Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי שזרקו אותי מכל פורום אפשרי בטענה שאני עוסק ב"שיפורים", החלטתי לנסות את מזלי בפורום שיפורים :wink:.

בבעלותי פולקסווגן וריאנט ברזילאי (סוג של טייפ 3) שנת 75. המנוע שלי מתקרב לקיצו וצורך הרבה שמן, אי לכך החלטתי לאסוף חלקים לקראת אוברהול מלא.

לצורך העניין, הבלוק הוא זהה למנוע חיפושית 1600 (טייפ 1)

אם כבר אני נכנס לאוברהול מלא ולחריטה, החלטתי ללכת על הגדלת נפח קלה וקניתי בוכנות וצילינדרים 90.5 מ"מ שיחד עם קראנק מקורי (69 מ"מ) יתנו 1776 סמ"ק. (ברור לי שיהיה צורך בהמשך לחרוט את הבלוק והראשים).

צריך לציין שאני מעוניין בבניה קונסרבטיבית, ולא בכח עוקר סלעים. 75-80 כ"ס לעומת ה 55 המקוריים הם שיפור גדול ודי והותר מבחינתי.

העניין הוא שיש כלכך הרבה אפשרויות של חלקים למנועים הללו בדרגות איכות ומחיר שונות, שכבר התבלבלתי לגמרי :oops: !

סתם לדוגמא:

- האם לצרוך הבניה שלי מספיק לחרוט את הקראנק המקורי, או שכדאי להתאמץ ולקנות קראנק מחושל עם משקולות איזון

(counterweights)

- יש כלכך הרבה סוגים של טלטלים: I beams, H beams, מחושלים ולא מחושלים... נהיה לי סמטוחה בראש :lol:.

- גם גלי זיזים "חמים" יש המון סוגים, ולא ברור לי עד הסוף איך מתאימים בין מנוע לגל- זיזים "חם".

למישהו כאן יש נסיון בבניית מנועים כאלה ויוכל להאיר את עיני או להפנות אותי בכיוון הנכון?

רוב תודות!

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

ידוע לי כי מבלוק כמו שאתה אומר שיש לך מוצעים נפח 2400 תאמת יש קיטים מוכנים, יש מועדון חיפושיות והם מבינים הרבה בזה

בנוף יש מנוע 1900 שמוציא 140 סוסים עם קרבורטורים כפולים איזה מפחידה החיפושית הזאת עם 140 סוסים אתה לא מתאר לעצמך.

לדעתי רק הקרבורטורים כפולים 45 מ"מ יתנו לך קרוב ל10 סוסים

פורסם

היה לי כזה ברזיליה סטיישן 75 (צבע חום, 695760 - שלך ?).

זכור לי מהכמה חודשים שהחזקתי אותו (כחדש ) עד שנמאס לי הג'מוס הזה ,שטהרני ממוסך אתי עשה משהו לקרבורטורים והסחיבה השתפרה.

פורסם
ידוע לי כי מבלוק כמו שאתה אומר שיש לך מוצעים נפח 2400 תאמת יש קיטים מוכנים, יש מועדון חיפושיות והם מבינים הרבה בזה

בנוף יש מנוע 1900 שמוציא 140 סוסים עם קרבורטורים כפולים איזה מפחידה החיפושית הזאת עם 140 סוסים אתה לא מתאר לעצמך.

לדעתי רק הקרבורטורים כפולים 45 מ"מ יתנו לך קרוב ל10 סוסים

אתה צודק בהחלט, מהבלוק המקורי ניתן להגיע עד 2300 סמ"ק.

1900 כבר מצריך חיתוך של חומר מפנים הבלוק כדי שיהיה מקום לקראנק בעל מהלך ארוך יותר (74 ממ). בגלל שזו בניה ראשונה שלי, אז החלטתי לא להתפרע יותר מידי. מה גם, שאני בספק אם בארץ יש נסיון עם זה.

לדעתי 140 סוסים בחיפושית זה המון! :-o עם כ"כ הרבה כח חייבים לשפר גם בלמים ומתלים.

היה לי כזה ברזיליה סטיישן 75 (צבע חום, 695760 - שלך ?).

זכור לי מהכמה חודשים שהחזקתי אותו (כחדש ) עד שנמאס לי הג'מוס הזה ,שטהרני ממוסך אתי עשה משהו לקרבורטורים והסחיבה השתפרה.

לא, שלי עם מספר אחר, אבל בהחלט ג'מוס :lol:. עברתי אליו מחיפושית ואני אוהב אותו מאד.

אני באמת חושב על להגדיל את הדיזות בקרבורטורים (המקוריים, כי קשה לדחוף זוג דלאורטו או וובר בתא מנוע הצפוף של הוריאנט) אבל זה רק בשלב שני אחרי שהמנוע יהיה מוכן ומורכב.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תוכן חדש...