Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למומחים בתחום ההתנהגות: העובי של האנטירול האחורי ברכב חזק בעל הנעה קדמית משחק תפקיד חשוב ? אני בהתלבטות בין 20 ל 25 מ"מ. ההבדל במחיר הוא 60$ ... שווה להשקיע את זה בשביל 5 מ"מ ? תודה לעונים.

פורסם

הבדל עצום, אנטי רול אחורי עבה יותר {מהקידמי}מאחור מצמצם את תת ההיגוי ומעצים את היגוי היתר במצבי קיצון,היתה לי לאון 2003 1.8 טורבו,שם בשילוב עם קפיצים ובולמים מוקשחים תת ההיגוי היה קיים רק תחת אובדן אחיזה של הגלגים הקדמיים תחת כח -לי היה 28 ממ.

בפיאט קופה עם מוט של 24 ממ ודיפרנציאל ננעל קידמי כבר היה מדובר במקרה נדיר מאד{תת היגוי}והרבה היגוי יתר עפ דרישה ממש.

פורסם

היה לך קדמי מוגדל או מקורי ?

מה שרשמת ברור לי, השאלה היא האם האחורי בעובי 20מ"מ יעשה את העבודה? הוא עדיין יותר עבה מהקדמי . . . תודה

פורסם

אין נוסחאת קסם, כמובן שתרגיש שינוי בין 20 ל-25 מ"מ אבל לא תוכל לדעת איך הרכב יתנהג עד שלא תבצע את השינוי בפועל.

זוויות הגלגול של הרכב מושפעות ממכלול של גורמים ולאנטי רול יש השפעה רבה, אבל גם לחתך הצמיגים, Ofset של הג'נטים, סט-אפ של בולמים/קפיצים, בושינגים ועוד ועוד יש השפעה.

*מעבר לקוטר של המוט עצמו, סגסוגת המתכת שממנה עשוי המוט שונה בין יצרן ליצרן, אז תדע שיש הבדלים בין אנטי רולים של H&R לEIBACH לדוגמא גם אם הם באוטו הקוטר (כמובן שיש גם מתכווננים אז בכלל..)

בכל מקרה, השינוי יהיה חיובי .

בהצלחה.

פורסם

דווקא יש נוסחה (פשוטה עבור סוליד קצת יותר מורכבת עבור חלול)

תעלה את העובי של החדש בחזקה הרביעית ותחלק בעובי של הישן בחזקה הרביעית, תקבל את השינוי בקשיחות.

פורסם

כל עוד האחורי עבה ואו קשיח מהקידמי תרגיש שיפור בצימצום התת היגוי.

תבדוק את הקוטר של הקידמי שלך לדעתי הוא סביב ה-22-24 ממ

פורסם

אז יש נוסחא? נראה לי שאני אתחיל להחזיק באוטו מחשבון+דפים בשביל לחשב התת היגוי/היגוי יתר.

איזה שטויות..

פורסם

proxima - כמו שכבר רשם לך פותח השרשור, תודה על הנוסחא אבל אין אנטי-רול אחורי במקור..

אז מה לעשות עם הנוסחא המפוארת הזאת? חמוצים?..סבבה.

תיאוריה זה טוב ויפה, ופרקטיקה זה הצד המציאותי של החיים..ששם הדברים "קצת" יותר מורכבים. בקטנה..אתה יודע.

*ואם אתה רוצה תשובה רצינית, תסתכל על התגובה הראשונה שלי.

פורסם

אני בא מעולם הצרפתיות וגם בתור אחד שעבר סט אפים שונים וכיולים שונים וכו..

הייתי קודם שואל אותך , האם לרכב יש נטייה לתת היגוי מוגברת ? , האם הרכב סובל מזוויות גלגול רציניות בסיבובים , בשבירות חדות של הגה וכו ..?

פורסם

stas_S

אכן כן, כמו כל רכב טיפה חזק בעל הנעה קדמית.

זוויות גלגול לא בצורה המוגזמת, הרכב בעל בולמים וקפיצים ספורטיביים ומוט מייצב קדמי (בינתיים).

פורסם

העניין לא בכסף פה , אלא מה אתה מחפש ?

20 מ"מ יתן לך אותו שיפור כמו 25 , רק שה25 יהיה יותר קיצוני בתגובות, כגון:

1)נטייה מוגברת להיגוי יתר.

2)הפחתה משמעותית של זוויות הגלגול.

3)איבוד אחיזה מהיר יותר בגלגלים האחוריים בזמן העברות משקל , החלקות.

4)יותר זריזות בפניות עקב ביטול זוויות הגלגול.

5)רכב פחות צפוי בתגובות

6)כיול שמתאים יותר לג'ימיקנות , ימיי מסלול .

(כל הסעיפים פה נכללים גם באנטירול 20 מ"מ )

במידה ואתה פריק התנהגות עם ניסיון בנהיגה מתקדמת , ספורטיבית וכו.. ואוהב להגיע לגבולות הרכב ותמיד שואף קדימה וכו.. 25מ"מ יתאים לך. אבל לא משנה גם אם תרכיב את ה20 או ה25 , הרכב יתנהג בצורה אחרת לגמריי ותצטרך ללמוד את תגובותיו הקיצוניות והלא צפויות מחדש לאט לאט במקומות המתאימים :) .

• תוכן חדש...