Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי כמה דברים שאשמח להבין מבעלי הידע.

יש לי רכב מונמך שהוא עם קפיצים, כל בור שאני נכנס לתוכו אני מרגיש אותו בעוצמה.

הציעו לי לעבור לקויילאוברים, הבעיה היא שאני לא נסעתי על רכב עם קויילאוברים ואין לי מושג איך זה.

האם קויילאוברים זה אותה הרגשה?

במידה ואני נכנס לבור ?

אילו קויילאוברים נחשבים כטובים? האם וי מקס טובים?

אחיזה ויציבות? מבחינת קויילאוברים? מבחינת קפיצים? היכן יותר משמעותי ויותר השפעה?

אם אני מרכיב קויילאוברים, צריך להרכיב עוד מכלולים למינהם?

אני יכול לכוון בעצמי את גובה הרכב? אם כן אז איפה ואיך

תודה רבה.

פורסם

שלום מיקה, שאלת המון שאלות ואני אשתדל לענות לך בצורה הכי פשוטה שיכולה להיות.

1. תפקידי הקפיצים ברכב הם: א. לשאת את המשקל של הרכב.

ב. לקבוע את הגובה של הרכב.

2.תפקיד בולם הזעזועים ברכב הוא לרסן את התנועה המחזורית של הקפיץ (דמיין שאתה זורק קפיץ על הרצפה - הוא ימשיך לקפץ כמה פעמים עד שהוא "ייעצר" לגמרי)

תפקיד נוסף של הבולם הוא לקבוע את אופיו של המתלה מבחינת שיכוך המהמורות, כלומר "רך"-אופי נוח/"קשה"-אופי ספורטיבי.

אני מניח שנתקלת גם במושג - "קפיץ פרוגרסיבי" - ההבדל בין קפיץ כזה לקפיץ רגיל הוא מהותי, לקפיץ רגיל יש "אופי" זהה מבחינת אופן העבודה שלו, כלומר הכוח שצריך להפעיל על הקפיץ ע"מ שיתכווץ הוא זהה פחות או יותר לכל אורך מהלך העבודה שלו - המרחק בין סלילי הקפיץ שווה.(כמובן שככל שהקפיץ מתכווץ הוא נהיה יותר קשה).

"קפיץ פרוגרסיבי" - יכול להיות מכויל בצורה שונה לכל טווח עבודה, כלומר ישנם קפיצים שמהלך העבודה הראשוני שלהם יהיה "רך" (בשביל לקבל שיכוך טוב יותר במהירויות נמוכות יחסית) יותר מאשר שאר טווח העבודה של הקפיץ.

ישנם קפיצים שמהלך העבודה הסופי שלהם יהיה "קשה" יותר במטרה למנוע סגירת מתלה או לשמש כסוג נוסף של "באמפ-סטופ".

בקיצור, לקפיץ השפעה מאד משמעותית על אופיו של המתלה בפרט ועל התנהגות הרכב בכלל!

"קויל-אובר" - המשמעות של המושג הזה היא "נושא-קפיץ", כלומר הקפיץ ממוקם על הבולם. על גוף הבולם ("קויל-אובר") יהיה חרוט תבריג שיכול לקבוע את מידת כיווץ הקפיץ - מה שישפיע ישירות על גובה הרכב.

בפרקטיקה היומ-יומית, אם אתה לא מכונאי ואין לך את הציוד המתאים - אז אין לך אפשרות לכוון בעצמך את גובה הרכב (מה גם שכל שינוי בגובה של הרכב מחייב כיוון פרונט).

איזה רכב יש לך בכלל?

מה אופי השימוש שלך עם הרכב?

מה התוצאה הסופית אליה אתה מכוון?

פורסם

אני אוסיף, הקפיץ לא סתם מקבע את הגובה אלא הוא גם גורם חשוב בכל הנוגע להעברות משקל, בזמן שהבולם אומנם משפיע גם על העברות משקל אבל אותו משנים כדי לקבל רכב והגה יותר צייתנים וחדים על חשבון מעט אחיזה.

קויל אובר יהיה טוב אם אתה מחפש תוצאה מסוימת של גובה וקשיחות בלי להחליף כמה סטים של קפיצים ובולמים, אבל אם אתה לא נוהג על הקצה, אתה יכול לקנות בולמים רכים יותר (אפשר מקוריים) ואם הקפיצים שלך קשיחים מאוד ביחס למקור אז כדאי כבר להחליף גם אותם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שלום חברים,

יש לי כמה דברים שאשמח להבין מבעלי הידע.

יש לי רכב מונמך שהוא עם קפיצים, כל בור שאני נכנס לתוכו אני מרגיש אותו בעוצמה.

הציעו לי לעבור לקויילאוברים, הבעיה היא שאני לא נסעתי על רכב עם קויילאוברים ואין לי מושג איך זה.

האם קויילאוברים זה אותה הרגשה? לא יודע בדיוק איך זה עם קפיצים, יש לי קוילאוברים של VMAXX, הרכב מרגיש קשיח יותר ככל שאתה פותח את הקוילאוברים יותר, כלומר מנמיך אותו יותר.

במידה ואני נכנס לבור ? אתה תרגיש מכה, העוצמה שלה תהייה תלויה בכמה נמוך אתה.

אילו קויילאוברים נחשבים כטובים? האם וי מקס טובים? אומרים שיש טובים יותר ושיש גרועים יותר

אחיזה ויציבות? מבחינת קויילאוברים? מבחינת קפיצים? היכן יותר משמעותי ויותר השפעה?

אם אני מרכיב קויילאוברים, צריך להרכיב עוד מכלולים למינהם? לא, אבל באותה הזדמנות שמרכיבים שווה לבדוק את מצב גומיות המולמים.

אני יכול לכוון בעצמי את גובה הרכב? אם כן אז איפה ואיך כן, אתה יכול. מקבלים את הכלי של הכוונון עם הקוילאוברים.

תודה רבה.

תשובות באדום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...