שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך להחליף את הגלגלים הקדמיים ורציתי לשמוע המלצות איזה גלגלים עדיף לשים ולמה! קראתי ש- GoodYear,Pirelli, Michelin גלגלים טובים, אבל לכל סוג של גלגל יש כמה דגמים ולא הצלחתי להבין איזה עדיף. נ.ב. אם יש המלצות לגבי גלגלים אחרים אשמח לשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן. ברשותי 306 XSI , רציתי לדעת מה ההשכלות וההשפעות מבחינת התנהגות ותגובת הרכב אחריי עליה מצמיג 195-50-15 ל 195-45-16 בתור אחד שחובב "להיות על הצד" , יש פה חיסרון כלפיי ? תודה
הודעה אחרונה מאת stas_S, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכבה של ספייסרים 3-5 מ"מ לכל ארבעת הגלגלים, מה זה יוסיף ומה זה יפחית? מדובר בסיטרואן ZX 16V, נוסע עם מידה 15\55\.195
הודעה אחרונה מאת yoni_23, -
נתחיל מהיכרות קצרה - האוטו הוא 106 ראלי דור שני עם מנוע NFW כלומר מקורי של ראלי 8 שס'. מבחינת מנוע השיפור היחיד שמורכב זה מערכת פליטה מלאה של סופר-ספרינט (כולל סעפת 4-2-1) ופילטר פתוח אני לא מחשיב גם בגלל שאין בו כמעט תועלת וגם מכיוון שאני מתכוון להעיף אותו. העניין הוא כזה, אני מתכנן אוברול בסדר גודל כזה או אחר (תלוי מה יהיה מצב הרכיבים כשנפתח את המנוע) בחודשים הקרובים. מכיוון שכבר עושים עבודה מקיפה אני רוצה "לנצל את הרגע" ולבצע במנוע מקצה שיפורים קטן. 1.בגדול אני רוצה להוסיף קאמפשפט חם יותר. על מה הייתם ממליצים? כמה מעלות כדאי לרכוש במידה ואני לא רוצה יותר מדי קרטועים בסרק והרכב משמש לנסיעה יומיומית ולכן אני לא רוצה שיעלם לי כל המומנט בסל"ד ביניים? עלויות אם יש למ…
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש צמיגים חדשים לוולוו S80 T6 מודל 2000 מידותיו של הצמיג: 225/60/16 אשמח לקבל הצעות.. חברה,דגם וכו'...
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם חשבתי על C DRIVE של יוקוהמה אבל אני לא מכיר אותם , לכן צריך את חוות דעתכם והמלצותיכם. מדובר בגולף 5 2.0FSI המידות הן 195/65/15 חשוב לי שהצמיג יהיה בעל אחיזה טובה עם כיוון ספורטיבי שקט ושיחזיק מעמד , כמובן שהכל יחסי . תקציב 400-500 ש"ח לצמיג ועכשיו שאלה :ברצוני להגדיל את רוחב הצמיגים ל205/60/15 האם הנוהל הוא כמו בהגדלת ג'אנט ? והאם יש באפשרותי להישאר עם הגאנ'ט המקורי? תודה מראש ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת ROTEM12, -
שיפור סובארו 1800 87 1 2
מאת ESTK-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כזכור יש לי סובארו 1800 , המנוע היה עייף , עייף מאוד, ואת זה גם אישר טופס בדיקת מנוע, המנוע המקורי עבר שיפוץ, וגם הקרבורטור המקורי עבר שיפוץ אצל מקצוען, ויש שיפור ממש מורגש אני מעוניין לשפר יותר את המצב, חשבתי להחליף את האגזוז לאחד אחר, זרימה חופשית של דראגון (יש להם תו תקן עד כמה שידוע לי מקריאה בפורום), חשבתי להחליף קרבורטור לWEBER, חשבתי גם בכיוון של פילטר פתוח, חוטי הצתה אז ככה שאני לא ממש יודע במה להשקיע. אני לא מתקצב את העניין ביותר מידי, ואני יודע שזה כולה סובארו לאונה מלפני 25 שנה ואין מצב (לפחות בארץ) לשפר מבחינה חוקית. אבל אחרי השיפוץ , יש פוטנציאל להוציא יותר. אבל אני מעדיף להשקיע במשהו שכן יתן תוספת מורגשת. חשבתי גם בכיוון…
הודעה אחרונה מאת motimv, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
צהריים טובים וסוף שבוע רגוע לכולם. לפני שנה קניתי 4 צמיגים לרכב שלי במידות 205-60-15 שהורכבו על ג'נט סגסוגת. 2 צמיגים חדשים הלכו לאחור,2 צמיגים משומשים הלכו לקדימה. בשבוע שעבר הבחנתי כי במצמיגים המשומשים הקדמיים, בימני יש קרע,דיי רציני,אוויר לא ירד,ואילו השמאלי החל להתבקע בצידו החיצוני. לא חשבתי פעמיים והחלפתי את שניהם לבינתיים עד שאשיג במחיר סביר, את 2 הצמיגים הקודמים שהיו לי עם ג'נט ברזל במידה 185-65-15 {של קונטיננטל} זאת אומרת שכרגע מורכב על הרכב צמיגים אחוריים 205-60-15 והקדמיים 185-65-15 יש שיפור ברכב,לפי דעתי,ההגה יותר "רך" , היגוי נשאר כמעט אותו דבר, לא הרגשתי בשינוי רציני. האם מותר להשאיר את הרכב כך? {נעזוב את נושא הטסט, זה חשוב …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמו שרשום בכותרת, קראתי אותן ולמדתי הרבה דברים חדשים, אך עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה. לא מזמן רכשתי AUDI A3 1.6 אוטומטית, שנת 2003. המנוע איננו מוגדש טורבו. רציתי לדעת האם בכל זאת כדאי להשקיע ברכב מבחינת "שיפורים" למיניהם, או לעזוב את הנושא לגמרי.. יש לציין שאני מאוד נהנה לנהוג ברכב אך עם זאת לא אתנגד למעט תוספת כח. תודה!
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
מהו? והאם T1R נשחק יחסית מהר למתחרים שלו? כמה זמן הוא יכול לשרוד אם 99% מהנסיעות הם רגועות והאוטו חונה מתחת לאדמה?
הודעה אחרונה מאת aann, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין בקניה של שעוני בקרה \ מדידה לסיאט איביזה 1.8T שנת 2001. בדגם שלי אין את מדי הטמפ' שמן וטעינה ליד ידית ההילוכים. אני יודע שהכי טוב זה כמה שיותר שעונים וכו'.. אבל יש לי אפשרות לחבר רק 2 שעונים לקורת הנהג. שעון אחד יהיה שעון לחץ טורבו \ וואקום (שעון בוסט) בקשר לשעון השני אני לא בטוח, ואני חושב שהגיוני יהיה להתקין שעון EGT (אם אתם חולקים על דעתי, אתם יותר ממוזמנים לתקן אותי). ראיתי ב EBAY המון שעונים של המון חברות, והבנתי כבר שהרוב דיי זבל. יש את החברות היותר מוכרות כמו Greddy, AEM, Defi שהמחיר שלהם יחסית גבוהה. האם יש שעונים עמידים ומדוייקים יחסית במחירים קצת יותר נמוכים? או שאין ברירה וחייבים ללכת על החברות הגדולות יותר? תו…
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
-
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה לשפר בלימה או להאריך את אורך חיי הרפידה והדיסק בלימה בעזרת רפידות ודיסק טוב יותר. חשוב לי בלימה טובה ועמידות הרפידה מאחר ואני מחליף בפחות מ 15 אלף קילומטר רפידות, בשימוש ברפידות המקוריות. את הדיסק בלימה כבר קבעתי - אני מזמין זוג דיסקים brembo מהסידרה הרגילה שלהם. הדבר השני שכרגע בהתלבטות, איזה רפידות בלימה לקנות. במחיר שאני מחפש יש לי 2 אפשרויות טובות הראשונה Mintex השניה זה EBC ULTIMAX למשהו יש ניסיון עם הרפידות האלה? מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
שיפור יאריס TS
מאת norco- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, א' אני לא בקיא בנושא השפורים לכן אני שואל אתכם. ב' יש לי מספר שאלות לגבי מה אופציית השיפורים לרכב הזה, הן מבחינת אחיזה והן מבחינת כח. קודם כל רציתי לדעת מה ניתן לעשות מבחינת אחיזה באוטו, צמיגים טובים יש לי(s.drive במידה המקורית של הרכב). אני שומע מושגים כמו COILOVER, מוט פיתול מוט מייצב וכו' והכל פחות או יותר מובן לי מה תפקיד של כל דבר. אבל אם אני נכנס לזה מה באמת אני צריך אם אני רוצה לקבל יותר אחיזה בפניות? לטענת היצרן יש ברכב הזה בולמים "ספורטיביים", השאלה האם כדאי להחליף אותם? או רק להוסיף מוט מייצב? או רק מוט פיתול? כלומר מה יכול להועיל ומה יכול לגרוע? לעניין הכוח, האם צנרת מלאה תועיל לרכב? כרגע הרכב עומד על 108(נתוני יצרן) האם זה יעז…
הודעה אחרונה מאת norco, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מדובר בג'נט הזה: לצערי המוכר לא יודע לענות, אבל כן ידע להגיד שהם ירדו מרכב עם מרווח 4X100. כזכור לי ג'נט עם 10 ברגים יכול להתאים גם ל5X100, האם אני טועה? כמו כן, האם מישהו מצליח לזהות את החברה? תודה מראש, דניס.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי אגזוז אוניברסלי של Remus ואני מחפש מקום שיעשה לי עבודה טובה, אפשר בבקשה המלצות למקום טוב בצפון?
הודעה אחרונה מאת -RUDY-, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם למרות שאני חולה צרפתיות נפלה לידי הזדמנות לקנות אודי A4 מנוע 3.2 שנת 2008 קוואטרו טיפטרוניק אני חושב במחיר שחבל להפסיד ואני מאד מתלבט בגלל זה. עשיתי סיבוב על רכב ולמרות הנתונים שלו הוא נוסע כבד משהו, ואני פשוט לא חושב שצריך להחזיק רכב רק בגלל הסמל או הפוזה אם אני לא צריך אותו, אני ממש צריך שבשביל שאני יקנה אותו הוא יסע לטעמי. עכשיו אם אני לוקח את הרכב בעסקה הנ"ל נשאר לי קצת כסף בצד, זה לא רכב טורבו לכן השאלה המתבקשת היא איך אני יכול לשפר לו את הכוח והמומנט? האם התוכנה תיתן הרבה? פשוט אין לי ניסיון עם מכוניות אתירות חשמל אלקטרוניקה וג'אגאטס, כי הצרפתיות הרבה יותר פשוטות תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם ( אני חייב להפסיק להטריד את כולם ב-5AM ). לקרובי משפחה שלי יש פג'ו 206 1.6 אוט' 02', והונדה סיוויק 1.6 ידנית 96'. כעת,בפג'ו יש צמיגים בני 4~ שנים וג'אנטים מברזל במידה 185/65/14. בסיוויק יש צמיגים סיניים בני 4~ שנים גם, וג'אנטים של ADVANTI במידה המקורית גם 185/60/14. הם רוצים להחליף את כל 4 הג'אנטים והצמיגים ב-2 רכבים, ו "על הדרך" גם להגדיל מידות. הבנתי שבשני הרכבים מותר להגדיל עד ל-195/55/15. האם זה נכון? הם התייעצו עם חברים, והם אמרו שאם להגדיל מידות, אז המד מהירות יזייף, והגלגלים יראו כמו גלגלי טרקטור. אז, יש עוד מידות אפשריות לסיוויק 96' ול-206 02' ? ואיפה אפשר לקנות צמיגים טובים וג'אנטים (לא סיניים מאוטו דיפו) במידות הנ"ל ?…
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכלום. קניתי לפני חודש איביזה FR חדשה 1.4T 150HP מה אתם אומרים על האוטו? טוב חזק? יש לו בעיות? עד עכשיו אין עליו שיפורים חוץ מפורק לחץ לרעש המקסים. האם הפורק מוריד את האחריות? שמעתי שיש תוכנת ניהול בשם REVO שנותנן עוד 50 כ"ס כדי להתקין? או יש תוכנה אחרת? איפה אפשר למצוא קסונון לרכב אבל את כל הפנס כי הפנס בא בלי עדשות או שזה לא משנה? תודה לכולם וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי להזמין מחו"ל בולמים משופרים של קוני לרכבי, וייתכן שגם סט Coilovers. שאלתי היא האם יעשו לי עם המוצר בעיות במכ"ס? אם אני אצטרך לקבל אישור ממשרד התחבורה, האם יאשרו לי את זה? מה החוק לגבי ייבוא חלקי מתלה לארץ, אם קיים כזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כפי שאני מבין החלפת הצנרת המקורית בצנרת נירוסטה גורמת מלבד צליל מעניין גם להורדות עקב זיהום אוויר וכדומה. האם ניתן לשלב בניה של צנרת+ממיר ספורטיבי+דוד אחורי של חברה מוכרת כגון סברינג? על מנת שכל העסק יהייה תקין. או שמדובר פה על שיקול דעת השוטר והרעש. השאלה הנוספת היא האם צנרת שנבנת במיוחד פלוס ממיר קטליטי בעצם מאבדת את המטרה ולא שווה לעשות צנרת שכזאת אם לא מתכוונים להסיר את הממיר? עוד כמה דברים שהבנתי זה שאם הרכב עומד בתקנים מסויימים של זיהום ויש לי את התעודות\הוכחות לזה אני יכול לנסוע בראש שקט מבלי פחד מהורדות. מה המשמעות של ממיר ספורטיבי? זה כמו ממיר רגיל שעושה את אותה העבודה ומאפשר זרימה יותר טובה או שמדובר בממיר שפשוט לא לפה ולא לשם שנותן טיפה יות…
הודעה אחרונה מאת DJ-SQUID, -
-
שיפור 206 xs 1 2
מאת פולו 16V-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! אז כמו בכותרת ברשותי פג'ו 206 110 כ"ס דגם xs הייתי רוצה לקבל הצעות איך אוכל להעלות את ההספק לסביבות ה130-140 סוסים {כמובן כולל פירוט מדויק של חלקים ועלויות) במידה ומישהו גם יוכל להסביר לי על התקנת קיט טורבו {עלויות, איך מחזקים את המנוע וכו..) אשמח לשמוע! תודה מראש לכל העוזרים וחג שמח
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
185/55/15 באיזור בחיפה! תקציב של 1500-1600 {כמובן רוצה חברה טובה}
הודעה אחרונה מאת LantraGLS, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
קיבלתי הצעה לגבי הצמיג הזה.. במידה 235/40/18 רציתי לשמוע את חוות דעתכם לגבי הצמיג הנ"ל, Dunlop DZ101 ספורטיבי? שקט במהירויות? וכל מידע אחר יתקבל בברכה http://www.youtube.com/watch?v=Qhqc_87Wpas&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.dunloptires.com/catalog/direzzaDZ101.html http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... &tab=Sizes
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב, יש ברשותי רכב מסוג סיאט איביזה FR שנת 2005 מקורית לחלוטין למעט פילטר אוויר שהוחלף לפילטר אינבוקס של K&N העניין הוא שהרכב אצלי כבר שנתיים וחצי השבוע ואני מאוד מרוצה ממנו ומתכוון להשאיר את הרכב לפחות לפרק זמן דומה הרכב קיבלהשבוע ארבעה צמיגי טויו T1R חדשים במידה 205/40/17 וגם כיוון פרונט על הדרך ואיכות הנסיעה השתפרה פלאים אני לאחרונה מתעניין בהגדלת הספק הרכב ע"י הוספת צ'יפ בדגש על אמינות אני מודע לזה שהצ'יפ סוחט יותר מכול מכלולי הרכב . אני מחפש צ'יפ פחות אגרסיבי מהמקובל אני יודע שהנושא נטחן דק דק עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה לשאלה אני יודע שיש בשוק את אפסולוט שיש עליו הרבה המלצות אבל הוא אגרסיבי מאוד לפי מה שהבנתי מנגד…
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שמתי לב שרוב האנשים משפרים דבקה מנועי בנזין.האם יש קשר או פשות זה מכרי??
הודעה אחרונה מאת blackkk, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחרונה התחלתי להתעניין בקניית מחשב ניהול לרכב, אבל לאחר ששאלתי כמה אנשים אמרו לי שחבל לשים מחשב , כי יש כבר באוטו תוכנה , והוחלף גם קמשפטים . לטענתם החלפת המחשב המקורי במחשב ניהול לא יוסיף יותר מ 10 או 15 כ"ס על ההספק הנוכחי , אלא רק אם אני חושב להחליף טורבו , ולחזק מנוע ואז יהיה שיפור אמיתי. מה דעתכם האם שווה לי לשים ניהול ? או שהם כבר צדקו . ואם כן שווה לשים , איזה חברה אתם ממליצים האלטיק או א אי אם . תודה..
הודעה אחרונה מאת TIG Motorsport, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי שזרקו אותי מכל פורום אפשרי בטענה שאני עוסק ב"שיפורים", החלטתי לנסות את מזלי בפורום שיפורים . בבעלותי פולקסווגן וריאנט ברזילאי (סוג של טייפ 3) שנת 75. המנוע שלי מתקרב לקיצו וצורך הרבה שמן, אי לכך החלטתי לאסוף חלקים לקראת אוברהול מלא. לצורך העניין, הבלוק הוא זהה למנוע חיפושית 1600 (טייפ 1) אם כבר אני נכנס לאוברהול מלא ולחריטה, החלטתי ללכת על הגדלת נפח קלה וקניתי בוכנות וצילינדרים 90.5 מ"מ שיחד עם קראנק מקורי (69 מ"מ) יתנו 1776 סמ"ק. (ברור לי שיהיה צורך בהמשך לחרוט את הבלוק והראשים). צריך לציין שאני מעוניין בבניה קונסרבטיבית, ולא בכח עוקר סלעים. 75-80 כ"ס לעומת ה 55 המקוריים הם שיפור גדול ודי והותר מבחינתי. העניין הוא שיש כלכך ה…
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום כבר שנה שלמה אני עם הרכב הזה וקצת נמאס מהתגובות של המנוע שלו ובכללי הכוח הנוחות מצויינת רציתי לדעת איזה שיפורים התחלתיים אפשר להוסיף כדי להרגיש שהרכב יהיה חי ויתן קצת תאוצה.יש לי כמה שאלות איך הרכב הזה לשיפורים? האם המנוע שיש עליו פוטנציאלי? תודה רבה אשמח לתגובות...
הודעה אחרונה מאת raz2000, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת איך בודקים איזה ריתמה מתאימה לכסא. הכוונה לא איזה חברה, אלה כמה נקודות, איזה רוחב? האם יש הבדל בין 2" ל3" ואיך מתקינים ריתמות ברכב? היכן מחברים מאחורה. תודה
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכל חברי פורום השיפורים שלום , אני מעוניין להחליף את הפילטר המקורי של הרכב שלי בפילטר של K&N מכיוון שאני גם רוצה לקנות אינלט של פורג רציתי לדעת מה מומלץ לרכב , פילטר קונוס פתוח או אינבוקס מספר שאלות : האם פילטר פתוח מזיק למנוע הנ"ל ופוגע בחיישנים וגורם לבלאי מואץ ? האם אינלט יכול להיות משולב עם אינבוקס (ז"א בית הפילטר המקורי) ? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת daniel_18,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 407 אורחים (הצג רשימה מלאה)