Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, בשביל להגיע ל- 200 כ"ס עם NFW רק טורבו, כי המנוע מתחיל רק עם 100 כ"ס ועם מצערות אי אפשר להגיע להספק של 200 כ"ס. להגיע ל- 200 עם NFX אפשר עם מצערות או טורבו וזה יותר שיקולים של כסף והנאה מהרכב ומהפרויקט.

שילוב של מצערות עם טורבו זה באמת כאב ראש.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל אני יודע שאכן זה כאש ראש לא מהעולם הזה.

אני מעוניין יותר בפרויקט ולא בטורבו.

נסעתי על מנוע כזה טורבו וידוע לי פחות או יותר אך עובד העסק, על מצערות לא נסעתי , אך שמעתי חוות דעת.

אני יסביר את זה כך:

1. בתור אדם עם רקע טכני בתחום הרכב אני רוצה קודם כול הבנה יסודית של תהליכים שעדיין לא ברורים לי.

2. ההספק שאני מכוון אליו זה שיא השאיפות, אך במידה וזה לא יוצא, מה שיצא בתנאי אמינות מסימים גם יספק אותי, שכן אין לי מטרה מסוימת הנעולה דווקא על אותו ההספק המדובר.

3. אני רוצה לראות אילו אפשרי לשלב בין התחושות, מי כמונו יודע שהנייר הוא אינדיקציה לכלום, בפועל חשובה ההרגשה ברכב, ואינדקציה בפועל מול רכבים אחרים ועל המסלול. אני מכוון יותר לזה ויחודיות, מאשר המירוץ להראות למי יש יותר גדול, אחרת כבר הייתי על מנועים אחרים של הקונצרן (XU).

אני לא מתחכם, לא ולא, ולא מנסה להראות שאני הכי חכם, אבל אני יותר בכיוון של מנוע מעניין ויחודיות.

במידה וזה לא יצא לפועל נבנה מנוע אטמוספרי חזק.

מה האפקט של מצערות על קומפרסיה 9:1?

פורסם

טוב בינתיים לא נמצא סימן מחשיד, ראיתי כמה קיטים טורבו לאופנועים, בעיתי, כיוון שבקיטים האלה לא ראיתי בוכנות וטלטלים, אלה את הטורבו אינטרקולר, צינורות אטמים וכל מיני מעברים.

זה אומר שהקיטים שראיתי מתלבשים על מנוע סגור, ההיתכן הדבר הזה?

פורסם

אני מניח שבגלל שבאופנועים אתה לא מחפש מומנט גבוה אלא הספק, יוצא שהלחץ על רכיבי המנוע לא עולה מספיק כדי לדרוש חיזוק.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אני מניח שבגלל שבאופנועים אתה לא מחפש מומנט גבוה אלא הספק, יוצא שהלחץ על רכיבי המנוע לא עולה מספיק כדי לדרוש חיזוק.

אבל בכל זאת הטורבו יתן גם מומנט שם, והדחיסה שאוויר במהירות תתבצע גם שם.

אני לוקח בחשבון את מה שאתה אומר, אך עדיין אי אפשר לבטל את אפקט הטורבו.

פורסם

אתה יודע על איזו גדישה מדובר באופנועים? יכול להיות שהיא מספיק נמוכה ואז אין צורך לפתוח מנוע.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אתה יודע על איזו גדישה מדובר באופנועים? יכול להיות שהיא מספיק נמוכה ואז אין צורך לפתוח מנוע.

אני דיברתי על לא יותר מ0.6.

פורסם

מצערות הרבה יותר ריאלי מאשר טורבו , גם כי לפעמים זה עובר טסט וגם בגלל הרבה דברים.

אני עוד לא שמעתי על מנוע PSA 8V שמוציא הספק כזה בלי טורבו , גם עם מצערות מנועי ה 16V מגיעים לגג 200 כ"ס ...

אז מצערות על 8V ? לא יודע ... לא זכור לי שראיתי.

הרכב שוקל פחות מטון בלי יותר מדי שטויות , מצערות ומנתק הצתה באזור ה 9000 סל"ד זה טיל שיוט למרות חוסר במומנט.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טיל שיוט לסופ"ש. ממש לא כיף ליום יום.

בשביל להגיע ל9000 סל"ד ולהשאר שם, צריך לשנות עוד כמה דברים חוץ מלתקוע מצערות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
טיל שיוט לסופ"ש. ממש לא כיף ליום יום.

בשביל להגיע ל9000 סל"ד ולהשאר שם, צריך לשנות עוד כמה דברים חוץ מלתקוע מצערות.

אני לא יודע למה התכוון הבחור, אבל אני אוגר חלקים כבר תקופה.

מה שיש זה ראש 1300 שיעבור עבודה רצינית וחלקים שציינתי בהתחלה, בנוסף גם קיט חלקים מטיטניום (קלים וחזקים) שמרחיבים את המנוע ל1790 סמ"ק וקומפרסיה בסביבות ה12:1 .

הבנתי שקלאץ מחוזק בינתים לא צריך, בהמשך נטפל גם בגלגל תנופה והגיר עצמו, דרך אגב אני נוסע עם גיר 1.1 ואני ישאיר אותו.

כך שאני לא סתם תוקע מצערות ופולט שטויות לאויר כנראה הבחור לא הבין שלאט לאט העסק מתקדם.

אני כבר סגרתי עניין עם הסרן דיסק אחורי ומערכת בלימה, בולמים קפיצים גם מורכבים.

כך נא להבין שמושקע הרבה מחשבה בכל שלב ושלב.

ושוב אני עושה משהו מטומטם, זה נכון, אך תבינו אני לא מצהיר וישר מנסה להוכיח טענה, אני יכול לעשות זאת רק על דינו ובשביל זה אני צריך לסיים הכל, כך אני ואתם נדע באמת כמה כוחות סוס יש וכמה מומנט אין.

עד אז אני משאר, חולם,הוזע, חי בסרט מה,שתרצו, אבל מותר לי להעריך, לא?

כל זה קורה בגלל שקשה להשיג את כל החלקים בארץ, והמחיר לא זול, כך ששלב שלב פותרים בעיות ומכינים דברים, אנו לא חיים באנגליה ששם הכל רק פונקציה של שלם קבל, והמחירים ביחס לארץ כ40% פחות, ככה סתם להבהרת התמונה.

פורסם

יחס דחיסה אתה חייב נמוך לטורבו כמו שפיזבן אמר, מצד שני למצערות אתה חייב גבוה. איפה זה הולך ביחד?

מצד אחד אתה רוצה כוח סוס מצד שני טונות מומנט. אתה לא יכול לשחק על כל הסקאלה זה שתי חתונות.

לכוון מצערות זה וואחד סיפור צריך רמה מאוד מאוד גבוהה.

לבנות צנרת וסעפות אתה חייב.

לחזק מנוע בשני המקרים חובה.

השאלה איזה קלאצ' יש שם ומה מצבו?, מקורי על 200 סוסים עשוי להחזיק.

לגבי גיר אני מקווה שאתה לא מתלוצץ להחזיק את כל העסק עם גיר של 1.1.

הרכב הזה נוסע פגז עם מנוע 16 שסתומים פורטינג יחס דחיסה וצ'יפ. באמת שאי אפשר לעמוד איתו הוא שד. מעבר לזה? לא צריך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

יש משהו אחד שלא לקחת בחשבון, בקליאו ספורט יש יחס דחיסה של 1.11 והאוטו עובד אחרת עם דלק 98 לעומת 95, ואני מדבר על כח בגבוהות, צליל מנוע שונה וצריכת דלק אחרת לעומת ה95, תחשוב שכאן ההמלצת יצרן היא 98 ביחס שהוא יותר נמוך מאצלך, קח בחשבון אולי צורך באוקטן גבוה יותר מ98 כלומר שימוש קבוע בטולול

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תודה חברים, ועמוס אני רשמתי על חיזוקים.

אני בכלל הבנתי שמטנול יותר זול, לא איכפת לי אם צריך אני ימלא גם מטנול.

פורסם

טורבו+מיצערות.... חתיכת עבודה וחתיכת כאב ראש...

בוא ניצא מנקודת הנחה שהמיצערות יתנו לך 30 כוח, והטורבו יתן 70 כוח, אתה ממש לא תקבל 100 כוח סוס יותר.... זאת לא הנוסחה.

לפי דעתי הכוח שהמיצערות נותנות "יבלע" ויתגמד לעומת הכוח החזק יותר של הטורבו, קשה להסביר את זה על גבי הפורום אבל זה המצב.

אני סתם זורק עכשיו דוגמה: (הנתונים סתם באוויר)

פרוייקט מיצערות: 10 אלף שקל = 30 כ"ס.

פרוייקט טורבו: 15 אלף שקל = 70 כ"ס.

פרוייקט טורבו + מיצערות: 25 אלף שקל = 85 כ"ס.

מבחינת כ"ס לשקל זה לא משתלם (10 אלף על מיצערות ואתה מקבל 15 כוח יותר) שלא נדבר על הכאב ראש.

אני חוזר ואומר הנתונים הם סתם שיהיה קני מידה.

אם בכל זאת אתה מתכוון ללכת על פרוייקט כזה.

בקשר ליחס דחיסה.

טורבו צריך יחס דחיסה נמוך.

מיצערות, או יותר נכון מנוע אטמוספרי בכללי צריך יחס דחיסה גבוה בשביל ליסוע חזק.

הפיתרון הכי טוב לדעתי זה להשאיר את היחס דחיסה המקורי ולהנות משני העולמות.

המנוע שלך (אם הוא במצב טוב) אמור להחזיק גדישה של 0.6 ללא שום בעיה.

פורסם

אז בעצם אני מבין מהמילים שלך שמצבי טוב s?

יש לי כרגע כמעט כל החלקים לפרויקט מצערות וזה יצא 2600 , כמובן ללא מחשב ניהול צנרת מתאימה, ככה בגדול במושגים הישראלים אני כבר יכול להתחיל פרויקט, דרך אגב לראש יש פורטינג 2 כפי זה קראוי בישראל.

אילו לא הייתי רוצה לעשות עבודה טובה, ולא הייתי מתעקש על עוד כמה חלקים, תחלס הייתי סוגר באזור ה7000 כל הסיפור יחד עם מחשב צמא וכיוונים. אילו אכן הייתי רוצה להרכיב את זה בשיטה הישראלית.

• תוכן חדש...