שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חושב להרכיב צ'יפ ללנד קרוזר שלי, מדובר בדגם 120 ארוך מנוע דיזל. אני מחפש בעיקר שיפור בתצרוכת דלק ועל הדרך עוד קצת כח לא יזיק. הציעו לי צ'יפ של Swiss chiptec ב-4500 ש"ח, מה דעתכם עליו? בנוסף הייתי רוצה לשמוע המלצות על צ'יפים נוספים כולל מחירים והיכן ניתן לרכוש. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
היי אני במחשבות לחזק את המנוע ה-RFS שיושב בGTI6, שיפור חוקי לא מצערות או טורבו. חשבתי ללכת על כיוון הקמשפטים, קראתי באינטרנט שיש קמשפטים שצריך להחליף איתם קפיצי שסתומים יותר חזקים ועוד דברים כאלו ואחרים. המטרה שלי היא להחליף קמשפט, ושזה לא יוביל אותי לחיזוק מנוע והחלפת חלקי פנים. ראיתי גם שיש כל מיני סוגים Fast Road - Power band between 1500-6500 RPM Ultimate Road - Power band between 2500-7500 RPM Rally - Power band between 2800-7500 RPM Race - Power band between 3000-8000 RPM מה הכי מומלץ לרכב שהשימוש בו הוא יום יומי? כל החלפה של קמשפט תוביל לרעידות בסלד סרק? או שביצוע remap יפתור לי את הבעיה? אני זקוק טיפה להכוונה והסבר, תודה מרא…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב נירכש שבוע שעבר ועבר ישור קו מכני גדול . האוטו עם מנוע 2000 וגיר אוטומט ואני לא מצפה ממנו להיות סובארו טורבו אבל היתי רוצה להרגיש אחיזה טובה , חשבתי תחילה על החלפת הגנטים לקוטר 16 ,על איזה צמיגים אתם ממליצים האוטו צריך לשמש אותי ביום יום ?הגבהות בכלל כדי להיכנס לזה? מה אתם ממליצים לעשות? אשמח לרעיונות תקציב עומד על כ5000 שח +-
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. מבקש המלצה על שעון ואקום. חברות שנחשבות אמינות,וכו'. כמו כן,עדיין מתלבט בין רכישת שעון שיותקן בתא הנוסעים לבין שעון לצורך דיאגנוסטיקה בלבד.נא חוו דעתכם. תודה ניצן
הודעה אחרונה מאת proxima, -
מבחן צמיגים של C&D 1 2
מאת Croc-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בגלל שבלי סוף מדברים כאן על צמיגי - הינה מבחן חדש שנערך ע"י Car and Driver: http://www.caranddriver.com/comparisons/monsters-of-grip-nine-summer-performance-tires-tested-comparison-test סיכום נתונים מפורט כאן: http://media.caranddriver.com/files/monsters-of-grip-nine-summer-performance-tires-tested.pdf אחרי שקראנו ונהנו - קצת פרשנות: אני חושב שכדאי להתייחס רק למדבר של ביצועים על יבש. ולא רק בגלל שניגה ספורטיבית על רטוב זה לא ממש רלוונטי לארץ (בקצת ימי גשם שיש לנו אפשר לנסוע רגוע בלי להתגרזן) אלא בגלל שהבדיקה שלהם לא ברורה ומעוררת חשד. אם הם אומרים שטויו R1R עדיפים על רטוב על פני דאנלופ Z1SS, יוקוהמה AD08 ופירלי פי זירו - אז משהו שם לא מייצג את התנאי…
הודעה אחרונה מאת danidin09, -
-
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאחרונה בדקתי זוג בולמים קידמיים של בילשטיין B4 ל 106 שלי ומצאתי באיביי במחיר של 80 פאונד בערך , המוכר מסכים לשלוח לישראל. השאלה היא האם אני צריך אישורים וכדומה ? האם יש מצב שזה יעבור חלק ? איך זה עובד בקשר לבולמים ? בארץ אין איפה להשיג ו KYB וכל הוריאציות סין שלו לא מתפקדים ...
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
- 16 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הרכב מגיע עם 160 כ"ס האם הגיר ושאר החלקים יעמדו בשיפור? תודה
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
שיפור אחיזה
מאת tomer.mev- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, איך אפשר לשפר לדייהטסו סריון 2008 את האחיזה והבלימה? הרכב נועל צמיגי פירילי P400 175/65/R14 שבקרוב יוחלפו. צריך המלצה לצמיגי במידה הזאת בתקציב של עד 400-500 לצמיג ולשיפור האחיזה והבלימה תקציב של 4000 שקל תודה על התשובות
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן , ברשותי היום toyota yaris tsport שנת 2005 . אני מאוד נהנה מהאוטו ומהדיוק המופתי שלו , אך עדיין , אשמח לתוספת קטנה. אני ושיפורים מאוד רחוקים אחד מהשני , כל הרכבים שהיו ברשותי עד היום נשארו מקוריים לגמרי , כולל היאריס , על כן , אשמח לקבל תשובות מפורטות בבקשה . אני מעוניין להוסיף כמה סוסים , או לפחות להחזיר את אלו שנאבדו במהלך השנים , לשפר אחיזה , וכמו שאומרים , כוח אחיזה ומה שבניהם ? ..... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 12 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
ברכבים שבכותרת שיש להם הגבלת מהירות של 250 קמ"ש. כיצד ניתן לבטל את ההגבלה? (ע"י מחשב חדש למנוע או משהו?)
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי, מידת הצמיג 225/40/18 האופציות שמצאתי כיותר מתאימות : 1. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 2. Michelin Pilot Super Sport 3. conti sport 3 4. Yokohama ad08 דרך אגב , הסדר שבו הצגתי את הצמיגים הוא כרגע סדר העדיפויות שלי .. אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירה - חשוב לי מאוד אחיזה טובה בסיבובים חדים ומהירים גם ביבש וגם ברטוב , זמן חיים בינוני , לא רועשים מידיי. תודה.
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאון חדשה 1.8TSI אוטומט. הדגם שנמכר עכשיו במבצע. 1. הרכב מגיע עם 160 כ"ס 2. מה יתן צ'יפ בלבד בלי שום שיפור אחר? לכמה כ"ס הרכב יגיע? מה תהיה התאוצה מ: 0-100 (עכשין הנתון הוא 7,8 3. עד כמה הצ'יפ מורגש? 4. איפה עושים ומה העלות? 5. עד כמה זה פוגע באחריות? האם קל להסתיר את זה מהיבואן בזמן הטיפולים? 6. האם זה גורם לבלאי מואץ של המנוע? ליותר צריכת דלק? תודה
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
הי, שלום לכולם! התחדשתי בקוואליר קופה, קניתי אותה במחיר הוגן במיוחד כך שנשאר לי תקציב לשיפורים, מבחינה מכנית אני מרוצה מהרכב, (נוסע חלק - גיר מנוע מצוינים). מבחינת צריכת דלק אני חייב לשפר (1.7 בעיר) האוטו שטן! היות וכך, כרגע השיפורים שאני מתכנן לו בעיקר אמורים להביא אותו לצריכת דלק אופטימלית בהתחשב במצבו (עגלה כבדה מאמצע שנות התשעים בעלת מנוע כשל זונה ברזילאית). אז לבנתיים הזמנתי את החלקים הבאים : א. פלאגים אירדיום ב. כבלי פלגים (לפי היצרן העוצמה שלהם היא פי 300 מהכבלים הרגילים - כנראה הגזמה, אבל גם פי 200 זה נחמד) ג. צ'יפ VOLO לשיפור צריכת דלק. אשמח להצעות, תגובות, והערות בונות! נ.ב חבר'ה, בבקשה. הערות בגנו…
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
K03s, kos?
מאת Ozgolf-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם זה נכון ששני הטורבאים k03s ו k03 , הם בעצם אותן שבלולעם מניפות קצת שונות, שמפיקות למעשה את אותו הכוח?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים, השאלה שלי מהי התכונה החזקה ביותר לגולף gti mk4, רבו, אבסולוט קאסטום, apr? אני מודע לזה שיש אפשרות התקנה ללא עלות של כמה שעות, אבל בכל זאת אני אשמח לתגובה מבעלי ניסיון.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אנסה להסביר במילים כי כמות ההודעות שלי לא עולה על 20, לכן אני לא יכול להעלות קישורים. נתקלתי באיביי בהארכה לפילטר אויר ע"י צינור אלומיניום עבה המתחבר בצינור גומי דק למנוע. הייעוד לצינור אלומיניום הוא בעצם לאפשר לפילטר לקבל אויר קר הרחק מאזור פעילות המנוע (תקנו אותי אם אני טועה). מספר שאלות, האם השיפור הנ"ל ישים בהתקנה ביתית?האם הוא פותר את בעיית אויר החם לפילטר?האם יש צורך בפירוק הטמבון לצוךך ההרכבה?איך השיפור הנ"ל מתבטא כלפי החוק(אני מודע לכך שפילטר מכותנה אינו חוקי). האביזר מתומכר ב 95$ באיביי מה אתם חושבים? תודה גדולה מראש,
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף את הצנרת המקורית בmk4 gti golf, ההתלבטות שלי האם להחליף את הדאון פייפ ומשם הוצאת הממיר והדוד האמצעי, ולהישאר עם הדוד אחורי מקורי, או להחליף גם את האחורי לדוד של סברינג,הבנתי שאם פותחים את כל הצנרת אז אין טעם להשאיר את הדוד האחורי מקורי כי הוא מבטל את הזרימה החופשית. חשוב לי לציין שאני לא רוצה למשוך יותר מדי תשומת לב. תודה
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כמה חודשים קניתי פאג'רו קצר 2008 מנוע בנזין 3.8 V6, הוא מגיע סטנדרתי עם 250 כ"ס , המנוע מרגיש חזק ובריא והוא מאיץ ללא בעיות, אבל חשבתי על עדכון תוכנה ושיפור קל למנוע, בלי לפגוע בדברים אחרים ובלי בלאי מואץ, אז רציתי לדעת אם יש תוכנה מתאימה לרכב הזה? והאם כדאי להתקין מערכת יניקה משופרת? או פילטר אין בוקס או פתוח? וקיים בארץ בכלל שיפורים לרכב הזה? אשמח לשמוע מבעלי מקצוע, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת MiT5, -
-
- 18 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן חברים, מישהו מכיר סדנה איכותית שאפשר לבצע בה את הפרויקט הנ"ל? על איזה חברות אתם ממליצים? האם זה ייתן שיפור מורגש כלשהו בכוח? כמה דבר כזה אמור לעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
קניתי פיאט פנדה חדשה (צבע שחור). אני מתלבט אם להתקין ג'נטים מגנזיום ולהחליף גלגלים לחתך נמוך יותר. כפי שרואים בתמונות מטה, ההבדל האסתטי בין הג'נטים המקוריים שמקבלים עם הרכב, לג'נטים מגנזיום 15", הוא ממש גדול. העניין הוא שלפי Autodata (גירסה 2009) אני רואה שלפיאט פנדה מנוע 1.2 אפשר לשים ג'נטים עד 14", אבל הג'נטים של ה 15" עושים הבדל הרבה יותר משמעותי... אני לא יודע אם שווה להתאמץ עבור הג'נטים 14". מה דעתכם ? כך מקבלים את הרכב: ג'נטים מגנזיום 14 אינטש: ג'נטים מגנזיום 15 אינטש:
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בוקר אור, יש R1R במידה הזאת? אם לא,איזה צמיגים דביקים במיוחד יש במידה?
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שאלה למומחים בתחום ההתנהגות: העובי של האנטירול האחורי ברכב חזק בעל הנעה קדמית משחק תפקיד חשוב ? אני בהתלבטות בין 20 ל 25 מ"מ. ההבדל במחיר הוא 60$ ... שווה להשקיע את זה בשביל 5 מ"מ ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לפני קנייה של סקודה פאביה והצמיגים שיש שם זה 185/60/14 רציתי לשאול אם שווה מבחינת האחיזה לשדרג אותם ל205/45/16? אני מודע לעניין הנוחות והדלק, כרגע אני נוסע על סקודה אוקטביה עם המידה 205/45/16 והרכב מרגיש לי ממש יציב גם במהירות גבוהה וגם בפניות השאלה שלי היא האם אני ירגיש הבדל בנוחות(לטובה או לרעה) לעומת האוקטביה בגלל שזה רכב קטן יותר? ואותו שאלה לגבי האחיזה היא תהיה כמו באוקטביה?(שוב לטובה או לרעה). תודה, ניר.
הודעה אחרונה מאת RS, -
שלום לכם, יש ברשותי גולף דור רביעי מודל 2001 עם מנוע 2 ליטר. אני עם הרכב הזה כבר 4 חודשים ואני דיי מבסוט ממנו חוץ מדבר אחד - ההאצות שלו. האוטו הזה מרגיש כבד מאוד (וגם יציב מאוד בסיבובים ובבלימה, יציבות שלא הייתה מביישת רכב ספורטיבי.). רציתי לעשות השוואה בהאצה עם רכב אחר, אז חבר בא עם קורולה מודל 2006 עם מנוע 1.6 והלכנו למקום מבודד. עמדנו בקו ישר, הדבקנו את הדוושה של הגז לרצפה ולמען האמת, הייתי די בשוק שראיתי את הטויוטה פשוט מתרחקת ממני וממשיכה קדימה. (עד משהו כמו 35 - 40 קמ"ש אני פתחתי פער ואז פשוט הטויוטה עקפה אותי בלי כאילו כלום) אחרי המקרה הזה דיי ירד לי מהרכב שלי, גם זולל דלק וגם לא נותן ביצועים? ואין לי שום אפשרות להחליף אותו כרגע. יש אפ…
הודעה אחרונה מאת KPH, -
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי הוא גולף GTI 2001 ואני מעונין להחליף פלאגים .מצאתי באינטרנט פלאגים איכותיים מבית NGK מק"ט PFR7B באתר של ECS TUNING והם היו תחת כותרת פלאגים לפולקוסווגן אאודי. אבל במבט באיביי ראיתי שהפלאגים האלה רשומים כאילו הם מיועדים לאימפרזה טורבו השאלה שלי..האם הם מתאימים לגולף? ואם לא אייזה פלאגים מומלצים?אני רוצה של NGK ושיהיה פלטיניום לא נחושת תודה וערב טוב(:
הודעה אחרונה מאת NIRNACHMIAS, -
צמיגי 18" לסדרה 1 החדשה 1 2 3
מאת YakirG- 40 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
היי, הזמנתי לפני כמה ימים את הסדרה 1 החדשה של BMW (ה118I) היא מגיעה עם צמיגים 16" וטאסות , או ג'אנטים 16" בחבילת לקשורי , שהיה ניראלי חבל לבזבז 18000 על ג'אנט 16 שגם ככה מכוער אני רוצה להחליף עכשיו את הצמיגים והג'אנטים ויש לי כמה שאלות 1. 18" הבנתי שמותר מבחינת הרשיון , השאלה היא אם זה פוגע בהתנהגות של הרכב ? או שזה בסדר ? 2. ההצעה הכי אטרקטיבית שקיבלתי היא מצמיגי פורטל , לצמיגי 18" של מישלין פיילוט ספורט 3 , וג'אנט ספציפי שבחרתי (הג'אנט של הM135 למי שמכיר) איך פורטל מבחינת האמינות ? ואיך הצמיג ? כדאי ללכת על מישלין או לחפש משהו אחר ? תודה מראש חברים !
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום בזמן האחרון אני מתלבט איזה באגי לבנות אני מתלבט אם כדאי לי לבנות את הבאגי הזה - ST2 LONG TRAVEL(לחץ כאן) של www.badlandbuggy.com שהתמונה שלו שם לא תטעה אותכם הוא במקור נראה ככה : אני מתלבט אם כדאי לי לבנות אותו הוא בנוי על בסיס מנוע של אופנוע לא משנה איזה העיקר שהוא V2 ומונע ע"י שרשרת מתלים נפרדים גם מקדימה גם מאחורה, בולמי גז עלות התוכנית היא רק 40$ אני מפחד אולי היא לא מפורטת מספיק אבל הם טוענים שהתוכנית מפורטצ וכוללת תמונות תלת מימד של החלקים (כמו המתלים) שמאוד מקלות על הבונה הביתי מעוניין לשמוע גם סתם חוות דעת על המראה ואם מישהו חושב שזה שווה את ההשקעה סך הכל ההשקעה לא הכי גדולה בלי מנוע מוערך כ-7,500 שקל
הודעה אחרונה מאת moshiking, -
אהלן. אז ככה, השאלה די מנוסחת בכותרת. ננסה להסביר, ידוע שרכבים בעלי הנעה קדמית דיי מוגבלים בהספק שהם יכולים להעביר לכביש בצורה יעילה. איזה הספק יכול באמת לספק את האנדרנלין אבל עדיין להיות הספק יום יומי, 250/300/350/400? מה בעצם הוא "גבול הטעם הטוב"? להגיע ל400-500 היום זה משהו שאפשרי במידה ויש סכום כסף (לא גדול במיוחד-אבל הכל יחסי), העניין שלרוב רכבים כאלו מפרפרים גם בהילוך שלישי, אז איך בדיוק נהנים מהכוח? אני לא מחפש ללחוץ במהירות של 160+ אלא להרגיש את הכוח כבר מהתחלת הסקאלה.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, תמיד הייתי תחת הרושם (הכנראה מוטעה) שאת המתלים לא ניתן לשפר... לפחות לא ברמה שתשנה את ההתנהגות דרמטית ולאחרונה אני שומע דברים אחרים. אז אם מדברים על האיביזה שלי (הפרטים עליה בחתימה) מה ניתן לעשות עם המתלים כדי להגיע לאחיזה גבוהה יותר בסיבובים והיגוי מדוייק וחד יותר? אשמח גם לשמוע סדרי גודל על עלויות פחות או יותר...
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שבת שלום אשמח לקבל הצעות לשיפורים פנימיים, חיצוניים, קישוטים או העלאת הספק. אאודי Q5 מנוע 2 ליטר מודל 2010. אשמח לשמוע הסבר על תוכנות ניהול המנוע ומה הן בעצם עושות.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 431 אורחים (הצג רשימה מלאה)