Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוריד לחצים ובפנייה החזקה הראשונה הדופן תקרוס.(תלוי כמובן בסוג הצמיג ועד כמה הדופן שלו קשיחה)

בT1R זו מחלה של ממש,עם נתוני יצרן אפשר לגרד את הג׳אנט,אני שם 40PSI מקדימה לפני שאני יוצא לחגוג.

פורסם
לא מדויק. נכון ששינויים קלים בלחץ האוויר הם לא משמעותיים לאחיזה, אבל לפחות בארצנו החמה אין באמת דבר כזה שינויים קלים.

אתה צודק מאוד אבל לא לזה התכוונתי. אני כיוונתי לכך שרוב האנשים מבינים שפחות אוויר פירושו צמיג שמקבל שטח מגע גדול יותר ויותר לחץ יוצר צמיג בעל צורה קעורה כך שחלק מהסוליה לא נוגע באספלט. זה נכון לצמיגים הדיאגונליים של פעם. היום, הצמיג הרדיאלי המודרני הוא בעל רשת פלדה מסיבית והיא זו ששומרת על מבנה הסוליה.

ההשפעה של לחץ אוויר ברכב מודרני היא על קריסת דופן הצמיג: ככל שלחץ האוויר גבוה יותר - הדופן תהיה יציבה יותר ולכן האחיזה תגבר וגם תגובות הצמיג יתחדדו. האחיזה גם אמורה להתגבר (כי שטח המגע באספלט כמעט שאינו משתנה בגלל תוספת הלחץ), אבל זה גם תלוי במצב המשטח: צמיגים בלחץ אוויר גבוה או בעלי דופן נמוכה/קשיחה יתפקדו פחות טוב על דרך משובשת ביחס לצמיג רגיל בלחץ רגיל.

בשורה התחתונה - לחץ האוויר מאוד משפיע. אבל חשוב להבין שתוספת לחץ לא משנה משמעותית את צורת שטח המגע ולכן לא אמורה להקטין את האחיזה אלא להיפך!

גר בבאר שבע ובתקופת הקיץ.....טמפרטורה נמוכה?....לא נראה לי

חלק מהצמיגים ה"ביצועיסטיים" יותר דורשים הרבה בשביל להגיע לטמפרטורת עבודה. לצערנו, ברוב הערים מצב האספלט הוא כזה שבו פני השטח של הכביש אינם מחוספסים ולכן לא יוצרים אחיזה גבוהה אך בנוסף - לא מאפשרים לצמיגים להתחמם באותה מהירות כמו על משטח בעל התנגדות גלגול גדולה יותר.

אם תרצה, אפשר לומר שצמיג ספורטיבי אמתי - מתוכנן לפעול בסביבה של מהירות גבוהה ועל אספלט יבש ואיכותי. בנהיגה רגילה, על אספלט חלק ובעיקר בקטעים רטובים - הוא לא יתפקד מאוד טוב ואולי אפילו פחות טוב מצמיג רגיל! כמו כן, האספלט חלק בפני עצמו ואם הוא רטוב וייתכן גם שמנוני או מכוסה בחול - הוא יכול להיות מאוד חלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתור בעלים של T1R על רכב יחסית כבד (1.3 טון יבש), הקריסה מאוד מורגשת בלחצים נמוכים והאחיזה מאוד דלה כשהוא קר.

לעומת זאת, 38PSI עם טמפרטורות יחסית גבוהות והוא אוחז טוב.

שאלה אחרת, כשאני רוצה לחמם את הקדמיים אני נותן לאונץ' טוב מהמקום קצת סחרור והוא מרגיש הרבה יותר טוב, יש איזו שיטה לחמם את האחוריים באותה מידה?

כמובן שהדבר האחרון שאני יעשה זה לנעול גלגלים בנסיעה, אם מישהו חשב על זה. :twisted:

בעלי הנעה קדמית, עצות?

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

שאלה אחרת, כשאני רוצה לחמם את הקדמיים אני נותן לאונץ' טוב מהמקום קצת סחרור והוא מרגיש הרבה יותר טוב, יש איזו שיטה לחמם את האחוריים באותה מידה?

זה פסיכולוגי. או שאת חונה על עפר וזה מוריד שכבה דקה של אדמה או אבק או השד יודע מה. זה בטח לא מחמם את הצמיגים במידה ניתנת להרגשה. אין לך מכונית דראג...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יכול להיות שאתה משתמש בספריי לחידוש צמיגים? הספריי הזה מפחית משמעותית את האחיזה של הצמיגים (גם אם מרססים רק על הדופן והכתפיים של הצמיג!

We are the Human Race

פורסם

יש לי אותם צמיגם כמו שלך

לאורך כול החורף שעבר האוטו לא החליק לי אף פעם ....

אולי האיזור שאתה גר בו יש שמן / בוץ על הכביש ?

פורסם

כמו שחלק אמרו, שלולית בכיכר וסיבובים זה כמו גשם ראשון.

גם ה406 שלי שאני מתאר שיש לה אחיזה הרבה יותר גבוהה ומנוע חלש יחסית (פחות קל לזרוק עם מנוע חלש), עפה לעזאזל בסיבובים\כיכרות עם שלולית.

תוסיף לזה את הפאביה עם הגה חשמלי (יותר קל מאצלי זה בטוח) ומנוע נמרץ עם מגדש, תקבל זריקות על ימין ועל שמאל.

כל מקרה סוף החודש תגיע אלי הפאביה 1.4 ידני 12', ונעשה עליה דוקטורט.

איזה צמיגים יש לך?

185 או 195?

פורסם
כמו שחלק אמרו, שלולית בכיכר וסיבובים זה כמו גשם ראשון.

גם ה406 שלי שאני מתאר שיש לה אחיזה הרבה יותר גבוהה ומנוע חלש יחסית (פחות קל לזרוק עם מנוע חלש), עפה לעזאזל בסיבובים\כיכרות עם שלולית.

תוסיף לזה את הפאביה עם הגה חשמלי (יותר קל מאצלי זה בטוח) ומנוע נמרץ עם מגדש, תקבל זריקות על ימין ועל שמאל.

כל מקרה סוף החודש תגיע אלי הפאביה 1.4 ידני 12', ונעשה עליה דוקטורט.

איזה צמיגים יש לך?

185 או 195?

ניר, ל-SPORT יש 205/45/16 (עם גומי דביק מאוד - דנלופ ספורטמקס).

ד"א, אין ספק שמבחינת תקשורת והנאה ה-406 היא עולם אחר, אבל הפאביה (בעיקר ה-SPORT המדוברת, עם כיול מתלים שונה ורכיבי מתלה שהגיעו מה-vRS) אוחזת מאוד, ואם זכרוני אינו מטעני (מהפעם האחרונה שנהגתי ב-406 2.0), היא אוחזת יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה שחידשת לי לגבי הצמיגים והמתלים.

זה רק מחזק את זה ששלוליות בכיכרות וסיבובים זה כמו הגשם הראשון.

בפעם האחרונה ש"זרקתי" (היה די בכוונה) זה היה בצומת ליד מרכזון קטן היה מלא מיץ של זבל. העיקר שהיה כיף. (אם כבר ב406 עסקינן, מגעיל לזרוק איתה כי יש רעש על הפנים מהמיסבים. שלא תחשבו שאני זורק הרבה, פעם בכמה חודשים טובים.)

פורסם

ב 406 שלי לא היה רעש מהמיסבים.

חן.ג - לא הבנתי למה אתה אומר שהגדלת הלחץ לא תפחית את שטח המגע עם הכביש. גם אם צורת שטח המגע נשארת תקינה בגלל רשתות הפלדה, הרי שלחץ הוא בהגדרה כוח חלקי שטח, במקרה שלנו מדובר במשקל הרכב לחלק בשטח המגע של הצמיג בכביש. אז מכיוון שמשקל הרכב זה מספר קבוע, כל הגדלה של הלחץ תביא להקטנת שטח המגע בכביש.

מנסיון שלי עם האיביזה, נסיעה ארוכה בכביש מהיר (בשעות בהן אין כבר שמש), גורמת לחימום הצמיגים במידה כזו שהיא מעלה את הלחץ ב 3 PSI מקדימה ו 1-2 מאחורה (אין הרבה משקל מאחורה).

לגבי הדנלופ האלה אני לא מכיר אבל לא חושב שיש איתם בעיה, אני גם לא חושב שצמיג יותר חורפי אך פחות ספורטיבי יהיה עדיף, הרי מדובר במקרה שלנו בסך הכל בשכבת מים דקה, ואם האספלט כבר חלק השילוב שלו עם מים יביא לאחיזה נמוכה מאוד עם כל צמיג. יכול להיות שההבדל בין האחיזה הגבוהה מאוד ביבש לבין מה שיש ברטוב יוצרת אשליה שמשהו לא בסדר.

• תוכן חדש...