Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ערב טוב.

ברשותינו שתי מכוניות בעלות מנוע זהה לשלך .

הראשונה היא גולף שנת 2000 מנוע 2000 ,אוטומטית שנמצאת אצלנו כ 10 שנים והשניה היא בורה שנת 2001 שנקנתה עכשיו מחבר טוב.

בשני הרכבים הותקנה לפני מספר שנים תוכנה ניהול מנוע של חברת "אפסולוט" ששיפרה את ההספק ב 9 כ"ס נוספים וחיזקה את המומנט ב 1.5 קג"מ נוספים.

שינוי התוכנה לא הפך את הרכב לרכב ספורט ,אבל שיפר משמעותית את תגובת הדוושה ותרם לירידה בצריכת הדלק.

בלחיצת דוושה הרכב מזנק מהמקום מהר ועולה יפה בסלד כאשר המומנט מורגש טוב כבר מסלד נמוך.(עדיין לא לחצתי עם טויוטה 1.6 אז קשה לי לתת הערכה מדוייקת...:wink: )

המנוע אמין מאוד ורגיש למי ברז (רצוי להשתמש אך ורק בנוזל קירור מקורי!)

נקודת התורפה של הרכב היא הגיר האוטומטי אשר נוטה לההרס בעיקר בגלל גודלו של מצנן השמן (כחבילת ופלים של "מן"..)ונטיתו להיסתם.

ניתן לבצע טיפול מונע לגיר ולהאריך את חייו באופן משמעותי ע"י פרוק קולר הגיר המקורי והחלפתו באחד גדול יותר הממוקם בחזית הרכב (בניגוד למקורי הממוקם בתוך תא המנוע -על כל הנובע מכך).העלויות הן 900-1100 ש"ח לקיט קולר גדול ושוות כל שקל.

בנוגע לתוכנה :אתה מוזמן להגיע אלינו ,להתקין ולנסות את התוכנה למשך שבוע ימים ,במהלכו תוכל גם לבדוק את צריכת הדלק ,אם בסיומו תחליט שהעלות מצדיקה את התמורה-תתחדש במידה ולא ,כספך יוחזר במלואו-בהבטחה.

לגבי הקולר מסכים מאד, אבל אתה לא קצת משלה את הבחור לגבי התנהגות הרכב לאחר הציפ של אבסולוט?

נשמע לי ממש לא הגיוני שרק התוכנה כל כך תשפיע על הרכב הזה, מזנק קדימה?!

פורסם

עלות התוכנה היא 1200 ש"ח כולל מע"מ והתקנה.

על הדרך נציץ ברכב ונבצע סריקת תקלות ,אולי באמת קיימת בעיה ברכב שאחרים לא ראו.(לחץ דלק בדקת?)

במידה והכל ימצא תקין ,נתקין את התוכנה ואתה מוזמן לנסות אותה למשך שבוע ללא חיוב או התחייבות.

כולי תקווה שגם אתה תהיה מרוצה.

פורסם

מה הבעיה. מציע לו ניסוי חינם...

שבעל הרכב יחזור ויספר לנו.

התגובה ל MiT5

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היי.

התוכנה בהחלט לא תהפוך את הרכב למכונית מרוץ ,אבל תשפר את הקיים וזה מנסיון.

במידה והשיפור ישלים לבעל הרכב את "הקצת " שחסר לו ,הרי שעשינו לו שירות מצויין .

ואם לא יהיה מרוצה-זה לא יעלה לו דבר.

פורסם
פלג, שמתי לב שאתה אנטיVAG... (מקווה שאני לא טועה - זה מזכרון מהודעות שלך)

סבבה. זכותך. הבעיה שגם שאתה צודק, זה כבר נשמע שזה מגיע לא מהמקום הנכון.

הגולף 4 דווקא כן בלטה באיכות הרכבה וגימור גבוהים יחסית לקטגוריה.ספציפית ה MKT הזה אינו השפיץ של השושלת, זה נכון.

אכן, מנוע 2 ליטר שמוציא 115 כ"ס הוא באופיו הבסיסי עצלן. ואם גם עקומת המומנט לא משהו (כמו במקרה הנוכחי) אז אין מה לצפות לזיקוקים...

שיפורים - ברכב כזה, עדיף כבר להשקיע בהחלפה אם אתה מתוסכל מביצועיו.

בכל אופן - השיפור הכי טוב זה לעשות יישור קו תחזוקתי. לא יודע מה מצב מערכת הדלק וההצתה שלך ובטח לא כמה פיח הצטבר. שווה ללכת למומחה ולהתלונן.

דבר נוסף שאף פעם לא הזיק - להוציא את המשקולות מתא המטען...

ובעליות להיות בהילוך הנכון - גם באוטומט זה אפשרי :-)

היי שי.

אני מדבר רק מניסיון, ורק על הרכב שהיה לי, מה שלא היה לי אני לא יכול לומר מילה.

לא פעם אמרתי שהיה לי גולף 2000 שהיתי מאוד מאוד לא מרוצה מימנה, אך את ה 1.6 אני לא מכיר ולכן אני לא יכול לומר עליה.

וכך על הרכבים נוספים.

למה אני לא נוגע יותר הרכבי הקונצרן, אולי בגלל שהיה לי ניסיון עם המוסכים של הרכבים האלו, ואיך לומר.....

אולי זה בגלל שגודל הציפייה כגודל האכזבה.

שהלכתי לקנות את הגולך באמת ובתמים רכשתי את הרכב בגלל הגרמניות שלו.

תמיד הרכב גרמני היה מפחינתי הדבר הטוב ביותר.

בכל מקרה פותח השירשור העלה שאלה במקרה בדיוק על הדגם שהיה לי ולכן הרגשתי שמאוד נכון לומר את דעתי.

ממש אבל ממש לא מגיעה מאיזה מקום שהוא לא אמיתי.

אין לי שום אינטרס לומר את מה שאני אומר.

פלג_

פורסם

היי פלג.

סבבה. אני תמיד מעדיף דעה שנאמרת מניסיון. אבל ניסיון בודד אינו מעיד על הכלל.

בברכה

פורסם
...גם זה לא, אלעד (גלילאו כבר עמד על הנושא קצת לפנינו :lol:).

תיקון קטן - אם הקורולה והגולף היו נופלות מצוק במקום בו אין אטמוספירה, אז הן היו פוגעות בקרקע באותו הזמן בדיוק.

בכדור הארץ הגולף תגיע ראשונה (בהבדל זניח) בגלל התנגדות האויר. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מה הבעיה. מציע לו ניסוי חינם...

שבעל הרכב יחזור ויספר לנו.

התגובה ל MiT5

נסיון זה טוב, אבל הדברים שלו נשמעו לי משום מה כיותר מדי מבטיחים, החשש שמה הבחור יתאכזב.

פורסם

אני לא יודע כמה ההבדל בין אוטומט לידני גדול באמת, אבל יש לי חבר עם runx 2005 שקיבל בראש פעם או פעמיים

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני מבין ששלך ידנית ושלו אוטומאטית. אם זה היה ההיפך התוצאה הייתה הפוכה.

פורסם

אם אני רואה עוד מישהו פה ממליץ על גולף V5 אני נוטש את הפורום, יש לחבר אחת כזאת שנת 2.0 ידנית.

כמות הרכבים שהשאירו לו אבק בלתי נספרת כבר והרכב במצב הכי טוב שיכול להיות עם 0 תקלות בואג.

אין MK4 נורמאלית מלבד ה-GTI וגם היא זקוקה לשיפור מאסיבי.

וכן אני מדבר גם על ה V6.

תהנה מהאוטו אין בסכום שלו רכב יותר נוח ממנו, בעתיד תשתדרג למשהו יותר חזק.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...