Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור האצה בגולף 2.0 דור רביעי מודל 2001 דגם קומפורטליין

שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם, יש ברשותי גולף דור רביעי מודל 2001 עם מנוע 2 ליטר.

אני עם הרכב הזה כבר 4 חודשים ואני דיי מבסוט ממנו חוץ מדבר אחד - ההאצות שלו.

האוטו הזה מרגיש כבד מאוד (וגם יציב מאוד בסיבובים ובבלימה, יציבות שלא הייתה מביישת רכב ספורטיבי.).

רציתי לעשות השוואה בהאצה עם רכב אחר, אז חבר בא עם קורולה מודל 2006 עם מנוע 1.6 והלכנו למקום מבודד.

עמדנו בקו ישר, הדבקנו את הדוושה של הגז לרצפה ולמען האמת, הייתי די בשוק שראיתי את הטויוטה פשוט מתרחקת ממני וממשיכה קדימה. (עד משהו כמו 35 - 40 קמ"ש אני פתחתי פער ואז פשוט הטויוטה עקפה אותי בלי כאילו כלום)

אחרי המקרה הזה דיי ירד לי מהרכב שלי, גם זולל דלק וגם לא נותן ביצועים? ואין לי שום אפשרות להחליף אותו כרגע.

יש אפשרות אולי לשפר את הביצועים שלו בלי לרסק את החשבון בנק לגורמים?

תודה רבה לעוזרים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

האמת שנשמע לא סביר, אולי פילטר אוויר/דלק ישנים מאוד, כבל גז שלא מתוח טוב, קלאצ' מחליק (לא חושב שלא היית שם לב אבל זה גם מוריד מאוד את הכוח) ?

אם לא אז יכול להיות שלל בעיות , הרכב עבר בדיקת זיהום אחרי שכבר הרגשת חוסר כוח ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המנוע הזה נחשב לעצל מאוד כבר בתקופה שבה הרכב היה חדש: 115 כ"ס בלבד. שים לב שאפילו מנוע ה-1.8 האטמוספרי מאותה תקופה חזק ממנו ב-10 כ"ס הודות לריבוי שסתומים (20 לעומת 8 בלבד אצלך).

גולף 1.8 20V יובאה ארצה למיטב זכרוני רק בשנת המודל 99', לאחריה הופסק שיווקה והמנוע הוחלף במנוע 2.0 ל' אותו יש לך. מנוע ה-1.8 המשיך להימכר בארץ בפולקסווגן פאסאט ובסיאט בדגמי לאון וטולדו.

אני מניח שהרכב שלך בעל תיבה אוטומטית. שים לב שמדובר בתיבה בעלת האמינות הבעייתית. אני במקומך הייתי מוותר על כל ניסיון לשפר את המנוע רק מהאפשרות שהתיבה הרגישה ממילא תקרוס תחת העומס.

אם אינני טועה, הספקה של טויוטה קורולה 1.6 מהשנתון שניסית להתחרות בו עומד על קצת יותר מ-120 כ"ס, ככה שכבר על הנייר אתה יוצא מההתמודדות הזאת כשידך על התחתונה, והניסוי בשטח אכן הוכיח את זה.

לגבי המגיב הקודם שדיבר על כבל גז: למיטב זכרוני, המצערת ברכב הזה היא אלקטרונית. אין כבל גז.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי פספסתי אבל ידני/אוטומט?

קח בחשבון שהמון כוח ״מתבזבז״ בתמסורת האוט׳ הזו, בכל זאת נראה כי יש בעיה אחרת כי היית אמור לעקוף אותו.

עריכה: עכשיו ראיתי שהמנוע הזה מפיק רק 115 כו״ס אז אכן ידך לא הייתה חזקה משמעותית ואולי אפילו נמוכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קראת את התגובה שלי, אה? הדרך היחידה שבה הוא יכול להאיץ יותר מהר מהטויוטה היא אם זורקים את שניהם מצוק. כנראה שהגולף תהיה גם כבדה יותר ולכן תגיע לקרקע בפחות זמן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

...גם זה לא, אלעד (גלילאו כבר עמד על הנושא קצת לפנינו :lol:).

לא ממליץ לבעל הרכב לשפר משהו מכאנית ברכב, גם אם הרכב ידני.

אני יודע שפותח השרשור לא יאהב את התשובה, אבל ה"פתרון" הוא לחסוך אולי לאיזו GTI או מינימום V5 שיתנו לך ביצועים משופרים.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודקים התיבה היא אכן אוטומטית.

ועוד משהו, השבוע הייתי על כביש 1 בעלייה מירושלים לכיוון מבשרת ציון ולידי פשוט עברה גולף זהה לשלי ועקפה אותי בלי להתאמץ (ואני עם יחסית דיי הרבה גז) ולא יכולתי שלא לשים לב ל1.6 שרשום לה מאחורה, כאן כבר בגלל הייתי מיואש.

אז אתם אומרים שאין ממש מה לעשות עם זה?

למי ששאל על זיהום האוויר - אכן היה זיהום אוויר גבוהה אך זה לא הורגש בכוח של הרכב, הוחלף חיישן חמצן והבעיה נפתרה.

למען האמת לא הייתי כ"כ מופתע שהקורולה עקפה אותי, סה"כ רכב חזק וגם שנתון הרבה יותר מתקדם מהגולף, אך הגולף 1.6 זהה לשלי שפשוט השאירה עליי אבק, איך נגדיר את זה - פה חשדתי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא מצליח להדביק קצב של גולף 1.6 משנתון זהה כנראה שבאמת יש לך בעיה. יחד עם זאת, חשוב להדגיש שמול טויוטה קורולה 1.6 אתה בכל מקרה תפסיד, גם כאשר הרכב במצב תקין.

ממליץ להיכנס למוסך לבדיקה. יתכן שהממיר שלך סתום או שקיימת בעיה כלשהי במערכת הדלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביצעתי בדיקה אצל רון בנוגע לזיהום אוויר והוא טען שממיר בסדר גמור, הוא נסע ברכב ולא הבחין בבעיה מיוחדת.

יכול להיות שהגולף הייתה גיר רגיל וזה בעצם מה שגרם לה לעקוף אותי ככה? הידניות עד כדי כך חזקות?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש גולף 1999 מנוע 1800 עם ה 20 שסתומים, 125 כ"ס. בעליות לירושליים האוטו מרגיש עצל, אני מניח בגלל התיבה האוטומטית. מה שכן כשהסל"ד עולה ל 3000 באיזור ה 100 קמ"ש, אז באמת הכח של המנוע נכנס לפעולה, אנשים חושבים שגולף זה רכב ספורט, אז זהו שלא, השילדה יחסית כבדה ,ואין מה לעשות אי אפשר לצפות מהרכב הזה ליותר מדיי, בגולף גי טי איי של אותה תקופה, אתה יכול להגיע לביצועים טובים עם המנוע של 1.8טורבו שמפיק 150 כ"ס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקורולה היא עם 110 כח סוס, והיא אחת החזקות במשפחתיות ובקטגוריית 1.6. לא תמיד הרכב "עגלה" (אולי במקרה שלך כן לפי התגובות) אבל בכללי קורולה זה רכב זריז מאוד ככה שלצאת מושפל לא יצאת.

דרך אגב, אל תתבלבלו, ה110 כח סוס של קורולה זה עד שנת 2008 ומשנת 2008, הקורולה עם התיבה הבעייתיית ועד שנת 2012 כאמור היא כבר עם 124 כח סוס. על הנייר 11-12 שניות מ0-100 וסך הכל 4 הילוכים אבל יש ברכב הזה עוצמות רבות, גם ב110 כח סוס.

כבוד הוא לי לתקן מומחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובואו לא נשכח ככל שהשנים עוברות, הספק המנוע לא נשאר אותו הספק כמו שיצא מהחברה, לטויוטה יש פור של 5 שנים.

כמה ק"מ עבר הרכב שלך ושל חבר שלך?

סרטון נחמד שמראה שהגולף בעל המנוע המיושן 1800 20v מגיעה ל200 קמ"ש.( אין לי מושג אם זה בגיר אוטומטי או ידני).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע לגבי הקורולה אך הרכב שלי עבר 135 אלף קילומטר.

וד"א גם אצלי במהירויות גבוהות הרכב מרגיש הרבה יותר חי ומגיב הרבה יותר טוב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלא תדאג, אין לך סיכוי להאיץ כמו הטויוטה. מצד שני אחיזת הכביש, ותחושת ה"ישיבה על הכביש" הן לפחות ברמה מעל בגולף.

עד לפני כמעט 4 שנים היתה לנו קורולה 2006 כרכב מהעבודה טרם הוחלפה ב308. לחבר ממש קרוב יש גולף ג'נריישן 2002, מנוע 2.0 ל', ואני יכול לאמר לך שכשהיינו יוצאים יחד מרמזור בכל מיני הזדמנויות, הטויוטה היתה הרבה יותר חדה בתגובת הדוושה והתרחקה במהירות. כנ"ל בסיבובים ועליות ארוכות (דוגמא סדום).

מצד שני בשיוט ב120-130 קמ"ש זה עולם אחר בתחושה בגולף.

הרכב נעים מאד, אבל איטי יחסית. קח את זה כעובדה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...