Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BlaCk ChaoS אתה טועה ומטעה.

אני יצטרף למה שרשמו האחרים: 1: לפי מה שאתה מתאר הרכב שלך לא במיטבו ולכן בדוק מה הבעיה של הרכב שלך (לא נפרט אבל הסיבות רבות כגון מערכת דלק, הצתה, בריחה של ואקומים או אוויר, אולי הגיר או חיישניו עושים בעיות), ולכן מתבקש ישור קו ותיקון.

2. הדעה שלך סוביקטיבי ביותר לגבי ההתנהגות של הרכב הזה ולגבי הבלימה גם! אני מדגיש שהחברה המנוסים יותר יודעים במה מדובר, זה אולי קרוזר חביב, נוח בעל סלון טוב וצורה חיצונית שלא מביישת, אך לא יותר, אחרת לא יצא לך לנסוע עם הרכב הזה במקומות שהוא קורס, ואני מבין שטוב שכך, אחרת לא הייתה טוען כך.

3. אם אתה מבסוט מהרכב והוא מספק אתך, אז לא אמור להפריע לך שפעם אחת הפסדתה לקורולה או כל רכב אחר, ומה אחרי שהפסדתה, פתאום ראיתה שהרכב זולל דלק, הרי מקודם זה לא הפריע לך? הרי ביצועים הוא לא נתן גם מקודם.

4. כמו שאמרו כבר על הנייר אתה אכן אמור להפסיד, למרות המחשבה שרכב עם מנוע יותר גדול לוקח ( תקשיב ב2003 כשהמכוניות האלה היו חדשות, אחת עם גיר ידני מול סיוויק 1.6 שנת 94 1.6 קיבלה בראש ולא פעם אחת ולא חד פעמית, אני יודעי על מה אני מדבר, ושתיהן היו סטנדרתיות). קח לתשובת ליבך המנוע שלך עצלן בעל 8 שסתומים ו115 מהמפעל, גיר מהעתיקים שבעתיקים.

לעומתך רכב בעל טכנולוגיה מתקדמת במנוע ויותר סוסים, פחות משקל ורכב יותר רענן (5 שנים).

כך שאני מופתע שאתה מופתעה.

5. אין יותר מדי מה לשפר ברכב הזה, אשפרי, אך הGTI תהיה יותר עדיפה כפלטפורמה. בשתיהן תצטרך לשפוך כסף על מנת לגרום להן לנסוע, למרות שה1.8VT אמור לספק אותך לזמן הראשון, עד שלא תקבל בראש מרכב אחר, כי השיטה שבה אתה בוחן רכב היא לא נכונה.

אני את 2 הסנט שלי הוספתי.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי יש לך בעיה ואולי אין לך,בכל מיקרה גם אם אין בעיה,כמו שלי לא היה במשך שנתיים עם הרכב הזה הוא עדיין עצלן ברמות מטורפות.

מנוע 1.6 מהדור החדש לוקחות אותו בהליכה וצריכת הדלק של הגולף נוראית ביחס להאצה.

אם תאוצות חשובות לך תצטרך להפרד מהרכב.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אל תכניס לעצמך שטויות לראש, ועל תתחיל לחפש בעיות ולשפוך כסף, ככה האוטו הזה.

היתה בבעלותי גולף שנת 2000 מנוע 2 ליטר.

שאני אמרתי שהאוטו כבד ולא סוחב, אמרו לי על מה אתה מדבר.

ולא אין לי שום עבר עם רכבים ספורטיבים, להפך.

סבלתי קשות מהרכב הזה, רק שאותי לא קנו עם כל הסיפורים, על איכות גרמנית, נוחות נסיעה וכו'.

כי סלח לי, גם את זה אין בגולף.

ובטח שאין שום הצדקה לצריכת הדלק המוגזמת שלו.

שאף אחד לא יספר שרכב עם 130 אלף ק"מ כבר ברחו לו איזה כמה סוסים מהאורווה.

אני לא בטוח שלקורולה הזאת יש פחות ק"מ.

הדרך שלי היתה לפשר, היא פשוט למכור ולהיתרחק מהקונצרן הזה.

פלג_

פורסם

פלג, שמתי לב שאתה אנטיVAG... (מקווה שאני לא טועה - זה מזכרון מהודעות שלך)

סבבה. זכותך. הבעיה שגם שאתה צודק, זה כבר נשמע שזה מגיע לא מהמקום הנכון.

הגולף 4 דווקא כן בלטה באיכות הרכבה וגימור גבוהים יחסית לקטגוריה.ספציפית ה MKT הזה אינו השפיץ של השושלת, זה נכון.

אכן, מנוע 2 ליטר שמוציא 115 כ"ס הוא באופיו הבסיסי עצלן. ואם גם עקומת המומנט לא משהו (כמו במקרה הנוכחי) אז אין מה לצפות לזיקוקים...

שיפורים - ברכב כזה, עדיף כבר להשקיע בהחלפה אם אתה מתוסכל מביצועיו.

בכל אופן - השיפור הכי טוב זה לעשות יישור קו תחזוקתי. לא יודע מה מצב מערכת הדלק וההצתה שלך ובטח לא כמה פיח הצטבר. שווה ללכת למומחה ולהתלונן.

דבר נוסף שאף פעם לא הזיק - להוציא את המשקולות מתא המטען...

ובעליות להיות בהילוך הנכון - גם באוטומט זה אפשרי :-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תשמעו, אני חייב לציין שדיי הגזמתי גם עם הדוגמה שלי של הטויוטה השאירה עליי אבק, בהתחלה תפסתי פער אך הוא צמצם אליי ועקף אותי עד לקו שדלת הנהג שלי נמצאת בדלת האחורית שלו.

הגולף 1.6 עקפה אותי בעליה, לא ניסיתי להדביק את הפער אליה אך לפי המהירות שהיא הייתה עליו לא חשבתי שהיה לי גם סיכוי להדביק את הפער הזה.

המכונה בטסט הראתה כי האוטו שוקל 1,594 קילו.

האוטו לא כ"כ עגלה כמו שאני מתאר אותו, זה מרגיש כאילו יש לו המון כוח אך זה לא בא לידי ביטוי במהירות.

ה"משקולות" בתא המטען לצערי זה המערכת שלי, ואפשר להגיד שהיא שוקלת ממש לא קצת.

גם הצריכת דלק (שהיא 1:12.5 ד"א) לא כזאת גרועה, אך בהשוואה לשאר המכוניות שמגיעות ל1:16 1:17 אני כן מגדיר את זה בתור צריכת דלק גרועה.

חשבתי שאולי תיהיה דרך פשוטה פשוט להוסיף עוד קצת להאצה של הרכב.

וד"א, נהגתי גם על הקורולה וגם על הגולף (מן הסתם) ואני חייב לציין שהגולף הייתה הרבה יותר יציבה, לקורולה היה תת היגוי בסיבובים חדים. גם לעומת האיביזה 2002 1.6 הגולף מרגישה הרבה יותר יציבה.

בכל מקרה, הבנתי שאין ממש איך לשפר את ביצועי האצה של הרכב, נשאר עם מה שהוא מתיימר להיות - נוח, שלפי דעתי עושה בצורה נפלאה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אכן, מנוע 2 ליטר שמוציא 115 כ"ס הוא באופיו הבסיסי עצלן. ואם גם עקומת המומנט לא משהו (כמו במקרה הנוכחי) אז אין מה לצפות לזיקוקים...

מה זאת אומרת עקומת מומנט לא משהו? מאיפה הגיע המסקנה הזאת? אם יש משהו שטוב במנוע הזה זה הגמישות שלו.

בניגוד לדעות הקודמות, זה שזה מנוע עם הספק נמוך זה נכון אבל המומנט שלו גבוה וגם מושג בסל"ד נמוך (17.5 קג"מ ב2800 סל"ד).

פורסם
מה זאת אומרת עקומת מומנט לא משהו? מאיפה הגיע המסקנה הזאת? אם יש משהו שטוב במנוע הזה זה הגמישות שלו.

בניגוד לדעות הקודמות, זה שזה מנוע עם הספק נמוך זה נכון אבל המומנט שלו גבוה וגם מושג בסל"ד נמוך (17.5 קג"מ ב2800 סל"ד).

זה נכון (בערך) מה שאתה אומר כשמתייחסים לתקופה ההיא. היום מנועי טורבו עם נפח של 1.4 מוצאים מומנט גבוה יותר ובסלד נמוך יותר. מנועי 2 ליטר מודרנים זה כבר סיפור אחר. אז כמובן שהיום הכל נראה אחרת ואולי זה לא לעניין להשוות היום לאז. אבל בשורה התחתונה זה מנוע עצלן, שזיקוקים לא תראה ממנו.

פורסם

לא זיקוקים, אבל מפה ועד להגיד שהמנוע עצלן וחלש שלא יכול להאיץ כמו 1600 זה לא נכון

הוא מנוע גמיש מאוד (וההשוואה למנועי טורבו של היום לא רלוונטית) עם כח סביר מאוד וכל מה שאמרתי אני אומר עם ניסיון עם הרכב הנ"ל כמובן

פורסם

קודם כול, כנראה לא יצא לך כנראה לנסוע במכוניות שבאמת מחזיקות ויציבות, כך פגיו 306 1.4 רגילה מאותה שנה ואתה תראה מזה מחזיקה לעומת הגולף, אגב במיואץ הקלאסי אתה לא תברח לה הרבה א כן והיא אוכל 1:14.

שמע תחליט מה אתה רוצה ומה אתה צריך, האינדיקציה שלך שגויה מהתחלה, יש הרבה מכוניות שמכוניות אחרות לוקחות אותן, אז מה נקנה בוגאטי ואירון?

אין מה לעשות הרכב הזה במצבו הטבעי והבסיסי הוא ככה, לך תשנה את זה עכשיו, לא הכי מוצלח.

אגב אני מכיר מכונית מאותה שנה ומנוע 2.0 בעל 21.0 קג"מ שמתחיל להתעורר אחרי 3500 סל"ד, והואהבא ככה כסטנדרט מהמפעל, וגם מחזיק את הכביש בצורה יוצאת דופן.

פורסם
לא קראת את התגובה שלי, אה? הדרך היחידה שבה הוא יכול להאיץ יותר מהר מהטויוטה היא אם זורקים את שניהם מצוק. כנראה שהגולף תהיה גם כבדה יותר ולכן תגיע לקרקע בפחות זמן.

האמת שלא.

זה שמשהו כבד יותר לא יגרום לו ליפול יותר מהר.

הוא צריך להיות בעל צפיפות חומר (מסה) שונה בשביל שזמני הנפילה שלהם יהיו שונים.

:idea: עד פה לפינתינו בפינת ההשכלה:idea:

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם
גם הצריכת דלק (שהיא 1:12.5 ד"א) לא כזאת גרועה, אך בהשוואה לשאר המכוניות שמגיעות ל1:16 1:17 אני כן מגדיר את זה בתור צריכת דלק גרועה.

האם לאותן מכוניות שמגיעות לצריכה של 1:16 גם יש מנוע בנפח 2.0 ל'?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא זיקוקים, אבל מפה ועד להגיד שהמנוע עצלן וחלש שלא יכול להאיץ כמו 1600 זה לא נכון

הוא מנוע גמיש מאוד (וההשוואה למנועי טורבו של היום לא רלוונטית) עם כח סביר מאוד וכל מה שאמרתי אני אומר עם ניסיון עם הרכב הנ"ל כמובן

אל תקח את זה קשה. מנוע 2.0 ליטר עם נתונים כאלו אינו מנוע נמרץ. ואנחנו מדברים על אופי. ברור שיחס הכוח/הספק שלה יחסית למה ש 1.6 ממוצע מאותה קבוצה, מותיר אותה בסדר. וזהו.

אפשר לעשות השוואות רלוונטיות יותר כמו למנועי ה 1.8 של אותו דגם מאותו שנתון ולהבין שמומנט כזה מקבלים גם עם הספק גבוה יותר. או לחילופין להשוות למנועי 2.0 ליטר מתחרים. בהשוואות האלה המנוע אינו מצטיין.

אני מכיר אותו די טוב, ואם הדרישות הן לנסיעה נעימה, הוא בהחלט נותן תחושה של טיפול נונשאלנטי בצרכים.

פורסם

ערב טוב.

ברשותינו שתי מכוניות בעלות מנוע זהה לשלך .

הראשונה היא גולף שנת 2000 מנוע 2000 ,אוטומטית שנמצאת אצלנו כ 10 שנים והשניה היא בורה שנת 2001 שנקנתה עכשיו מחבר טוב.

בשני הרכבים הותקנה לפני מספר שנים תוכנה ניהול מנוע של חברת "אפסולוט" ששיפרה את ההספק ב 9 כ"ס נוספים וחיזקה את המומנט ב 1.5 קג"מ נוספים.

שינוי התוכנה לא הפך את הרכב לרכב ספורט ,אבל שיפר משמעותית את תגובת הדוושה ותרם לירידה בצריכת הדלק.

בלחיצת דוושה הרכב מזנק מהמקום מהר ועולה יפה בסלד כאשר המומנט מורגש טוב כבר מסלד נמוך.(עדיין לא לחצתי עם טויוטה 1.6 אז קשה לי לתת הערכה מדוייקת...:wink: )

המנוע אמין מאוד ורגיש למי ברז (רצוי להשתמש אך ורק בנוזל קירור מקורי!)

נקודת התורפה של הרכב היא הגיר האוטומטי אשר נוטה לההרס בעיקר בגלל גודלו של מצנן השמן (כחבילת ופלים של "מן"..)ונטיתו להיסתם.

ניתן לבצע טיפול מונע לגיר ולהאריך את חייו באופן משמעותי ע"י פרוק קולר הגיר המקורי והחלפתו באחד גדול יותר הממוקם בחזית הרכב (בניגוד למקורי הממוקם בתוך תא המנוע -על כל הנובע מכך).העלויות הן 900-1100 ש"ח לקיט קולר גדול ושוות כל שקל.

בנוגע לתוכנה :אתה מוזמן להגיע אלינו ,להתקין ולנסות את התוכנה למשך שבוע ימים ,במהלכו תוכל גם לבדוק את צריכת הדלק ,אם בסיומו תחליט שהעלות מצדיקה את התמורה-תתחדש במידה ולא ,כספך יוחזר במלואו-בהבטחה.

פורסם

נשמע אחלה הצעה. ולגבי הקולר לא הייתי מהסס...

• תוכן חדש...