Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע על איזה רכב מדובר בשאלה, אבל מה שאני כן יכול להגיד, זה שספויילר לבד לא יעזור לך בכלום. 

למה? פשוט מאוד: הספויילר מצמיד את התחת של הרכב לכביש במהירויות גבוהות, גם בפניות וגם ובישורת, למה? כדי שלא יברח, אבל כשהתחת נצמד, האף מתרומם, ומאבד אחיזה.

למה זה לא טוב לך (אם הרכב המדובר הוא ה106)? דבר ראשון: הרכב שלך יגיע למהירויות שבהן ההשפעה של הספויילר תהיה משמעותית רק בקו ישר וכל מה שתקבל מזה זה שיתרומם לך האף ותקבל מה שנקרא "ציפה" (איבוד תחושה בהיגוי, או איבוד חלקי של ההיגוי, דומה למה שמרגישים כשעוברים מהר על שלולית גדולה).

דבר שני: הרכב הוא הנעה קדמית, גם קשה לגרום לזנב לאבד אחיזה, אז על זה להוסיף ספויילר שידביק את התחת לכביש? לא חכם. על אחת כמה וכמה, ה"ציפה" שדיברנו עליה לפני זה? אז בגלל שמדובר פה על הנעה קדמית שנוטה גם ככה לתת היגוי, להוסיף את האפקט הזה באמצע/תחילת/סוף פנייה נשמע כמו אחלה מתכון ל"'קיר, נעים להכיר". 

מצטער על העילגות, נכתב בעזרת גוגל תרגום, אני על מחשב בלי אנגלית

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
המחשה יפה, בגדול הספויילר באיור למעלה ממחיש לך את ההצמדה של הטוסיק לכביש.

התמונה התחתונה פחות רלוונטית, כי שם יש ספליטר שמונע מהאוויר להכנס מתחת לרכב ולהרים אותו למעלה.

ה"ספויילר" בקדמת הרכב נקרא ספליטר והוא גם אמור לפצל את האוויר בשווה ושווה בין שני צידי הרכב ולא רק למנוע כניסת אוויר לאזור הגחון.

אם להיות כנה - 99 אחוז מהספויילרים שמורכבים בארץ מגיעים בגלל הצורך של הנהג לפצות על איבר מסויים בגוף שהגודל שלו כנראה, קטן.

המהירויות בהן אתה באמת זקוק לספויילר וסוג ההיגוי שבהם הצורך הזה באמת קורה בו - אם אתה עושה את זה על הכביש, כנראה שאתה באמת טיפש או שבאמת, צריך להוריד אותך ממנו ומהר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
air%20flow.jpg

ספויילר אחורי כדי שיהיה אפקטיבי צריך להיות גבוה - דוגמה של STI היא מצויינת (לאמרות שגם שם אני לא בטוח שהוא גבוה מספיק).

בתמונה כאן LIP הזה לא עושה שום דבר יעיל.

הסיבה להנ"ל היא שספויליר צריך לקלות אוויר שזורם מהר וחלק - ברור לכם שבנוקדה הזו על קצה מכסה תא מטען אין שום זרימה חלקה אלא חגיגת מערבולות...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...