שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
היי, אני בדרך כלל מטפל בשתי הרכבים שלי בצמיגי רמת חן בכביש הטייסים ולאחרונה נודע לי על שירות של ניפוח צמיגים בחנקן עליו הם מסבירים באתר שלהם (r-tires.co.il/index.php?act=article&id=3). מה דעתכם על זה? לפי מה שרשום באתר זה חוסך דלק, מאריך את חיי הצמיג ועוד.
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ערב טוב, רכשתי היום 307 2.0 עם חתך 205/55/16 כיום יש עליה רבעיית "Toyo 205/55VR16 Proxes-4 VR 94V RF". שני הקדמיים שחוקים ודורשים החלפה. ני יודע שמהמפעל הרכב יוצא עםצמיגי של dunlop. מאחר ואני יודע שבעקרון עדיפה רביעיה מאותו סוג על הרכב (למרות שמה שבאמת משמעותי הוא שאלו שעל אותו סרן יהיו זהים), התחלתי לתור אחר זוג כזה. כמה שאלות: 1. האם מישהוא רכש לאחרונה במידה כזו באיזור פ"ת, הרצליה או נתניה. 2. האם ה-toyo שקטים יחסית (יש לי kleber על רכב אחר ומאוד שקטים) 3. האם יש סיבה מסוימץ לא לבחור ב-toyo עבור ה-307? 4. האם מישהוא ממליץ לבחור בצמיגים אחרים (זוג כמובן), כגון dunlop שמגיעים מקורי עם הרכב? 5. עוד עצות?
הודעה אחרונה מאת nakar, -
היי יש לי גם מגאן 2011 RS יש לי כמה שאלות, דלק 98 או 95?
הודעה אחרונה מאת roee, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מחפש בולמים קשיחים וקפיצי הנמכה לרכב שלי. סקסו 5 דלתות שעוברת הסבה לvtr. אני חושב ללכת על קוני עם הנמכה של 35 . קוני צהוב. יש לי כרביעייה להשקיע בסכום הזה. האם יש משו יותר איכותי?
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
ציטוט: ברשותי פיג׳ו 306 ידנית 1600 סמ״ק. התענייתי באגזוז זרימה חופשית ויש לי כמה שאלות: 1.ברצוני להתקין רק דוד אחורי/אוניברסלי ללא כל שינוי בצנרת או הורדת הממיר, אפשרי? 2. האם התקנת אגזוז כזה מעלה את צריכת הדלק או הבלאי של האוטו? 3. האם אגזוז כזה ייתן נשימה יותר טובה למנוע או שזה יתקבל רק ע״י החלפת כל הצנרת? 4. האם התקנה של דוד אחורי מצריכה הלחמה ובלאגן או שזה עניין פשוט? 5. אני מחפש דוד שייתן נשימה טובה יותר וצליל יפה יותר, יש חשיבות לדוד מחברה מוכרת במקרה הזה או שכל דוד פשוט יעשה את העבודה? (לא מחפש דוד לזמן ארוך אלא רק שיהיה איכותי ולא יגרום לבעיות) 6. האם דוד אחורי מעלה את פליטת המזהמים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת daniel33370, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום . השאלה היא כזאת ברכב שלי יש בוסטקונטרולר אלקטרוני (רכב מסוג וולוו S40 T4) ההרגשה אחרי אין ספור בדיקות היא שהרכב מזייף בגדישה שלו , פעם גודש חזק פעם מרגיש כמעט כמו אטמוספרי . השאלה שלי היא כזאת : באופן תיאורתי אם אני מבטל תבוסט קונטרולר עושה לא מעקף , ומחבר תצינור וואקום ישירות מהוויסטגייט לטורבו , זה יעבוד ? תהיה גדישה ? אם יהיה שיפור ? ומה קורה אם יש יותר מדי גדישה המחשב ינתק תזרימה של הדלק במצב הזה ? בבקשה רק מי שמבין שיענה . תודה .
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי סיירה CVH 1.8 רציתי להסב אותה להזרקה השאלה היא כזאת... לאיזה מנוע יש טריגר וויל זהה לשלי או איזו מערכת תשב אצלי? CVH 1.6 מוזרק יתאים? אולי ZETEC? יש לי סעפת יניקה מזרקים ומצערת הבעיה היא במחשב והחיישנים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sa_ka, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, יש אפשרות להרכיב ל CIVIC 97 SR מערכת ABS? אני יודע שיש דגמים שמגיעים עם בתור תוספת(ככה שזה אמור להיות +- מותאם לא? ).
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי פרוייקט מעניין בקופרהנט שבו לקחו דיסקים וקאליפרים 312 מ"מ שקיימים על לא מעט דגמי וואג, קדחו בהם חורים שמתאימים למידת הברגים של האיביזה (4X100) והרכיבו. עד כמה הקדיחה הזאת מחלישה את החומר? עד כמה זה יגדיל את המשקל הבלתי מוקפץ? מצורף השרשור המוקרי עם תמונות: http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=325754
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אני רוצה להחליף את הפילטר אויר ל k&n, לא רואה סיבה כל שנה לשים 400₪ על פילטר קרטון חד פעמי. עזרו לי בבקשה לבחור תדגם הנכון: סיאט איביזה 2011 מנוע 1600 בנזין 5 דלתות. מצאתי שהדגם הנכון הוא e2997 http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=E-2997 והמוכר באייביי: http://www.ebay.co.uk/itm/Seat-Ibiza-08-on-FR-2011-1-6TD-K-N-Air-Filter-Element-E-2997-/200779905331?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2ebf6a3933 האם בחרתי בדגם הנכון? תודה
הודעה אחרונה מאת oe300, -
-
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אהלן חברים, יש לי טנדר דימקס 4X4 גיר אוטומתי, 2007 מנוע 3.0TDI הצורה הישנה, אז העניין שהטנדר הזה משמש אותי לעבודה יום יום והוא תמיד עמוס כלים במשקל של 500-600 קילו בערך, אולי קצת יותר, אז הבלמים עכשיו הם במידה מקורית ויש לי בעיה איתם הם מתחחמים הרבה בירידות ואני מרגיש שהם יחסית חלשים בכביש במיוחד בבלימת חירום אם אני נותן בלימת חירום חזקה ומשאיר את הדוושה לחוצה אני מרגיש כאילו הלחץ של הדוושה יורד והוא יורד עמוק מאוד וכאילו הבלמים נמעכו או לא מספיקים לעשות כלום והאוטו מרגיש קצת חופשי. אז מה אתם מציעים? האם יש סוג של בלמים יותר חזקים או יותר עמידים ? ולמה הם מתחמים בירידות חזקות? ובקיצור מה אפשר לשפר ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת X plane, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום! ברשותי מיטו ידנית 135HP (מנוע Twin-Air) כשנה וחצי. האמת שמהביצועים של הרכב אני די מרוצה ולא ממש רוצה להתעסק איתם, אבל מפריע לי הצליל שבוקע מהמנוע.. יש אפשרות בלי יותר מדי השקעה לשפר את הסאונד? (לחזק אותו ולקבל ממנו יותר נוכחות..) החלפה של פילטר אויר אולי? התקנה של פורק לחץ? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב אז הרכבתי לפיאט פונטו שלי (דור ראשון) ג'אנטים יד 2. לציין כי הג'אנטים במצב טוב לא עקומים, מכות וכדו' בכביש רטוב האוטו פשוט מחליק וזה פשוט סכנת נפשות. הייתה לי שלולית מים בכמה וכמה פניות וכאשר הרכב עולה על המים הוא פשוט מחליק, כל הקדימה של הרכב זז מצד לצד כאילו מישהו תופס את האוטו מלמעלה עם חוט ומטלטל אותו מצד לצד. בכל פנייה הרכב כמעט מחליק לי לקיבינימט, אני איכשהו מנסה להשתלט ועושה את הפנייה ב-5 קמ"ש כדי לעבור בשלום. אני רוצה להבהיר כמה וכמה דברים לפני: 1. יש לי רשיון נהיגה כחמש שנים ואני נהג מנוסה 2. אני לא לוקח את הפניות בצורה מרושלת אלא כפי שצריך ועל פי תנאי הדרך 3. בעבר כשהיה מורכב הג'אנטים המקוריים דבר זה לא קרה כלל! 4. בעיית היציבות ו…
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתלבט אם לבנות אצל אסף ורונן, צנרת וקולר או ל אי אן די קיט מוכר שנבנה במפעל בלי סיבוכים. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת michelll, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה יעלה לי ?
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פגו 206 + כבת שנה והייתי רוצה מאוד לשדרג את המראה שלה בכנף אחורי עליון. לטעמי כנף זו משדרגת מאוד את המראה של הרכב ומוסיפה לו פן קל של ספורטיביות. משהו יודע היכם אני יכול להסויף את הכנף הזו ומה העלויות שלה? כמו כן צבע הרכב הוא כחול מטאלי והם זה אפשרי בכלל לקבל זאת בדיוק בצבע הרכב. בנוסף אם יש לכם כל רעיות לשיפור הרכב אשמח לדעת... תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת 2avrham, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן... רציתי להתייעץ בנוגע למוסטנג 96 יש לי כוונה לקנות וקצת עכבתי אחרי נתונים טכניים שהוצאתי מהאינטרנט ראיתי שהרוב נמצאות על 190 כ"ס עם מנוע 3800 השאלה שלי איפה אפשר לברר או אם מישהו יודע לענות עד כמה הספק ומומנט אפשר להעלות למנוע באמצעות פורטינג קאמשפט חם וצ'יפ? ועד כמה כוח סוס הגיר המקורי מיועד? (אני מניח שמדובר בגיר האוטומט כי לא ראיתי כמעט דגמים ידניים בארץ) תודה!!!
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש מקום באיזור הצפון שמתחמחה בתחום האגזוזים, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות; עדיין לא החלטתי מה אני רוצה לרכוש - צנרת, אגזוז או רק סופית. אני לא מחפש רעש, ההפך אני מעדיף להימנע ממפגשים מיותרים עם ניידות. אך מצד שני לעיתים נעים לשמוע צליל של אגזוז בריא אני אשמח לקבל קצת רקע על הנושא הנ״ל. לפני שאני ניגש לחנות, אני רוצה לעשות שיעורי בית על ההיתרונות והחסרונות. תודה!
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, צריך להחליף 4 צמיגים ברכב של אשתי. קבלתי מס. הצעות וכולם נעים בין 360-410 ש"ח ~ רציתי לדעת את דעתכם ואם יש לכם הצעות טובות יותר. המון תודה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
שלום, אני אומר מראש, אין ברשותי את הרכב והכל נשאל מסקרנות אז חוקיות פה לא רלוונטית. ראיתי בחו"ל אנשים שמשתמשים בסופרצ'רג'ר ובטורבו ברכב הנ"ל (V6 4MOTION),עם סופרצ'ארג'ר אנשים מגיעים ל300~350 כ"ס, מה עושים אחרי שמגיעים לרף הזה? מחליפים מניפות? הרי שוק הסופרצ'רג'רים לא כזה גדול כמו טורבינות. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הטורבו המקורי k03 בגולףgti שנת 2000, כמובן שזה חלק מכלל השיפור. השאלה שלי, האם טורבו היבריד יתן לי תפוקה משמעותית מ k03s?
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי רציתי לדעת האם החלפת דיסקים רגילים למחורצים ומחוררים חוקית ? הייתי רוצה לשים דיסקים חדשים ורפידות של אקבונו. הרכב הוא מרצדס e240 תודה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת MB500, -
- 24 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, יש לי ברכב צ'יפ של אפסולוט, הבנתי שהוא לא יושב ממש טוב על ה TFSI. יש משהו אחר שמומלץ? GIAC נראה לי חלש. APR פשוט שנאתי על ה 20VT שהייתה לי. REVO נראה לי ירדו ברמה. מה עושים??
הודעה אחרונה מאת top sport, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה שיפורים מכנים אפשר לעשות לרכב. מוכן להשקיע עד 5K , לא מעוניין לקנות אוטו חדש, ומישהו יכול להגיד לי בדיוק מה זה התוכנה שמבטלת את פעולת החיישן המצערת, ומ'זה ראש ראלי ? , יכולים לאשר דבר כזה ? בגדול , יש מצב שהאוטו יגיע ל 100+ כ''ס ?
הודעה אחרונה מאת Ronen21, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מחליף Q7 אטמוספירי ללא פוטנציאל שיפור אמיתי. לראנג' יש פוטנציאל, מהו? האוטו נוסע בסדר לא יותר מזה, אני רוצה לגרד את איזור ה-300 כ"ס מלמעלה. איזה חברות שיפורים לרכב הזה מוכרות מוצרים בארץ? בניגוד ל-GTI ש-99% מהזמן ננהגת רגוע בגבולות גוש דן על הראנג' יוצא שאני תמיד נוהג בכבישים פתוחים בצפון/דרום לכן תוספת כוח הכרחית לי. זה לא יתכן שפרחה שחורדינית ב-X6/קאיין תיתן לי בראש ברמזור וגם בכביש מהיר, קרה יותר מידי פעמים לצערי...
הודעה אחרונה מאת Odyssey, -
- 33 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מדובר ב2008 עם סעפות ופילטר פתוח של roush,כרגע עם 320 כ"ס לא מוגדש. למרות שהוא חזק, אחרי שאתה יורד מ m3 או קורבט, אתה מבין שהתאוצה היא לא כמו שחשבת, ולפעמים הסאונד המשוגע עובד על השכל וגורם לך להרגיש מהיר יותר. יש אפשרות לשפר את הרכב הזה? בעלויות יחסית סבירות, לא עשרות אלפים.
הודעה אחרונה מאת Odyssey, -
- 19 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
היי המידה 225*45*17 ההתלבטות היא בין : T1R / T1SPORT - סביבות 580 לצמיג S.DRIVE - סביבות 680-700 לצמיג או GOODYEAR F1 ASTMETRIC 2 - סביבות 800-850 לצמיג http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-2.htm מה מומלץ ? חשיבות לפי סדר : אורך חיים אחיזה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני זקוק לרביעיה חדשה במידה קידמי: 225\45 R17 אחורי 245\40 R17 חשוב לי: מותג אחיזה אורך חיים חשבתי לקנות את: GOODYEAR F1 ASTMETRIC 2 מה אתם אומרים? איפה הכי כדאי לקנות באזור תל אביב? עמי
הודעה אחרונה מאת eran1987, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חבר'ה יש לי כמה שאלות בקשר לפילטר פתוח לסוזוקי איגניס 2003 אוטומט 1300 1. האוטו יקבל יותר כוח? זה יורגש בהאצות? 2. הוא יסנן טוב יותר או פחות טוב מהפילטר הרגיל? 3.עם הזמן יגרם איזשהו נזק לאוטו? 4. אפשר להתקין לבד או עדיף מישהו מוסמך?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- 28 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
כמו בכותרת, חבר שואל, מי יודע ויכול לטפל בידע ואהבה ברכב מסוג וואג (מנוע 1.8 טורבו). שמעתי על איציק כלשהו, אפשר פרטים אולי? תודה מראש חברים.
הודעה אחרונה מאת zahiz89,