Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח האשכול, לשפר צריכת דלק אתה לא יכול, רק אולי ליהיות רגוע.

אני הגעתי איתה לצריכה של 1\10, אבל זה גרם לי ליסוע על מ"מ גז (כן כן מ"מ) צריך סבלנות של פיל.

על כביש של 110, נסעתי 60.

בכללי היא עושה 1\8 בנסיעה רגילה, לא איטי ולא מרביץ.

טפל בה כמו שצריך, תהנה ממנה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבלי הצתה הכוונה ל - Spark Plugs ? וסלח לי על הבורות (או העברית הקלוקלת), מה זה כוילרים ?

אשמח תעשיר לי את הידע, איך אלטנטור עוזר לצריכת דלק, כמה שאני יודע תפקידו לצבור חשמל עבור הבטרייה, לא ?

איך אני בודק חיישנים ? (אני חסיד גדול של DIY, ויש לי גם ידיים טובות)

הרעש הוא סטטי. קבוע. לכן אני חושב שמדובר במיסב עייף או לא משומן כראוי.. ובנוסף יש רעש של קירקושים כזה, זה מה שהמכונאי אמר לי שצריך להחליף שרשרת טיימינג. (50$ באיביי)

ניר.

אני יוצא מנקודת הנחה שאם כרגע בנסיעה עירונית היא עושה לי 1/7 ולא נגעתי בה, אז אם אני אשפר את מה שאפשר לשפר אני אגיע לצריכה הרבה יותר טובה.

ישראלי לא פרייאר - DIY - שברולט קוואליר קופה 2.2 - 96 - 180KM.

אדם משפץ דירה, צובע מטייח משדרג. ומהרכב הוא מצפה שיחזיק מעמד 20 שנה כמו חדש.

פורסם

אני לא ייחסתי את דבריי בהקשר של שיפור בצריכת דלק

אלא ציינתי נק' תורפה ברכב הנ"ל בערך בק"מ שציינת -

אלו רכיבים שהייתי בודק לפני שהייתי ניגש למקצה שיפורים.

הכוייל ממיר מתח חשמלי בעבור הפלגים -כוייל עייף מתבטא בגמגום וחוסר סחיבה של הרכב

חיישן תקול היה מדליק לך נורת CHEAK לחלופין ניתן להתחבר לסקנר בכדי לקבל תמונה טובה יותר על מצב הרכב.

בעיניין שרשרת הטיימינג :

זה נשמע לי מאוד מדאיג שנתבקשת להחליף שרשרת

שרשרת עוברת שימון רציף ועל כן אורך חייה אינו מוגבל -מה שכפי הנראה מעיד על כך שהרכב עבר נהיגה מתעללת

ולכן בראש ובראשונה הייתי מטפל בנושא הזה לפני הכל .

עלות השרשרת זה דבר אחד ועלות העבודה זה דבר אחר לגמרי (ממש לא 50$...)

אם נכנסת לעבודה של החלפת שרשרת תוכל לבדוק על הדרך את מצב המזרקים לדוגמה.

Gn'f'R

פורסם
כב

ניר

אני יוצא מנקודת הנחה שאם כרגע בנסיעה עירונית היא עושה לי 1/7 ולא נגעתי בה, אז אם אני אשפר את מה שאפשר לשפר אני אגיע לצריכה הרבה יותר טובה.

מחזיק לך אצבעות, אם תצליח, תגיד לי גם מה עשית.

יש לי במשפחה תרכב הזה כבר איזה 9 שנים, אני נוהג עליו שנה בערך.

אצלי היא מתוחזקת במצב מעולה (250KKM רשום בשעון, אבל הוחלף מנוע, והמנוע החדש עבר אולי 140KKM), הצריכה אצלי 1\8 קבוע, אם אני קורע אותה אז גם 1\7 ו1\6.

אם אני נוסע ממש לאט מגיע ל1\9 1\10 אבל זה קשה.

לא שווה להשקיע ברכב כזה לדעתי, מה שלא בא במקור לא שמים.

פורסם

תתדש עשית בחירה מצויינת בכלום כסף.

יש לי גם קוואליר קופה עם 110 KM.

צ'יפ יעשה לך רק נזק ביררתי אצל מומחים בתחום בעברי וממש לא כדאי לך.

מה שאמרו לך כאן החבר'ה ה"מחלה" של הקוואליר זה מזרקים , אלטרנטור כל שנה+ זה מה שאני נוכחתי לדעת.

תטפל בזמן אך ורק AC-DELKO והרכב ישרת אותך מצויין!

פורסם
תתדש עשית בחירה מצויינת בכלום כסף.

יש לי גם קוואליר קופה עם 110 KM.

צ'יפ יעשה לך רק נזק ביררתי אצל מומחים בתחום בעברי וממש לא כדאי לך.

מה שאמרו לך כאן החבר'ה ה"מחלה" של הקוואליר זה מזרקים , אלטרנטור כל שנה+ זה מה שאני נוכחתי לדעת.

תטפל בזמן אך ורק AC-DELKO והרכב ישרת אותך מצויין!

לעניין המזרקים, אם יש לך ידיים טובות וקצת זמן, חפש מדריך ותחליף לבד, אתה תחסוך מלא כסף! (אני החלפתי במוסך מזרק אחד שנזל, אבל זה כי לא היה זמן, הרכב היה חייב לעבור טסט מהר. אם הייתי מחליף את כל השלושה לבד היה יוצא לי מחיר כמו שהמוסך החליף לי אחד).

יש לי גם מנוע 2.2L קוואליר 95 (מנוע מייבוא, לא יודע איזה, אני רק יודע שהסעפת יניקה שלו הייתה של הדגמים החדשים, אז התקינו את הישנה שלי.), אם אתה רוצה ברקוד למזרקים אני ינסה למצוא לך.

(אפילו לא צריך מדריך, זה כמה דברים לפתוח, אבל צריך להזהר מאוד כי הסביבה רגישה שם).

אלטרנטור שיפצתי לפני שנה וחצי ככה, עכשיו האורות נחלשים קצת בעמידה ממושכת, נגיעה בגז מחזירה את העוצמה לכמה שניות.

פורסם

דבר ראשון, תודה לכולכם על התגובות!! כיף להתייעץ לשתף ולשמוע עוד דעות, וכמובן ללמוד מניסיון של אחרים.

ראיתי מזרק באיביי (fuel injector) ב 380$, נשמע לי יקר.

שאלתי היא, היות וידוע לי שכמה שנים לא הוחלפו מזרקים אם בכלל, האם כדאי להזמין מבלי שאובחנה בעיה, האם אני אראה הבדל משמעותי עם מזרקים חדשים?

kadence, הזמנתי פלאגים של NGK ההבדל ביניהם לבין ה ACdelco משמעותי ? ולעניין הצ'יפ, קראתי עליו תגובות טובות בפורומים שונים וכבר הזמנתי (לא יקר בכלל).. אני אתקין ואנסה אותו, מקסימום אם הוא לא לעניין אני יוציא אותו.

-

Nir100, למרות שיש מוסכניק שאני סומך עליו בעיניים עצומות מכל הבחינות (אבי - מוסך הבית) כל מה שאפשרי ב DIY, אני יעשה.

וברור שאני אשתף, בשביל זה אנחנו פה.. ((:

ועכשיו חברים בעיה,

שלשום עלה לי החום מנוע. עצרתי את הרכב בצד, היה חסר מים ירוקים. אז :

4 אורות > תחנת דלק > מים ירוקים > עזרה מיהודי טוב עם כבלים > והרכב נוסע..

למחרת שוב מתחמם. אז:

עצירה בצד> גרר > אבי (מוסך הבית) > מנוע מאוורר > צינור פגום > כמה וכמה מרשרשים > ולדרך..

ובכל הסיפור המשעמם הזה הפסיקה לי פתאום האזעקה לעבוד. :/ חשמלאי אמר שה'כבלים' שקיבלתי דפק את מחשב האזעקה וצריך לשלוח לתיקון (350). :cry:

יש אולי למישהו ניסיון עם תקלה כזאת, מישהו יודע היכן המחשב הנ"ל ממוקם, מהי מהות הבעיה, וכיצד ניתן לפתור את הבעיה ב DIY ??

.

נ.ב

בקרוב, פרוייקט מצולם (לטובת הכלל)

צביעה פנים,

ריפוד,

תאורה פנים,

אטימה, (אקוסטיקה)

מערכת.

וכל זה מבלי שהרכב יראה 'ערס' (-;

.

פורסם

שמע החשמל בקוואליר הוא חלש מאוד! אבל מאוד!

אני גם נדיב בכבלים, כדי לקבל צריך לתת, נתתי כבלים, אחרי כמה ימים אין נעילה מרכזית.

לגבי אינג'קטורים, 380$ לא הגיוני, אולי זה שקלים?

אפשר למצוא בקצת יותר זול מבארץ, אבל עד כמה שאני זוכר עדיין שווה לייבא מאיביי.

אינג'קטורים לא מחליפים עד שאין נזילה\דליפה\סתימה מהם, חבל על הכסף, עזוב מה יגידו לך.

לגבי התחממות, להחליף מה שהלך, בהחלט נאחס, למלא מים, להוציא אוויר, סלאם על העולם.

סתם כדי שתקבל מימדים, לנו בקוואליר היה שילוב של נאחס+זמן לא טוב+מזל חרא במוסכים חרא.

יצא לי להחליף גיר+ראש מנוע+החלפת מנוע+שיפוץ ראש מנוע+כל מיני דברים שכבר שכחתי (הכל לפי הסדר) בעיקר בגלל חרא מוסכים, ביניהם המורשה שדפק לי מנוע.

אבל היום טפו טפו טפו, רק בלאי טבעי די קטן, שים דלק סע.

בכללי אני שונא את האמריקאיות בגלל כמה דברים: לא מהנות כל כך לנהיגה, חלקים יקרים עם איכות לא משהו בכלל (גם האיכות הרכבה לא משהו), חומרים מתעייפים מהר.

אוהב קצת בגלל: בא מהמפעל מערכת טובה (בוא תשמע את המערכת בקוואליר שלי, בת 17), אמינות בהחזקה נכונה, וכוח.

לסיכום, אני יותר מידי אוהב צרפתיות. (מהנות, זולות, טיפולים וחלקים זולים ואמינים, איכות בניה והרכבה מעולה יחסית למחיר, הבאסה שהגירים האוטומטיים חרא).

פורסם

בעניין החשמל אני לא יודע, לא חוויתי עדיין בעיות. בעניין האזעקה :

כאמצעי הגנה, מחשב האזעקה מכבה את עצמו במקרה ונגמר המצבר, כך שכאשר אני מקבל כבלים והרכב מקבל 'בום' של חשמל, לא נוצר נזק.

כל מה שהיה צריך זה ריסט למחשב אזעקה - 80 ש"ח.

למען הדורות הבאים, מתחת להגה מחלצים קצת פלסטיק, נמצא שם מחשב האזעקה - ריסט > בדיקה > והביתה! - DIY -

בעניין הקוואליר שלך, אם אתה גר באיזור המרכז. 'מוסך הבית' בפתח תקווה רח' גיסין. שירות אמין מקצועי ואדיב. ובלי שיטקים! מומלץ..

בעניין עייפות החומרים, כמו שאמרתי. בקרוב פרוייקט שיפוץ פנים הרכב, אני מאמין שאני גם יעבור על החשמל (אזולירבנד, איטום, נקיון, החלפת בלאי וכו'). be tuned (; כבר צבעתי כמה פנלים כפיילוט, יצא מדהים!

פורסם
בעניין החשמל אני לא יודע, לא חוויתי עדיין בעיות. בעניין האזעקה :

כאמצעי הגנה, מחשב האזעקה מכבה את עצמו במקרה ונגמר המצבר, כך שכאשר אני מקבל כבלים והרכב מקבל 'בום' של חשמל, לא נוצר נזק.

כל מה שהיה צריך זה ריסט למחשב אזעקה - 80 ש"ח.

למען הדורות הבאים, מתחת להגה מחלצים קצת פלסטיק, נמצא שם מחשב האזעקה - ריסט > בדיקה > והביתה! - DIY -

בעניין הקוואליר שלך, אם אתה גר באיזור המרכז. 'מוסך הבית' בפתח תקווה רח' גיסין. שירות אמין מקצועי ואדיב. ובלי שיטקים! מומלץ..

בעניין עייפות החומרים, כמו שאמרתי. בקרוב פרוייקט שיפוץ פנים הרכב, אני מאמין שאני גם יעבור על החשמל (אזולירבנד, איטום, נקיון, החלפת בלאי וכו'). be tuned (; כבר צבעתי כמה פנלים כפיילוט, יצא מדהים!

איפה בידיוק אני עושה ריסט למחשב?

זה לא מסוכן?

מה ההשלכות?

פורסם

לא יודע להגיד לך באשר לסיכונים, פשוט שאלתי וראיתי מה עשה החשמלאי.

נתק את הכבלים שמחוברים למחשב, חכה כמה דקות. חבר חזרה. ואז עם הכפתור שאתה בטח מכיר, תדליק תכבה ותדליק.

הייתי ממליץ להנהלת האתר להקים קבוצות ספציפיות לדגמי רכבים (מועדון קאווליר לדוגמה), או לאחי לקוואליר לשנס מותניים ולהקים אתר חברים.

אם במקרה וכאשר זה יקרה, אני מבטיח להעלות מדריכים מושקעים על כל שינוי שאני מבצע ברכב. (והולכים להיות לא מעט שינויים)

פורסם
לא יודע להגיד לך באשר לסיכונים, פשוט שאלתי וראיתי מה עשה החשמלאי.

נתק את הכבלים שמחוברים למחשב, חכה כמה דקות. חבר חזרה. ואז עם הכפתור שאתה בטח מכיר, תדליק תכבה ותדליק.

הייתי ממליץ להנהלת האתר להקים קבוצות ספציפיות לדגמי רכבים (מועדון קאווליר לדוגמה), או לאחי לקוואליר לשנס מותניים ולהקים אתר חברים.

אם במקרה וכאשר זה יקרה, אני מבטיח להעלות מדריכים מושקעים על כל שינוי שאני מבצע ברכב. (והולכים להיות לא מעט שינויים)

תראה מיסטר, אני לא יודע איך הקופה אבל הסדאן לא משהו, הרכב הזה לא משהו חוץ מבקו ישר.

הקוואליר (חוץ מהקופה) לא הכי הצליחה.

לא משתלם לפתוח לו אתר או דברים דומים, לא יכנסו כמעט אנשים...

פורסם

התכוונתי מועדון קוואליר קופה בעיקר (-; נתקלתי בלא מעט כאלו..

ולעניין הרכב. אני מאוד מרוצה ממנו, כשהוא לא עושה בעיות הוא נוסע חלק יציב חזק ונוח. + פתיחות טובות..

גם הבעיות שהיו לי אתו עד עכשיו הסתכמו בצינור דולף ומנוע מאוורר דפוק. הפאק העיקרי שלו להרגשתי בינתיים זה צריכת דלק גבוהה, ועל זה אני עובד (:

מישהו יכול להגיד לי מה זה כוילרים באנגלית ??

פורסם

ועוד משהו קטן,

מישהו יודע איפה אני משיג חלקים לקוואליר קופה (כנף אחורית צד נהג)

פורסם
התכוונתי מועדון קוואליר קופה בעיקר (-; נתקלתי בלא מעט כאלו..

ולעניין הרכב. אני מאוד מרוצה ממנו, כשהוא לא עושה בעיות הוא נוסע חלק יציב חזק ונוח. + פתיחות טובות..

גם הבעיות שהיו לי אתו עד עכשיו הסתכמו בצינור דולף ומנוע מאוורר דפוק. הפאק העיקרי שלו להרגשתי בינתיים זה צריכת דלק גבוהה, ועל זה אני עובד (:

מישהו יכול להגיד לי מה זה כוילרים באנגלית ??

אתה יכול להפסיק לעבוד, פשוט תשנה את צורת הנהיגה שלך.

כל שאר הדברים שאתה מתכנן, לעולם לא יחזירו את עלותם בדלק (אלא אם כן אתה עושה ק"מ אסטרונומי)!

בעבר הייתה לי קופה 98, בין עירוני 1:12 בכביש 6 בנסיעה של 110, ממילץ לך לעשות נסיעה דומה ולדווח איזו צריכה הרכב הציג.

אלו התנאים היחידים אשר ניתן לשחזר באמינות בין נהגים, כל שאר המדידות מאוד תלויות באופי הנהג.

סע לכביש 6, מלא מיכל דלק מלא בתחנה הראשונה, אפס מד אוץ וסע עד התחנה השניה בקצב קבוע של 110 קמ"ש.

מלא דיכל מלא בתחנה השניה וחשב את צריכת הדלק, אם זו תרד מ-1:11 אז יש לך בעיה, אם לא אז הכל בסדר ותחסוך לך המון כסף.

• תוכן חדש...