Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סקודה פאביה 2012 TSI ללא שיפורים (רכב סדרתי לחלוטין) משודך לDSG7

הרכב הגיע עם צמיגי דאנלופ SP MAXX

הרכב מחזיק יופי על כביש יבש, כשמתחיל להיות רטוב, הרכב הופך לסוג של רקדנית על הקרח, כניסות לככר במהירויות מנהלתיות מסתיימות בזנב שמטייל איך שבא לו.

האם מדובר בצמיגי קיץ בלבד? האם עליי להכין את עצמי נפשית (וכלכלית) להחלפת כל הרביעיה עם בוא החורף?

תודה למגיבים

פורסם

אתה לא צריך צמיגי חורף - אלה צמיגים לקרח ושלג... אלו צמיגים איכותיים יחסית - תבדוק רק שהם מנופחים לפי הוראות היצרן כי לפעמים הוספה של כמה PSI ללחץ המומלץ מפחית משטח המגע של הצמיג וגורם לו להחליק.

We are the Human Race

פורסם

daniel_sh

צמיגי חורף זה לא בהכרח צמיגים לשלג וקרח, צמיגי חורף זה צמיגים שאוחזים טוב יותר בכביש רטוב, ומומלצים יותר לנסיעה בחורף.

ומנסיון אישי שלי יש הבדלים עצומים בין צמיג שמתאים לכביש רטוב לצמיגים שלא מתאימים לכביש רטוב בעיקר באחיזה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

א. זה יותר משבועיים.

ב. גם בקיץ יש לפעמים שלוליות על הכביש.

ג. אצלי צמיגים שאוחזים טוב יותר במים, אוחזים יותר טוב גם ביבש (YOKOHAMA S760 במקרה שלי).

ובהתחשב בזה שזוג עלו לי 550 ש"ח אין לי בכלל ספק מה לקנות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
תבדוק רק שהם מנופחים לפי הוראות היצרן כי לפעמים הוספה של כמה PSI ללחץ המומלץ מפחית משטח המגע של הצמיג וגורם לו להחליק.

לא נכון! צמיג רדיאלי מודרני הוא בעל סוליה שטוחה שאינה מושפעת באופן כה מהותי על ידי הבדלים קלים בלחץ האוויר. לחץ גבוה יותר בצמיג פירושו קשיחות גבוהה יותר של הדופן ולכן יותר אחיזה, ובמיוחד כשרטוב. גם צמיגי מירוצים מקצועיים מנופחים ללחצים גבוהים יותר עבור מירוצים במסלול רטוב.

דווקא חוסר לחץ יוצר קפלים בסוליה תחת עומס שמפחיתים את האחיזה. כשרטוב זה עוד יותר גרוע כי הקפלים "לוכדים" בתוכם את המים ויוצרים אפקט של ציפה.

אז מה שחשוב זה:

1. לחץ אוויר נכון: לפי הוראות היצרן או קצת יותר לפי הרגש.

2. גיל הצמיג (בשנים משבוע הייצור) ומספר הקילומטרים שנסע.

3. עומק חריצים.

4. פרופיל הצמיג: האם הוא מיועד לאחיזה גבוהה על רטוב או על יבש? בדרך כלל יכולת טובה בתחום אחד תבוא על חשבון האחר.

5. טמפרטורת הצמיג: צמיגים ספורטיביים בדרך כלל לוקים בביצועים נחותים בטמפרטורה הנמוכה מטמפרטורת העבודה שלהם.

6. כיוון גלגלים

7. מצב הבולמים (לפי מספר קילומטרים שעברו)

לא פחות חשוב - מצב המשטח שעליו נוהגים (כל צמיג יחליק די מהר על משטח חלק כמו כיכר שמנונית) וטכניקת הנהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שלולית בכיכר זה כמו גשר ראשון כל הלכלוך עולה אל תצפה ליותר מזה אני הספקתי להחליק בקטנה בכיכר רטובה שנכנסתי קצת מהר מידי , תודות לesp ההחלקה נגמרה עוד לפני שהספקתי להגיד ג׳ק רובינסון .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אז מה שחשוב זה:

1. לחץ אוויר נכון: לפי הוראות היצרן או קצת יותר לפי הרגש.

2. גיל הצמיג (בשנים משבוע הייצור) ומספר הקילומטרים שנסע.

3. עומק חריצים.

4. פרופיל הצמיג: האם הוא מיועד לאחיזה גבוהה על רטוב או על יבש? בדרך כלל יכולת טובה בתחום אחד תבוא על חשבון האחר.

5. טמפרטורת הצמיג: צמיגים ספורטיביים בדרך כלל לוקים בביצועים נחותים בטמפרטורה הנמוכה מטמפרטורת העבודה שלהם.

6. כיוון גלגלים

7. מצב הבולמים (לפי מספר קילומטרים שעברו)

לא פחות חשוב - מצב המשטח שעליו נוהגים (כל צמיג יחליק די מהר על משטח חלק כמו כיכר שמנונית) וטכניקת הנהיגה.

1. לחץ אויר טיפה יותר מהמלצת היצרן (1-2PSI)

2. הרכב חדש, עלה לכביש בפברואר 2012

3. גמעו 5000 ק"מ בסה"כ.

4. זה מה שאני מנסה להבין

5. גר בבאר שבע ובתקופת הקיץ.....טמפרטורה נמוכה?....לא נראה לי :-)

6. למה אתה מתכוון?

7. כאמור, 5000 ק"מ.

8. יכול להעיד על עצמי כנהג מנוסה מאוד (13 שנה מחזיק ברשיון כולל לרכב כבד)

נשמע די תמוה, הייתי מציע שתבדוק תפקוד של הESP (אולי בכלל הוא כבוי?) ובעיקר כיוון גלגלים.

ESP פועל ומתפקד כראוי.

שוב, כיוון גלגלים? למה הכוונה?

פורסם

דרור,

נתחיל מכך שתעלה את לחץ האוויר מעט - בהדרגה - עד שתמצא נקודת איזון בה תרגיש שיפור באחיזה ושנמוך קל בנוחות.

מניסיוני, 30PSI לא מספיק. זה אומנם טוב מאוד לנוחות, אבל האחיזה מרגישה ברת שיפור / שדרוג.

אני נסעתי באופן קבוע על 34PSI (ובנהיגה קרבית ממושכת אף 36PSI) ומצאתי בו כשדרוג אחיזתי, אבל הורגשה פגיעה בנוחות - הרכב הפך נוקשה עוד יותר, בעיקר במפגש עם מפגעים חדים או רצף שיבושים.

בנוסף לכך, גם כיוון הפרונט שלי היה קיצוני מהמקור - מה שהביא לתוספת משקל מוחשית בהיגוי, תחושות מחודדות וזנב שובב יותר כשדוחקים בו לצאת קלות :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה לא דרור, זה אחיו - ערן, הוא היום רק צופה מהצד לדעתי. :-)

אני מצאתי את הנקודה הזאת סביב ה31PSI

כשקיבלתי את הרכב, הלחץ בצמיגים היה 37PSI וזה היה בלתי נסבל, במיוחד בתנאי הכבישים הזוועתיים במדינתנו והחתך הנמוך של הצמיג הספציפי - פשוט התעללות ביושבים ברכב.

לגבי כיוון הגלגלים, עכשיו התמונה קצת מתבהרת....אצלי ברכב שני הגלגלים האחוריים נראים כאילו הם נוטים מעט כלפי חוץ בחלק התחתון, לזה אתה מתכוון?

פורסם
לא נכון! צמיג רדיאלי מודרני הוא בעל סוליה שטוחה שאינה מושפעת באופן כה מהותי על ידי הבדלים קלים בלחץ האוויר. לחץ גבוה יותר בצמיג פירושו קשיחות גבוהה יותר של הדופן ולכן יותר אחיזה, ובמיוחד כשרטוב. גם צמיגי מירוצים מקצועיים מנופחים ללחצים גבוהים יותר עבור מירוצים במסלול רטוב.

לא מדויק. נכון ששינויים קלים בלחץ האוויר הם לא משמעותיים לאחיזה, אבל לפחות בארצנו החמה אין באמת דבר כזה שינויים קלים.

המלצת היצרן ללחץ אוויר תקין היא כאשר הצמיגים קרים. בוא נניח לרגע שהיא האופטימלית עבור הצרכים. עכשיו בואו נראה מה משפיע על לחץ האוויר:

טמפ' חיצונית: בגדול, כל 5 מעלות הפרש שוות ל-1 PSI הפרש. כלומר אם הרכב חנה בצל ויצאת בבוקר לעבודה כשהטמפ' היא 20 מעלות, בשיא היום הטמפ' היא 30 והוספת עוד 2 PSI.

אבל רגע - מה קורה אם אתה חונה תחת שמש ישירה? זה בקלות יכול להוסיף עוד 2 PSI למשוואה, ושימו לב שאם רק צד אחד של הרכב חשוף לשמש, יהיו גם הבדלים בין הצדדים...

עכשיו נוסיף לכל זה את העלייה בטמפ' (ובלחץ) בהתאם לעבודה של הגלגל - סע 20 דקות ותקבל עלייה של עוד 4 PSI, או אפילו יותר אם אתה מעמיס הרבה על הצמיג...

בקיצור. יצאת מהחנייה המקורה בבוקר עם 30 PSI, בצהרים באמצע הנסיעה יש לך קרוב יותר ל-40...

שני דברים נוספים בהקשר זה:

1. בכביש רטוב המשמעות של לחץ אוויר תקין היא קריטית. לחץ אוויר נמוך (5 PSI ויותר) משמעותו הרבה פחות בטחון בנהיגה, בעיקר במצבים של שינוי כיוון.

2. ממה שידוע לי, דווקא בנהיגה ספורטיבית לא מומלץ להעלות לחץ אוויר מעבר להמלצות היצרן במצב קר. זאת מכיוון שהטמפ' של הצמיג עולה משמעותית בנהיגה ספורטיבית, וקל יחסית להגיע למצב של ניפוח יתר. במקרים מסוימים עדיף אפילו למלא קצת פחות במצב קר, בשביל שהצמיג יגיע לטמפ' הנכונה תחת העומס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כך,

אתה ממליץ לפני התגרזנות להוריד ל"א מהצמיגים?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני לא ממליץ כלום כי לא עשיתי בדיקה כזו בעצמי. אני רק מעלה טענות מסוימות ומנסה להצדיק אותן. בפועל מה שאני עושה לרוב זה ממלא רגיל לגמרי במצב קר מבלי לתת את הדעת על כלל השינויים. בג'ימקאנות הייתי ממלא קצת יותר כי לצמיג ממילא אין זמן להתחמם.

בדיקה אמיתית של ההשפעות אני אוכל אולי לבצע בזמן הקרוב, אם אשתתף ביום מסלול. הזמנים שלי די קבועים. אני יכול בסשן אחד לעלות עם נניח 30 PSI ובסשן אחר עם 35...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...