר הזה טורבו).

Got To love It

פורסם

זאת הייתה בדיחה, אין לי מושג אם הוא 6, 60 או 604GT, פשוט וואחאד ממותה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...