Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני קנייה של סקודה פאביה והצמיגים שיש שם זה 185/60/14 רציתי לשאול אם שווה מבחינת האחיזה לשדרג אותם ל205/45/16? אני מודע לעניין הנוחות והדלק, כרגע אני נוסע על סקודה אוקטביה עם המידה 205/45/16 והרכב מרגיש לי ממש יציב גם במהירות גבוהה וגם בפניות השאלה שלי היא האם אני ירגיש הבדל בנוחות(לטובה או לרעה) לעומת האוקטביה בגלל שזה רכב קטן יותר? ואותו שאלה לגבי האחיזה היא תהיה כמו באוקטביה?(שוב לטובה או לרעה).

תודה,

ניר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

עם איזה מנוע אתה קונה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זוהי השאלה הנפוצה שיש לכולם, מתי שהם משדרגים את הג'אנטים לחתך נמוך.כמו בכל דבר,יש מינוסים ויש פלוסים.ואין חכם כבעל הניסיון.

אין ג'אנטים חתך נמוך...:wink:

התכוונת צמיגים בחתך נמוך עם קוטר גדול יותר של ג'אנט מתאים...

מן הסתם הרוב "משדרגים" מראה ע"י ג'אנטים גדולים יותר - מה שמחייב צמיג במידה אחרת ובכדי לשמור על קוטר נכון זה גוזר חתך נמוך.

פורסם

אין לי ספק שאתה עושה לי בית ספר בנושא...

אם אני לא טועה ה 185/60 מגיע עם מנוע ה 85 כ"ס.

אם כך, המידה המקורית מעולה מבחינת נוחות/אחיזה/ניהוג.

ברור ששינוי מידה כפי שציינת ישפר עוד יותר (אחיזה), אבל לטעמי בהתייחס למאפייני המכונית זה מיותר ואפילו פוגם במידה מסויימת. למעט אסטטיקה.

פורסם

תמיד יש עוד מה ללמוד,עם כל השאלות של האנשים"המיוחדים" פה בישראל. כל אחד החליט לבנות לו איזה רכב,"שאין אפשרות להביא אותו אליך" כי "הוא" יוצא רק בשעות "ש..לילית(אשת השטן)" יוצאת.ואז אתה צריך להפעיל מח.

פורסם

ניר, אין בעיה לעשות זאת - קח בחשבון שנוחות הנסיעה תיפגע מעט, אך ההיגוי יתחדד והאחיזה תעלה באופן משמעותי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה על התגובות המהירות. אני מודע לזה שהגדלת הרוחב משמעותה פגיעה בנוחות אבל כבר רשמתי שבאוקטביה אני לא מרגיש פגיעה בנוחות. מישהו יכול להתייחס להבדל שבין האחיזה והנוחות שתהיה בין פאביה לאוקטביה עם אותו צמיג, חתך וקוטר בדיוק, ומה ההשפעה תהיה לטובה או לרעה בפאביה, רכב קטן יותר יהיה יותר נח או יותר אוחז או להפך?

תודה,

ניר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

ניר, באוקטביה יש לך 205-55-16 שזאת מידה די ממוצעת למשפחתיות. במידה ויש לך 205-45-16 על אוקטביה, משמע אתה על מידה שאינה מאושרת מבחינת היצרן.

מאוד פשוט וקל - ואומר זאת בשנית - פאביה על 16' תהיה פחות נוחה (יותר נוקשה), אך רמת האחיזה תעלה משמעותית וההיגוי ירגיש חד וכבד יותר - ועל 14' יהיה בדיוק ההפך, יותר נוח ופחות אוחז ו"דינמי".

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תודה על התגובות המהירות. אני מודע לזה שהגדלת הרוחב משמעותה פגיעה בנוחות אבל כבר רשמתי שבאוקטביה אני לא מרגיש פגיעה בנוחות. מישהו יכול להתייחס להבדל שבין האחיזה והנוחות שתהיה בין פאביה לאוקטביה עם אותו צמיג, חתך וקוטר בדיוק, ומה ההשפעה תהיה לטובה או לרעה בפאביה, רכב קטן יותר יהיה יותר נח או יותר אוחז או להפך?

תודה,

ניר.

יש תכונות בסיסיות ששינוי מידות לא יוכל לדלג עליהן.

מכונית בעלת בסיס גלגלים ארוך יותר וקוטר כולל של צמיג גדול יותר, מתחילה מנקודת פתיחה מוצלחת יותר בהיבט של נוחות.

הוסף לכך מתלה אחורי "חכם" יותר באוקטביה וההשוואה כלל אינה הוגנת.

לזכות מכונית קטנה - בעלת בסיס גלגלים קצר, יש יתרון מובנה ביכולת תמרון מהיר.

לדעתי האישית, אילו הפאביה שהזמנת היא בעלת 86 כ"ס, השינוי ממש אינו מחוייב המציאות. למעט עניין של אסטטיקה.

פורסם
ניר, באוקטביה יש לך 205-55-16 שזאת מידה די ממוצעת למשפחתיות. במידה ויש לך 205-45-16 על אוקטביה, משמע אתה על מידה שאינה מאושרת מבחינת היצרן.

מאוד פשוט וקל - ואומר זאת בשנית - פאביה על 16' תהיה פחות נוחה (יותר נוקשה), אך רמת האחיזה תעלה משמעותית וההיגוי ירגיש חד וכבד יותר - ועל 14' יהיה בדיוק ההפך, יותר נוח ופחות אוחז ו"דינמי".

אז אתה ממליץ ללכת על 15' עם צמיג 195 גם מבחינת האחיזה וגם מבחינת הנוחות?

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

אני ממליץ שתיקח נסיעת מבחן על פאביה "ספורט" ותרגיש בעצמך - רק קח בחשבון שהיא תהיה מעט קשה וקשיחה משלך על 16' (שינויים במתלים, הם דומים לאלה של ה-vRS).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...