Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני סתם שאלה - איך פג'רו כזה בכלל מגיע למצב שבו הוא ממצה את הסוסים שיש ברשותו מהמפעל? מה בדיוק הוא אמור לעשות עם 280-300 כ"ס שהוא לא עושה עם 250 כ"ס?

רצה תשובה קיבל!

לגבי הצארגאר, נכון, אבל לא חשבתי שהוא רוצה ללכת כל כך רחוק.

ואני אומר לא יהיה מרוצה, זה בגלל התנהגות מנוע , למרות בנפח הזה זה פחות מורגש, אבל עדיין.

פורסם

למיטב הבנתי, ברכבי שטח מה שחשוב בעיקר הוא המומנט.

במנוע אטמוספרי, ובאמצעים אטמוספריים (יניקה פליטה ) לרוב יהיה קשה יותר (=יקר יותר) לשפר את המומנט.

ניתן לבצע הרחבת מעברי יניקה ופליטה, קאמשפטים חמים , קראנק קל יותר, גלגל תנופה קל יותר, פולי מנוע קלים יותר, REMAP (במידה ומחשב המנוע מאפשר זאת) וכו'. שיא ההספק יגיע בסל"ד גבוה יותר, או בצורה אחרת המנוע "ימשוך וימשיך לנשום" אל סל"ד ובסל"ד גבוה יותר.

את כל מה שפירטתי למעלה ביצעתי ברכב שלי (שאינו כלל רכב שטח בעל נפח גדול, ולכן אינני משווה) , התוצאה אצלי אומנם מתחת לסל"ד 3000 נשארה פחות או יותר זהה, אך מעל לסל"ד זה תגובת הרכב השתנתה פלאים.

אינני חושב שנסיעה בשטח מלווה בהגעה לטווחי סל"ד גבוהים. האם נכון?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
למיטב הבנתי, ברכבי שטח מה שחשוב בעיקר הוא המומנט.

במנוע אטמוספרי, ובאמצעים אטמוספריים (יניקה פליטה ) לרוב יהיה קשה יותר (=יקר יותר) לשפר את המומנט.

ניתן לבצע הרחבת מעברי יניקה ופליטה, קאמשפטים חמים , קראנק קל יותר, גלגל תנופה קל יותר, פולי מנוע קלים יותר, REMAP (במידה ומחשב המנוע מאפשר זאת) וכו'. שיא ההספק יגיע בסל"ד גבוה יותר, או בצורה אחרת המנוע "ימשוך וימשיך לנשום" אל סל"ד ובסל"ד גבוה יותר.

הפחתת משקל מגל הארכובה ומגלגל התנופה לא תוביל להעלאת מומנט - אם כבר, לירידה בו. לרכב שנוסע בשטח לא מדובר בשיפור, זה רק יהרוס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הפחתת משקל מגל הארכובה ומגלגל התנופה לא תוביל להעלאת מומנט - אם כבר, לירידה בו. לרכב שנוסע בשטח לא מדובר בשיפור, זה רק יהרוס.

בדיוק מה שהתכוונתי, רוב השיפורים האטמוספריים המקובלים לא יתאימו לרכב שרוב הזמן צריך מומנט זמין בסל"ד נמוך.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

פשוט אין צורך, זה רכב שטח.

גם ההילקס שהיתה לי עם 90 כ"ס ביום טוב, עשתה את העבודה בשטח, לא בדיונות, אבל בטכני זה בהחלט הספיק.

גם בכביש הוא מעייף כמו יום עבודה.

היום אני עם פראדו, ולא רואה צורך ביותר כוח, (163 כ"ס), לא בשטח ולא בכביש.

רוצה לשפר אותו לצורך נסיעה בכביש? פשוט לחליף רכב, זה ממש לא היעוד שלו.

פורסם
אז זה מחזיר אותנו פעם נוספת לנקודת ההתחלה: אילו שיפורים ניתן להכניס במנוע בנזין אטמוספרי מבלי לגרוע מיכולות השטח של הרכב?

מגדש על, מגדש טורבו, הגדלת נפח,החלפה ל V8.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חברים חברים, ראיתי שנסחפנו קצת רחוק מדי ואנשים פה חשבו שהרכב עגלה או שאני צריך חיית שטח אמיתית,

אז לא,

הרכב כרגע הוא חזק מאוד וזריז מאוד בכביש, 99% מהנסיעות של הם כבישים וכמעט ואין שטח ולא צריך לשפר כלום בשביל השטח.

רק סתם ראיתי את הפרוייקט על הלאנדקורזר ואז חשבתי אולי אפשר לשפר משהו ברכב שלי בלי סופרצ'רג'ר אבל הבנתי כל עוד אין טורבו או מגדש על אז חבל על הכסף וזה יעלה לי יותר מדי, ואת הכסף הזה אני שומר ל WRX שתבוא בעוד קצת זמן בעזרת השם.

אז תודה רבה לכם ונתראה בפורום שיפורים עם ה WRX (או STI).

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תוכן חדש...