Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הייתי מייחס חשיבות להמלצות כאלה ואחרות שמקורן באתר של יצרן שמנים או כל נוזל אחר, אך ורק המלצות יצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אפשרי להשאר גם עם ה5-40 אבל להוריד את האינטרוול החלפה לכל 5000 או 7500 ק"מ.

העניין הוא הוראת האינטרוולים

Engine

Months Max 24

Km Min 9600

Km Max 32000

העניין הוא איך בישראל הם ממליצים לאותו רכב שמן 15-40 כשבאיחוד האמירויות הם ממליצים למשל שמן 0-40?

לא הבנתי מאיפה לקוחה הוראת האינטרוולים הזו? ומה בדיוק כוונת המשורר?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא הבנתי את עניין השמן 10-60,

אצלי הרכב נוסע עם השמן הזה וגם זה מה שיצרן קבע למנוע, האם זה אומר שאופי המנוע שלי שונה מאופי מנוע אחר?

הרי שלי גם עובד על אותן טמפ׳ פחות או יותר כמו כל מנוע, או שנכנס פה העניין שיש לי טורבו?

לפי מה שנאמר אז יש חלקים אצלי שלא מקבלים שימון נכון?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אם זה השמן המומלץ על ידי היצרן אז אין כל בעייה.

אפשר להעלות השערה שמעברי השמן והמרווחים במנוע שלך גדולים יותר ולכן השמן מתאים גם בטמפ' עבודה רגילה. לחילופין יכול להיות שהמנוע שלך אכן עובד בטמפ' גבוהות יותר והפתרון ההנדסי שנמצא הוא שימוש בשמן צמיגי יותר מהמקובל. יכול להיות שאם תרד לצמיגות 40 או 30 במנוע שלך יתחילו בעיות, לא הייתי משחק עם זה.

אם זה מה שקבע היצרן וזה מה שהרכב קיבל כל חייו תישאר עם הצמיגות הזו, רק תקפיד על החלפות מסודרות ושימוש בשמן התואם את התקן המינימלי אותו דרש היצרן.

amos, לא צירפת את ה PDF.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ראה הודעה מס' 19 בשרשור זה איתמר.

דלתא מדובר פה על כמה זמן יכול להחזיק השמן ברכב

המינימום להחלפה של השמן הוא 9600 ק"מ

הוא גם יכול להחזיק בתנאים מרחיקי לכת גם 32000 ק"מ

אבל לא מומלץ

התענוג שמוביל אותך

פורסם

נושא המינימום לא ברור לי. הכוונה היא לתת לשמן להיות במנוע לפחות 9600 KM? כי זה לא נשמע לי הגיוני.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תגובת SHELL אנגליה

The oil viscosity selection is based on different operating conditions; one of which is the temperature range. Below is copy from a vehicle manual which illustrated the viscosity selection depending on the temperature.

It is always best to consult your car manufacturer on what is the best oil viscosity to used on your vehicle.

Hope this helps.

ובקיצור אין חדש תחת השמש

התענוג שמוביל אותך

פורסם
על ה LM הסגול שמעתי חוות דעת חיובית מאוד ממכונאי שאני מאוד מעריך את דעתו וניסיונו, הוא אומר שמנועים שטופלו בקביעות בסגול הסינטטי המלא המנועים עובדים מצויין ונראים חדשים מבפנים גם לאחר מאות אלפי קילומטרים.

+1 מניסיון של 8 שנים עם תמה טורבו שלא חוותה חיים קלים. ליקווי מולי הסגול הוא שמן מצוין. את תוצאות בדיקת המנוע בדיינו לפני מכירת הרכב פרסמתי בעבר (30 קג"מ ו- 170 כ"ס בגלגל).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...