Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזו פונטו יש לך, מה המנוע?

קשה לי לחשוב על מנוע אטמוספרי מעלה 8 סוסים, רק מציפ תוכנה (מנוע קטן נפח).

ולכן אילו יש לך במקור 85 ויהיו לך 93 זה קריטי אבל ביחד עם פילטר יותר בריא, אכן תרגיש שינוי בדוושה, והתחושה הכללית תהיה של רכב טיפה יותר מגיב ולא יותר, אבל אילו זה גם יעלה מומנט שה שווה מאד.

למרות שהחברה מוכרת ומכובדת, עדיין איני מאמין שבאמת יש סיכוי לפלא כזה, אבל למה לא, אולי גם אני יופתעה.

וגם יש להם כנראה תקופת נסיון, לא?

פורסם

לאחר שיטוט בפורומים מחו"ל אין בעיה לקבל עד 10 סוסי פוני מהמנוע הזה(גרנדה פונטו 8V) לאחר עדכון תוכנה וקיט יניקה,

הסיבה היא שהמנוע הזה מאוד מוגבל ומכווון ליהיות הכי חסכוני שיש - 69 ל1.2 ו75 ל1.4 וכמו שכולם רואים מנועים בגודל הנ"ל אין בעיה להוציא סביב ה85-75 כ"ס בהתאמה. וגם החלפת הצנרת מאוד עוזרת לפי הפורומים של פיאט בחו"ל.

ולא צריך להיסתכל רק במיספרים של שיא ההספק שזה שולי- אלא בכל מפת הסל"ד שבו יש שינוי מורגש במומנט הבייניים שזה חשוב יותר מההספק המקסימלי ב5500 סל"ד בשימוש יומיומי.

ודבר נוסף- לדעתי פילטר פתוח זה טוב ויפה לאוויר הצלול באירופה אך זה בעייתי עם סופות החול אצלנו שממש כמו אבקה עדינה ביותר שיכולה לחדור ולעשות נזק לחיישנים ולמנוע בטווח הארוך- לפחות בקיץ (אם כבר פילטר פתוח אז רק אינבוקס לדעתי)

אני רציתי מאוד לעשות זאת אך ליהיות סטודנט לא ממש עוזר לתהליך והעדפתי לחסוך בשביל אחזקת הרכב(ביטוחים,דלק וטיפולים) והחלפת צמיגים בסכום דומה.

אפילו לא שמתי עדיין גאנטים :-( , לא קל להחזיק היום רכב- במיוחד שאתה סטודנט ....

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

דווקא המומנט הרבה יותר מעניין לדעתי מאשר כו"ס במקרה הזה.

11.5 מול 10 זה דיי משמעותי (אבל עדיין מאוד מעט).

בעיניי חבל על הכסף, זה לא שיפור שבאמת יגרום לך להרגיש שוואו, האוטו נוסע ממש מהר עכשיו.

פורסם

בקיצור לדעתי חבל לנסות לנחש בפורום אם שווה או לא,

פשוט יותר קל לדבר עם E&A ולקבל תשובות ואולי אפילו ניסיון חינם ואז להחליט אם שווה או לא ולעדכן כאן בפורום :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בעיקרון - כל מה שיורד מ 1000 ש"ח לכוח סוס זה לא רע ומה שיורד מ 500 ש"ח לכוח סוס זה מעולה.

מבחינת תועלת/עלות.

הבעיה היחידה היא שאתה תשים את הצ'יפ, ואז איזו מזדה 3 מסכנה תתן לך בראש, תהיה מבואס ותרצה יותר. :)

ואז מה?

there is always a bigger fish

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לא שווה.

סע לחו״ל, תאמין לי עדיף...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יש לי קצת בעיה קטנה עם הכיוון של התגובות,

מדובר פה על מנוע קטן וחסכוני על רכב יחסית נדיב במימדיו, אף אחד לא חושב לתת בראש למישהו אחר .

אתם שוכחים שלמרכיב הספק המנוע הגבולי יש השפעה על בטיחות הנסיעה, אצלי במנוע 1.4 עם 77 סוסים צריך לתכנן היטב כל עקיפה בכדי לסיימה בבטחה- וזה אחרי שנתיים של הכרות הרכב ושימוש במצב ידני.

אז אני לא רוצה לחשוב איך ההרגשה במנוע הקטן הזה שמנסים לעקוף והרכב לא זז. כאן תוספת הכוח הקטנה הזו תיהיה מאוד משמעותית (כאילו שידרג ל1.4L) לתחושת הביטחון בכביש המהיר.

פורסם

לא 8 כ"ס ולא 18 כ"ס זה מה שיעזור לאוטו כזה לעקוף בבטחה.

לדעתי בכבישי ישראל, עם ראות לא אופטימלית לעקיפות גם משפחתומטית אטמוספירית עם 140 כ"ס רחוקה מלהיות מספיקה..

מי ישלם 1,500 שקלים כדי לקבל כביכול 8 כ"ס עלובים (לא מאמין עד שאני לא רואה דיינו מהארץ)!? עדיף להשתמש בכסף למטרות אחרות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יחסית לכסף השיפור הוא לא שווה , אבל לאוטו הספיציפי הזה 8 כ"ס על מנוע אטמוספירי זה כן שווה וזה כן אפשר לעשות , אפילו גם טיפה יותר.

פורסם

כן ירדתי מזה.. ויש לי מנוע 1250, שאגב המחוג של הדלק יורד כמו המאזדה 323 1600 שהייתה לי וזה ממש לא מוצא חן בעיניי.. אני עכשיו מרביץ טיפולים ובדיקות בעניין

פורסם
כן ירדתי מזה.. ויש לי מנוע 1250, שאגב המחוג של הדלק יורד כמו המאזדה 323 1600 שהייתה לי וזה ממש לא מוצא חן בעיניי.. אני עכשיו מרביץ טיפולים ובדיקות בעניין

המלצה קטנה ששוה כל שקל!

אל תשים שמן מנוע זול של פז וכ' שיש במוסכים!

תיקנה שמן אכותי אמיתי כמו RP,AGIP,MOBILE,LM וכו' ותרגיש הבדל לטובה!

• תוכן חדש...